Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Borgerhout

Heb je in huis last van kalkneerslag, aanslag op servies, water met een vreemde smaak of droog haar na het douchen? Dit heeft wellicht te maken met de waterkwaliteit (hard water). In deze regio heb je een gemiddelde waterhardheid van 9,52 dH. Dit is mogelijk een oorzaak van deze voorvallen. Het installeren van de beste waterverzachter in Borgerhout heeft als effect kalkvrij water in huis. Dat is gezond voor jou, en het levert ook nog een leuke besparing op. Via onze adviseurs bekijk je waardevolle informatie alle mogelijke waterontharders: wat is het precies, waarom is het zo populair, en welke investering is nodig?

 • Waterhardheid van gemiddeld 9,52 dH in Borgerhout.
 • Dit is de oorsprong van voorvallen als een irriterende huid en dichtslibbende waterleidingen.
 • De waterverzachter zorgt dat de waterhardheid daalt naar onder de 3 Dh.
 • Pluspunten: kalkvrije leidingen, fris kraanwater en minder poetsen en boenen.
 • Vraag een offerte aan en geniet van de extra gemakken. Het kan veel opleveren, tot wel €280 per 12 maanden.

Thema’s: In 5 stappen een waterverzachter kopenWat zijn de voordelen?Heb ik het nodig?Waterhardheid BorgerhoutFunctioneringGemiddelde kostenVeelgestelde vragen + antwoorden


ProvincieAntwerpen
GemeenteAntwerpen
Postcode2140
Gem. Gasverbruik M31.550 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.3350 kWh
Gem. Waterhardheid9,52 dH

De voordelen van zacht water

 • Kleding die langer mooi blijft.
 • Structureel lagere energiekosten.
 • Besparen op schoonmaakmiddelen.
 • Duurzaam investeren gericht op het milieu!

Nadelen van hard leidingwater

 • Apparaten die slecht werken.
 • Huidirritaties.
 • Kalkaanslag op douchekop.
 • Te veel schoonmaken.

Bekijk de tarieven van waterontharders

Gemakkelijk en snel offertes vergelijken

Waterontharder kopen Borgerhout

Heb je last van geïrriteerde huid en te veel schoonmaken? Een toenemende groep Belgen bestellen een betrouwbare waterontkalker. Een dergelijk product haalt kalk uit het leidingwater. Het is geschikt voor elke woning. Geen kalkaanslag op bestek en servies, je hebt minder wasmiddelen nodig, het textiel gaat langer mee en een langere levensduur van huishoudelijk apparaten. In en rondom gemeente Antwerpen zijn er verschillende leveranciers van wateronthardingsapparatuur. In enkele minuten vraag je een offerte aan. Een laten installeren van een waterverzachter in Borgerhout wordt jou zo lekker makkelijk gemaakt.

 1. De aanvraag begint met je postcode en huisnummer.
 2. Geef aan naar welke dienst je zoekt.
 3. Kies de grootte van het huishouden en geef aan waar de watermeter precies zit.
 4. Voer de gevraagde contactgegevens in.
 5. Een regionale installateur neemt contact met je op en stuurt een goede offerte.

Pluspunten van een waterverzachter?
Een goede waterontharder kopen heeft verschillende voordelen. De positieve effecten hebben we samengevat in de tabel hieronder. Tevens relevant: Duurzame waterontharder.

VoordeelUitleg
MilieubewustJe spoelt minder zeepproducten weg. Beperking van de CO2 uitstoot doordat je apparaten minder energie gebruiken.
Apparaten gaan langer meeDure apparatuur zoals Quookers zijn vrij van kalkaanslag en oxidatie. Daarnaast verbruiken ze minder stroom.
Kalkvrij water smaakt beterJouw koffie, thee of gewoon een glas water is minder troebel en beter van smaak.
Besparen op schoonmaakmiddelenZacht water zal veel sneller schuimen. Beperk de jaarlijkse kosten voor schoonmaakmiddelen.
Goed voor huidziektenEen minder droge huid na het douchen. Het kan helpen bij acne, jeuk, eczeem en gevoeligheid.
Minder energiekostenKalk zich af op de verwarmingselementen van apparaten zoals waterkokers. De overdracht van warmte is inefficiënter en dat verhoogt het energieverbruik.
Overzicht met de pluspunten van het gebruik van een water-ontkalkingsproduct.

Is een waterontkalker nodig in Borgerhout?

Mogelijkerwijs bekijk jij de opties voor het laten installeren van een waterontharder in Borgerhout. Hiervoor zijn goede redenen te bedenken. Kalkvrij water biedt een beter presterende CV-ketel en jij hebt tot wel 50% minder zeepproducten nodig. Maar hoe noodzakelijk is het nu echt? Aangaande deze vraag bekijken we eerst de waterhardheid in jouw regio.

 • Borgerhout kent een waterhardheid van 9,52. Dit staat voor Tamelijk hard water.
 • Hoeveel ongemak je daarvan hebt is per persoon weer anders.
 • Het verkleinen van de waterhardheid biedt comfort.
 • Onder andere apparatuur gaat langer mee, zacht en fris water en het textiel gaat langer mee.
 • Niet vergeten: dit soort water is beslist niet ongezond om te drinken.

Hardheid water in Borgerhout

De waterhardheid van het water in Borgerhout is om en nabij de 9,52 dH. Dit betekent dat het water Tamelijk hard water is. Doorgaans wordt de hardheid van water uitgedrukt in dH (Duitse Hardheid). 1 dH betekent 17,8 gram kalk per M3 water. 9,52 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 27,11 kilogram kalkdeeltjes.

waterverzachter-borgerhout-2140

Bekijk installateurs in de regio

Interessante installaties

 • Remon Waterontharders Angara
 • Hydrotense Seduction 22
 • Erie Slimline Eco11
 • BWT AQA life
 • 038waterontharder Compact 10

Technische uitleg: hoe werkt een waterontkalker?

Het mag inmiddels duidelijk zijn: de waterontharder zorgt voor aangenaam zacht water in huis. Maar wat gebeurt er technisch allemaal? Innovatieve waterverzachters (van bijv. Tubilite) werken op basis van het uitwisselen van ionen. De cilinder met harsbolletjes transformeert calciumionen en magnesiumionen naar natriumionen. D.m.v. dit scheikundige proces wordt het kalk verwijderd uit het water. Door het plaatsen van een waterontkalker in Borgerhout voer je de dH waarde terug van 9,52 naar een Dh onder de 2.5. Een miniscuul beetje kalk blijft wel intact, het is van belang voor de algehele gezondheid. Deze hoeveelheid kalk is zo klein dat je het niet terugziet.

Schoonspoelen met zout
Op een bepaald moment zal de werkingskracht van de hars verminderen. 4 keer per maand moet de hars opnieuw opgeladen worden met natriumionen. Regenereren is noodzaken voor het functioneren. Er zal dus regelmatig zout moeten worden bijgevuld. Hoeveel zout er nodig is wordt berekend a.d.h.v. de totale waterconsumptie, de gekozen resthardheid en de grootte van de installatie. Een ontkalkingsinstallatie werkt dus in 5 stappen.

 1. Vanuit de hoofdkraan komt hard water de ontkalkingsinstallatie binnen.
 2. De harskorrels onttrekken bijna alle kalk uit het leidingwater.
 3. Na een tijd raken zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. De interne harsbolletjes worden weer schoongespoeld door middel van regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk gaat via een afvoer naar het riool.

Elektrische en mechanische waterverzachters
Er zijn eigenlijk 2 soorten: Elektronische & mechanische waterontkalkers. De mechanische ontharder werkt d.m.v. waterdruk. Regeneratie gaat op basis van tijd. De belangrijkste voordelen zijn een gunstig tarief, staat los van het stroomnet en een onderhoudscontract is vaak niet nodig. De nadelen zijn: het aanzienlijke zoutverbruik, een matige efficiëntie en je kunt geen geavanceerde instellingen doorvoeren. Je koopt zo’n machine al vanaf €920.

De elektrische waterontharder werkt op stroom. Dit type installatie start met regenereren na een slimme meting. De belangrijkste voordelen zijn: geen onnodig regeneratiezout verspillen, het werkt efficiënter en je kunt veel instellen. Natuurlijk zijn er nadelen: de hogere aanschafprijs, het systeem gebruikt stroom en meer kans op storingen. De prijs van zo’n systeem begint bij €1250.

Verschil enkele- en dubbele cilinder
Van plan om een waterverzachter te kopen? We maken onderscheid tussen een enkele- of dubbele harscilinder. Het verschil in prijs is circa €440,00. Maar waarom moet je daar voor kiezen?

 • Het belangrijkste voordeel van een dubbele cilinder is dat je wel zacht water kunt gebruiken als het regeneratieproces bezig is.
 • Bij enkele cilinder ontkalkers heb je op het moment dat het systeem regenereert even geen zacht water.
 • Ontharders met dubbele cilinders zijn in staat om meer water tegelijkertijd te ontkalken. Vaak gekozen voor de grotere gezinnen / huishoudens.
 • Een dubbele cilinder werkt dus hetzelfde, het is vooral een stukje extra comfort. Elke dag 100% zacht water in Borgerhout.

Geen kalkaanslag meer in huis?

Neem contact op met product-specialisten voor installatiewerk.

Hoeveel kost zo’n systeem?

De uiteindelijke kosten van een waterontharder kunnen zeer uiteenlopen. De prijzen starten vanaf €80 voor een magnetische ontharder tot ruim €1425 voor een geavanceerd elektrisch systeem. De prijs hangt af van de fabrikant, het type ontharder en het aantal liter dat de ontharder kan aanleveren per minuut. Naast deze eenmalige kosten betaal je ook installatie- en onderhoudskosten. Sommige Belgische installateurs van waterverzachters geven een extra scherpe prijs als je ook een onderhoudscontract afsluit. Afsluitend heb je speciaal ontkalkingszout dat je regelmatig moet kopen. De kosten van ontharders starten vanaf €740 waarbij installatie niet is inbegrepen. Een goede installatie kost gemiddeld tussen de €1425 en €1925 inclusief installatiewerk. In het overzicht hieronder check je de geschatte kosten van een waterverzachter in Borgerhout.

Nieuwsgierig wat het kost om een waterontkalker te laten installeren? Open onze vergelijkingstool en achterhaal de tarieven bij de beste installateurs. Via die service kan jij moeiteloos en direct installatiebedrijven, type ontharders en de tarieven vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Rond de €100
Waterontharder (mechanisch)C.a. €700
Waterontharder (elektronisch)Circa €1180
Zout€17,50 per 25 kg
Onderhoud (indicatie)V.a €160 (jaarbasis)
InstallatieBegint bij €250
Overzicht met de uiteindelijke kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik een waterverzachter nodig in Borgerhout?
De hardheid van het water in Borgerhout is grofweg 9,52 dH. De meting in de provincie Antwerpen ligt rond de 11,07 dH. Zeker niet ongezond, maar het kan wel zachter. Een professioneel ontkalkingssysteem onttrekt namelijk bijna al het magnesium en calcium uit het water wat de waterhardheid doet dalen. Zacht water smaakt beter en biedt verschillende voordelen zoals verlaging van de maandlasten voor energie en veel minder schoonmaakwerkzaamheden.

Hoe gunstig is de terugverdientijd van een waterontharder?
De stelregel is eenvoudig: per €1,00 die je eraan uitgeeft krijg je ongeveer €0,70 tot €0,75 cent terug. Experts vinden dat je met name een waterontharder moet laten plaatsen als extra luxe en comfort in het dagelijks leven. Bijv. een zachte huid en droog haar, zacht en fris water, kleding dat langer meegaat en veel minder poetsen in huis. Neem je verantwoordheid voor het milieu!

Hoe werkt een waterontkalker?
Om het kalk uit het leidingwater te halen zal afgerekend moeten worden met calcium en magnesium. Dat kan bereikt worden doordat het harde leidingwater door een cilinder met kunsthars gaat. Deze calcium en magnesium deeltjes hechten zich aan de kunstharskorrels. In de alternatieve cilinder gaat de machine de harskorrels schoonspoelen door gebruik te maken van een regeneratie behandeling. Er zijn verschillende soorten onthardingszout. Eventueel kun je kiezen voor goedkope magnetische ontharders die echter werken op een andere wijze. Het effect van deze magneten wordt door wetenschappers afgekeurd.

Vergt het systeem veel onderhoud?
Het goed onderhouden van de waterontkalking installatie is niet zo spannend, maar moet wel even elk jaar worden uitgevoerd. Machines met een vat voor ontkalkingstabletten waarmee geregenereerd wordt moet je ieder kwartaal bijvullen met nieuw zout. Een schone installatie is belangrijk voor een goede efficiënte werking. Eventueel heb je de keuze hiervoor een onderhoudscontract af te sluiten bij de leverancier van waterontharders in Borgerhout.

Welke pluspunten heeft een waterverzachter?
De waterreiniger maakt hard water zacht en kalkvrij. Dit heeft in de praktijk ontzettend veel voordelen. Neem nou aspecten als: efficiëntere verwarming, lekkerdere koffie en thee, je bespaart fors op schoonmaakmiddelen, een minder droge huid na het douchen, geen kalkaanslag op douchewand en tegels, extra schoon servies, huishoudelijke apparaten gaan langer mee en de duurzame gedachte achter deze investering.

Plaats een reactie