Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Lillo

Heb je in huis last van kalkneerslag, wit uitslaande wanden en tegels, bittere thee of koffie of droog haar na het douchen? Dat is doorgaans toe te schrijven aan de hardheid van het water. In deze regio heb je een gemiddelde waterhardheid van 9,52 dH. Wat in potentie schade kan aanrichten. Het toepassen van de beste waterverzachter in Lillo zorgt voor kalkvrij water in de woning. Schoon water goed voor onze gezondheid, en het levert ook nog een leuke besparing op. Op dit portaal tref je nuttige informatie over de waterontharders: wat voor installaties zijn er, wat zijn de voordelen, en welke investering is nodig?

 • Waterhardheid van ongeveer 9,52 dH in Lillo.
 • Dit kan zorgen voor issues zoals water met een vreemde smaak en hoge stookkosten.
 • Een waterverzachter brengt de hardheid van het water terug naar ong. 2 Dh.
 • Pluspunten: lagere energierekening, zachter wasgoed en tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken.
 • Vergelijk meerdere offertes en ondervind zelf de voordelen. Het kan veel opleveren, tot wel €235 op jaarbasis.

Lees verder over: In 5 stappen een waterverzachter kopenVoordelenHeb ik het nodig?Waterhardheid LilloFunctioneringWat zijn de totale kostenFAQ – Veelgestelde vragen


ProvincieAntwerpen
GemeenteAntwerpen
Postcode2040
Gem. Gasverbruik M31.530 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.3150 kWh
Gem. Waterhardheid9,52 dH

De voordelen van zacht water

 • Zachte huid na bad of douche.
 • Besparen op gas- en stroomverbruik.
 • Minder wasmiddelen nodig.
 • Een milieuvriendelijke investering!

De risico’s bij hard leidingwater

 • Slecht werkende huishoudelijke apparaten.
 • Huidirritaties.
 • Kalkaanslag op douchekop.
 • Bittere thee en koffie.

Actuele prijzen van waterontharders aanvragen

Kom in contact met lokale specialisten

Waterontharder kopen Lillo

Wil je definitief afrekenen met slecht werkende huishoudelijke apparaten en minder lekker water uit de kraan? Een groot deel van de huishoudens kiezen een slimme waterontkalker. Dit product haalt kalk en magnesium uit het water. Voor elk gezin een meerwaarde. Geen kalkaanslag in de badkamer, je hebt minder wasmiddelen nodig, zachter wasgoed en lagere stookkosten. In de gemeente Antwerpen vind je verscheidene leveranciers van wateronthardingsapparatuur. In enkele minuten vraag je een offerte aan. Een vakman vinden voor een waterverzachter installeren in Lillo was nog nooit zo eenvoudig.

 1. Geef je woonadres in (postcode + huisnummer).
 2. Specificeer de opdrachtomschrijving.
 3. Selecteer het type huishouden en laat weten waar het de watermeter zit.
 4. Geef aan hoe en wanneer je bereikbaar bent.
 5. Een lokale installateur stuurt jou zo snel mogelijk een aantrekkelijke offerte.

Waarom een waterverzachter plaatsen?
Een goede waterontharder kopen is voor iedereen het overwegen waard. De meest prominente voordelen vatten we samen in de onderstaande tabel. Mogelijk ook interessant: Voordeligste waterontkalker.

VoordeelUitleg
EcologischHet verbruik van zeepproducten neemt af. Daarnaast daalt de CO2 uitstoot doordat je minder energie gebruikt.
Apparaten gaan 30% langer meeApparatuur zoals HR-ketels worden niet meer aangetast door kalkaanslag. Dit zorgt voor een langere levensduur.
Smaakvoller waterJouw koffie, thee of een glaasje water is lekkerder, frisser en smaakvoller.
Vermindert schoonmaakmiddelenOntkalkt water schuimt makkelijker. Beperk de jaarlijkse kosten voor schoonmaakmiddelen.
Minder last van eczeemEen zachte huid en minder droog haar na het douchen. Het kan helpen bij acne, jeuk, eczeem en gevoeligheid.
Verminderde energiekostenKalk zet zich af op warme delen bij bijvoorbeeld HR-ketels. Warmteoverdracht werkt zo minder goed en dat geeft een onnodig hoog energieverbruik.
Lijst met de voordelen van een woning uitgerust met een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik een waterontkalker nodig in Lillo?

Vermoedelijk zoek jij iemand die kan helpen met het installeren van een waterontharder in Lillo. Dat is ook erg logisch. Zacht water heeft als voordeel structureel lagere energiekosten en geen glascorrosie en/of witte aanslag. Maar is het echt noodzakelijk? Aangaande deze vraag moeten we kijken naar de actuele waterhardheid.

 • Lillo ontvangt een waterhardheid van 9,52. Dat betekent Tamelijk hard water.
 • Het gevolg van deze score verschilt erg per persoon.
 • De waterhardheid reduceren biedt voordelen op verschillende niveau’s.
 • Voorbeelden zijn structureel lagere energiekosten, een zachte huid en minder poetsen en boenen.
 • Niet vergeten: water met deze hardheid (dH) is beslist niet ongezond om te drinken.

Hardheid water in Lillo

De waterhardheid van het leidingwater in Lillo is om en nabij de 9,52 dH. Dit wil zeggen dat het water Tamelijk hard water is. De waterhardheid wordt uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per m3 water. 9,52 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 27,11 kilogram kalkdeeltjes.

waterverzachter-lillo-2040

Vaak gekozen modellen

 • Puricom Stratos HE25
 • Hydrotense StandAlone 12L
 • Erie IQsoft Eco12
 • BWC Omega XSE de Luxe 550
 • Watertotaal Euro Combi Cappers 25

Hoe werkt nu precies waterontkalker eigenlijk?

Het mag inmiddels duidelijk zijn: de waterontharder onttrekt kalk en magnesium uit het water. Hoe gaat dat technisch in z’n werk? De huidige generatie waterverzachters (bijv. van merken als Pallas) onttrekken het kalk met behulp van een ionenwisselaar. Een filter met harskorrels wisselt calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. Door dat proces wordt het kalk verwijderd uit het water. Door het plaatsen van deze waterontkalker in Lillo verlaag je de dH waarde van 9,52 naar een Dh onder de 3. Bedenk goed dat er altijd een beetje achterblijft, een klein beetje kalk heeft namelijk iedereen nodig. Het kalk dat achterblijft is zo klein dat je het niet terugziet.

Regenereren met zout
Eens in de zoveel tijd raakt de hars verzadigd. Gemiddeld eens per 7 dagen wordt de hars schoongespoeld met pekelwater. Regenereren is noodzaken voor het functioneren. Houd er dus rekening mee dat je dit moet bijvullen. De hoeveelheid zout verschilt nogal. Dit ligt aan o.a. de totale waterconsumptie, de waterhardheid en de capaciteit (type huishouden). Samenvattend werkt een ontkalkingsinstallatie als volgt.

 1. Het harde water stroomt de ontkalkingsinstallatie in.
 2. Speciale harskorrels filteren magnesium en calcium uit het kraanwater.
 3. Eens in de zoveel tijd geraken de harskorrels verzadigd.
 4. De interne harsbolletjes worden automatisch gereinigd door gebruik te maken van regeneratiezout.
 5. Het afvalwater met kalk wordt naar het riool afgevoerd.

Elektrische of mechanische waterverzachters
Er bestaan 2 machines: Mechanische & elektronische waterontkalkers. Een mechanische ontharder gebruikt waterdruk voor zijn functioneren. Het schoonspoelen (Regenereren) werkt op tijd. Het gemak zit ‘m in een schappelijke prijs, er zijn geen energieverbruik kosten en er is minder onderhoud nodig. De nadelen zijn: het systeem spoelt soms onnodig, een inefficiënte werking en je kunt de resthardheid niet instellen. Te bestellen vanaf c.a. €875.

Een elektrische waterontharder gebruikt stroom. Deze machine gaat regenereren als het echt nodig is. Het gemak zit ‘m in: kostenbesparing voor regeneratiezout, een efficiënte werking en je kunt veel instellen. Als grote nadelen noemen we: de aanschafkosten, je hebt iets hogere stroomkosten en een verhoogde kans op defecten/storingen. De prijs van zo’n systeem begint bij €1250.

Verschil enkele- en dubbele cilinder
Van plan om een waterverzachter te kopen? Dan kan je kiezen tussen een enkel- of dubbel systeem. Het verschil in prijs bedraagt circa €370,00. Maar, waarin verschillen ze van elkaar?

 • Het voordeel van een installatie met 2 cilinders is dat je wel zacht water kunt gebruiken tijdens het gehele regeneratieproces.
 • Wanneer je gaat voor 1 cilinderige ontkalkers heb jij tijdens het schoonmaken geen zacht water uit de kraan.
 • Systemen met dubbele cilinders hebben een grotere filtermogelijkheden. Perfect voor gezinnen vanaf 4 personen.
 • Dubbele harscilinder is echt geen noodzaak, het is vooral een stukje gemak. Ontdek zelf het gemak van zacht water in Lillo.

Ook klaar met kalkaanslag?

Vraag contactgegevens aan voor professionals voor tips en hulp.

Wat is prijs van zo’n systeem?

De kosten van een waterontharder lopen zeer uiteen. Je hebt ze vanaf €120 voor een magnetische ontharder tot ruim €1925 voor een 2-cilinder systeem. De totaalprijs wordt bepaald door het merk, of het een elektrisch of mechanisch systeem is en de inhoud van het systeem. Behalve deze eerste kosten heb je ook te maken met installatie- en onderhoudskosten. Enkele Belgischeinstallateurs van waterverzachters geven een eenmalige korting als je ook een onderhoudscontract afsluit. Ook heb je ontkalkingszout dat je zo nu en dan moet aanvullen. De prijzen van waterontkalkers beginnen bij €700 (montage niet inbegrepen). Een geavanceerd apparaat gaat al gauw naar een bedrag tussen de €1425 en €2125 inclusief plaatsing. In de onderstaande tabel tref je de actuele kosten van een waterverzachter in Lillo.

Benieuwd naar de kosten om zacht water in huis te halen met een waterontkalker? Probeer dan de offerte vergelijker en bekijk actuele prijzen bij toonaangevende installateurs. Met die methode kan iedereen zonder problemen supersnel modellen, type ontharders en totaalprijzen naast elkaar zetten.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderC.a. €70
Waterontharder (mechanisch)Vanaf €800
Elektrische waterontharderC.a. €1150
Onthardingszout€27,50 voor 50 kilo
OnderhoudskostenCirca €120 per 12 maanden
InstallatieVanaf €160
Tabel met de totale kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik een waterverzachter nodig in Lillo?
De waterhardheid in Lillo is gemiddeld 9,52 dH. Dit cijfer in de provincie Antwerpen ligt rond de 11,07 dH. Hoewel dit niet slecht is voor de gezondheid kan het wel een stuk zachter. Een speciaal ontkalkingssysteem neemt kalk moleculen uit het leidingwater wat zorgt voor zacht water. Dit nieuwe frisse zachte water is lekkerder en zorgt voor een besparing op de energierekening en textiel slijt minder snel.

Wat kunnen we zeggen over de terugverdientijd van een waterontharder?
Globaal geldt: van iedere euro die je investeert verdien je zo’n €0,75 weer terug. Wij zijn dan ook van mening dat je bovenal een waterontharder moet laten plaatsen voor het comfort. Denk aan minder huidirritatie na het douchen, zacht en smaakvol water, zijdezachte kleding en minder tijd kwijt aan schoonmaken. Neem je verantwoordheid voor het milieu!

Hoe maakt een waterontkalker zacht water?
Voor kalkvrij water zorgt het apparaat ervoor dat calciumionen en magnesiumionen aan het water worden onttrokken. Dit proces kan doordat het harde water eerst door een speciale harskolom gaat. De magnesium en calcium bouwstenen hechten zich aan deze kunsthars bolletjes. In de alternatieve cilinder worden de harskorrels schoongespoeld middels de regeneratie functie. Hiervoor is speciaal onthardingszout nodig. Een alternatief zijn de goedkope magnetische ontharders die op een totaal andere manier functioneren. De werking van deze magneten is echter nooit wetenschappelijk aangetoond.

Moet ik het systeem onderhouden of bijvullen?
Het onderhoud van de waterontkalking installatie hoeft niet moeilijk te zijn, maar het is wel belangrijk dat dit jaarlijks gebeurt. Modellen met ontkalkingstabletten die worden toegepast tijdens regeneratie dienen elk kwartaal bijgevuld te worden. Een schoon apparaat is noodzakelijk zodat het systeem efficiënt blijft werken. Veel kopers besluiten om dit onder te brengen in een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Lillo.

Welke voordelen kent een waterverzachter?
Kalkvrij water maken, dat doet een waterreiniger. De voordelen lopen flink uiteen. Onder andere: lager energieverbruik, smaakvoller water, een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen, een zachte huid, geen kalkaanslag meer in de badkamer en keuken, zachter wasgoed, huishoudelijk apparatuur gaat langer mee en je beperkt jouw milieubelasting (minder uitstoot).

Plaats een reactie