Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Deurne

Zit jij thuis ook met kalkneerslag, wit uitslaande wanden en tegels, een CV-ketel die niet meer optimaal werkt of droge haren na een douchebeurt? De reden daarvan is vaak een hoge waterhardheid. Deze regio scoort om en nabij een waterhardheid van 9,52 dH. Wat mogelijk negatieve effecten heeft. Het laten plaatsen van de beste waterverzachter in Deurne heeft als doel water waar nauwelijks nog kalk in zit. Dit is goed voor jouw gezondheid, en je bent milieuvriendelijk bezig. Op waterontharderrevolutie.nl check je nuttige info info met betrekking tot waterontharders: welke type ontharders zijn er, hoe werkt het technisch allemaal, en welke investering is nodig?

 • Gemeten waterhardheid van 9,52 dH in Deurne.
 • Dit kan zorgen voor situaties als apparaten die slecht werken en een CV-ketel die niet meer optimaal werkt.
 • Een waterverzachter vermindert het calcium & magnesium gehalte.
 • Positieve gevolgen zijn: lagere energiekosten, een glanzende vaat en je bespaart op schoonmaakmiddelen.
 • Laat een systeem plaatsen en probeer het direct uit. De potentiële besparingen zijn hoog, wel €285 per 12 maanden.

Direct naar: Tips bij een waterverzachter kopenVoordelenWat levert het mij op?Waterhardheid DeurneHoe gaat het in z’n werk?Gemiddelde kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieAntwerpen
GemeenteAntwerpen
Postcode2100
Gem. Gasverbruik M31.545 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.3300 kWh
Gem. Waterhardheid9,52 dH

Waar kiezen voor zacht water?

 • Zijdezachte kleding en huid.
 • Kalkvrije leidingen.
 • Minder poetsen en boenen.
 • Een milieuvriendelijke investering!

Negatieve effecten hard leidingwater

 • dichtgeslibde leidingen.
 • Een droge huid.
 • Kalkstrepen op ramen.
 • Minder lekker water uit de kraan.

Vraag offerte aan voor waterontharder

Vind een gespecialiseerde vakman in de buurt

Waterontharder kopen Deurne

Wil je definitief afrekenen met een te hoge stroomrekening of doffe aanslag in keuken en badkamer? Meer en meer huishoudens kiezen voor de installatie van een handige waterontkalker. Zo’n installatie haalt kalk en magnesium uit het water. Het is geschikt voor elke woning. Het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken, minder poetsen en boenen, fris kraanwater en een lager energieverbruik. In en rondom gemeente Antwerpen zijn meerdere leveranciers van wateronthardingsapparatuur. In enkele minuten vraag je een offerte aan. Een specialist vinden om jouw waterverzachter te installeren in Deurne gaat zo wel heel gemakkelijk.

 1. Vul je adresgegevens in de tool in.
 2. Geef aan wat voor type product je zoekt.
 3. Kies de grootte van het huishouden en geef aan waar de watermeter precies zit.
 4. Geef aan hoe de specialisten jou het beste kunnen bereiken.
 5. Een erkende installateur zal jou benaderen met een concurrerende offerte.

Pluspunten van een waterverzachter?
Een goede waterontharder is interessant om verschillende redenen. De positieve effecten hebben we verzameld in een lijst. Lees ook verder over: Voordeligste waterontharder.

PluspuntUitleg
MilieubewustMinder zeepproducten wegspoelen. Beperking van de CO2 uitstoot doordat je CV-ketel zuiniger werkt.
Apparaten gaan langer meeApparatuur zoals wasmachines hebben minder last van kalkaanslag. Apparaten gaan tot 35% langer mee.
Verbeterde smaak door kalkvrij waterThee, koffie, bouillon of glas kraanwater is veel smaakvoller.
Minder schoonmaakmiddelenWater schuimt beter zonder kalk. Beperk de jaarlijkse kosten voor schoonmaakmiddelen.
Prettig voor je huidZacht water zorgt voor een zachte huid. Het helpt bovendien tegen eczeem.
Minder energiekostenKalk zet zich af op leidingen en verwarmingselementen boilers. Warmteoverdracht werkt zo minder goed en dat geeft een onnodig hoog energieverbruik.
Overzicht met de pluspunten van een woning waar een water-ontkalkingsproduct geplaatst is.

Heb ik een waterontkalker nodig in Deurne?

Waarschijnlijk bekijk jij de opties voor het laten installeren van een waterontharder in Deurne. Hiervoor zijn goede redenen te bedenken. Kalkvrij water heeft als voordeel een lager energieverbruik en je hebt minder wasmiddelen nodig. Kan ik dan niet zonder? Voor dit advies moet je allereerst weten hoe het zit met de huidige waterhardheid.

 • Deurne heeft een geschatte waterhardheid van 9,52. Dat betekent Tamelijk hard water.
 • Wat je hier in de praktijk van merkt verschilt erg per persoon.
 • De waterhardheid terugdringen biedt comfort.
 • Bijv. lagere energiekosten, zijdezachte kleding en huid en geen glascorrosie of witte aanslag.
 • Goed om te weten: deze hardheid is niet ongezond.

Hardheid water in Deurne

De waterhardheid van het drinkwater in Deurne bedraagt circa 9,52 Duitse graden. Dit wil zeggen dat het water Tamelijk hard water is. Men drukt waterhardheid uit in de eenheid dH (Duitse hardheid). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per kubieke meter water. 9,52 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 27,11 kilogram kalkdeeltjes.

waterverzachter-deurne-2100

Installateurs in de regio

Veel gekozen merken

 • Rainsoft EC4 CAB 60SSV
 • Hydrotense Seduction 16
 • Erie Slimline Eco8
 • BWC Omega ET VIP de luxe 600
 • Watts OneFlow

Hoe werkt een waterontkalker eigenlijk?

Het mag inmiddels duidelijk zijn: de waterontharder zorgt voor lekker zacht water uit de kraan. Alleen, hoe kan dat? De meeste waterverzachters (van bijv. Aqua Service) werken op basis van het uitwisselen van ionen. Een cilinder met harsbolletjes transformeert calciumionen en magnesiumionen naar natriumionen. D.m.v. dit scheikundige proces zal het kalk uit het water worden gefilterd. Door het plaatsen van zo’n waterontkalker in Deurne reduceer je de dH waarde van 9,52 naar een Dh onder de 2. Er zal altijd een klein deel kalk overblijven, het bevat enkele belangrijke voedingsstoffen. Dit procentuele aantal kalk leidt niet tot concrete problemen.

Regenereren met zout
Wanneer het apparaat filtert zal de onthardingshars verzadigen. Gemiddeld eens per 7 dagen moeten de harskorrels schoongespoeld worden met zout. Dit noemen we ook wel regenereren. Eens in de 6 – 10 weken moet het zout worden aangevuld. Hoeveel kilogram zout je nodig hebt wordt berekend a.d.h.v. de totale waterconsumptie, hoe hard het water is en de afmeting (kleine of grote machine). Een ontkalkingsinstallatie werkt dus in 5 stappen.

 1. Het harde water komt de ontkalkingsinstallatie binnen.
 2. De harskorrels halen de hardheidsmineralen uit het water.
 3. Ongeveer eens per week raakt het hars verzadigd met kalk.
 4. De interne harsbolletjes worden automatisch gereinigd door middel van regeneratiezout.
 5. Het resterende spoelwater verdwijnt in de afvoer.

Mechanische of elektrische waterverzachters
We bieden twee soorten: Elektronische en mechanische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder werkt op basis van waterdruk. Het systeem regenereert op zelf ingestelde momenten. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege een voordelige prijs, 0 energieverbruik en een onderhoudscontract is vaak niet nodig. Natuurlijk zijn er nadelen: het systeem spoelt soms onnodig, een matige efficiëntie en geen extra opties zoals een vakantieregeling. Je koopt zo’n machine al vanaf €830.

Een elektrische waterontharder gebruikt stroom. Dit type installatie start met regenereren na een slimme meting. De voordelen zijn: kostenbesparing voor regeneratiezout, een efficiënte werking en inzicht in statistieken. Natuurlijk zijn er nadelen: de installatiekosten, het gebruikt een beetje stroom en een groter risico op defecten. De prijs van zo’n systeem begint bij €1300.

Ontharder met enkel- of dubbel cilinder?
Plannen voor het kopen van een waterverzachter? Dan moet je een keuze maken uit een dubbele- of enkele harscilinder. Het prijsverschil ligt rond de €375,00. Maar, waarin verschillen ze van elkaar?

 • Het handige van een twee cilinderige installatie is dat je gewoon zacht water ter beschikking hebt als het regeneratieproces bezig is.
 • In het geval van 1 cilinderige ontkalkers heb je (wanneer het systeem aan het spoelen is) helaas geen zacht water beschikbaar.
 • Systemen met dubbele cilinders kunnen op hetzelfde moment meer water filteren. Vaak gekozen voor gezinnen vanaf 4 personen.
 • Een systeem met dubbele cilinder is echt geen noodzaak, het voordeel zit ‘m in comfort. Geniet ook van zacht water in Deurne.

Voor eens en altijd afrekenen met kalk?

Kom in contact met erkende adviseurs voor tips en hulp.

Wat zijn de kosten van zo’n systeem?

De uiteindelijke kosten van een ontharder zijn nogal verschillend. Dit begint vanaf €120 voor ontharders die magnetisch werken tot wel €1825 voor een geavanceerd elektrisch systeem. De totaalprijs wordt bepaald door het model, het type ontharder en de omvang van het systeem. Buiten deze eenmalige kosten heb je installatie- en onderhoudskosten. Verschillende Belgische installateurs van waterverzachters geven een eenmalige korting als je kiest voor een onderhoudscontract. Een laatste kostenpost is zogenaamd ontkalkingszout wat nodig is voor het schoonspoelen. De onkosten van ontkalkers starten vanaf €650, excl. installatie. Een slim apparaat heeft een prijskaartje tussen de €1250 en €2075 incl. installatie. In de bijgaande tabel tref je een overzicht met de kosten van een waterverzachter in Deurne.

Meteen weten wat het kost om een waterontkalker in je appartement te laten monteren? Probeer dan de offerte vergelijker en bekijk actuele tarieven bij professionele installateurs. Met die methode kan iedereen eenvoudig en kosteloos modellen, soorten installaties en natuurlijk de totale kosten vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderBegint bij €65
Waterontharder (mechanisch)Rond de €660
Waterontharder (elektronisch)C.a. €1210
Onthardingszout€45 voor 100 kg
OnderhoudstarievenRond de €135 per jaar
PlaatsingskostenCirca €270
Overzicht met de kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik echt een waterverzachter nodig in Deurne?
De waterhardheid in Deurne is circa 9,52 dH. Dit cijfer in de provincie Antwerpen is om en nabij de 11,07 dH. Er is zeker nog extra voordeel te behalen in deze regio. Een speciaal ontkalkingssysteem trekt calcium en magnesium uit leidingwaterwat resulteert in aangenaam zacht water. Zacht water smaakt beter en biedt verschillende voordelen zoals structureel lagere energiekosten en minder gebruik van schoonmaakmiddelen.

Hoe gunstig is de terugverdientijd van een waterontharder?
In de basis geldt: van elke €1 die je in dit product steekt krijg je ongeveer €0,70 tot €0,75 cent terug. Experts vinden dat je hoofdzakelijk een waterontharder in huis laat plaatsen voor het comfort. Denk hierbij aan een fijne douchebeurt, lekkerdere koffie en thee, een zijdezachte was en minder tijd kwijt aan schoonmaken. Je draagt ook je steentje bij aan het milieu!

Hoe maakt een waterontkalker zacht water?
Om het kalk uit het leidingwater te halen transformeert de ontharder calciumionen en magnesiumionen naar natriumionen. Dit gebeurt doordat hard water door een cilinder met kunsthars korrels wordt gepompt. Deze calcium en magnesium stoffen kleven vast aan de kunsthars bolletjes. In de extra cilinder worden de korrels opnieuw gereinigd middels het regenereren. Koop altijd kwalitatief onthardingszout. Eventueel kun je kiezen voor goedkope magnetische ontharders die alleen gebruik maken van een andere methode. De werking van magnetische producten is zeer twijfelachtig.

Vergt het systeem veel onderhoud?
Het onderhouden van een waterontkalking installatie is zo gepiept, maar moet je zeker niet overslaan. Apparaten met ontkalkingstabletten die worden toegepast tijdens regeneratie vul je ieder kwartaal bij met zout. Een schoon apparaat is noodzakelijk om ervoor te zorgen dat de ontharder zuinig werkt. Eventueel heb je de keuze hiervoor jaarlijks onderhoud af te nemen (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Deurne.

Wat zijn de belangrijkste waterverzachter voordelen?
Het inzetten van een waterreiniger voor kalkvrij water is succesvol. De voordelen lopen flink uiteen. Denk dan aan: lagere energiekosten, meer smaak aan koffie en thee, veel minder schoonmaakmiddelen nodig, zachte huid en droog haar, stukken minder last van kalkaanslag, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken, huishoudelijke apparaten gaan langer mee en het is goed voor het milieu.

Plaats een reactie