Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Giesbeek

Zit jij thuis ook met kalkaanslag, aanslag op servies, koffie of thee dat bitter smaakt of geïrriteerde huid? Dat is doorgaans toe te schrijven aan erg hard water. In deze regio heb je een gemiddelde waterhardheid van 6.00 dH. Hierdoor ontstaan dergelijke problemen. Het gebruik van de beste waterontharder in Giesbeek zorgt voor schoon en zacht water waar vrijwel geen kalk in zit. Het is bijvoorbeeld goed voor je huid, en bespaart je ook nog eens geld. Op deze pagina check je praktische informatie aangaande waterverzachters: wat is het precies, hoe werkt het technisch allemaal, en wat is de prijs?

 • Een waterhardheid van 6.00 dH in Giesbeek.
 • Hierdoor ontstaan issues zoals droog haar na het douchen en minder presterende verwarmingssystemen.
 • Een waterontharder vermindert het calcium & magnesium gehalte.
 • Dat zorgt voor verlaging van de maandlasten voor energie, smaakvol water en je bespaart op schoonmaakmiddelen.
 • Vergelijk meerdere offertes een kies voor duurzaam gemak. Realiseer een besparing van wel €220 per jaar.

Onderwerpen: Tips bij een waterontharder kopenWelke voordelen zijn er?Wat levert het echt op?Waterhardheid GiesbeekTechnische detailsWat zijn de totale kostenVeelgestelde vragen


ProvincieGelderland
GemeenteZevenaar
Postcode6987
Gem. Gasverbruik M31360 M3
Gem. Stroomverbruik kWh29700 kWh
Gem. Waterhardheid6.00 dH

De voordelen van zacht water

 • Een glanzende vaat.
 • Gunstig energieverbruik.
 • Tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken.
 • Draagt bij aan een beter milieu!

De effecten van te hard leidingwater

 • Een CV-ketel die niet meer optimaal werkt.
 • Een erg droge huid.
 • Kalkaanslag op de verwarmingselementen.
 • Koffie of thee dat bitter smaakt.

Vergelijk prijzen van waterontharders

Gemakkelijk en snel offertes vergelijken

Waterontharder kopen Giesbeek

Heb je in huis last van droge haren na een douchebeurt en water uit de kraan met een vreemd smaakje? Meer en meer woningeigenaren kiezen voor de installatie van een elektrische waterontharder. Zo’n installatie filtert kalk moleculen uit het leidingwater. Een aanwinst voor iedere woning. Geen kalkaanslag op bestek en servies, Geen glascorrosie of witte aanslag, lekkere watersmaak en apparatuur die langer meegaat. In de gemeente Zevenaar werken diverse leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Informeer naar de actuele prijzen (offerte) bij onze partners. Een vakman vinden voor een waterontharder installeren in Giesbeek wordt jou zo lekker makkelijk gemaakt.

 1. Start met het invullen van je adresgegevens.
 2. Selecteer het gewenste type ontharder.
 3. Definieer jullie gezinssituatie en kies de plek van jouw watermeter (indien bekend).
 4. Kies welk telefoonnummer & mailadres gebruikt kan worden.
 5. Een lokale installateur biedt je op korte termijn een aantrekkelijke offerte.

Waarom een waterontharder plaatsen?
Een goede waterontharder kopen is voor iedereen het overwegen waard. De voornaamste pluspunten vind je in overzichtelijk terug in de tabel hieronder. Bekijk daarnaast ook informatie over: Milieuvriendelijke ontkalker.

PositiefUitleg
MilieuvriendelijkEr is minder zeep noodzakelijk. Verlaging van CO2 uitstoot doordat je apparaten minder energie gebruiken.
Apparaten gaan langer meeApparatuur zoals boilers zijn vrij van kalkaanslag en oxidatie. Tevens neemt het stroomverbruik af.
Meer smaak aan het waterEen kopje thee, koffie of een glas water uit de kraan heeft een betere smaak.
Besparen op schoonmaakmiddelenWater schuimt beter zonder kalk. Je hebt daarom veel minder schoonmaakmiddelen nodig.
Fijn en zacht voor elke huidEen zachte huid en minder droog haar na het douchen. Minder last van huidirritatie / eczeem.
Energiekosten besparingKalk zich af op de verwarmingselementen van apparaten zoals vaatwassers. Daardoor werken deze apparaten minder efficiënt en dat leidt tot meer energieverbruik.
Tabel met de voordelen van een woning uitgerust met een water-ontkalkingsproduct.

Hoe zinvol is een waterontkalker in Giesbeek?

Mogelijk zoek jij naar een bedrijf dat jou kan helpen met het installeren van een waterverzachter in Giesbeek. Hiervoor zijn goede redenen te bedenken. Zacht water zorgt voor structureel lagere energiekosten en jij kan besparen op schoonmaakmiddelen. Maar hoe groot is de noodzaak? Voor het antwoord daarop moet je allereerst weten hoe het zit met de huidige waterhardheid.

 • Giesbeek zit met een waterhardheid van 6.00. Definitie: matig zacht water.
 • De consequenties hiervan ervaart iedereen weer anders.
 • Het verkleinen van de waterhardheid biedt voordelen op verschillende niveau’s.
 • Denk aan verlaging van de maandlasten voor energie, verminderde eczeem klachtenen minder poetsen en boenen.
 • Noemenswaardig: water met deze hardheid heeft een lager gebruikscomfort, maar is niet ongezond!

Hardheid water in Giesbeek

De waterhardheid van het water in Giesbeek bedraagt circa 6.00 Duitse graden. Experts leggen dit ook wel uit als water dat matig zacht water is. Doorgaans wordt de hardheid van water uitgedrukt in dH (Duitse Hardheid). 1 dH houdt in dat elke M3 water 17,8 gram kalk bevat. 6.00 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 17,09 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-giesbeek-6987

Vraag prijzen op in de regio

Interessante installaties

 • BWC Omega ET VIP de luxe 400
 • Halutec Domus DPS 300
 • Ecowater eVOLUTION Refiner Boost
 • Delta Ontario duplex
 • Watertotaal Euro Combi Elegant 14

Technische uitleg werking waterverzachter

Het is nu een aantal keer voorbij gekomen: een waterverzachter in staat om kalk en magnesium uit het water te halen. Alleen, hoe kan dat? Innovatieve waterontharders (van bijv. Honeywell) werken op basis van een zogenaamde ionenwisselaar. Een cilinder met harskorrels wisselt calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. Op basis daarvan wordt het kalk uit het water gehaald. Door het plaatsen van een waterontkalker in Giesbeek reduceer je de dH waarde van 6.00 naar een Dh van ongeveer 3. Er blijft altijd een klein beetje kalk in het water, wat niet slecht is voor ons lichaam (zelfs noodzakelijk). Dit kleine % kalk zal overigens niet leiden tot kalkvorming.

Schoonspoelen (Regenereren)
Op een bepaald moment zal de hars verzadigd raken met kalk en magnesium. Elke 5/6 dagen gebruik de machine zout om de harskorrels schoon te maken. Regenereren is noodzaken voor het functioneren. Je moet dus af en toe het zout aanvullen. Het zoutverbruik verschilt nogal. Dit ligt aan o.a. de totale waterconsumptie, de gekozen resthardheid en de grootte van de installatie. Concreet werkt de ontkalkingsinstallatie dus in 5 stappen.

 1. Hard water komt vanuit de leidingen de waterverzachter binnen.
 2. Speciale harskorrels onttrekken de kalk uit het water.
 3. Na een tijd raken raken de harskorrels verzadigd met magnesium en calcium.
 4. Deze harsbolletjes worden opnieuw opgeladen aan de hand van regeneratiezout.
 5. Het spoelwater wordt vervolgens via het riool afgevoerd.

Mechanische of elektrische waterontharders
We bieden 2 machines: Mechanische of elektrische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder werkt hydraulisch (met waterdruk). Het systeem regenereert op zelf ingestelde momenten. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege een interessante prijs, staat los van het stroomnet en een onderhoudscontract is vaak niet nodig. De nadelen zijn: veel zoutverbruik, een lagere efficiëntie en je hebt eigenlijk geen gegevens beschikbaar. Deze installaties worden al geplaatst voor €840.

Een elektronische waterontharder werkt op elektriciteit. Regenereren is gebaseerd op de actuele waterhardheid en het verbruik. Een populair model vanwege: minder regeneratiezout, het werkt efficiënter en uitgebreide instellingen. Natuurlijk zijn er nadelen: de hogere aanschafprijs, het kost stroom en een verhoogde kans op defecten/storingen. De prijs van zo’n systeem begint bij €1225.

Dubbele- of enkele harscilinder?
Ga je een waterontharder kopen? Dan dien je te kiezen uit een dubbel- of enkel systeem. Het prijsverschil is ongeveer €430,00. Echter, wat zijn de grootste verschillen?

 • Het handige van een twee cilinderige installatie is dat er gewoon zacht water uit de kraan komt als hij aan het regenereren is.
 • Als je kiest voor 1 cilinder ontkalkers heb je tijdens het schoonmaken eventjes geen zacht water uit de kraan.
 • Ontkalkers met dubbele cilinders zijn in staat om meer water tegelijkertijd te ontkalken. Vaak gekozen voor gezinnen vanaf 4 personen.
 • Een systeem met dubbele cilinder werkt dus niet beter of schoner, het is vooral een stukje extra comfort. Elke dag 100% zacht water in Giesbeek.

Ook klaar met kalkaanslag?

Wij koppelen je aan product-experts voor montage.

Wat is prijs van zo’n installatie?

De kosten van een waterontkalker kunnen zeer uiteenlopen. Je hebt ze vanaf €140 voor magnetische ontharders tot ruim €2125 voor een geavanceerd elektrisch systeem. De totaalprijs hangt af van het merk en model, het type ontharder en het vermogen. Behalve deze eenmalige investering komen er nog installatiekosten en onderhoud. Steeds meer waterontharder installateurs geven korting wanneer je kiest voor een handig onderhoudscontract. Een laatste kostenpost is ontkalkingszout dat je zo nu en dan moet aanvullen. De tarieven van ontkalkers beginnen vanaf ongeveer €840, exclusief installatiekosten. Een apparaat met uitgebreide opties zit ergens tussen de €1200 en €1925 inclusief inregelen. In de tabel hieronder tref je de geschatte kosten van een waterontharder in Giesbeek.

Overweeg je om een waterontkalker in je huis te installeren? Kies dan nu voor onze handige offerte-service en achterhaal de kosten bij toonaangevende installateurs. Op basis daarvan kun jij eenvoudig snel installatiebedrijven, verschillende opstellingen en prijzen vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderC.a. €85
Mechanische waterontharderC.a. €750
Elektronische waterontharderC.a. €1130
Regeneratiezout€45 per 100 kilo
Onderhoud (indicatie)C.a. €90 p/jaar
PlaatsingskostenCirca €170
Rekenvoorbeeld van de geschatte kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het belangrijk om een waterontharder te hebben in Giesbeek?
De hardheid van het water in Giesbeek is doorgaans 6.00 dH. Dit cijfer in de provincie Gelderland bedraagt 6.34 dH. Dit vormt geen gezondheidsrisico’s, maar het kan zachter. Een speciaal ontkalkingssysteem onttrekt kalk uit het leidingwater wat een verlaging van de waterhardheid realiseert. Dit zachte water is beter van smaak en biedt verschillende voordelen zoals zachter wasgoed en textiel slijt minder snel.

Welke terugverdientijd heeft een waterontkalker?
Normaliter geldt: van elke €1 die je in dit product steekt ontvang je omgerekend +/- €0,70 terug. Wij zijn dan ook van mening dat je altijd een waterontharder neemt als extra luxe en comfort in het dagelijks leven. Zoals een fijne douchebeurt, lekkerdere koffie en thee, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en minder schrobben en poetsen. Je draagt ook je steentje bij aan het milieu!

Hoe maakt een waterontkalker zacht water?
Om het grootste gedeelte van het kalk uit het kraanwater te halen zorgt het apparaat ervoor dat calciumionen en magnesiumionen aan het water worden onttrokken. Dit gebeurt doordat het harde water eerst door een speciale harskolom gaat. De magnesium en calcium delen hechten zich aan deze korrels. In een andere cilinder worden de harskorrels weer opgeladen door zout. Kies voor betrouwbaar onthardingszout. Er bestaan ook goedkope magnetische ontharders die echter werken op een andere wijze. De effectiviteit van dit soort modellen vind in de literatuur echter geen bevestiging.

Moet ik het ook onderhouden of bijvullen?
Het onderhouden van een waterontkalking installatie is niet ingewikkeld, maar is noodzakelijk voor een zuinige werking. Systemen met unieke ontkalkingstabletten voor het regeneratieproces dienen elk kwartaal bijgevuld te worden. Een gereinigd apparaat is noodzakelijk voor een goede efficiënte werking. Optioneel kan je ervoor kiezen om het onderhoud uit te besteden (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Giesbeek.

Welke pluspunten heeft een waterontharder?
Een waterreiniger levert in korte tijd kalkvrij water. Dit heeft in de praktijk ontzettend veel voordelen. Bijvoorbeeld: lagere energiekosten, zacht en smaakvol water, 50 % – 75% minder schoonmaakmiddelen nodig, een minder droge huid na het douchen, geen kalkaanslag op douchewand en tegels, zijdezachte kleding, huishoudelijke apparaten gaan langer mee en de duurzame gedachte achter deze investering.

Plaats een reactie