Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Hoboken

Zit jij thuis ook met kalkneerslag, strepen op de ramen, slecht functionerende apparaten of een erg droge huid? Dit heeft wellicht te maken met de waterkwaliteit (hard water). Deze regio heeft namelijk een waterhardheid van 9,52 dH. Wat mogelijk negatieve effecten heeft. Het toepassen van de beste waterverzachter in Hoboken maakt mogelijk dat je kan genieten van schoon en zacht water waar vrijwel geen kalk in zit. Dit is goed voor jouw gezondheid, en het is een duurzame investering. Via onze adviseurs tref je handige informatie over verschillende soorten waterontharders: welke soorten zijn er, hoe werkt het, en wat ben ik kwijt?

 • Waterhardheid van 9,52 dH in Hoboken.
 • Dit resulteert mogelijk in problemen als veel schoonmaken en een CV-ketel die niet meer optimaal werkt.
 • De waterverzachter zorgt dat de waterhardheid daalt naar onder de 3 Dh.
 • Pluspunten: een beter presterende CV-ketel, smaakvol water en ook bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Dien vandaag een aanvraag in en kies voor meer wooncomfort. Profiteer van besparingen tot c.a. €310 op jaarbasis.

Onderwerpen: De juiste waterverzachter kopenWelke voordelen?Is het zinvol?Waterhardheid HobokenHoe werkt zo’n systeem?Wat zijn de totale kostenVeelgestelde vragen


ProvincieAntwerpen
GemeenteAntwerpen
Postcode2660
Gem. Gasverbruik M31.400 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.3800 kWh
Gem. Waterhardheid9,52 dH

Waar kiezen voor zacht water?

 • Langere levensduur van huishoudelijke apparaten.
 • Lagere energierekening.
 • Fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Draagt bij aan een beter milieu!

Negatieve effecten hard leidingwater

 • Een CV-ketel die niet meer optimaal werkt.
 • Een erg droge huid.
 • Glascorrosie.
 • Bittere thee en koffie.

Bekijk de tarieven van waterontharders

Direct meerdere offertes van lokale vakmannen

Waterontharder kopen Hoboken

Ben jij ook klaar met dichtslibbende waterleidingen of koffie of thee dat bitter smaakt? Flink wat huizenbezitters kiezen een professionele waterontkalker. Een dergelijk product haalt kalk uit het leidingwater. Elk gezin zal hier voordeel uit halen. Geen kalkaanslag op sanitair en kranen, veel minder zeep en wasmiddel nodig, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en structureel lagere energiekosten. In de gemeente Antwerpen zijn meerdere leveranciers van wateronthardingsapparatuur. In enkele minuten vraag je een offerte aan. Voordelig een waterverzachter laten installeren in Hoboken hoeft niet moeilijk te zijn.

 1. Start met het invullen van je adresgegevens.
 2. Geef aan wat voor soort ontharder je wenst.
 3. Definieer jullie gezinssituatie en laat vast weten waar de watermeter zit.
 4. Kies welk telefoonnummer & mailadres gebruikt kan worden.
 5. Een erkende installateur biedt je op korte termijn een scherpe offerte.

Voordelen plaatsen waterverzachter?
Het laten plaatsen van een goede waterontharder is voor iedereen het overwegen waard. De belangrijkste voordelen zijn opgesomd in de volgende tabel. Bekijk daarnaast ook informatie over: Voordeligste waterverzachter.

PluspuntBeschrijving
MilieubewustHet verbruik van zeepproducten neemt af. Je stoot minder CO2 uit omdat je minder energie gebruikt.
Apparaten gaan langer meeApparaten met verwarmingselementen zoals koffiezetapparaten werken efficiënter door minder kalkaanslag. Dit draagt bij aan een lager stroomverbruik.
Verbeterde smaak door kalkvrij waterEen kopje thee, koffie of eigen spa-blauwis minder troebel en beter van smaak.
Vermindert schoonmaakmiddelenWater schuimt beter zonder kalk. Je bespaart gemiddeld €40 p/jaar aan schoonmaakkosten.
Fijn en zacht voor elke huidEen zachte huid en minder droog haar na het douchen. Vaak nemen ook klachten als eczeem en huidirritatie af.
Lagere energiekostenKalk zich af op de verwarmingselementen van apparaten zoals koffiezetapparaten. Het overbrengen van warmte is zo minder makkelijk en dat kost geld.
Overzicht met de pluspunten van een water-ontkalkingsproduct in je woning.

Hoe zinvol is een waterontkalker in Hoboken?

Mogelijkerwijs zoek jij naar mogelijkheden voor het installeren van waterontharder in Hoboken. De argumenten daarvoor zijn vaak duidelijk. Zacht water leidt tot maandelijks lagere energiekosten en zachte kleding, bedlinnen en handdoeken. Maar heb ik het wel echt nodig? Om deze vraag te beantwoorden is het allereerst belangrijk om te kijken naar de waterhardheid in jouw plaats.

 • Hoboken kent een waterhardheid van 9,52. Dit staat voor Tamelijk hard water.
 • Hoeveel last je ervan hebt ervaart iedereen weer anders.
 • De waterhardheid reduceren biedt voordelen op verschillende niveau’s.
 • O.a. langere levensduur van huishoudelijke apparaten, kleding die langer mooi blijft en textiel slijt minder snel.
 • Goed om te weten: deze hardheid is niet per definitie ongezond.

Hardheid water in Hoboken

De waterhardheid van het leidingwater in Hoboken bedraagt circa 9,52 Duitse graden. Experts leggen dit ook wel uit als water dat Tamelijk hard water is. De waterhardheid wordt uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH betekent 17,8 gram kalk per M3 water. 9,52 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 27,11 kilogram kalkdeeltjes.

waterverzachter-hoboken-2660

Vergelijk vakmannen in de buurt

Veel gekozen merken

 • Watertotaal Euro Combi Compact 30
 • North Star 17ED
 • Grunbeck softliQ:SC18
 • Ecowater eVOLUTION Refiner Boost
 • Boshuis Duolux plus 200

Technische details: hoe werkt een waterontkalker?

Het zal onderhand duidelijk zijn: de waterontharder haalt kalk en magnesium uit het kraanwater. Maar hoe werkt dat precies? De moderne waterverzachters (van merken zoals Aqua-o-Matic) onttrekken het kalk met behulp van een ionenwisselaar. Een geladen cilinder met harskorrels zorgt ervoor dat calciumionen en magnesiumionen aan het water worden onttrokken. Op basis daarvan verdwijnt het kalk grotendeels. Door het plaatsen van een waterontkalker in Hoboken reduceer je de dH waarde van 9,52 naar een zachte 2.5 Dh. Een miniscuul beetje kalk blijft wel intact, het bevat enkele belangrijke voedingsstoffen. Het kalk dat achterblijft leidt niet tot concrete problemen.

Schoonspoelen (regeneratie)
Na een tijd zal de onthardingshars verzadigen. Gemiddeld eens per 7 dagen moet de hars opnieuw opgeladen worden met natriumionen. Regenereren is noodzaken voor het functioneren. Het zoutreservoir dient regelmatig gevuld te worden. De benodigde hoeveelheid zout wordt bepaald door grootte van het huishouden, hoe hard het water is en de afmeting (kleine of grote machine). Het water wordt dus onthard in 5 stappen middels de ontkalkingsinstallatie.

 1. Het harde water komt het huis binnen via de ontkalkingsinstallatie.
 2. De harskorrels halen kalk en magnesium uit het water.
 3. Ongeveer eens per week zullen de harskorrels “verzadigd” raken.
 4. De harsbolletjes worden automatisch gereinigd aan de hand van regeneratiezout.
 5. Het afvalwater met kalk wordt naar het riool afgevoerd.

Elektrische en mechanische waterverzachters
Er zijn eigenlijk twee soorten: Mechanische of elektronische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder werkt d.m.v. waterdruk. Het systeem regenereert op zelf ingestelde momenten. De belangrijkste voordelen zijn een laag tarief, staat los van het stroomnet en er is minder onderhoud nodig. Nadelen zijn er ook: het systeem spoelt soms onnodig, een beperkte efficiëntie en minder instellingen mogelijk. Beschikbaar vanaf €925.

De elektrische waterontharder werkt op stroom. Regenereren is gebaseerd op de actuele waterhardheid en het verbruik. Belangrijke pluspunten zijn: besparing op regeneratiezout, de smart-functies en geavanceerde instellingen. Nadelen: een hogere prijs, bij een stroomstoring werkt het niet en een groter risico op defecten. Deze installaties worden al geplaatst voor €1125.

Enkel- of dubbel cilinder kiezen?
Ga je een waterverzachter kopen? Dan zijn er 2 opties: dubbel- of enkel cilinder systeem. Het verschil in prijs komt uit rond de €450,00. Wat zijn nu precies de verschillen?

 • Het positieve effect van een twee cilinderige installatie is dat je wel zacht water kunt gebruiken wanneer de machine aan het regenereren is.
 • Als je kiest voor 1 cilinder ontkalkers heb je tijdens het schoonmaken helaas geen zacht water beschikbaar.
 • Ontharders met dubbele cilinders kunnen grotere volumes aan. Een uitkomst voor gezinnen vanaf 4 personen.
 • Meerdere cilinders werkt dus niet beter of schoner, het zorgt puur voor wat extra comfort. Kies ook voor zacht water in Hoboken.

Voor altijd afrekenen met kalkaanslag?

Leg nu contacten met experts voor montagewerk.

Wat zijn de kosten van zo’n systeem?

De investering van een waterontharder zijn nogal verschillend. Van €50 voor magnetische ontharders oplopend tot wel €1825 voor een luxe model met uitgebreide instellingen. De uiteindelijke kosten worden bepaald door of je een A- of B-merk kiest, het type ontharder en de doorstroomsnelheid. Naast deze eerste kosten heb je ook een stukje installatie en onderhoud. Enkele Belgischeinstallateurs van waterverzachters werken met een speciale korting als je kiest voor een onderhoudscontract. Afsluitend heb je ontkalkingszout waarmee je het systeem schoonspoelt. De investeringen in ontharders starten vanaf €750, excl. installatie. Een slim systeem varieert tussen ongeveer €1175 en €1925 inclusief plaatsing. In onderstaande schema achterhaal je de actuele kosten van een waterverzachter in Hoboken.

Meteen weten wat het kost om een waterontkalker in de woning te laten plaatsen? Maak nu gebruik van onze waterontharder-vergelijker en vraag prijzen op bij professionele installateurs. Via die service kan jij zonder problemen en zonder kosten installateurs, type systemen en prijzen vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderBegint bij €150
Mechanische waterontharderC.a. €720
Waterontharder (elektrisch)V.a €1070
Tabletten€27,50 voor 50 kilo
OnderhoudskostenRond de €135 per jaar
InstallatiekostenVanaf €250
Overzicht met de totaalkosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het belangrijk om een waterverzachter te hebben in Hoboken?
De waterhardheid in Hoboken ligt op 9,52 dH. De referentiewaarde in de provincie Antwerpen ligt op 11,07 dH. Dit is gewoon drinkbaar, maar het kan veel zachter. Een slim ontkalkingssysteem filtert kalk moleculen uit het leidingwater wat zorgt voor zacht water. De smaak zal een stuk beter worden en zorgt voor verlaging van de maandlasten voor energie en geen kalkaanslag op douchewand en tegels.

Hoe gunstig is de terugverdientijd van een waterontharder?
Globaal geldt: van iedere euro die je investeert zie je uiteindelijk weer €0,70 tot €0,80 terug. Het is belangrijk om te vermelden dat je bovenal een waterontharder moet installeren voor meer wooncomfort en gebruiksgemak. Je kunt denken aan verminderde eczeem klachten, zacht en fris water, zijdezachte kleding en minder schrobben en poetsen. Daarnaast ben je ook erg duurzaam bezig.

Hoe werkt een waterontkalker?
Om kalk uit het water te halen zal het magnesium en calcium uit het water gefilterd moeten worden. Dat kan bereikt worden doordat het harde water door een bed van harskorreltjes geleid wordt. De magnesium en calcium grondstoffen worden geneutraliseerd door de kunsthars bolletjes. In een andere cilinder worden de harskorrels schoongemaakt d.m.v. geplande regeneratie. Kies voor betrouwbaar onthardingszout. Eventueel kun je kiezen voor goedkope magnetische ontharders die werken op basis van magnetische velden. De doeltreffendheid van deze theorie is zeer twijfelachtig.

Moet ik het systeem onderhouden of bijvullen?
Het onderhouden van een waterontkalking installatie is niet ingewikkeld, maar is wel iets dat jaarlijks moet gebeuren. Modellen met noodzakelijk ontkalkingstabletten voor het regenereren van de hars moeten elk kwartaal worden aangevuld met zout. Ook het schoonmaken van het apparaat is belangrijk zodat het systeem efficiënt blijft werken. Optioneel kan je ervoor kiezen om een onderhoudscontract te nemen bij de leverancier van waterontharders in Hoboken.

Wat zijn de positieve effecten van een waterverzachter?
Een waterreiniger levert in korte tijd kalkvrij water. De voordelen daarvan zijn enorm groot. Zoals o.a. efficiëntere warmteoverdracht, fris kraanwater, minder schoonmaakmiddelen benodigd, minder last van huidirritaties en/of eczeem, geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen, mooie schone glazen, de apparaten in de woning werken effectiever en het is goed voor het milieu.

Plaats een reactie