Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Zevenaar

Wil jij ook af van kalkaanslag, kalkstrepen op ramen, slecht werkende huishoudelijke apparaten of droog haar na het douchen? Dit heeft vaak te maken met te hard water in de leiding. In deze omgeving heb je te maken met een waterhardheid van ongeveer 6.00 dH. Hierdoor ontstaan dergelijke problemen. Het kopen van de beste waterontharder in Zevenaar zorgt voor water waar amper kalk in zit. Het is bijvoorbeeld goed voor je huid, en het levert ook nog een leuke besparing op. Via onze adviseurs check je praktische info over diverse types waterverzachters: welke type ontharders zijn er, hoe werkt het, en welke investering is nodig?

 • Gemiddelde waterhardheid van 6.00 dH in Zevenaar.
 • Hierdoor ontstaan problemen als droog haar na het douchen en een CV-ketel die niet meer optimaal werkt.
 • Een waterontharder verlaagt de hardheid van het water.
 • Dit resulteert in een besparing op de energierekening, zacht en fris water en geen strepen meer op glas en lak.
 • Vergelijk meerdere offertes en kies voor meer wooncomfort. Profiteer van besparingen tot c.a. €210 per jaar.

Snel naar: De juiste waterontharder kopenPluspuntenWat levert het mij op?Waterhardheid ZevenaarFunctioneringInvesteringVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieGelderland
GemeenteZevenaar
Postcode6902
Gem. Gasverbruik M31360 M3
Gem. Stroomverbruik kWh29700 kWh
Gem. Waterhardheid6.00 dH

Pluspunten van zacht water

 • Smaakvol water.
 • Gunstig energieverbruik.
 • Geen strepen meer op glas en lak.
 • Een milieuvriendelijke investering!

De effecten van te hard leidingwater

 • dichtgeslibde leidingen.
 • Irritaties aan de huid.
 • Kalkaanslag op douchekop.
 • Bittere thee en koffie.

Vrijblijvende waterontharder offerte aanvragen

In 3 stappen een scherpe offerte in de mail

Waterontharder kopen Zevenaar

Zit jij thuis ook met slecht werkende huishoudelijke apparaten en kalkstrepen op ramen? Een aanzienlijk aantal huizenbezitters bestellen een slimme waterontharder. Zo’n systeem onttrekt kalk uit het water. Voor elk gezin een meerwaarde. Geen kalkaanslag op je sanitair en apparatuur, lager gebruik van zeep en wasmiddelen, zachtere was en maandelijks besparen op de energiekosten. In de buurt van de gemeente Zevenaar zijn meerdere leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Ontvang in korte tijd meerdere vrijblijvende offertes. Een laten installeren van een waterontharder in Zevenaar gaat zo wel heel gemakkelijk.

 1. De aanvraag begint met je postcode en huisnummer.
 2. Omschrijf zo concreet mogelijk de opdracht.
 3. Beschrijf je gezinssituatie en geef aan waar de watermeter precies zit.
 4. Verstrek nog enkele contactgegevens.
 5. Een plaatselijke installateur stuurt jou zo snel mogelijk een concurrerende offerte.

Pluspunten van een waterontharder?
Een goede waterontharder is interessant om verschillende redenen. De belangrijkste voordelen vind je in overzichtelijk terug in de tabel hieronder. Lees ook verder over: Zuinigste waterontharder.

VoordeelBeschrijving
DuurzaamHet verbruik van zeepproducten neemt af. Beperking van de CO2 uitstoot doordat warmte beter wordt overgedragen.
Langere levensduur apparatenApparaten met verwarmingselementen zoals CV-ketels werken efficiënter door minder kalkaanslag. Daarnaast verbruiken ze minder stroom.
Smaakvoller waterEen kop koffie, thee of een glas water uit de kraan heeft een betere smaak.
Beperk gebruik schoonmaakmiddelen Zacht water schuimt beter dan hard water. Je hoeft maandelijks minder schoonmaakproducten te kopen.
Fijn en zacht voor elke huidEen minder droge huid na het douchen. Minder last van huidirritatie / eczeem.
Gunstigere energiekostenKalk zet zich af op leidingen en verwarmingselementen vaatwassers. Daardoor werken deze apparaten minder efficiënt en dat resulteert in een hoger energieverbruik.
Tabel met de voordelen van een water-ontkalkingsproduct in je woning.

Hoe zinvol is een waterontkalker in Zevenaar?

Vermoedelijk zoek jij naar mogelijkheden voor het installeren van waterverzachter in Zevenaar. De redenen spreken doorgaans voor zich. Kalkvrij water heeft als voordeel smaakvoller water en geen strepen meer op glas en lak. Maar hoe groot is de noodzaak? Voor dit advies is het allereerst belangrijk om te kijken naar de waterhardheid in jouw plaats.

 • Zevenaar heeft een geschatte waterhardheid van 6.00. Samengevat: matig zacht water.
 • Hoeveel hinder je hiervan ondervindt verschilt erg per persoon.
 • Een lagere waterhardheid is gunstig voor lichaam, gezondheid en milieu.
 • Voorbeelden zijn een besparing op de energierekening, een zachte huid en ook bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Opmerking: water met deze hardheid (dH) is niet schadelijk voor mens en dier.

Hardheid water in Zevenaar

De waterhardheid van het water in Zevenaar is 6.00 dH. Men zegt dan ook wel dat het water matig zacht water is. In Nederland drukken we de waterhardheid uit in Duitse hardheid (dH). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per m3 water. 6.00 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 17,09 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-zevenaar-6902

Bekijk aanbod in omliggende plaatsen

Populaire merken en modellen

 • North Star 14ED
 • AEG 22 L
 • Fegon AquaStar 800 SHE
 • BWC Omega ET VIP de luxe 400
 • Euro Combi 10 Fleck

Hoe werkt nu precies waterverzachter eigenlijk?

De basis is eenvoudig: een waterverzachter haalt kalk uit het water. Maar wat gebeurt er onder de motorkap? De huidige generatie waterontharders (bijv. van merken als Bayard) maken gebruik van de techniek van het uitwisselen van ionen. De cilinder met harsbolletjes wisselt calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. Op deze wijze wordt het water van magnesium en kalk gereinigd. Door het plaatsen van een waterontkalker in Zevenaar voer je de dH waarde terug van 6.00 naar een Dh onder de 2.5. Een miniscuul beetje kalk blijft wel intact, het is van belang voor de algehele gezondheid. Dit beetje kalk ontwikkeld zicht niet tot hardnekkige kalkresten.

Regenereren met zout
Eens in de zoveel tijd raakt de hars verzadigd. 4 keer per maand wordt de hars schoongespoeld met pekelwater. Regenereren is noodzaken voor het functioneren. Gemiddeld moet je om de 3 maanden het zout bijvullen. De benodigde hoeveelheid zout ligt aan zaken als de totale waterconsumptie, instellingen zoals resthardheid en de capaciteit (type huishouden). Een ontkalkingsinstallatie werkt dus in 5 stappen.

 1. Hard water komt de waterverzachter binnen via de leidingen.
 2. De harskorrels filteren magnesium en calcium uit het kraanwater.
 3. Na verloop van tijd raken de harskorrels verzadigd met calcium- en magnesiumionen.
 4. Deze harsbolletjes worden opnieuw geactiveerd met het regeneratiezout.
 5. Het resterende spoelwater verdwijnt in de afvoer.

Mechanische en elektrische waterontharders
Wij differentiëren twee producten: Elektrische & mechanische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder werkt op basis van waterdruk. Regeneratie gaat op basis van tijd. Dit model is nog steeds in trek vanwege een schappelijke tarief, het gebruikt geen energie en minder onderhoud nodig. Als grote nadelen noemen we: onnodige verspilling van water en zout, een lagere efficiëntie en minder instellingen mogelijk. Te bestellen vanaf c.a. €775.

Een elektronische waterontharder gebruikt stroom. Regeneratie kan getimed plaatsvinden. Een vaak gekozen systeem vanwege: geen onnodig regeneratiezout verspillen, het werkt efficiënter en inzicht in verschillende gegevens. Natuurlijk zijn er nadelen: de tarieven, je hebt iets hogere stroomkosten en soms dure onderhoudscontracten. Dit systeem is beschikbaar vanaf €1150.

Verschil enkele- en dubbele cilinder
Van plan om een waterontharder te kopen? Dan kan je kiezen tussen een dubbel- of enkel systeem. Het verschil in prijs bedraagt circa €390,00. Hieronder leggen we uit wat de verschillen zijn.

 • Het positieve effect van een dubbele cilinder zit hem in de beschikbaarheid van drinkwater als het regeneratieproces bezig is.
 • Wanneer we spreken over enkele cilinder ontkalkers heb jij (wanneer het systeem aan het spoelen is) geen gefilterd zacht water om te gebruiken.
 • Ontharders met dubbele cilinders beschikken over een ruimte filtercapaciteit. Uitstekend geschikt voor gezinnen die veel water verbruiken.
 • Een systeem met dubbele cilinder werkt dus niet beter of schoner, maar zorgt wel voor een stukje comfort. Altijd aangenaam zacht water in Zevenaar.

Eindelijk een kalkvrije woning?

Neem contact op met product-specialisten voor tips en hulp.

Wat is prijs van zo’n systeem?

De totale kosten van een waterontkalker zijn nogal verschillend. De prijzen starten vanaf €155 voor ontharders die magnetisch werken tot meer dan €2000 voor een elektrisch apparaat met alle functies. De kosten hangen af van of je een A- of B-merk kiest, of het een elektrisch of mechanisch systeem is en het aantal liter. Naast deze kosten heb je installatie- en onderhoudskosten. Sommige waterontharder installateurs geven korting als je er meteen een onderhoudscontract bij neemt. Als laatste heb je ook ontkalkingszout dat je eens in de zoveel tijd moet aanvullen. De investeringen in ontharders beginnen vanaf ongeveer €790, excl. installatie. Een luxe installatie ligt qua kosten tussen €1525 en €2250 inclusief inregelen. In de onderstaande tabel vind je de kosten waar je rekening mee moet houden bij een waterontharder in Zevenaar.

Overweeg je om zacht water in huis te halen met een waterontkalker? Surf verder naar onze vergelijkingstool en check de huidige prijzen bij betrouwbare installateurs. Op deze manier kun je moeiteloos en gratis specialisten, verschillende opstellingen en de hoogte van de totale investering vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Begint bij €75
Waterontharder (mechanisch)Vanaf €700
Waterontharder (elektrisch)Rond de €1040
Reinigingszout€25 per 50 kg
Onderhoud (indicatie)V.a €140 op jaarbasis
InstallatiekostenC.a. €250
Tabel met de kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik een waterontharder nodig in Zevenaar?
De hardheid van het water in Zevenaar is grofweg 6.00 dH. De referentiewaarde in de provincie Gelderland is plus minus 6.34 dH. Het water kan in potentie dus een stuk zachter. Een geavanceerd ontkalkingssysteem filtert magnesium en calcium uit het leidingwater wat een verlaging van de waterhardheid realiseert. Dit nieuwe frisse zachte water is lekkerder en zorgt voor water met een lekkere smaak en geen kalkaanslag op bestek en servies.

Heeft een waterontkalker een goede terugverdientijd?
De stelregel is eenvoudig: van elke €1 die je in dit product steekt zul je een besparing realiseren van +/- €0,70. Installateurs zeggen dan ook dat je in de eerste plaats een waterontharder moet installeren voor meer wooncomfort en gebruiksgemak. Onder andere verminderde eczeem klachten, betere smaak van water, zijdezachte kleding en gewoon een stuk minder schoonmaken in huis. Neem je verantwoordheid voor het milieu!

Hoe werkt de waterontkalker?
Om het kalk uit het leidingwater te halen vervangt de ontharder de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. Dat kan bereikt worden doordat het harde water door een filter heen gaat. Deze calcium en magnesium deeltjes hechten zich aan deze kunsthars bolletjes. In de andere cilinder worden de harskorrels weer opgeladen door middel van pekelwater. Het onthardingszout is online te bestellen. Verschillende aanbieders verkopen ook goedkope magnetische ontharders die werken op basis van magnetische velden. De effectiviteit van deze magneten is niet erg betrouwbaar.

Moet ik het systeem onderhouden of bijvullen?
Een servicebeurt voor de waterontkalking installatie hoeft niet moeilijk te zijn, maar is noodzakelijk voor een zuinige werking. Installaties met eigen ontkalkingstabletten die worden toegepast tijdens regeneratie zul je deze gemiddeld eens in het kwartaal moeten bijvullen. Een gereinigd apparaat is belangrijk zodat de installatie zuinig te werk blijft gaan. Je kunt er ook voor kiezen om een onderhoudscontract af te sluiten bij de leverancier van waterontharders in Zevenaar.

Wat zijn de positieve effecten van een waterontharder?
Het kalkvrij maken van water doe je met een waterreiniger. Dat biedt je als woningbezitter veel voordelen. Neem nou aspecten als: een besparing op de energierekening, zacht en smaakvol water, een reductie van 50% op schoonmaakmiddelen, geen droge, trekkerige huid na het douchen, zelfs bestaande kalkaanslag verdwijnt, een zijdezachte was, huishoudelijke apparaten gaan langer mee en de duurzame gedachte achter deze investering.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie