Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Berendrecht

Heb je last van kalkneerslag, een witte aanslag op het glaswerk, vies water of een droge huid? De kans is groot dat dit komt door aanwezigheid van hard water. In deze regio heb je een gemiddelde waterhardheid van 9,52 dH. Wat in potentie schade kan aanrichten. Het installeren van de beste waterverzachter in Berendrecht heeft als effect water waar nauwelijks nog kalk in zit. Dit is goed voor jouw gezondheid, en het zorgt ook voor minder CO2 uitstoot. Op waterontharderrevolutie.nl check je handige informatie aangaande waterontharders: welke type ontharders zijn er, waarom is het zo populair, en wat is de investering?

 • Gemiddelde waterhardheid van 9,52 dH in Berendrecht.
 • Mogelijk heb jij last van irritaties zoals geïrriteerde huid en dichtslibbende waterleidingen.
 • Een waterverzachter verlaagt de hardheid van het water.
 • Dit resulteert in een langere levensduur van huishoudelijk apparaten, smaakvol water en minder gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Wacht niet langer en geniet van de extra gemakken. Realiseer een besparing van wel €230 per 12 maanden.

Klik door naar: Waar op letten bij een waterverzachter kopenVoordelenIs het echt nodig?Waterhardheid BerendrechtWerking eenvoudig uitgelegdBegroting totale kostenFAQ – Veelgestelde vragen


ProvincieAntwerpen
GemeenteAntwerpen
Postcode2040
Gem. Gasverbruik M31.525 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.3100 kWh
Gem. Waterhardheid9,52 dH

Waarom is zacht water gunstig?

 • Smaakvol water.
 • Efficiëntere warmteoverdracht.
 • Geen strepen meer op glas en lak.
 • Een milieuvriendelijke investering!

Het risico van hard leidingwater

 • Hoger stroomverbruik apparaten.
 • Een droge, geïrriteerde huid.
 • Kalkstrepen op ramen.
 • Koffie of thee dat bitter smaakt.

Vergelijk prijzen van waterontharders

Kies voor de service van lokale vakmannen

Waterontharder kopen Berendrecht

Wil je definitief afrekenen met droog haar na het douchen of veel schoonmaakwerk? Een groot deel van de huishoudens installeren een handige waterontkalker. Dit product haalt kalk en magnesium uit het water. Elk gezin zal hier voordeel uit halen. Geen kalkaanslag op je sanitair en apparatuur, besparen op schoonmaakmiddelen, minder huidproblemen en huidirritaties en maandelijks besparen op de energiekosten. In de omgeving van de gemeente Antwerpen vind je verscheidene leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Informeer naar de actuele prijzen (offerte) bij onze partners. Een specialist vinden om jouw waterverzachter te installeren in Berendrecht wordt jou zo lekker makkelijk gemaakt.

 1. Vul je adresgegevens in de tool in.
 2. Omschrijf zo concreet mogelijk de opdracht.
 3. Beschrijf je gezinssituatie en kies de plek van jouw watermeter (indien bekend).
 4. Laat weten hoe je wilt dat de vakmannen contact opnemen.
 5. Een plaatselijke installateur neemt zo snel mogelijk contact op met een interessante offerte.

Voordelen plaatsen waterverzachter?
Een goede waterontharder kopen heeft verschillende voordelen. De meest bekende voordelen vatten we samen in de onderstaande tabel. Klik direct door naar: Goede waterontkalker.

PluspuntUitleg
DuurzaamMinder zeepproducten wegspoelen. Daarnaast daalt de CO2 uitstoot doordat apparaten zuiniger werken.
Verlenging levensduur apparatenDagelijkse apparaten zoals waterkokers zullen geen kalkaanslag meer hebben. Dit zorgt voor een langere levensduur.
Lekkerder waterJe verse koffie & thee of een glaasje water is veel smaakvoller.
Besparen op schoonmaakmiddelenOntkalkt water schuimt makkelijker. Je hoeft maandelijks minder schoonmaakproducten te kopen.
Fijn en zacht voor elke huidZacht water zorgt voor een zachte huid. Het kan helpen bij acne, jeuk, eczeem en gevoeligheid.
Lagere energiekostenKalk vormt zich in de verwarmingselementen van bijvoorbeeld strijkijzers. Het overbrengen van warmte is zo minder makkelijk en daardoor neemt het stroomverbruik toe.
Tabel met de pluspunten van een huis met een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik ook een waterontkalker nodig in Berendrecht?

Vermoedelijk wil jij meer info over de installatie van een waterontharder in Berendrecht. De redenen spreken doorgaans voor zich. Zacht water heeft als voordeel betere smaak van water en laat bestaande kalkaanslag verdwijnen. Maar heb ik het wel echt nodig? Om deze vraag te beantwoorden moet je allereerst weten hoe het zit met de huidige waterhardheid.

 • Berendrecht heeft een geschatte waterhardheid van 9,52. Dit staat voor Tamelijk hard water.
 • Het nadeel dat je ervaart van hard water is erg persoonlijk.
 • Een lagere waterhardheid is gunstig voor lichaam, gezondheid en milieu.
 • O.a. structureel lagere energiekosten, zachter wasgoed en een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Goed om te weten: dit soort water is niet ongezond.

Hardheid water in Berendrecht

De waterhardheid van het leidingwater in Berendrecht ligt op ong. 9,52 Duitse graden. Dit betekent dat het water Tamelijk hard water is. In België drukken we de waterhardheid uit in Duitse hardheid (dH). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per m3 water. 9,52 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 27,11 kg. kalkdeeltjes.

waterverzachter-berendrecht-2040

Bekijk specialisten in deze regio’s

Populaire merken en modellen

 • Puricom Stratos UFW15
 • Hydrotense StandAlone 8L
 • Erie IQsoft Eco9
 • BWC Omega Jubileum 400
 • Watertotaal Euro Combi Cappers 20

Technische details: hoe werkt een waterontkalker?

Het is al een aantal keer genoemd: de waterontharder zorgt voor aangenaam zacht water in huis. Maar wat ligt hieraan ten grondslag? De meeste waterverzachters (van bijv. Aqua Service) werken op basis van ionenuitwisseling. Een cilinder met harsbolletjes zet de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. Op basis daarvan zal het kalk uit het water worden gefilterd. Door het plaatsen van zo’n waterontkalker in Berendrecht voer je de dH waarde terug van 9,52 naar een gezonde 2.5 Dh. Een miniscuul beetje kalk blijft wel intact, omdat dit gezond voor ons is. Deze hoeveelheid kalk ontwikkeld zicht niet tot hardnekkige kalkresten.

Schoonspoelen met zout
Wanneer het apparaat filtert raakt de hars verzadigd. Om de 6/7 dagen wordt de hars schoongespoeld met pekelwater. Hiervoor wordt de term regenereren gebruikt. Er zal dus regelmatig zout moeten worden bijgevuld. De benodigde hoeveelheid zout ligt aan zaken als het aantal m3 water dat je verbruikt, instellingen zoals resthardheid en de afmeting (kleine of grote machine). Samenvattend werkt een ontkalkingsinstallatie als volgt.

 1. Het harde water komt de ontkalkingsinstallatie binnen.
 2. Gepatenteerde harskorrels onttrekken de kalk uit het water.
 3. Na een tijd raken raken de harskorrels verzadigd met magnesium en calcium.
 4. De harsbolletjes hebben een filter behandeling nodig met regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk wordt afgevoerd naar het riool.

Elektrische of mechanische waterverzachters
We behandelen 2 producten: Mechanische & elektronische waterontkalkers. Een mechanische ontharder gebruikt waterdruk voor zijn functioneren. Het schoonspoelen (Regenereren) werkt op tijd. De belangrijkste voordelen zijn een lage prijs, 0 energieverbruik en je hebt heel beperkte onderhoudskosten. Natuurlijk zijn er nadelen: onnodige verspilling van water en zout, een inefficiënte werking en minder instellingen mogelijk. De prijs van zo’n systeem begint bij €880.

Een elektrische waterontharder werkt op elektriciteit. Regenereren gaat op vraag. Het voordeel is: een relatief laag regeneratiezout verbruik, de innovatieve werking en je kunt veel instellen. Natuurlijk zijn er nadelen: de installatiekosten, het gebruikt een beetje stroom en meer kans op defecten. Je koopt zo’n machine al vanaf €1225.

Ontharder met enkel- of dubbel cilinder?
Op termijn een waterverzachter kopen?Dan zijn er eigenlijk 2 smaken: enkele- of dubbele harscilinder. Het verschil in prijs komt uit rond de €430,00. Echter, wat zijn de grootste verschillen?

 • Het grootste voordeel van twee cilinders is dat je ook zacht water tot je beschikking hebt tijdens het gehele regeneratieproces.
 • In de situatie met 1 cilinderige ontkalkers heb jij tijdens het schoonmaken even geen zacht water.
 • Systemen met dubbele cilinders kunnen grotere volumes aan. Een uitkomst als het watergebruik hoog is.
 • Een dubbele cilinder is echt geen noodzaak, het zorgt puur voor wat extra comfort. Kies ook voor zacht water in Berendrecht.

Ook klaar met kalkaanslag?

Wij koppelen je aan product-experts voor advies.

Wat is prijs van zo’n systeem?

De investering van een waterontkalker lopen zeer uiteen. Van €160 voor een magnetische ontharder tot ruim €1700 voor een innovatief elektrisch apparaat. De uiteindelijke kosten worden bepaald door de fabrikant, of je kiest voor mechanisch/elektrisch en de omvang van het systeem. Buiten deze initiële kosten moet je ook rekening houden met inregelkosten en onderhoud. Sommige Belgische installateurs van waterverzachters geven een eenmalige korting als je direct een onderhoudscontract neemt. Verder heb je ontkalkingszout waarmee je het systeem schoonspoelt. De prijzen van deze systemen starten vanaf €810 waarbij installatie niet is inbegrepen. Een goed apparaat kost gemiddeld tussen de €1450 en €2075 inclusief plaatsing. In de lijst die we hieronder hebben geplaatst bieden we de gemiddelde kosten van een waterverzachter in Berendrecht.

Overweeg je om af te rekenen met kalk dankzij een waterontkalker? Ga aan de slag met onze handige offerte-service en achterhaal de tarieven bij erkende installateurs. Met die methode kan iedereen gemakkelijk supersnel specialisten, soorten installaties en de tarieven vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Vanaf €120
Mechanische waterontharderV.a €780
Waterontharder (elektrisch)C.a. €1080
Zout€50 voor 100 kilo
OnderhoudscontractVanaf €125 per beurt
PlaatsingBegint bij €270
Tabel met de totaalkosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het laten plaatsen van een waterverzachter zinvol in Berendrecht?
De waterhardheid in Berendrecht is grofweg 9,52 dH. De meting in de provincie Antwerpen ligt op 11,07 dH. Er is zeker nog extra voordeel te behalen in deze regio. Een geavanceerd ontkalkingssysteem filtert kalk moleculen uit het leidingwater wat een verlaging van de waterhardheid realiseert. Zacht water smaakt beter en biedt verschillende voordelen zoals water met een lekkere smaak en veel minder schoonmaakwerkzaamheden.

Hoe gunstig is de terugverdientijd van een waterontharder?
We hanteren een simpele berekening: van elke €1 die je in dit product steekt krijg je ongeveer €0,70 tot €0,75 cent terug. Experts vinden dat je bovenal een waterontharder neemt voor meer wooncomfort en gebruiksgemak. Zoals verminderde eczeem klachten, lekkerdere koffie en thee, zachter wasgoed en minder schoonmaakwerkzaamheden. Daarnaast is het ook nog eens een heel groene investering.

Hoe werkt een waterontkalker precies?
Voor kalkvrij water zal het magnesium en calcium uit het water gefilterd moeten worden. Dit gebeurt doordat het harde water door een filter heen gaat. De magnesium en calcium delen worden geneutraliseerd door de kunsthars bolletjes. In de andere cilinder wordt het filter schoongespoeld a.d.h.v. een natriumoplossing. Daarvoor is onthardingszout noodzakelijk. Eventueel kun je kiezen voor goedkope magnetische ontharders op basis van elektromagnetisme. De doeltreffendheid van dit soort modellen is echter nooit wetenschappelijk aangetoond.

Hoe vaak moet ik het onderhouden?
Het goed onderhouden van de waterontkalking installatie is vrij eenvoudig, maar is noodzakelijk voor een zuinige werking. Ontharders met eigen ontkalkingstabletten voor het regenereren zul je deze gemiddeld eens in het kwartaal moeten bijvullen. Een schone installatie is cruciaal voor een goede efficiënte werking. Sommige mensen kiezen ervoor om het onderhoud uit te besteden (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Berendrecht.

Welke pluspunten heeft een waterverzachter?
De waterreiniger maakt hard water zacht en kalkvrij. De voordelen lopen flink uiteen. Neem nou aspecten als: efficiëntere warmteoverdracht, zacht en smaakvol water, minder zeep en wasmiddel nodig, verminderde eczeem klachten, bestaande kalkaanslag verdwijnt, een zijdezachte was, huishoudelijke apparaten gaan langer mee en je beperkt jouw milieubelasting (minder uitstoot).

Plaats een reactie