Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Lathum

Heb je last van kalkaanslag, strepen op je ruiten, apparaten die slecht werken of irritaties aan de huid? Vaak ontstaan deze problemen door de hardheid van het water. Deze regio heeft namelijk een waterhardheid van 6.00 dH. Dit is mogelijk een oorzaak van deze voorvallen. Het kopen van de beste waterontharder in Lathum leidt tot kalkvrij water in de woning. Schoon water goed voor onze gezondheid, en bespaart je ook nog eens geld. Via onze adviseurs verzamel je waardevolle info over de waterverzachters: welke type ontharders zijn er, hoe werkt het technisch allemaal, en wat kost het me?

 • Waterhardheid van 6.00 dH in Lathum.
 • Dit is de oorsprong van onder andere minder lekker water en een hoge energierekening.
 • De waterontharder verlaagde de hardheid naar 2DH.
 • Pluspunten: lagere stookkosten, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en geen kalkaanslag in de badkamer.
 • Start met vergelijken een kies voor duurzaam gemak. De mogelijke besparing is aanzienlijk, c.a. €210 per jaar.

Onderwerpen: In 5 stappen een waterontharder kopenPluspuntenHeb ik het nodig?Waterhardheid LathumWerkingGeschatte kostenVeelgestelde vragen


ProvincieGelderland
GemeenteZevenaar
Postcode6988
Gem. Gasverbruik M31360 M3
Gem. Stroomverbruik kWh29700 kWh
Gem. Waterhardheid6.00 dH

Positieve effecten van zacht water

 • Zacht en fris water.
 • Efficiëntere verwarming.
 • Geen glascorrosie of witte aanslag.
 • Goed voor het milieu!

De risico’s bij hard leidingwater

 • Een CV-ketel die niet meer optimaal werkt.
 • Geïrriteerde huid.
 • Strepen op je ruiten.
 • Blijven poetsen in de badkamer.

Vergelijk prijzen van waterontharders

Neem contact op met experts uit de buurt

Waterontharder kopen Lathum

Zit jij in de woning ook met situaties als een irriterende huid en/of kalk op de lak van de auto? Een toenemende groep Nederlanders plaatsen een slimme waterontharder. Deze installatie onttrekt calcium en magnesium aan het water. Het is geschikt voor elke woning. Geen kalkaanslag op kranen en tegels, je verbruikt minder schoonmaakmiddelen, een zachte huid en een langere levensduur van huishoudelijke apparaten. In de gemeente Zevenaar werken diverse leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vraag nu in 3 eenvoudige stappen een offerte aan. Een laten installeren van een waterontharder in Lathum gaat zo wel heel gemakkelijk.

 1. De aanvraag begint met je postcode en huisnummer.
 2. Specificeer de opdrachtomschrijving.
 3. Definieer jullie gezinssituatie en kies de plek van jouw watermeter (indien bekend).
 4. Geef aan hoe en wanneer je bereikbaar bent.
 5. De installateur biedt je op korte termijn een concurrerende offerte.

Pluspunten van een waterontharder?
Het gebruik van een goede waterontharder kan voor elk huishouden interessant zijn. De belangrijkste voordelen vind je terug in de tabel hieronder. Tevens relevant: Professionele verzachter.

VoordeelBeschrijving
MilieuvriendelijkHet verbruik van zeepproducten neemt af. Je stoot minder CO2 uit omdat je apparaten minder energie gebruiken.
Apparaten gaan langer meeDure apparatuur zoals vaatwassers hebben minder last van kalkaanslag. Apparaten gaan dan zo veel langer mee.
Smaakvoller waterThee, koffie, limonade en het water uit de kraan heeft een betere smaak.
Vermindert schoonmaakmiddelenZacht water schuimt beter dan hard water. De schoonmaakkosten nemen flink af (tot wel €40 per jaar).
Goed voor huidziektenEen lekker zachte huid na het douchen. Het helpt bovendien tegen eczeem.
Lagere energiekostenBij hard water ontstaat er snel kalk op verwarmingselementen van bijv. waterkokers. De warmteoverdracht is minder effectief en dat kost geld.
Tabel met de voordelen van een huis met een geïnstalleerd water-ontkalkingsproduct.

Heb ik ook een waterontkalker nodig in Lathum?

Wellicht zoek jij iemand die kan helpen met het installeren van een waterverzachter in Lathum. De redenen spreken doorgaans voor zich. Zacht water zorgt voor ren glanzende vaat en je hebt minder wasmiddelen nodig. Kan ik dan niet zonder? Voor dit advies moeten we de huidige waterhardheid cijfers bestuderen.

 • Lathum zit met een waterhardheid van 6.00. Dit staat voor matig zacht water.
 • Hoeveel last je ervan hebt is erg persoonlijk.
 • Het reduceren van de waterhardheid biedt voordelen op verschillende niveau’s.
 • Bijvoorbeeld lager stroom- en gasverbruik, zachter wasgoed en geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen.
 • Niet vergeten: deze hardheid heeft een lager gebruikscomfort, maar is niet ongezond!

Hardheid water in Lathum

De waterhardheid van het leidingwater in Lathum bedraagt ongeveer 6.00 Duitse graden. Experts leggen dit ook wel uit als water dat matig zacht water is. Men drukt waterhardheid uit in de eenheid dH (Duitse hardheid). 1 dH wil zeggen 17,8 gram kalk in elke M3 water. 6.00 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 17,09 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-lathum-6988

Installateurs in de regio

Veel gekozen merken

 • BWC Omega ET VIP de luxe 600
 • Delta Isera
 • North Star 22UD
 • Bayard Tenera 22
 • Kinetico Sumo 1

Hoe werkt een waterverzachter precies?

Het zal je inmiddels bekend zijn: een waterverzachter zet hard water om in zacht water. Maar hoe werkt dat precies? Innovatieve waterontharders (van bijv. Galaxy) maken gebruik van het uitwisselen van ionen. Een cilinder met harsbolletjes transformeert calciumionen en magnesiumionen naar natriumionen. Door wat daar gebeurd wordt het kalk uit het water gehaald. Door het plaatsen van een waterontkalker in Lathum verlaag je de dH waarde van 6.00 naar een Dh onder de 2.5. Let op: er blijft altijd een beetje kalk over, een klein beetje kalk heeft namelijk iedereen nodig. Deze hoeveelheid kalk zal echt geen zichtbare kalkvorming laten zien.

Schoonspoelen (regeneratie)
Na verloop van tijd zal de hars verzadigd raken met kalk en magnesium. Elke 5/6 dagen worden de harskorrels weer opgeladen. Dit noemen we ook wel regenereren. Je moet eens per kwartaal het zout aanvullen. De hoeveelheid zout hangt af van het waterverbruik, de waterhardheid en de capaciteit (type huishouden). Het water wordt dus onthard in 5 stappen middels de ontkalkingsinstallatie.

 1. Vanuit de hoofdkraan komt hard water de waterverzachter binnen.
 2. De harskorrels filteren calcium en magnesium uit kraanwater.
 3. Na ongeveer een week geraken de harskorrels verzadigd.
 4. De aanwezige harsbolletjes worden weer schoongespoeld door gebruik te maken van regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk wordt afgevoerd naar het riool.

Elektrische of mechanische waterontharders
Er zijn eigenlijk twee producten: Elektrische & mechanische waterontkalkers. Een mechanische ontharder werkt op basis van waterdruk. Het systeem regenereert op zelf ingestelde momenten. Dit model is nog steeds in trek vanwege een gunstig tarief, 0 energieverbruik en je hebt heel beperkte onderhoudskosten. Nadelen zijn er ook: een relatief hoog zoutverbruik, een matige efficiëntie en je kunt geen geavanceerde instellingen doorvoeren. Te bestellen vanaf c.a. €780.

De elektronische waterontharder werkt op stroom. Regenereren gebeurt alleen als het echt nodig is. De belangrijkste voordelen zijn: minder regeneratiezout, een zeer efficiënte werking en geavanceerde instellingen. Als grote nadelen noemen we: de montagekosten, het kost stroom en een groter risico op defecten. Beschikbaar vanaf €1125.

Dubbele- of enkele harscilinder?
Ga je een waterontharder kopen? Dan moet je een keuze maken uit een dubbel- of enkel cilinder systeem. Het verschil in prijs is circa €380,00. Maar waarom moet je daar voor kiezen?

 • Het gemak van een meerdere cilinders is dat je ook zacht water tot je beschikking hebt als het regeneratieproces bezig is.
 • Wanneer je gaat voor ontkalkers met 1 cilinder heb je tijdens het regeneratieproceshelaas geen zacht water beschikbaar.
 • Machines met dubbele cilinders hebben een grotere filtermogelijkheden. Ideaal voor gezinnen die veel water verbruiken.
 • Een systeem met dubbele cilinder werkt identiek als een enkele cilinder, het is vooral een stukje gemak. Ontdek zelf het gemak van zacht water in Lathum.

Geen kalkaanslag meer in huis?

Kom in contact met product-specialisten voor advies.

Wat zijn de kosten van zo’n machine?

De prijs van een waterverzachter lopen zeer uiteen. De prijzen starten vanaf €110 voor ontharders die magnetisch werken oplopend tot wel €2175 voor een dubbel-cilinder systeem met alle gemakken. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door de fabrikant, of het een elektrisch of mechanisch systeem is en hoeveel liter het systeem aankan. In aanvulling op deze eerste kosten heb je ook een stukje installatie en onderhoud. Sommige waterontharder installateurs geven korting als je ook een onderhoudscontract afsluit. Tenslotte is er ontkalkingszout dat je eens in de zoveel tijd moet aanvullen. De investeringen in ontharders starten bij €780 waarbij installatie niet is inbegrepen. Een geavanceerd apparaat zit ergens tussen de €1100 en €1900 inclusief plaatsing. In het volgende schema achterhaal je de kosten waar je rekening mee moet houden bij een waterontharder in Lathum.

Nieuwsgierig wat het kost om zacht water in huis te halen met een waterontkalker? Probeer dan de offerte vergelijker en bekijk actuele tarieven bij erkende installateurs. Via die service kan jij eenvoudig en direct installatiebedrijven, type systemen en natuurlijk de totale kosten vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderBegint bij €140
Waterontharder (mechanisch)Begint bij €860
Elektrische waterontharderVanaf €1060
Onthardingszout€27,50 voor 50 kilo
OnderhoudscontractBegint bij €115 p/jaar
PlaatsingCirca €250
Tabel met de huidige kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Hoe zinvol is een waterontharder in Lathum?
De hardheid van het water in Lathum ligt op 6.00 dH. Het gemiddelde in de provincie Gelderland is om en nabij de 6.34 dH. Dit vormt geen gezondheidsrisico’s, maar het kan zachter. Een speciaal ontkalkingssysteem neemt kalk moleculen uit het leidingwater wat de waterhardheid doet dalen. De smaak wordt beter & zachter en heeft als extra pluspunten: kleding en ander textiel gaat langer mee en het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken.

Wat is de terugverdientijd van een waterontkalker?
Doorgaans geldt: per €1,00 die je eraan uitgeeft krijg je ongeveer €0,70 tot €0,75 cent terug. Wij merken op dat je voornamelijk een waterontharder in huis laat plaatsen voor meer wooncomfort en gebruiksgemak. Bijvoorbeeld minder huidirritatie na het douchen, smaakvol water, kleding die langer mooi blijft en minder schoonmaakwerkzaamheden. Neem je verantwoordheid voor het milieu!

Hoe werkt een waterontkalker eigenlijk?
Om het grootste gedeelte van het kalk uit het kraanwater te halen transformeert de ontharder calciumionen en magnesiumionen naar natriumionen. Dit proces kan doordat het harde leidingwater door een cilinder met kunsthars gaat. De magnesium en calcium bestanddelen worden uitgeschakeld door de kunsthars bolletjes. In de alternatieve cilinder wordt het systeem gereinigd door gebruik te maken van natrium. Er zijn verschillende soorten onthardingszout. Er zijn ook goedkope magnetische ontharders verkrijgbaar die op een totaal andere manier functioneren. De uitwerking van dergelijke systemen vind in de literatuur echter geen bevestiging.

Moet ik het systeem onderhouden of bijvullen?
Het goed onderhouden van de waterontkalking installatie is zo gepiept, maar moet wel jaarlijks gebeuren. Ontharders met eigen ontkalkingstabletten die worden toegepast tijdens regeneratie moeten elk kwartaal worden aangevuld met zout. Regelmatig schoonmaken is essentieel om de hardheid van het water laag te houden. Vaak wordt aanbevolen om het onderhoud uit te besteden (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Lathum.

Wat zijn de voordelen van een waterontharder?
Een waterreiniger zorgt voor kalkvrij water. Dit heeft in de praktijk ontzettend veel voordelen. De belangrijksten zijn: gunstig energieverbruik, een lekkere watersmaak, minder zeep en wasmiddel nodig, minder last van droge huid, zelfs bestaande kalkaanslag verdwijnt, een super zachte was, de huishoudelijke apparaten werken efficiënter en het is goed voor het milieu.

Plaats een reactie