Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Berchem

Heb je in huis last van kalkneerslag, kalkstrepen op glas en lak, slecht functionerende apparaten of droog haar na het douchen? Waarschijnlijk komt dat door een hoge waterhardheid. Deze regio heeft gemiddeld genomen een waterhardheid van 9,52 dH. Dit is mogelijk een oorzaak van deze voorvallen. Het kopen van de beste waterverzachter in Berchem resulteert in kalkvrij water in huis. Dit is goed voor jouw gezondheid, en het is een duurzame investering. Op deze website vind je uitgebreide info over diverse types waterontharders: welke systemen zijn er, hoe gaat het precies in z’n werk, en wat zijn de kosten?

 • Waterhardheid van 9,52 dH in Berchem.
 • Dit kan leiden tot issues zoals een irriterende huid en een hoge energierekening.
 • Een waterverzachter vermindert het calcium & magnesium gehalte.
 • Positieve gevolgen zijn: een beter presterende CV-ketel, zacht en smaakvol water en je bespaart op schoonmaakmiddelen.
 • Laat een systeem plaatsen en geniet van de extra gemakken. Realiseer een besparing van wel €250 op jaarbasis.

Direct naar: Waar op letten bij een waterverzachter kopenWelke voordelen?Is het echt nodig?Waterhardheid BerchemTechnische uitleg werkingDe uiteindelijke kostenVeelgestelde vragen


ProvincieAntwerpen
GemeenteAntwerpen
Postcode2600
Gem. Gasverbruik M31.595 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.3700 kWh
Gem. Waterhardheid9,52 dH

Pluspunten van zacht water

 • Minder huidproblemen en huidirritaties.
 • Efficiëntere warmteoverdracht.
 • Geen kalkaanslag in de badkamer.
 • Zet het milieu op 1!

Negatieve effecten hard leidingwater

 • Slecht functionerende apparaten.
 • Irritaties aan de huid.
 • Kalkaanslag op kranen en tegels.
 • Koffie of thee dat bitter smaakt.

Bekijk de tarieven van waterontharders

Direct meerdere offertes van lokale vakmannen

Waterontharder kopen Berchem

Heb je last van slecht functionerende apparaten en kalkaanslag op douchekop? Veel Vlamingen lossen dit op met een elektrische waterontkalker. Dit product filtert magnesium en calcium (kalk) uit het water. Het is geschikt voor elke woning. Geen kalkaanslag op douchekop, besparen op schoonmaakmiddelen, lekkerdere koffie en thee en een lager energieverbruik. In en rondom gemeente Antwerpen vind je verscheidene leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Een vrijblijvende offerte is zo aangevraagd. Een vakman vinden voor een waterverzachter installeren in Berchem heb je binnen mum van tijd geregeld.

 1. De aanvraag begint met je postcode en huisnummer.
 2. Kies het type product dat je wilt installeren.
 3. Beschrijf je gezinssituatie en selecteer de plek van jouw watermeter.
 4. Vul je contactgegevens in (mail en telefoonnummer).
 5. Een professionele installateur verstuurt je binnen enkele dagen een interessante offerte.

Waarom kiezen voor een waterverzachter?
Het laten plaatsen van een goede waterontharder kent verschillende voordelen. De meest prominente voordelen staan samengevat in de tabel hierna. Klik direct door naar: Duurzame verzachter.

VoordeelUitleg
EcologischJe verbruikt minder zeep en shampoo. Beperking van de CO2 uitstoot doordat je verwarmingsinstallatie beter werkt.
Apparaten gaan 30% langer meeApparaten met verwarmingselementen zoals heetwaterkranen vertonen veel minder kalkaanslag. Apparaten gaan dan zo veel langer mee.
Verbeterde smaak door kalkvrij waterThee, koffie, bouillon of glas kraanwater is minder troebel en beter van smaak.
Beperk gebruik schoonmaakmiddelen Zacht water zal veel sneller schuimen. Je bespaart gemiddeld €40 p/jaar aan schoonmaakkosten.
Goed voor de huidZacht water zorgt voor een zachte huid. Minder last van huidirritatie / eczeem.
Besparen op energiekostenKalk vormt zich in de verwarmingselementen van bijvoorbeeld strijkijzers. Daardoor werken deze apparaten minder efficiënt en daardoor neemt het stroomverbruik toe.
Samenvatting van de pluspunten van een huis met een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik echt een waterontkalker nodig in Berchem?

Wellicht zoek jij iemand die kan helpen met het installeren van een waterontharder in Berchem. De redenen spreken doorgaans voor zich. Zacht water zorgt voor een gunstigere energierekening en geen glascorrosie en/of witte aanslag. Maar hoe noodzakelijk is het nu echt? Hiervoor moeten we de huidige waterhardheid cijfers bestuderen.

 • Berchem heeft een geschatte waterhardheid van 9,52. Definitie: Tamelijk hard water.
 • Het gevolg van deze score is voor iedereen weer anders.
 • Een lagere waterhardheid biedt comfort.
 • Voorbeelden zijn gunstig energieverbruik, een zachte huid na bad of douche en veel minder zeep en wasmiddel nodig.
 • Goed om te weten: deze waterhardheid is niet per definitie ongezond.

Hardheid water in Berchem

De waterhardheid van het leidingwater in Berchem ligt op ong. 9,52 Duitse graden. Dit houdt in dat het water Tamelijk hard water is. De hardheid van het water wordt meestal uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per m3 water. 9,52 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 27,11 kilogram kalkaanslag-vormende deeltjes.

waterverzachter-berchem-2600

Vraag prijzen op in de regio

Bekende modellen en merken

 • Watertotaal Euro Combi Compact 20
 • North Star 11ED
 • Grunbeck Weichwassermeister GSX10
 • Ecowater eVOLUTION 500 Power
 • Boshuis Duolux plus 100

Zo werkt een waterontkalker

De basis is eenvoudig: een waterontharder haalt kalk uit het water. Maar wat ligt hieraan ten grondslag? De huidige generatie waterverzachters (bijv. van merken als Kenmore) werken op basis van ionenuitwisseling. Een cilinder met harskorrels zet de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. Op die manier zal het kalk uit het water worden gefilterd. Door het plaatsen van een waterontkalker in Berchem voer je de dH waarde terug van 9,52 naar een zachte 2 Dh. Een miniscuul beetje kalk blijft wel intact, een klein beetje kalk heeft namelijk iedereen nodig. Deze hoeveelheid kalk is onvoldoende voor kalkvorming.

Regenereren met zout
Na verloop van tijd zal de hars verzadigd raken met kalk en magnesium. Om de 6/7 dagen gebruik de machine zout om de harskorrels schoon te maken. Dit noemt men regenereren. Je moet eens per kwartaal het zout aanvullen. Het zoutverbruik ligt aan zaken als grootte van het huishouden, de waterhardheid en het formaat (kleine of grote installatie). Een ontkalkingsinstallatie werkt dus in 5 stappen.

 1. Hard water komt vanuit de leidingen de ontkalkingsinstallatie binnen.
 2. De slimme harskorrels filteren kalk moleculen uit het leidingwater.
 3. Eens in de zoveel tijd geraken de harskorrels verzadigd.
 4. De geïntegreerde harsbolletjes worden opnieuw geactiveerd door middel van regeneratiezout.
 5. Het “vuile” spoelwater gaat richting het riool.

Elektrische & mechanische waterverzachters
We bieden twee types: Mechanische of elektronische waterontkalkers. Een mechanische ontharder werkt op basis van waterdruk. Op zelf ingestelde momenten spoelt regenereert de ontharder. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege een aantrekkelijke prijs, staat los van het stroomnet en minder onderhoud nodig. De nadelen zijn: een relatief hoog zoutverbruik, relatief inefficiënt en je kunt zaken als resthardheid niet instellen. Beschikbaar vanaf €930.

De elektrische waterontharder werkt op stroom. Regeneratie kan getimed plaatsvinden. Het gemak zit ‘m in: geen onnodig regeneratiezout verspillen, de smart-functies en uitgebreide instellingen. Er zijn ook negatieve aspecten: de aanschafkosten, het kost stroom en hoge kosten qua onderhoud. De prijs van zo’n systeem begint bij €1150.

Enkele of dubbele harscilinder?
Wil jij een waterverzachter kopen? Dan zijn er 2 opties: enkel- of dubbel systeem. Het verschil in prijs ligt rond de €400,00. Maar wat is nu precies het voordeel?

 • Het belangrijkste voordeel van een ontharder met dubbele cilinder is dat je wel zacht water kunt gebruiken wanneer de machine aan het regenereren is.
 • In het geval van 1 cilinder ontkalkers heb je tijdens het schoonmaken helaas geen zacht water beschikbaar.
 • Ontharders met dubbele cilinders zijn in staat om meer water tegelijkertijd te ontkalken. Vaak gekozen voor gezinnen die veel water verbruiken.
 • Meerdere cilinders is niet schoner of beter, het is vooral een stukje extra comfort. Elke dag 100% zacht water in Berchem.

Overal en altijd zacht water in huis?

Ontvang contactgegevens van product-experts voor een demo.

Hoeveel kost zo’n ontkalker?

De kosten van een waterontkalker zijn erg wisselend. Je hebt ze vanaf €85 voor ontharders die magnetisch werken tot een slordige €2250 voor een 2-cilinder systeem. De prijs hangt af van of je een A- of B-merk kiest, de kwaliteit van het het harsfilter en de capaciteit van het systeem. In aanvulling op deze eenmalige kosten moet je ook rekening houden met inregelkosten en onderhoud. Een aantal Belgischeinstallateurs van waterverzachters geven korting als je hier het onderhoud uitbesteed middels een onderhoudscontract. Ook heb je speciaal ontkalkingszout dat je regelmatig moet kopen. De kosten van ontkalkers lopen op vanaf €740 (montage niet inbegrepen). Een luxe apparaat zit ergens tussen de €1525 en €1825 incl. installatie. In de lijst die we hieronder hebben geplaatst vind je een overzicht met de kosten van een waterverzachter in Berchem.

Meteen weten wat het kost om een waterontkalker in je appartement te laten monteren? Klik dan door naar onze online offerteservice en check de huidige kosten bij professionele installateurs. Op basis daarvan kun jij eenvoudig en snel modellen, soorten ontharders en natuurlijk de totale kosten vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderCirca €75
Mechanische waterontharderC.a. €740
Elektrische waterontharderBegint bij €970
Reinigingszout€45 voor 100 kg
OnderhoudscontractCirca €130 (jaarbasis)
PlaatsingskostenBegint bij €160
Rekenvoorbeeld van de totale kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Hoe zinvol is een waterverzachter in Berchem?
De hardheid van het water in Berchem is grofweg 9,52 dH. De waarde in de provincie Antwerpen ligt op 11,07 dH. Prima te drinken, maar het kan beter! Een ontkalkingssysteem trekt magnesium en calcium uit het leidingwater wat een verlaging van de waterhardheid realiseert. De smaak wordt beter & zachter en zorgt voor onder andere gunstig energieverbruik en geen kalkaanslag op bestek en servies.

Heeft een waterontharder een goede terugverdientijd?
De berekening is niet moeilijk: van iedere euro die je investeert krijg je ongeveer €0,70 tot €0,75 cent terug. Natuurlijk is het zo dat je in de eerste plaats een waterontharder in huis laat plaatsen voor het comfort. Zoals minder huidirritatie na het douchen, lekkerdere koffie en thee, blinkende glazen en gewoon een stuk minder schoonmaken in huis. Ook draagt het bij aan een beter milieu.

Hoe werkt een waterontkalker eigenlijk?
Om water kalkvrij te maken zal het magnesium en calcium uit het water gefilterd moeten worden. Dit gebeurt doordat het harde leidingwater door een cilinder met kunsthars gaat. De magnesium en calcium bestanddelen hechten zich aan deze kunsthars bolletjes. In de 2e cilinder worden de harskorrels weer opgeladen d.m.v. zouttabletten. Er zijn verschillende soorten onthardingszout. Online vind je ook veel goedkope magnetische ontharders op basis van elektromagnetisme. De effectiviteit van deze theorie is zeer twijfelachtig.

Hoe onderhoud ik het systeem?
Een onderhoudsbeurt voor je waterontkalking installatie hoeft niet moeilijk te zijn, maar is wel iets dat jaarlijks moet gebeuren. Systemen met een vat voor ontkalkingstabletten voor de regeneratie behandeling moet je ieder kwartaal bijvullen met nieuw zout. Het regelmatig schoonmaken van de installatie is noodzakelijk voor een goede efficiënte werking. Je kunt er ook voor kiezen om het onderhoud uit te besteden (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Berchem.

Welke voordelen kent een waterverzachter?
De waterreiniger maakt hard water zacht en kalkvrij. De voordelen lopen flink uiteen. Neem nou aspecten als: lagere stookkosten, smaakvol water, je hebt minder schoonmaakmiddelen nodig, minder last van droge huid, niet langer last van kalkaanslag, altijd een schone en zachte was, huishoudelijke apparaten gaan langer mee en de duurzame gedachte achter deze investering.

Plaats een reactie