Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Tolkamer

Heb je last van kalkaanslag, glascorrosie, dichtgeslibde leidingen of irritaties aan de huid? Vaak ontstaan deze problemen door aanwezigheid van hard water. In deze regio heb je een gemiddelde waterhardheid van 6.00 dH. Wat mogelijk negatieve effecten heeft. Het kopen van de beste waterontharder in Tolkamer maakt mogelijk dat je kan genieten van zacht en schoon water zonder kalk. Het is bijvoorbeeld goed voor je huid, maar draagt ook bij aan een beter milieu. Hier verzamel je bruikbare informatie met betrekking tot waterverzachters: welke soorten zijn er, hoe werkt het, en welke investering is nodig?

 • Waterhardheid van 6.00 dH in Tolkamer.
 • Dit is de oorsprong van issues zoals kalkstrepen op ramen en minder presterende verwarmingssystemen.
 • Zo’n waterontharder verzacht het water.
 • Dat zorgt voor lagere energierekening, betere smaak van water en veel minder schoonmaakwerkzaamheden.
 • Dien vandaag een aanvraag in en ondervind zelf de voordelen. Bespaar tot wel €230 per 12 maanden.

Klik door naar: Een waterontharder kopen en installerenWelke voordelen?Wat levert het mij op?Waterhardheid TolkamerWerking eenvoudig uitgelegdDe uiteindelijke kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieGelderland
GemeenteZevenaar
Postcode6916
Gem. Gasverbruik M31360 M3
Gem. Stroomverbruik kWh29700 kWh
Gem. Waterhardheid6.00 dH

Het effect van zacht water

 • Water met een lekkere smaak.
 • Een beter presterende CV-ketel.
 • Geen strepen meer op glas en lak.
 • Focus op duurzaamheid (milieu)!

Negatieve effecten hard leidingwater

 • dichtgeslibde leidingen.
 • Hoog shampoo/zeepverbruik.
 • Kalk op de lak van de auto.
 • Onnodig veel schoonmaken.

Gratis offertes voor een waterontharder

Vind een gespecialiseerde vakman in de buurt

Waterontharder kopen Tolkamer

Heb jij genoeg van een droge, geïrriteerde huid en eindeloos schoonmaken? Steeds meer woningeigenaren bestellen een professionele waterontharder. Deze installatie filtert kalk moleculen uit het leidingwater. Een meerwaarde voor elk huis. Geen kalkaanslag op bestek en servies, Geen glascorrosie of witte aanslag, een glanzende vaat en een langere levensduur van huishoudelijk apparaten. In de buurt van de gemeente Zevenaar opereren velerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Ontvang in korte tijd meerdere vrijblijvende offertes. Een vakman vinden voor een waterontharder installeren in Tolkamer hoeft weinig tijd te kosten.

 1. Voer als eerste je postcode in de vergelijker in.
 2. Geef aan wat voor soort ontharder je wenst.
 3. Geef door hoeveel personen er in huis wonen en laat weten waar het de watermeter zit.
 4. Laat weten hoe je wilt dat de vakmannen contact opnemen.
 5. Een plaatselijke installateur biedt je op korte termijn een heldere offerte.

Voordelen plaatsen waterontharder?
Een goede waterontharder kopen is voor iedereen het overwegen waard. De belangrijkste voordelen vind je in overzichtelijk terug in de tabel hieronder. Bezoek ook de pagina over: Voordeligste waterverzachter.

PluspuntUitleg
EcologischHet verbruik van zeepproducten neemt af. Verlaging van CO2 uitstoot doordat je verwarmingsinstallatie beter werkt.
Apparaten gaan langer meeKostbare apparaten zoals Quookers zullen geen kalkaanslag meer hebben. Ook neemt het stroomverbruik af.
Betere smaak kalkvrij waterThee, koffie, bouillon en het water uit de kraan heeft een betere smaak.
SchoonmaakmiddelenEr zijn minder middelen nodig om schuim te krijgen. Je bespaart gemiddeld €40 p/jaar aan schoonmaakkosten.
Prettig voor je huidJe huid voelt zachter aan na het douchen. Minder last van huidirritatie / eczeem.
Energiekosten besparingKalk vormt zich in de verwarmingselementen van bijvoorbeeld vaatwassers. Warmteoverdracht werkt zo minder goed en dat geeft een onnodig hoog energieverbruik.
Tabel met de voordelen van een huis met een water-ontkalkingsproduct.

Is een waterontkalker nodig in Tolkamer?

Mogelijkerwijs zoek jij naar een bedrijf dat jou kan helpen met het installeren van een waterverzachter in Tolkamer. De redenen spreken doorgaans voor zich. Kalkvrij water leidt tot een zachte huid na bad of douche en textiel dat langer mee gaat. Maar is het echt noodzakelijk? Hiervoor moeten we de huidige waterhardheid cijfers bestuderen.

 • Tolkamer heeft een geschatte waterhardheid van 6.00. Dat betekent matig zacht water.
 • Hoeveel hinder je hiervan ondervindt verschilt erg per persoon.
 • Het verkleinen van de waterhardheid biedt voordelen op verschillende niveau’s.
 • Denk aan structureel lagere energiekosten, heerlijk zachte kleding en geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen.
 • Uit de test: water met deze hardheid is niet ongezond.

Hardheid water in Tolkamer

De waterhardheid van het leidingwater in Tolkamer is ongeveer 6.00 Duitse graden. Dit houdt in dat het water matig zacht water is. In Nederland drukken we de waterhardheid uit in Duitse hardheid (dH). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per m3 water. 6.00 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 17,09 kilogram kalkaanslag-vormende deeltjes.

waterontharder-tolkamer-6916

Vergelijk vakmannen in de buurt

Veel gekozen merken

 • Boshuis iQualQ Combi 100
 • Ecowater Galaxy VDR20
 • Apic Melite
 • Bayard Ecosoft 15
 • BWT Bestsoft 11

Hoe haalt de waterverzachter kalk uit het water?

We hebben het nu een aantal keer aangestipt: een waterverzachter zorgt voor zachter water. Alleen, hoe kan dat? Innovatieve waterontharders (van bijv. Bayard) werken op basis van een zogenaamde ionenwisselaar. Een speciale cilinder met harsbolletjes zorgt ervoor dat calciumionen en magnesiumionen aan het water worden onttrokken. Middels deze handeling vindt reiniging van kalk uit het water plaats. Door het plaatsen van een waterontkalker in Tolkamer minimaliseer je de dH waarde van 6.00 naar een Dh van ongeveer 2. Er zal altijd een klein deel kalk overblijven, wat niet slecht is voor ons lichaam (zelfs noodzakelijk). Dit percentage kalk is zo klein dat je het niet terugziet.

Regenereren met zout
Wanneer het apparaat filtert raakt de hars verzadigd. Eens per 5 of 6 dagen gaat de machine de harskorrels schoonspoelen met zout. Het regenereren is erg belangrijk. Je moet eens per kwartaal het zout aanvullen. De benodigde hoeveelheid zout verschilt nogal. Dit ligt aan o.a. hoeveel water je gebruikt, de Dh waarde van het water en de afmeting (kleine of grote machine). Hieronder vatten we het hele proces van een ontkalkingsinstallatie nog een keer samen.

 1. Het harde water komt de waterverzachter binnen.
 2. Speciale harskorrels halen de hardheidsmineralen uit het water.
 3. Na een tijd raken raken de harskorrels verzadigd met magnesium en calcium.
 4. De interne harsbolletjes worden automatisch gereinigd met het regeneratiezout.
 5. Het afvalwater met kalk wordt naar het riool afgevoerd.

Mechanische en elektrische waterontharders
We bieden 2 producten: Elektrische of mechanische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder werkt d.m.v. waterdruk. Op zelf ingestelde momenten spoelt regenereert de ontharder. Het gemak zit ‘m in een aantrekkelijke prijs, 0 energieverbruik en het is onderhoudsarm. Natuurlijk zijn er nadelen: een hoger zoutverbruik, minder efficiëntie en je hebt minder geavanceerde instellingen. Beschikbaar vanaf €900.

Zo’n elektronische waterontharder heeft stroom nodig. Het regenereren start op slimme momenten. Dit model is zeer in trek vanwege: kostenbesparing voor regeneratiezout, een slimme werking en inzicht in statistieken. De minpunten zijn: de aanschafkosten, het gebruikt stroom en hoge kosten qua onderhoud. Dit systeem is beschikbaar vanaf €1075.

Ontharder met enkel- of dubbel cilinder?
Wil jij een waterontharder kopen? Dan zijn er eigenlijk 2 smaken: dubbel- of enkel cilinder systeem. Het prijsverschil is circa €400,00. Hieronder leggen we uit wat de verschillen zijn.

 • Het handige van een installatie met 2 cilinders zit hem in de beschikbaarheid van drinkwater als het regeneratieproces bezig is.
 • Bij ontkalkers met 1 cilinder heb jij tijdens het schoonmaken niet de beschikking tot zacht water.
 • Verzachters met dubbele cilinders kunnen meer water filteren. Extra handig voor gezinnen die veel water verbruiken.
 • 2 cilinders is niet schoner of beter, het zorgt puur voor wat extra comfort. Kies ook voor zacht water in Tolkamer.

Jouw hele huis kalkvrij?

Kom in contact met experts voor advies.

Wat zijn de kosten van zo’n machine?

De investering van een waterontharder kunnen zeer uiteenlopen. Ze zijn er al vanaf €110 voor ontharders die magnetisch werken tot ruim €1525 voor een innovatief elektrisch apparaat. De uiteindelijke kosten worden bepaald door het merk en model, of je kiest voor mechanisch/elektrisch en de inhoud van het systeem. In aanvulling op deze kosten betaal je ook installatie- en onderhoudskosten. Een aantal waterontharder installateurs geven een eenmalige korting als je instemt met een onderhoudscontract. Ook heb je ontkalkingszout waarmee je het systeem schoonspoelt. De investeringen in waterontharders beginnen bij €850, excl. installatie. Een goed apparaat kost gemiddeld tussen de €1425 en €2025 (met montage inbegrepen). In de bijgaande tabel achterhaal je de huidige kosten van een waterontharder in Tolkamer.

Kijk jij ook naar de opties om hard water aan te pakken met een waterontkalker? Ga aan de slag met onze vergelijkingstool en achterhaal de prijzen bij de beste installateurs. Op deze manier kun je eenvoudig en gratis installateurs, type systemen en de onkosten vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)C.a. €80
Waterontharder (mechanisch)Vanaf €660
Elektronische waterontharderBegint bij €900
Zouttabletten€25 voor 50 kilo
OnderhoudstarievenV.a €95 op jaarbasis
PlaatsingBegint bij €210
Overzicht met de kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik ook een waterontharder nodig in Tolkamer?
De hardheid van het leidingwater in Tolkamer is grofweg 6.00 dH. De tabelwaarde in de provincie Gelderland is om en nabij de 6.34 dH. Dit vormt geen gezondheidsrisico’s, maar het kan zachter. Een slim ontkalkingssysteem ontneemt calcium en magnesium uit het water wat een verlaging van de waterhardheid realiseert. Zacht water smaakt beter en zorgt voor onder andere gunstig energieverbruik en geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen.

Wat kunnen we zeggen over de terugverdientijd van een waterontkalker?
Gemiddeld geldt: van elke euro die je uitgeeft ontvang je omgerekend +/- €0,70 terug. Wij zijn dan ook van mening dat je voornamelijk een waterontharder moet kopen als extra luxe en comfort in het dagelijks leven. Zoals verminderde eczeem klachten, lekkerdere koffie en thee, extra schoon servies en minder schrobben en poetsen. Los van de voordelen voor jezelf is het ook goed voor het milieu.

Technische details: hoe werkt een waterontkalker?
Om kalk uit het water te halen wisselt het systeem calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. Dat kan bereikt worden doordat hard water door een cilinder met kunsthars korrels wordt gepompt. De magnesium en calcium delen worden geneutraliseerd door de kunsthars bolletjes. In een additionele cilinder wordt het systeem gereinigd d.m.v. een natriumoplossing. Het onthardingszout is online te bestellen. Online vind je ook veel goedkope magnetische ontharders die echter werken op een andere wijze. De effectiviteit van deze theorie is echter nooit wetenschappelijk aangetoond.

Hoe zit het met onderhoud en bijvullen?
Het onderhouden van een waterontkalking installatie is geen hogere wiskunde, maar het is wel belangrijk dat dit jaarlijks gebeurt. Modellen met ontkalkingstabletten die gebruikt worden voor het regenereren moeten elk kwartaal worden aangevuld met zout. Een schone machine is belangrijk voor een goede efficiënte werking. Optioneel kan je ervoor kiezen om een onderhoudscontract af te sluiten bij de leverancier van waterontharders in Tolkamer.

Wat zijn de voordelen van een waterontharder?
De waterreiniger maakt hard water zacht en kalkvrij. Elk type huishouden heeft zijn eigen voordelen. De belangrijksten zijn: lagere energierekening, smaakvol water, minder zeep en wasmiddel nodig, verminderde eczeem klachten, geen kalkaanslag meer in de badkamer en keuken, een glanzende vaat, de apparaten in de woning werken effectiever en het feit dat het erg milieubewust is.

Plaats een reactie