Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Renkum

Zit jij in de woning ook met situaties als kalkaanslag, glascorrosie, apparaten die slecht werken of geïrriteerde huid? Waarschijnlijk komt dat door een hoge waterhardheid. In deze omgeving heb je te maken met een waterhardheid van ongeveer 6.20 dH. Dit kan zorgen voor de nodige ongemakken. Het laten plaatsen van de beste waterontharder in Renkum leidt tot kalkvrij water in de woning. Dat is gezond voor jou, maar draagt ook bij aan een beter milieu. Via onze adviseurs tref je belangrijke informatie over diverse types waterverzachters: wat voor installaties zijn er, hoe werkt het technisch allemaal, en wat zijn de kosten?

 • Waterhardheid van ongeveer 6.20 dH in Renkum.
 • Dit resulteert mogelijk in irritaties zoals kalkstrepen op glas en lak en verwarmingselementen die isoleren.
 • Zorgt dat de waterhardheid daalt naar onder de 3 Dh.
 • Dit resulteert in apparaten die minder snel vervangen hoeven worden, lekkerdere koffie en thee en geen glascorrosie of witte aanslag.
 • Vraag een offerte aan en geniet van de extra gemakken. Realiseer een besparing van wel €315 per 12 maanden.

Thema’s: Waar op letten bij waterontharder kopenWat zijn de voordelen?Hoe noodzakelijk is het?Waterhardheid RenkumWerking eenvoudig uitgelegdInvesteringVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieGelderland
GemeenteRenkum
Postcode6871
Gem. Gasverbruik M31640 M3
Gem. Stroomverbruik kWh27500 kWh
Gem. Waterhardheid6.20 dH

Waarom is zacht water gunstig?

 • Smaakvol water.
 • Lager stroom- en gasverbruik.
 • Lager gebruik van zeep en wasmiddelen.
 • Zet het milieu op 1!

Nadelen van hard leidingwater

 • Apparatuur dat te snel stuk gaat.
 • Huidirritaties.
 • Veel schoonmaakwerk.
 • Koffie of thee dat bitter smaakt.

Vergelijk prijzen van waterontharders

Neem contact op met experts uit de buurt

Waterontharder kopen Renkum

Heb je last van droog haar na het douchen en te veel schoonmaken? Een groot deel van de mensen installeren een innovatieve waterontharder. Zo’n systeem haalt kalk uit het leidingwater. Toepasbaar op elk type huis. Geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen, Geen glascorrosie of witte aanslag, een zachte huid en een langere levensduur van huishoudelijk apparaten. In de gemeente Renkum vind je verscheidene leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Ontvang in korte tijd meerdere vrijblijvende offertes. Iemand vinden die jouw waterontharder kan installeren in Renkum hoeft niet moeilijk te zijn.

 1. Start met het invullen van je adresgegevens.
 2. Omschrijf zo concreet mogelijk de opdracht.
 3. Definieer jullie gezinssituatie en specificeer waar de watermeter zit.
 4. Voer de gevraagde contactgegevens in.
 5. De installateur stuurt jou zo snel mogelijk een heldere offerte.

Waarom een waterontharder plaatsen?
Het plaatsen van een goede waterontharder kan voor elk huishouden interessant zijn. De positieve effecten hebben we verzameld in een lijst. Bekijk daarnaast ook informatie over: Goedkoopste waterontharder.

PositiefBeschrijving
MilieubewustMinder zeepproducten nodig. Daarnaast daalt de CO2 uitstoot doordat je minder energie gebruikt.
Apparaten gaan langer meeHuishoudelijke apparaten zoals HR-ketels hebben minder last van kalkaanslag. Ook neemt het stroomverbruik af.
Verbeterde smaak door kalkvrij waterEen kop koffie, thee of glas kraanwater is minder troebel en beter van smaak.
Minder schoonmaakmiddelenZacht water schuimt beter dan hard water. Je hoeft maandelijks minder schoonmaakproducten te kopen.
Vermindering huidziektenJe huid voelt zachter aan na het douchen. Veel mensen hebben ook minder last van eczeem.
Lagere energiekostenKalk zet zich af op warme delen bij bijvoorbeeld HR-ketels. De warmteoverdracht is minder effectief en dat resulteert in een hoger energieverbruik.
Overzicht met de voordelen van een water-ontkalkingsproduct in je woning.

Heb ik ook een waterontkalker nodig in Renkum?

Mogelijk wil jij meer info over de installatie van een waterverzachter in Renkum. Hiervoor zijn goede redenen te bedenken. Zacht water zorgt voor apparaten die minder snel vervangen hoeven worden en je hebt minder wasmiddelen nodig. Maar hoe groot is de noodzaak? Daarvoor kijken we naar de waterhardheid in jouw woonplaats.

 • Renkum kent een waterhardheid van 6.20. Dit houdt in matig zacht water.
 • Het nadeel dat je ervaart van hard water is afhankelijk van veel factoren.
 • Het terugbrengen van de waterhardheid heeft voordelen op allerlei fronten.
 • Bijv. langere levensduur van huishoudelijke apparaten, smaakvol water en bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Opmerking: water met deze hardheid kan je ten alle tijden gewoon drinken.

Hardheid water in Renkum

De waterhardheid van het drinkwater in Renkum bedraagt circa 6.20 Duitse graden. Dit betekent dat het water matig zacht water is. Doorgaans wordt de hardheid van water uitgedrukt in dH (Duitse Hardheid). 1 dH houdt in dat elke M3 water 17,8 gram kalk bevat. 6.20 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 17,66 kg. kalkdeeltjes.

waterontharder-renkum-6871

Bekijk aanbod in omliggende plaatsen

Populaire merken en modellen

 • North Star 11ED
 • Detandt-Simon Primo 12
 • Remon Waterontharders Kama
 • Grunbeck Weichwassermeister GSX5
 • Watercompany Ultrasoft 17

Zo werkt een waterverzachter

Het mag inmiddels duidelijk zijn: de waterverzachter zorgt voor lekker zacht water uit de kraan. Alleen, hoe kan dat? Innovatieve waterontharders (van bijv. Siata) onttrekken het kalk met behulp van een ionenwisselaar. Een geladen cilinder met harskorrels zorgt ervoor dat calciumionen en magnesiumionen aan het water worden onttrokken. Zodoende vindt reiniging van kalk uit het water plaats. Door het plaatsen van zo’n waterontkalker in Renkum minimaliseer je de dH waarde van 6.20 naar een Dh van ongeveer 2.5. Let op: er blijft altijd een beetje kalk over, wat niet slecht is voor ons lichaam (zelfs noodzakelijk). Het kalk dat achterblijft is onvoldoende voor kalkvorming.

Regenereren met zout
Door de werking van de machine zal de hars verzadigd raken. Elke 5/6 dagen gebruik de machine zout om de harskorrels schoon te maken. Dit noemen we ook wel regenereren. Eens in de 6 – 10 weken moet het zout worden aangevuld. De hoeveelheid zout wordt berekend a.d.h.v. grootte van het huishouden, de waterhardheid en het type ontharder (de grootte). Samenvattend werkt een ontkalkingsinstallatie als volgt.

 1. Hard water komt vanuit de leidingen de waterverzachter binnen.
 2. De slimme harskorrels filteren kalk moleculen uit het leidingwater.
 3. Na een tijd raken geraken de harskorrels verzadigd.
 4. De geïntegreerde harsbolletjes moeten worden schoongemaakt met regeneratiezout.
 5. Spoelwater wordt in het riool teruggeleverd.

Mechanische en elektrische waterontharders
We bieden twee producten: Mechanische of elektrische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder werkt d.m.v. waterdruk. Het systeem regenereert op zelf ingestelde momenten. Dit model is nog steeds in trek vanwege een lage prijs, het gebruikt geen energie en minder onderhoud nodig. Nadelen zijn er ook: meer zoutverbruik, een beperkte efficiëntie en je kunt zaken als resthardheid niet instellen. Te bestellen vanaf c.a. €925.

De elektronische waterontharder werkt op stroom. Regenereren gebeurt alleen als het echt nodig is. De belangrijkste voordelen zijn: besparing op regeneratiezout, een slimme werking en uitgebreide instellingen. De nadelen zijn: een hogere prijs, het kost stroom en een groter risico op defecten. Te bestellen vanaf c.a. €1100.

Enkel- of dubbel cilinder kiezen?
Van plan om een waterontharder te kopen? Dan dien je te kiezen uit een enkel- of dubbel systeem. Het prijsverschil bedraagt circa €450,00. Maar waarom moet je daar voor kiezen?

 • Het pluspunt van een ontharder met dubbele cilinder zit hem in de beschikbaarheid van drinkwater wanneer de installatie het regeneratieproces start.
 • In de situatie met één cilinder ontkalkers heb jij – als de ontharder aan het reinigen is – even geen zacht water.
 • Ontkalkers met dubbele cilinders kunnen op hetzelfde moment meer water filteren. Uitstekend geschikt voor gezinnen die veel water verbruiken.
 • Een systeem met dubbele cilinder werkt dus niet beter of schoner, het is vooral een stukje gemak. Ontdek zelf het gemak van zacht water in Renkum.

Afrekenen met (bestaande) kalkaanslag?

Neem contact op met professionals voor een demo.

Wat is prijs van zo’n installatie?

De totale kosten van een ontharder variëren nogal. Van €55 voor ontharders die magnetisch werken tot ruim €1950 voor een dubbel-cilinder systeem met alle gemakken. De kosten hangen af van het model, het type ontharder en het aantal liter dat de ontharder kan aanleveren per minuut. In aanvulling op deze eenmalige investering betaal je ook voor de installatie en het onderhoud. Verschillende waterontharder installateurs geven korting als je instemt met een onderhoudscontract. Als laatste heb je ook ontkalkingszout waarmee je het systeem schoonspoelt. De investeringen in waterontharders lopen op vanaf €800, zonder installeren. Een geavanceerde installatie heeft een prijskaartje tussen de €1100 en €1800 inclusief plaatsing. In de bijgaande tabel vind je de actuele kosten van een waterontharder in Renkum.

Meteen weten wat het kost om af te rekenen met kalk dankzij een waterontkalker? Maak nu gebruik van onze vergelijker en check de huidige kosten bij de beste installateurs. Op basis daarvan kun jij gemakkelijk en zonder kosten installateurs, soorten waterverzachters en natuurlijk de totale kosten vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Circa €55
Mechanische waterontharderVanaf €800
Elektronische waterontharderRond de €960
Regeneratiezout€15 voor 25 kg
OnderhoudCirca €120 per 12 maanden
MontageC.a. €200
Tabel met de kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik een waterontharder nodig in Renkum?
De waterhardheid in Renkum schatten we op 6.20 dH. De waarde in de provincie Gelderland is ongeveer 6.34 dH. Het water kan in potentie dus een stuk zachter. Een geavanceerd ontkalkingssysteem ontneemt calcium en magnesium uit je kraanwater wat een verlaging van de waterhardheid realiseert. De smaak wordt beter & zachter en biedt verschillende voordelen zoals efficiëntere verwarming en minder gebruik van schoonmaakmiddelen.

Wat is de terugverdientijd van een waterontkalker?
Globaal geldt: van elke €1 die wordt uitgegeven aan deze systemen bespaar je ongeveer €0,60 – €0,80. Installateurs zeggen dan ook dat je overwegend een waterontharder moet aanschaffen voor het gemak en wooncomfort. Je kunt denken aan een fijne douchebeurt, meer smaak aan koffie en thee, een super zachte was en minder schoonmaakwerkzaamheden. Natuurlijk ook verantwoord met het oog op duurzaamheid.

Technische uitleg: hoe werkt een waterontkalker?
Om kalk uit het water te halen moet het magnesium en calcium uit het water worden onttrokken. Dit proces kan doordat het harde water eerst door een speciale harskolom gaat. De magnesium en calcium elementen hechten zich aan de kunstharskorrels. In een eventuele tweede cilinder wordt het systeem gereinigd via geplande regeneratie. Hiervoor is speciaal onthardingszout nodig. Online vind je ook veel goedkope magnetische ontharders die echter werken op een andere wijze. Het effect van zo’n magneet is niet erg betrouwbaar.

Hoe zit het met onderhoud en bijvullen?
Het onderhoud van de waterontkalking installatie is geen hogere wiskunde, maar moet je zeker niet overslaan. Machines met unieke ontkalkingstabletten voor de regeneratie behandeling dien je zo’n 4 keer per jaar bij te vullen. Een schone installatie is cruciaal om ervoor te zorgen dat de ontharder zuinig werkt. Dit kun je eventueel uitbesteden door een onderhoudscontract te nemen bij de leverancier van waterontharders in Renkum.

Wat zijn de positieve effecten van een waterontharder?
Een waterreiniger zorgt voor kalkvrij water. De voordelen lopen flink uiteen. Bijvoorbeeld: efficiëntere verwarming, lekkerdere koffie en thee, je gebruikt veel minder schoonmaakmiddelen, minder last van droge huid, geen kalkaanslag op bestek en servies, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken, huishoudelijk apparatuur gaat langer mee en je draagt bij aan het milieu (duurzaam).


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie