Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Ede

Zit jij thuis ook met kalkaanslag, strepen op de ramen, dichtslibbende waterleidingen of geïrriteerde huid? De oorzaak hiervan is vaak te vinden in hard water. In deze omgeving heb je te maken met een waterhardheid van ongeveer 6.10 dH. Dit is mogelijk een oorzaak van deze voorvallen. Het laten plaatsen van de beste waterontharder in Ede zorgt voor water waar amper kalk in zit. Dit is goed voor jouw gezondheid, en het is een duurzame investering. Op dit portaal vind je bruikbare info alle mogelijke waterverzachters: welke type ontharders zijn er, hoe werkt het, en wat zijn de kosten?

 • Een waterhardheid van 6.10 dH in Ede.
 • Dit is de oorsprong van voorvallen als strepen op je ruiten en apparaten die niet efficiënt werken.
 • Brengt de hardheid van het water terug naar ong. 2 Dh.
 • Pluspunten: lager energieverbruik, zachter wasgoed en minder poetsen en boenen.
 • Dien vandaag een aanvraag in en geniet van de extra gemakken. Bespaar tot wel €270 per 12 maanden.

Snelkoppelingen: Een waterontharder kopen en installerenWelke voordelen zijn er?Is het zinvol?Waterhardheid EdeHoe gaat het in z’n werk?Wat zijn de totale kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieGelderland
GemeenteEde
Postcode6715
Gem. Gasverbruik M31370 M3
Gem. Stroomverbruik kWh28900 kWh
Gem. Waterhardheid6.10 dH

De voordelen van zacht water

 • Kleding die langer mooi blijft.
 • Efficiëntere warmteoverdracht.
 • Besparen op schoonmaakmiddelen.
 • Een milieuvriendelijke investering!

Nadelen van hard leidingwater

 • Slecht functionerende apparaten.
 • Droog haar na het douchen.
 • Strepen op de ramen.
 • Minder lekker water uit de kraan.

Vergelijk offertes voor waterontharder

Direct meerdere offertes van lokale vakmannen

Waterontharder kopen Ede

Zit jij in de woning ook met situaties als slecht functionerende apparaten en minder lekker water uit de kraan? Meer en meer Nederlanders installeren een innovatieve waterontharder. Dit systeem onttrekt bijna alle kalk uit het leidingwater. Een aanwinst voor iedere woning. Geen kalkaanslag op bestek en servies, Geen glascorrosie of witte aanslag, een zachte huid en een lager energieverbruik. In de gemeente Ede opereren velerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vraag nu in 3 eenvoudige stappen een offerte aan. Iemand vinden die jouw waterontharder kan installeren in Ede hoeft weinig tijd te kosten.

 1. Vul je adresgegevens in de tool in.
 2. Maak een keuze uit verschillende filtersystemen.
 3. Beschrijf je gezinssituatie en geef aan waar de watermeter precies zit.
 4. Vul jouw naam, telefoonnummer en mailadres in.
 5. Een erkende installateur neemt zo snel mogelijk contact op met een interessante offerte.

Voordelen plaatsen waterontharder?
Het plaatsen van een goede waterontharder heeft verschillende voordelen. De voornaamste pluspunten hebben we verzameld in een lijst. Lees ook verder over: Zuinigste waterontkalker.

VoordeelUitleg
EcologischHet verbruik van zeepproducten neemt af. Je stoot minder CO2 uit omdat warmte beter wordt overgedragen.
Verlenging levensduur apparatenKostbare apparaten zoals HR-ketels zullen geen kalkaanslag meer hebben. Dit draagt bij aan een lager stroomverbruik.
Smaakvoller waterEen kopje thee, koffie of gewoon een glas water is veel smaakvoller.
Minder schoonmaakmiddelenWater schuimt beter zonder kalk. Je hoeft maandelijks minder schoonmaakproducten te kopen.
Goed voor de huidEen lekker zachte huid na het douchen. Het kan helpen bij acne, jeuk, eczeem en gevoeligheid.
Lagere energiekostenKalk zet zich af op warme delen bij bijvoorbeeld wasdrogers. Warmteoverdracht werkt zo minder goed en dat verhoogt het energieverbruik.
Lijst met de pluspunten van het gebruik van een water-ontkalkingsproduct.

Hoe zinvol is een waterontkalker in Ede?

Misschien zoek jij naar een bedrijf dat jou kan helpen met het installeren van een waterverzachter in Ede. Dat is ook erg logisch. Kalkvrij water heeft als voordeel een zachte huid na bad of douche en een forse verlaging in het gebruik van schoonmaakmiddelen. Maar is het echt noodzakelijk? Om deze vraag te beantwoorden kijken we naar de waterhardheid in jouw woonplaats.

 • Ede heeft een waterhardheid van 6.10. Dit staat voor matig zacht water.
 • Hoeveel ongemak je daarvan hebt is nogal subjectief.
 • De waterhardheid terugdringen heeft verschillende voordelen.
 • O.a. aantrekkelijk gas- en stroomverbruik, fris kraanwater en een lager gebruik van zeep en wasmiddelen.
 • Noemenswaardig: water met deze hardheid is beslist niet ongezond om te drinken.

Hardheid water in Ede

De waterhardheid van het leidingwater in Ede ligt op ong. 6.10 Duitse graden. Dit houdt in dat het water matig zacht water is. Doorgaans wordt de hardheid van water uitgedrukt in dH (Duitse Hardheid). 1 dH wil zeggen 17,8 gram kalk in elke M3 water. 6.10 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 17,37 kg. kalkdeeltjes.

waterontharder-ede-6715

Bekijk aanbod in omliggende plaatsen

Populaire merken en modellen

 • NoCalc NoCalc
 • Grunbeck WINNI-mat VGX9
 • Century CWS 100V/UF
 • Remon Waterontharders Sava
 • Ecowater eVOLUTION Refiner Boost

Technische uitleg werking waterverzachter

Het zal onderhand duidelijk zijn: de waterverzachter zorgt voor aangenaam zacht water in huis. Maar hoe werkt dat precies? Het gros van de waterontharders (van merken als Autotrol) gebruiken de techniek van een ionenwisselaar. Een geladen cilinder met harskorrels vervangt de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. Door dat proces wordt het kalk uit het water gehaald. Door het plaatsen van een waterontkalker in Ede verlaag je de dH waarde van 6.10 naar een Dh van ongeveer 3. Er zal altijd een klein deel kalk overblijven, wat niet slecht is voor ons lichaam (zelfs noodzakelijk). Het resterende kalk zal overigens niet leiden tot kalkvorming.

Schoonspoelen met zout
Na een periode zal de hars verzadigd raken met kalk en magnesium. Eens per 5 of 6 dagen gaat de machine de harskorrels schoonspoelen met zout. Hiervoor wordt de term regenereren gebruikt. Je moet eens per kwartaal het zout aanvullen. Hoeveel zout er nodig is wordt bepaald door aantal personen in het huishouden, de Dh waarde van het water en het formaat (kleine of grote installatie). Samenvattend werkt een ontkalkingsinstallatie als volgt.

 1. Het harde water komt de waterverzachter binnen.
 2. Gepatenteerde harskorrels halen de calcium en magnesium uit het water.
 3. Na een tijd raken raken de harskorrels verzadigd met magnesium en calcium.
 4. De interne harsbolletjes worden weer schoongespoeld aan de hand van regeneratiezout.
 5. Het afvalwater met kalk wordt naar het riool afgevoerd.

Mechanische of elektrische waterontharders
We bieden twee machines: Mechanische en elektrische waterontkalkers. De mechanische ontharder werkt hydraulisch (met waterdruk). Regenereren gaat op gezette tijden. Een vaak gekozen systeem vanwege een gunstige prijs, 0 energieverbruik en je hebt heel beperkte onderhoudskosten. De minpunten zijn: het aanzienlijke zoutverbruik, een inefficiënte werking en geen extra opties zoals een vakantieregeling. Beschikbaar vanaf €770.

Een elektronische waterontharder sluit je aan op het stroomnet. Regeneratie kan getimed plaatsvinden. Het gemak zit ‘m in: minder regeneratiezout, de smart-functies en je kunt veel instellen. Nadelen: de duurdere prijzen, het gebruikt een beetje stroom en een verhoogde kans op defecten/storingen. Dit systeem is beschikbaar vanaf €1050.

Verschil enkele- en dubbele cilinder
Op termijn een waterontharder kopen?Dan kan je kiezen tussen een dubbel- of enkel cilinder systeem. Het verschil in prijs bedraagt circa €390,00. Maar waarom moet je daar voor kiezen?

 • Het voordeel van een twee cilinderige installatie is dat je ook zacht water tot je beschikking hebt wanneer de machine aan het regenereren is.
 • Wanneer we spreken over ontkalkers met 1 cilinder heb je tijdens het regeneratieprocesgeen gefilterd zacht water om te gebruiken.
 • Ontharders met dubbele cilinders hebben een grotere filtermogelijkheden. Uitermate handzaam voor de grotere gezinnen / huishoudens.
 • Twee cilinders werkt dus niet beter of schoner, het zorgt puur voor wat extra comfort. Kies ook voor zacht water in Ede.

Geen kalkaanslag meer in huis?

Leg nu contacten met vakmannen voor installatiewerk.

Hoeveel kost zo’n installatie?

De kosten van een ontharder variëren nogal. De prijzen starten vanaf €165 voor een magnetische ontharder tot ruim €1700 voor een innovatief elektrisch apparaat. De kosten hangen af van of je een A- of B-merk kiest, of het een elektrisch of mechanisch systeem is en de capaciteit van het systeem. Behalve deze kosten moet je ook rekening houden met inregelkosten en onderhoud. Steeds meer waterontharder installateurs bieden een lagere prijs aan als je ook een onderhoudscontract afsluit. Als laatste heb je ook zogenaamd ontkalkingszout wat nodig is voor het schoonspoelen. De onkosten van dergelijke installaties starten bij €780 waarbij installatie niet is inbegrepen. Een slim apparaat gaat al gauw naar een bedrag tussen de €1575 en €1875 inclusief montage en inregeling. In de bijgaande tabel bekijk je een overzicht met de kosten van een waterontharder in Ede.

Meteen weten wat het kost om een waterontkalker in je appartement te laten monteren? Open onze waterontharder-vergelijker en bekijk actuele tarieven bij regionale installateurs. Zo kan men eenvoudig en direct installateurs, verschillende installaties en de tarieven vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Begint bij €135
Waterontharder (mechanisch)Vanaf €680
Elektronische waterontharderV.a €1000
Zout€17,50 per 25 kg
OnderhoudskostenV.a €155 per jaar
InstallatieBegint bij €250
Tabel met de kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Hoe zinvol is een waterontharder in Ede?
De hardheid van het water in Ede is plus minus 6.10 dH. De waarde in de provincie Gelderland is gemiddeld 6.34 dH. Dit vormt geen gezondheidsrisico’s, maar het kan zachter. Een ontkalkingssysteem ontneemt calcium en magnesium uit leidingwaterwat de waterhardheid doet dalen. Dit nieuwe frisse zachte water is lekkerder en zorgt voor onder andere kleding en ander textiel gaat langer mee en minder poetsen en boenen.

Hoe zit het met de terugverdientijd van een waterontkalker?
Globaal geldt: van elke euro die in de installatie wordt gestoken zul je een besparing realiseren van +/- €0,70. Wij merken op dat je altijd een waterontharder neemt als extra luxe en comfort in het dagelijks leven. Zoals een minder droge huid, fris kraanwater, kleding dat langer meegaat en minder schoonmaakwerkzaamheden. Neem je verantwoordheid voor het milieu!

Hoe werkt een waterontkalker?
Om kalk uit het water te halen zorgt het apparaat ervoor dat calciumionen en magnesiumionen aan het water worden onttrokken. Dat kan bereikt worden doordat hard leidingwater door een cilinder met kunsthars bolletjes wordt geleid. De magnesium en calcium stoffen hechten zich aan de kunstharskorrels. In de alternatieve cilinder wordt de hars opnieuw opgeladen via het regenereren. Koop altijd kwalitatief onthardingszout. Eventueel kun je kiezen voor goedkope magnetische ontharders waarbij wordt ingezet op magnetisme. De werking van deze magneten is meermaals ontkracht in de wetenschap.

Hoe vaak moet ik bijvullen of onderhoud plegen?
Het onderhoud van de waterontkalking installatie is niet zo spannend, maar moet wel jaarlijks gebeuren. Modellen met een vat voor ontkalkingstabletten waarmee geregenereerd wordt zul je deze gemiddeld eens in het kwartaal moeten bijvullen. Een schone machine wordt voorgeschreven voor een goede efficiënte werking. Dit kun je eventueel uitbesteden door dit onder te brengen in een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Ede.

Wat zijn de belangrijkste waterontharder voordelen?
Het inzetten van een waterreiniger voor kalkvrij water is succesvol. De voordelen daarvan zijn enorm groot. De belangrijksten zijn: lagere stookkosten, een lekkere watersmaak, je hebt minder schoonmaakmiddelen nodig, geen droge, trekkerige huid na het douchen, zelfs bestaande kalkaanslag verdwijnt, kleding dat langer meegaat, de apparatuur in huis gaat wat langer mee en je bent super duurzaam bezig.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie