Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Babberich

Wil jij ook af van kalkaanslag, kalkstrepen op ramen, vies water of irritaties aan de huid? De kans is groot dat dit komt door hard water. Deze regio heeft gemiddeld genomen een waterhardheid van 6.00 dH. In theorie kan dat voor schade zorgen. De beste waterontharder in Babberich heeft als doel kalkvrij water in huis. Het is bijvoorbeeld goed voor je huid, en je bent milieuvriendelijk bezig. Op deze pagina vind je waardevolle informatie met betrekking tot waterverzachters: wat voor installaties zijn er, waarom is het zo populair, en wat zijn de kosten?

 • Waterhardheid van ongeveer 6.00 dH in Babberich.
 • Dit is de oorsprong van issues zoals eczeem klachten en verstopte leidingen.
 • Zorgt dat de waterhardheid daalt naar onder de 3 Dh.
 • Pluspunten: een beter presterende CV-ketel, minder huidproblemen en huidirritaties en geen glascorrosie of witte aanslag.
 • Vergelijk meerdere offertes en geniet van de extra gemakken. Bespaar tot wel €265 per jaar.

Klik door naar: In 5 stappen een waterontharder kopenVoordelenIs het echt nodig?Waterhardheid BabberichTechnische detailsGeschatte kostenVeelgestelde vragen


ProvincieGelderland
GemeenteZevenaar
Postcode6909
Gem. Gasverbruik M31360 M3
Gem. Stroomverbruik kWh29700 kWh
Gem. Waterhardheid6.00 dH

De voordelen van zacht water

 • Een glanzende vaat.
 • Lagere stookkosten.
 • Lager gebruik van zeep en wasmiddelen.
 • Zet het milieu op 1!

Minpunten van hard leidingwater

 • Onnodig hoge energierekening.
 • Huidirritaties.
 • Kalkaanslag op kranen en tegels.
 • Koffie of thee dat bitter smaakt.

Actuele prijzen van waterontharders aanvragen

Kom in contact met lokale specialisten

Waterontharder kopen Babberich

Heb je in huis last van huidirritaties en veel schoonmaakproducten nodig? Flink wat Nederlanders nemen een slimme waterontharder. Zo’n systeem onttrekt kalk uit het water. Voor elk gezin een meerwaarde. Het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken, je hebt minder wasmiddelen nodig, een glanzende vaat en apparatuur die langer meegaat. In de gemeente Zevenaar zijn meerdere leveranciers van wateronthardingsapparatuur. In enkele minuten vraag je een offerte aan. Een specialist vinden om jouw waterontharder te installeren in Babberich hoeft weinig tijd te kosten.

 1. De aanvraag begint met je postcode en huisnummer.
 2. Omschrijf zo concreet mogelijk de opdracht.
 3. Beschrijf je gezinssituatie en selecteer de plek van jouw watermeter.
 4. Geef aan hoe en wanneer je bereikbaar bent.
 5. Een lokale installateur neemt zo snel mogelijk contact op met een aantrekkelijke offerte.

Waarom kiezen voor een waterontharder?
Een goede waterontharder kan voor elk huishouden interessant zijn. De meest genoemde voordelen zijn opgesomd in de volgende tabel. Tevens relevant: Duurzame ontkalker.

VoordeelBeschrijving
DuurzaamheidHet verbruik van zeepproducten neemt af. Beperking van de CO2 uitstoot doordat apparaten zuiniger werken.
Apparaten gaan 30% langer meeApparatuur zoals koffiezetapparaten werken efficiënter door minder kalkaanslag. Daarnaast verbruiken ze minder stroom.
Betere smaak kalkvrij waterJe verse koffie & thee en het water uit de kraan heeft een betere smaak.
Beperk gebruik schoonmaakmiddelen Zacht water schuimt veel sneller. Je hoeft maandelijks minder schoonmaakproducten te kopen.
Fijn en zacht voor elke huidGeen droge, trekkerige huid na het douchen. Het helpt bovendien tegen eczeem.
Lagere energiekostenKalk zet zich af op leidingen en verwarmingselementen wasmachines. De overdracht van warmte is inefficiënter en dat kost geld.
Lijst met de voordelen van een woning waar een water-ontkalkingsproduct geplaatst is.

Heb ik echt een waterontkalker nodig in Babberich?

Wellicht overweeg jij het laten installeren van een waterverzachter in Babberich. De redenen spreken doorgaans voor zich. Kalkvrij water zorgt voor een lager energieverbruik en textiel dat minder snel slijt. Maar is het echt noodzakelijk? Voor het antwoord daarop moet je allereerst weten hoe het zit met de huidige waterhardheid.

 • Babberich zit met een waterhardheid van 6.00. Dit staat voor matig zacht water.
 • Het nadeel dat je ervaart van hard water ervaart iedereen weer anders.
 • De waterhardheid reduceren biedt comfort.
 • O.a. apparaten die minder snel vervangen hoeven worden, smaakvol water en het textiel gaat langer mee.
 • Noemenswaardig: water met deze hardheid (dH) is niet ongezond.

Hardheid water in Babberich

De waterhardheid van het drinkwater in Babberich bedraagt circa 6.00 dH. Dit betekent dat het water matig zacht water is. De hardheid van het water wordt meestal uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per kubieke meter water. 6.00 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 17,09 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-babberich-6909

Vraag offerte op in omliggende regio’s

Veel gekozen merken

 • Boshuis Combilux plus 400
 • Delta Rusela
 • Ecowater Galaxy VDR30
 • Boshuis iQualQ Combi 400
 • Fegon AquaStar 1400 SHE

Hoe werkt de waterverzachter?

Het is nu een aantal keer voorbij gekomen: een waterverzachter zet hard water om in zacht water. Maar hoe is dat eigenlijk mogelijk? De huidige generatie waterontharders (bijv. van merken als Autotrol) halen kalk uit het water door het uitwisselen van ionen. Een cilinder met harskorrels wisselt calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. Door wat daar gebeurd zal het kalk uit het water worden gefilterd. Door het plaatsen van de waterontkalker in Babberich minimaliseer je de dH waarde van 6.00 naar een gezonde 3 Dh. Er blijft altijd een klein beetje kalk in het water, omdat dit gezond voor ons is. Dit kleine % kalk zal echt geen zichtbare kalkvorming laten zien.

Regenereren met zout
Tijdens het gebruiken van de installatie zal de hars zijn kracht verliezen. Om de 6/7 dagen worden de harskorrels weer opgeladen. Hiervoor wordt de term regenereren gebruikt. Je moet eens per kwartaal het zout aanvullen. Hoeveel kilogram zout je nodig hebt loopt zeer uiteen. Dit ligt bijv. aan hoeveel water je gebruikt, de hardheid van het water en het formaat (kleine of grote installatie). Een ontkalkingsinstallatie werkt dus in 5 stappen.

 1. Hard water komt vanuit de leidingen de waterverzachter binnen.
 2. De harskorrels filteren magnesium en calcium (kalk) uit het water.
 3. Ongeveer eens per week raakt het hars verzadigd met kalk.
 4. De harsbolletjes moeten worden schoongemaakt door gebruik te maken van regeneratiezout.
 5. Het afvalwater met kalk wordt naar het riool afgevoerd.

Mechanische & elektrische waterontharders
We onderscheiden twee installaties: Elektrische of mechanische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder werkt met de druk van het water. Regenereren gaat op gezette tijden. Dit model is nog steeds in trek vanwege een aantrekkelijk tarief, 0 energieverbruik en er is minder onderhoud nodig. De minpunten zijn: het aanzienlijke zoutverbruik, een matige efficiëntie en je kunt zaken als resthardheid niet instellen. De prijs van zo’n systeem begint bij €900.

Zo’n elektronische waterontharder heeft stroom nodig. Regeneratie kan getimed plaatsvinden. Dit model is zeer in trek vanwege: besparing op regeneratiezout, een slimme werking en inzicht in verschillende gegevens. Nadelen: de installatiekosten, het gebruikt een beetje stroom en het onderhoud is duurder. Beschikbaar vanaf €1200.

Enkele of dubbele harscilinder?
Van plan om een waterontharder te kopen? Dan zijn er 2 opties: dubbel- of enkel cilinder systeem. Het verschil in prijs ligt rond de €450,00. Wat zijn nu precies de verschillen?

 • Het grootste voordeel van een installatie met 2 cilinders is dat je ook water kunt gebruiken als het systeem één van de filters aan het reinigen is.
 • Als je kiest voor 1 cilinder ontkalkers heb jij tijdens de regeneratiecycluseven geen zacht water.
 • Installaties met dubbele cilinders kunnen grotere volumes aan. Ideaal voor de grotere gezinnen / huishoudens.
 • Een systeem met dubbele cilinder werkt hetzelfde als een enkele cilinder, het voordeel zit ‘m in comfort. Geniet ook van zacht water in Babberich.

Een kalkvrije badkamer en keuken?

Vraag contactgegevens aan voor vakmannen voor tips en hulp.

Wat is prijs van zo’n installatie?

De prijs van een waterontkalker liggen nogal uiteen. Je hebt ze vanaf €75 voor magnetische ontharders tot een slordige €1775 voor een innovatief elektrisch apparaat. De totaalprijs wordt bepaald door het merk, of je een 1- of 2-cilinder systeem kiest en de omvang van het systeem. Behalve deze eenmalige investering komen er nog installatiekosten en onderhoud. Meerdere waterontharder installateurs geven een eenmalige korting als je ook een onderhoudscontract afsluit. Een laatste kostenpost is ontkalkingszout waarmee je het systeem schoonspoelt. De kosten van waterverzachters starten bij €650, zonder installeren. Een luxe installatie zit ergens tussen de €1250 en €2050 inclusief montage en inregeling. In de tabel hieronder vind je de kosten waar je rekening mee moet houden bij een waterontharder in Babberich.

Benieuwd naar de kosten om hard water aan te pakken met een waterontkalker? Kies dan nu voor de offerte vergelijker en achterhaal de kosten bij professionele installateurs. Op basis daarvan kun jij makkelijk en direct merken, verschillende opstellingen en natuurlijk de totale kosten vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderRond de €85
Waterontharder (mechanisch)C.a. €770
Waterontharder (elektronisch)Circa €960
Tabletten€45 per 100 kg
Onderhoud (indicatie)C.a. €145 p/jaar
PlaatsingskostenCirca €210
Overzicht met de geschatte kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is een waterontharder nodig in Babberich?
De hardheid van het water in Babberich is doorgaans 6.00 dH. Dit cijfer in de provincie Gelderland schatten we op 6.34 dH. Hier valt dus nog wel winst te boeken. Een geavanceerd ontkalkingssysteem onttrekt namelijk bijna al het magnesium en calcium uit het water wat de waterhardheid doet dalen. Dit zachte water is beter van smaak en biedt verschillende voordelen zoals een besparing op de energierekening en minder gebruik van schoonmaakmiddelen.

Hoe zit het met de terugverdientijd van een waterontkalker?
Er is een makkelijke vuistregel: van elke €1 die wordt uitgegeven aan deze systemen ontvang je omgerekend +/- €0,70 terug. Wij zijn van mening dat je in de eerste plaats een waterontharder moet laten plaatsen voor de directe immateriële voordelen. Onder andere verminderde eczeem klachten, zacht en fris water, extra schoon servies en veel minder poetsen in huis. Daarnaast ben je ook erg duurzaam bezig.

Hoe werkt een waterontkalker?
Om kalk uit het water te halen zal het magnesium en calcium uit het water gefilterd moeten worden. Dat kan bereikt worden doordat het harde water door een cilinder met kunstharsbolletjes heen stroomt. De magnesium en calcium bouwstenen gaan vastzitten aan de kunsthars bolletjes. In de alternatieve cilinder wordt de hars opnieuw opgeladen middels de regeneratie functie. Er zijn verschillende soorten onthardingszout. Je kunt ook besparen met een goedkope magnetische ontharders die werken op basis van magnetische velden. De werking van dergelijke systemen is meermaals ontkracht in de wetenschap.

Vergt het systeem veel onderhoud?
Het reinigen van de gehele waterontkalking installatie is verre van moeilijk, maar moet wel elke 12 maanden gebeuren. Modellen met unieke ontkalkingstabletten die worden toegepast tijdens regeneratie vul je ieder kwartaal bij met zout. Een goede reiniging is essentieel om de hardheid van het water laag te houden. Vaak wordt aanbevolen om een onderhoudscontract af te sluiten bij de leverancier van waterontharders in Babberich.

Welke pluspunten heeft een waterontharder?
De waterreiniger maakt hard water zacht en kalkvrij. De voordelen lopen flink uiteen. Bijvoorbeeld: efficiëntere verwarming, betere smaak van water, minder zeep en wasmiddel nodig, een zachte huid en minder droog haar, geen kalkaanslag op douchewand en tegels, zachter wasgoed, de apparatuur in huis gaat wat langer mee en je draagt bij aan het milieu (duurzaam).

Plaats een reactie