Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Wilrijk

Wil jij ook af van kalkneerslag, strepen op je ruiten, apparaten die slecht werken of een erg droge huid? Dat is doorgaans toe te schrijven aan de hardheid van het water. Deze regio heeft gemiddeld genomen een waterhardheid van 9,52 dH. Dit is mogelijk een oorzaak van deze voorvallen. Het kopen van de beste waterverzachter in Wilrijk heeft als effect water waar amper kalk in zit. Dat is lekker, maar ook goed voor de gezondheid, en bespaart je ook nog eens geld. Hier check je bruikbare info over diverse types waterontharders: welke type ontharders zijn er, waarom moet ook jij het overwegen, en wat zijn de kosten?

 • Gemiddelde waterhardheid van 9,52 dH in Wilrijk.
 • Hierdoor ontstaan issues zoals veel schoonmaken en hoge stookkosten.
 • Een waterverzachter verlaagt de hardheid van het water.
 • Pluspunten: lager energieverbruik, zacht en fris water en bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Vergelijk meerdere offertes en probeer het direct uit. Het kan veel opleveren, tot wel €220 op jaarbasis.

Lees verder over: Waar op letten bij een waterverzachter kopenWat zijn de voordelen?Is het echt nodig?Waterhardheid WilrijkHoe werkt zo’n systeem?Geschatte kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieAntwerpen
GemeenteAntwerpen
Postcode2610
Gem. Gasverbruik M31.600 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.3750 kWh
Gem. Waterhardheid9,52 dH

Waarom is zacht water gunstig?

 • Fris kraanwater.
 • Lager energieverbruik.
 • Minder gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Goed voor het milieu!

Minpunten van hard leidingwater

 • Een inefficiënte HR-ketel.
 • Huidirritaties.
 • Kalkaanslag op kranen en douchekoppen.
 • Blijven poetsen in de badkamer.

Bekijk de tarieven van waterontharders

Direct meerdere offertes van lokale vakmannen

Waterontharder kopen Wilrijk

Wil je definitief afrekenen met een te hoge stroomrekening en doffe aanslag in keuken en badkamer? Steeds meer huizenbezitters kiezen een professionele waterontkalker. Een dergelijk product filtert magnesium en calcium (kalk) uit het water. Voor elk gezin een meerwaarde. Geen kalkaanslag op kranen en tegels, fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen, zacht en smaakvol water en een langere levensduur van huishoudelijke apparaten. In en rondom gemeente Antwerpen opereren velerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. In enkele minuten vraag je een offerte aan. Een vakman vinden voor een waterverzachter installeren in Wilrijk heb je binnen mum van tijd geregeld.

 1. Geef je woonadres in (postcode + huisnummer).
 2. Specificeer de opdrachtomschrijving.
 3. Geef door hoeveel personen er in huis wonen en kies de plek van jouw watermeter (indien bekend).
 4. Geef aan hoe en wanneer je bereikbaar bent.
 5. Een plaatselijke installateur biedt je op korte termijn een gespecificeerde offerte.

Pluspunten van een waterverzachter?
Een goede waterontharder kan voor elk huishouden interessant zijn. De positieve effecten zijn opgesomd in de volgende tabel. Klik direct door naar: Goede waterverzachter.

PluspuntBeschrijving
DuurzaamEr is minder zeep noodzakelijk. Verlaging van CO2 uitstoot doordat je verwarmingsinstallatie beter werkt.
Apparaten gaan minder snel stukDure apparatuur zoals wasdrogers zijn vrij van kalkaanslag en oxidatie. Daarnaast verbruiken ze minder stroom.
Water met meer smaakEen kop koffie, thee en het water uit de kraan zal minder bitter smaken.
Beperk gebruik schoonmaakmiddelen Zacht water schuimt veel sneller. De schoonmaakkosten nemen flink af (tot wel €40 per jaar).
Prettig voor je huidJe huid voelt zachter aan na het douchen. Het helpt bovendien tegen eczeem.
Gunstigere energiekostenKalk zet zich af op leidingen en verwarmingselementen boilers. De apparaten werken daarom een stuk minder efficiënt en daardoor neemt het stroomverbruik toe.
Tabel met de voordelen van het gebruik van een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik een waterontkalker nodig in Wilrijk?

Wellicht bekijk jij de opties voor het laten installeren van een waterontharder in Wilrijk. Hiervoor zijn goede redenen te bedenken. Zacht water zorgt voor een meer efficiënte verwarming en bestaande kalkaanslag verdwijnt. Kan ik dan niet zonder? Aangaande deze vraag moet je allereerst weten hoe het zit met de huidige waterhardheid.

 • Wilrijk ontvangt een waterhardheid van 9,52. Dat betekent Tamelijk hard water.
 • Het effect daarvan is voor iedereen weer anders.
 • Het terugdringen van de waterhardheid is goed voor mens en milieu.
 • Onder andere apparatuur die langer meegaat, minder last van een droge huid en geen kalkaanslag op douchewand en tegels.
 • Opmerking: water met deze hardheid (dH) is beslist niet ongezond om te drinken.

Hardheid water in Wilrijk

De waterhardheid van het drinkwater in Wilrijk bedraagt circa 9,52 Duitse graden. Dit houdt in dat het water Tamelijk hard water is. In België drukken we de waterhardheid uit in Duitse hardheid (dH). 1 dH betekent dat er 17,8 gram kalk in elke M3 water zit. 9,52 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 27,11 kilogram kalkvormende deeltjes.

waterverzachter-wilrijk-2610

Vind een vakman in de buurt

Populaire merken en modellen

 • Watertotaal Euro Combi Compact 25
 • North Star 14ED
 • Grunbeck Weichwassermeister GSX10-I
 • Ecowater eVOLUTION 600 Power
 • Boshuis Duolux plus 150

Technische uitleg: hoe werkt een waterontkalker?

Het zal je inmiddels bekend zijn: een waterontharder in staat om kalk en magnesium uit het water te halen. Alleen, hoe kan dat? De huidige generatie waterverzachters (bijv. van merken als Bayard) onttrekken het kalk met behulp van een ionenwisselaar. Een cilinder met harskorrels transformeert calciumionen en magnesiumionen naar natriumionen. Door wat daar gebeurd vindt reiniging van kalk uit het water plaats. Door het plaatsen van een waterontkalker in Wilrijk voer je de dH waarde terug van 9,52 naar een zachte 2 Dh. Er zal altijd een klein deel kalk overblijven, omdat dit ook belangrijk bouwstoffen zijn voor het lichaam. Het resterende kalk ontwikkeld zicht niet tot hardnekkige kalkresten.

Schoonspoelen (regeneratie)
Na verloop van tijd zal de hars verzadigd raken. Eens per week wordt de hars schoongespoeld met pekelwater. Hiervoor wordt de term regenereren gebruikt. Gemiddeld moet je om de 3 maanden het zout bijvullen. Hoeveel zout er nodig is ligt aan zaken als het aantal m3 water dat je verbruikt, hoe hard het water is en het formaat (kleine of grote installatie). Een ontkalkingsinstallatie werkt dus in 5 stappen.

 1. Hard water komt de ontkalkingsinstallatie binnen via de leidingen.
 2. Innovatieve harskorrels halen de kalk uit het leidingwater.
 3. Eens in de 7 dagen raakt het hars verzadigd met kalk.
 4. Alle harsbolletjes worden automatisch gereinigd met het regeneratiezout.
 5. Het afvalwater met kalk wordt naar het riool afgevoerd.

Mechanische of elektrische waterverzachters
We behandelen 2 producten: Mechanische en elektronische waterontkalkers. Een mechanische ontharder gebruikt waterdruk voor zijn functioneren. Regenereren gaat op gezette tijden. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege een voordelige prijs, duurzaam qua energieverbruik en minder onderhoud nodig. Nadelen zijn er ook: onnodige verspilling van water en zout, een matige efficiëntie en geen inzicht in leuke gegevens. De prijs van zo’n systeem begint bij €925.

Bij een elektrische waterontharder steek je de stekker in het stopcontact. Deze machine gaat regenereren als het echt nodig is. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege: minder regeneratiezout noodzakelijk, een zeer efficiënte werking en verschillende geavanceerde instellingen. Als grote nadelen noemen we: een hogere prijs, het kost stroom en hogere onderhoudskosten. Deze installaties worden al geplaatst voor €1150.

Dubbele- of enkele harscilinder?
Van plan om een waterverzachter te kopen? Dan moet je een keuze maken uit een enkele- of dubbele harscilinder. Het prijsverschil ligt rond de €420,00. Hieronder leggen we uit wat de verschillen zijn.

 • Het grootste voordeel van een ontharder met dubbele cilinder is dat je wel zacht water kunt gebruiken wanneer de installatie het regeneratieproces start.
 • Wanneer we spreken over 1 cilinderige ontkalkers heb je (wanneer het systeem aan het spoelen is) geen zacht water uit de kraan.
 • Machines met dubbele cilinders kunnen op hetzelfde moment meer water filteren. Een uitkomst voor huishoudens met kinderen.
 • Meerdere cilinders werkt dus niet beter of schoner, het is vooral een stukje extra comfort. Elke dag 100% zacht water in Wilrijk.

Een kalkvrije badkamer en keuken?

Ontvang contactgegevens van product-experts voor advies.

Wat zijn de kosten van zo’n ontkalker?

De kosten van een waterontkalker lopen zeer uiteen. Dit loopt van €155 voor ontharders die magnetisch werken tot een slordige €1650 voor een innovatief elektrisch apparaat. De kosten hangen af van het merk, of je kiest voor mechanisch/elektrisch en hoeveel liter water het apparaat kan spoelen. Behalve deze kosten komen er nog installatiekosten en onderhoud. Enkele Belgischeinstallateurs van waterverzachters kunnen extra korting geven als je kiest voor een onderhoudscontract. Tenslotte is er ontkalkingszout dat je eens in de zoveel tijd moet aanvullen. De prijzen van waterverzachters beginnen vanaf ongeveer €660 (montage niet inbegrepen). Een uitgebalanceerde installatie zit ergens tussen de €1100 en €1850 inclusief plaatsing. In het volgende schema vind je een overzicht met de kosten van een waterverzachter in Wilrijk.

Overweeg je om zacht water in huis te halen met een waterontkalker? Klik dan door naar onze handige offerte-service en check de huidige kosten bij professionele installateurs. Met die methode kan iedereen makkelijk en vandaag nog monteurs, soorten waterverzachters en totaalprijzen naast elkaar zetten.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderC.a. €80
Waterontharder (mechanisch)Rond de €850
Waterontharder (elektrisch)Vanaf €1030
Reinigingszout€30 per 50 kg
OnderhoudstarievenCirca €95 per jaar
PlaatsingskostenBegint bij €260
Rekenvoorbeeld met de uiteindelijke kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is een waterverzachter nodig in Wilrijk?
De hardheid van het leidingwater in Wilrijk is plus minus 9,52 dH. De referentiewaarde in de provincie Antwerpen komt uit op ongeveer 11,07 dH. Hoewel dit niet slecht is voor de gezondheid kan het wel een stuk zachter. Een ontkalkingssysteem trekt calcium en magnesium uit leidingwaterwat zorgt voor een gunstigere waterhardheid. Dit water smaakt een stuk beter en heeft als extra pluspunten: efficiëntere verwarming en ook bestaande kalkaanslag verdwijnt.

Wat kunnen we zeggen over de terugverdientijd van een waterontharder?
Doorgaans geldt: van elke euro die in de installatie wordt gestoken bespaar je ongeveer €0,60 – €0,80. Wij zijn dan ook van mening dat je voornamelijk een waterontharder moet installeren voor de directe immateriële voordelen. Bijv. een fijne douchebeurt, lekkerdere koffie en thee, kleding die langer mooi blijft en veel minder poetsen in huis. Daarnaast is het ook nog eens een heel groene investering.

Technische uitleg: hoe werkt een waterontkalker?
Om water kalkvrij te maken filtert het systeem calcium en magnesium uit het water. Dat kan bereikt worden doordat het harde water door een reservoir met harsen gestuwd wordt. Deze calcium en magnesium bouwstenen hechten zich aan deze kunsthars bolletjes. In de alternatieve cilinder wordt de hars weer opgeladen door middel van een natriumoplossing. Kies voor betrouwbaar onthardingszout. Er bestaan ook goedkope magnetische ontharders op basis van elektromagnetisme. De doeltreffendheid van deze magneten is meermaals ontkracht in de wetenschap.

Hoe zit het met onderhoud en bijvullen?
Het onderhoud van de waterontkalking installatie hoeft niet moeilijk te zijn, maar is wel iets dat jaarlijks moet gebeuren. Modellen met noodzakelijk ontkalkingstabletten waarmee geregenereerd wordt moet je ieder kwartaal bijvullen met nieuw zout. Ook het schoonmaken van het apparaat wordt voorgeschreven zodat het systeem efficiënt blijft werken. Eventueel heb je de keuze hiervoor te kiezen voor een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Wilrijk.

Welke voordelen kent een waterverzachter?
Het kalkvrij maken van water doe je met een waterreiniger. De voordelen daarvan zijn enorm groot. Denk dan aan: lagere energiekosten, lekker water uit de kraan, je hebt veel minder schoonmaakproducten nodig, minder last van huidirritaties en/of eczeem, minder last van kalkaanslag, mooie schone glazen, huishoudelijke apparaten werken zuiniger en het is goed voor het milieu.

Plaats een reactie