Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Zandvliet

Ben jij ook klaar met kalkneerslag, kalkstrepen op ramen, smerig water of een droge huid? Dit heeft vaak te maken met de hardheid van het water. In deze regio heb je een gemiddelde waterhardheid van 9,52 dH. In theorie kan dat voor schade zorgen. Het laten plaatsen van de beste waterverzachter in Zandvliet leidt tot zacht en schoon water zonder kalk. Het is bijvoorbeeld goed voor je huid, en het levert ook nog een leuke besparing op. Op deze pagina tref je uitgebreide informatie over de waterontharders: welke type ontharders zijn er, hoe gaat het precies in z’n werk, en welke investering is nodig?

 • Waterhardheid van gemiddeld 9,52 dH in Zandvliet.
 • Dit resulteert mogelijk in bijvoorbeeld kalkstrepen op glas en lak en verstopte leidingen.
 • Zo’n waterverzachter verzacht het water.
 • De voordelen: lager stroom- en gasverbruik, zacht en smaakvol water en een lager gebruik van zeep en wasmiddelen.
 • Start met vergelijken en ervaar het gemak. De potentiële besparingen zijn hoog, wel €310 per jaar.

Onderwerpen: Een waterverzachter kopen en installerenWelke voordelen zijn er?Is het zinvol?Waterhardheid ZandvlietTechnische detailsWat zijn de totale kostenFAQ – Veelgestelde vragen


ProvincieAntwerpen
GemeenteAntwerpen
Postcode2040
Gem. Gasverbruik M31.535 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.3200 kWh
Gem. Waterhardheid9,52 dH

Waarom is zacht water gunstig?

 • Zachte kleding, bedlinnen en handdoeken.
 • Besparing op de energierekening.
 • Tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken.
 • Goed voor het milieu!

Het risico van hard leidingwater

 • Apparatuur dat te snel stuk gaat.
 • Geïrriteerde huid.
 • Kalk op de lak van de auto.
 • Bittere smakende thee.

Vraag offerte aan voor waterontharder

Direct meerdere offertes van lokale vakmannen

Waterontharder kopen Zandvliet

Zit jij thuis ook met een inefficiënte hr-ketel en/of slecht schuimende schoonmaakartikelen? Steeds meer Belgen kiezen een betrouwbare waterontkalker. Dit product onttrekt calcium en magnesium aan het water. Voor elk gezin een meerwaarde. Geen kalkaanslag op kranen en tegels, je verbruikt minder schoonmaakmiddelen, zacht en fris water en geen onnodig gas- en stroomverbruik meer. In de omgeving van de gemeente Antwerpen kun je kiezen uit allerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Informeer naar de actuele prijzen (offerte) bij onze partners. Een laten installeren van een waterverzachter in Zandvliet was nog nooit zo eenvoudig.

 1. Voer je postcode en huisnummer in.
 2. Specificeer de opdrachtomschrijving.
 3. Geef door hoeveel personen er in huis wonen en specificeer waar de watermeter zit.
 4. Geef aan hoe en wanneer je bereikbaar bent.
 5. Een erkende installateur verstuurt je binnen enkele dagen een goede offerte.

Voordelen plaatsen waterverzachter
Het plaatsen van een goede waterontharder is interessant om verschillende redenen. De meest bekende voordelen vind je terug in de tabel hieronder. Mogelijk ook interessant: Duurzame waterontkalker.

PluspuntBeschrijving
MilieubewustMinder zeepresten en plastic afval. Flinke reductie van de CO2 uitstoot doordat jouw woning efficiënter verwarmd wordt.
Langere levensduur apparatenApparatuur zoals CV-ketels zullen geen kalkaanslag meer hebben. Apparaten gaan dan zo veel langer mee.
Meer smaak aan het waterEen kop koffie, thee of een glaasje water smaakt stukken beter.
Vermindert schoonmaakmiddelenOntkalkt water schuimt makkelijker. Je hoeft maandelijks minder schoonmaakproducten te kopen.
Minder last van eczeemGeen droge, trekkerige huid na het douchen. Het helpt bovendien tegen eczeem.
Lagere energiekostenBij hard water vormt er kalk op verwarmingselementen van bijvoorbeeld heetwaterkranen. De overdracht van warmte is inefficiënter en daardoor neemt het stroomverbruik toe.
Tabel met de voordelen van een huis met een geïnstalleerd water-ontkalkingsproduct.

Heb ik een waterontkalker nodig in Zandvliet?

Mogelijk zoek jij naar mogelijkheden voor het installeren van waterontharder in Zandvliet. Dat is ook erg logisch. Kalkvrij water biedt een mooie besparing op de energierekening en een lager gebruik van zeep en wasmiddelen. Maar heb ik het wel echt nodig? Daarvoor moeten we de huidige waterhardheid cijfers bestuderen.

 • Zandvliet kent een waterhardheid van 9,52. Concreet: Tamelijk hard water.
 • De consequenties hiervan is nogal subjectief.
 • Het verkleinen van de waterhardheid heeft heel uiteenlopende voordelen.
 • O.a. apparaten die minder snel vervangen hoeven worden, fris kraanwater en minder gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Uit de test: deze hardheid is niet ongezond.

Hardheid water in Zandvliet

De waterhardheid van het water in Zandvliet bedraagt circa 9,52 dH. Dit houdt in dat het water Tamelijk hard water is. In België drukken we de waterhardheid uit in Duitse hardheid (dH). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per m3 water. 9,52 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 27,11 kilogram kalkdeeltjes.

waterverzachter-zandvliet-2040

Bekijk aanbod in omliggende plaatsen

Interessante installaties

 • Puricom Stratos UFW25
 • Hydrotense Seduction 8
 • Erie IQsoft Eco18
 • BWC Omega ET VIP de luxe 100
 • Electrolux 18L

Hoe maakt een waterontkalker zacht water?

Het zal onderhand duidelijk zijn: de waterontharder zorgt voor lekker zacht water uit de kraan. Maar hoe werkt dat in de praktijk? De hedendaagse waterverzachters (van merken zoals Kenmore) werken op basis van het uitwisselen van ionen. Een cilinder met harsbolletjes filtert het calcium en magnesium uit het water. D.m.v. dit scheikundige proces wordt het water van magnesium en kalk gereinigd. Door het plaatsen van een waterontkalker in Zandvliet minimaliseer je de dH waarde van 9,52 naar een Dh onder de 2. Er blijft altijd een klein beetje kalk in het water, een klein beetje kalk heeft namelijk iedereen nodig. Het resterende kalk is onvoldoende voor kalkvorming.

Schoonspoelen met zout
Tijdens het gebruiken van de installatie zal de hars verzadigd raken. Eens per 5 of 6 dagen worden de harskorrels weer opgeladen. Regenereren is onmisbaar voor een goede werking. Gemiddeld moet je om de 3 maanden het zout bijvullen. De hoeveelheid zout wordt berekend a.d.h.v. grootte van het huishouden, instellingen zoals resthardheid en de capaciteit (type huishouden). Hieronder vatten we het hele proces van een ontkalkingsinstallatie nog een keer samen.

 1. Hard water komt de ontkalkingsinstallatie binnen via de leidingen.
 2. Gepatenteerde harskorrels halen de hardheidsmineralen uit het water.
 3. Ongeveer eens per week geraken de harskorrels verzadigd.
 4. De harsbolletjes moeten worden schoongemaakt middels regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk gaat via een afvoer naar het riool.

Elektrische of mechanische waterverzachters
We behandelen 2 installaties: Elektronische en mechanische waterontkalkers. De mechanische ontharder gebruikt waterdruk voor zijn functioneren. Regenereren gaat op gezette tijden. Het gemak zit ‘m in een aantrekkelijke prijs, 0 energieverbruik en het is onderhoudsarm. Er zijn ook negatieve aspecten: onnodige verspilling van water en zout, een inefficiënte werking en je hebt minder geavanceerde instellingen. De prijs van zo’n systeem begint bij €770.

Een elektrische waterontharder gebruikt stroom. Regeneratie kan getimed plaatsvinden. Een populair model vanwege: minder regeneratiezout, de smart-functies en je kunt veel instellen. De nadelen zijn: een hogere prijs, het gebruikt een beetje stroom en meer kans op storingen. Beschikbaar vanaf €1275.

Verschil enkele- en dubbele cilinder
Plannen voor het kopen van een waterverzachter? Dan dien je te kiezen uit een dubbele- of enkele harscilinder. Het verschil in prijs is ongeveer €360,00. Maar, waarin verschillen ze van elkaar?

 • Het gemak van een meerdere cilinders is dat je gewoon zacht water ter beschikking hebt tijdens de spoelingen.
 • Als je kiest voor ontkalkers met maar één cilinder heb je – als de installatie aan het schoonspoelen is – helaas geen zacht water beschikbaar.
 • Systemen met dubbele cilinders hebben een grotere filtermogelijkheden. Uitstekend geschikt bij gezinnen met een hoog waterverbruik.
 • Dubbele harscilinder is niet strikt noodzakelijk, het enige verschil is een klein beetje comfort. Altijd toegang tot zacht water in Zandvliet.

Jouw hele huis kalkvrij?

Vraag contactgegevens aan voor erkende adviseurs voor een demo.

Wat is prijs van zo’n ontkalker?

De prijs van een waterontharder kunnen zeer uiteenlopen. Dit loopt van €60 voor ontharders die magnetisch werken tot ruim €2300 voor een complete elektrsiche installatie met 2 cilinders. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door of je een A- of B-merk kiest, of je een systeem op stroom of waterdruk neemt en hoeveel liter water het apparaat kan spoelen. In aanvulling op deze eenmalige kosten heb je ook een stukje installatie en onderhoud. Steeds meer Belgischeinstallateurs van waterverzachters geven een eenmalige korting als je ook een onderhoudscontract afsluit. Verder heb je speciaal ontkalkingszout dat je regelmatig moet kopen. De tarieven van waterontkalkers beginnen bij €810 (montage niet inbegrepen). Een geavanceerd apparaat heeft een prijskaartje tussen de €1450 en €1975 inclusief plaatsing. In de lijst die we hieronder hebben geplaatst achterhaal je de geschatte kosten van een waterverzachter in Zandvliet.

Nieuwsgierig wat het kost om hard water aan te pakken met een waterontkalker? Maak nu gebruik van onze vergelijker en vraag vrijblijvend offertes aan bij regionale installateurs. Op deze manier kun je zonder problemen en gratis modellen, soorten waterverzachters en totaalprijzen naast elkaar zetten.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderBegint bij €125
Mechanische waterontharderCirca €670
Waterontharder (elektronisch)Vanaf €1160
Onthardingstabletten€25 voor 50 kg
OnderhoudskostenRond de €110 per jaar
MontagekostenCirca €190
Overzicht met de huidige kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Hoe zinvol is een waterverzachter in Zandvliet?
De hardheid in Zandvliet bedraagt 9,52 dH. De waarde in de provincie Antwerpen is circa 11,07 dH. Hoewel dit niet slecht is voor de gezondheid kan het wel een stuk zachter. Een ontkalkingssysteem trekt magnesium en calcium uit het leidingwater waardoor de waterhardheid flink zal dalen. De smaak wordt beter & zachter en heeft als bijkomende voordelen zijdezachte kleding en huid en ook bestaande kalkaanslag verdwijnt.

Heeft een waterontharder een goede terugverdientijd?
Er is een makkelijke vuistregel: van elke euro die in de installatie wordt gestoken krijg je ongeveer €0,70 tot €0,75 cent terug. Experts vinden dat je in de eerste plaats een waterontharder neemt als extra luxe en comfort in het dagelijks leven. Denk aan een minder droge huid, fris kraanwater, kleding die langer mooi blijft en minder schrobben en poetsen. Neem je verantwoordheid voor het milieu!

Hoe maakt een waterontkalker zacht water?
Om het grootste gedeelte van het kalk uit het kraanwater te halen zullen magnesium en calcium deeltjes moeten worden verwijderd. Dit is mogelijk doordat het harde leidingwater door een cilinder met kunsthars gaat. De magnesium en calcium grondstoffen gaan vastzitten aan de kunsthars bolletjes. In een additionele cilinder vindt een schoonmaakproces van de korrels plaats aan de hand van een regeneratie behandeling. Er zijn verschillende soorten onthardingszout. Een alternatief zijn de goedkope magnetische ontharders die werken op basis van magnetische velden. De uitwerking van magnetische producten is niet erg betrouwbaar.

Moet ik het ook onderhouden of bijvullen?
Het reinigen van de gehele waterontkalking installatie is zo gepiept, maar is wel iets dat jaarlijks moet gebeuren. Ontkalkers met eigen ontkalkingstabletten voor het regenereren zul je deze gemiddeld eens in het kwartaal moeten bijvullen. Regelmatig schoonmaken is noodzakelijk zodat het systeem efficiënt blijft werken. Sommige mensen kiezen ervoor om het onderhoud uit te besteden (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Zandvliet.

Wat zijn de voordelen van een waterverzachter?
Het inzetten van een waterreiniger voor kalkvrij water is succesvol. Elk type huishouden heeft zijn eigen voordelen. Denk dan aan: een besparing op de energierekening, zacht en smaakvol water, 50 % – 75% minder schoonmaakmiddelen nodig, zachte huid en droog haar, stukken minder last van kalkaanslag, een zijdezachte was, de huishoudelijke apparaten werken efficiënter en het feit dat het erg milieubewust is.

Plaats een reactie