Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Lobith

Ben jij ook klaar met kalkaanslag, een witte aanslag op het glaswerk, apparaten die slecht werken of irritaties aan de huid? Vaak ontstaan deze problemen door te hard water in de leiding. In deze regio heb je een gemiddelde waterhardheid van 6.00 dH. Dit kan zorgen voor de nodige ongemakken. Het kopen van de beste waterontharder in Lobith zorgt voor schoon en zacht water waar vrijwel geen kalk in zit. Het is bijvoorbeeld goed voor je huid, en het zorgt ook voor minder CO2 uitstoot. Op waterontharderrevolutie.nl lees je waardevolle informatie over de waterverzachters: welke soorten zijn er, hoe gaat het precies in z’n werk, en wat ben ik kwijt?

 • Een waterhardheid van 6.00 dH in Lobith.
 • Mogelijk heb jij last van problemen als aanslag op servies en minder presterende verwarmingssystemen.
 • De waterontharder filtert het water (magnesium & calcium).
 • De resultaten daarvan zijn een langere levensduur van huishoudelijk apparaten, een zachte huid na bad of douche en veel minder zeep en wasmiddel nodig.
 • Vraag een offerte aan en geniet van de extra gemakken. Profiteer van besparingen tot c.a. €265 per jaar.

Snelkoppelingen: Een waterontharder kopen en installerenWelke voordelen zijn er?Hoe noodzakelijk is het?Waterhardheid LobithWerking eenvoudig uitgelegdKostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieGelderland
GemeenteZevenaar
Postcode6915
Gem. Gasverbruik M31360 M3
Gem. Stroomverbruik kWh29700 kWh
Gem. Waterhardheid6.00 dH

De voordelen van zacht water

 • Apparatuur die langer meegaat.
 • Efficiëntere warmteoverdracht.
 • Besparen op schoonmaakmiddelen.
 • Goed voor het milieu!

De effecten van te hard leidingwater

 • Een inefficiënte HR-ketel.
 • Een irriterende huid.
 • Strepen op de ramen.
 • Te veel schoonmaken.

Vergelijk prijzen van waterontharders

Kom in contact met lokale specialisten

Waterontharder kopen Lobith

Heb jij genoeg van slecht werkende huishoudelijke apparaten of kalkaanslag op de verwarmingselementen? Een groot deel van de mensen plaatsen een professionele waterontharder. Een dergelijk product haalt kalk uit het leidingwater. Voor elk gezin een meerwaarde. Het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken, minder poetsen en boenen, kleding die langer mooi blijft en een lager stroom- en gasverbruik. In de buurt van de gemeente Zevenaar werken diverse leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Ontvang in korte tijd meerdere vrijblijvende offertes. Iemand vinden die jouw waterontharder kan installeren in Lobith wordt jou zo lekker makkelijk gemaakt.

 1. Start met het invullen van je adresgegevens.
 2. Maak een keuze uit verschillende filtersystemen.
 3. Klik op de gezinssituatie die passend is en kies de plek van jouw watermeter (indien bekend).
 4. Geef aan hoe de specialisten jou het beste kunnen bereiken.
 5. Een erkende installateur biedt je op korte termijn een scherpe offerte.

Waarom kiezen voor een waterontharder?
Een goede waterontharder kopen kent verschillende voordelen. De meest prominente voordelen vind je terug in de tabel hieronder. Lees ook verder over: Goede waterverzachter.

VoordeelUitleg
MilieuvriendelijkMinder zeepproducten wegspoelen. Beperking van de CO2 uitstoot doordat je apparaten minder energie gebruiken.
Apparaten gaan 30% langer meeHuishoudelijke apparaten zoals wasmachines hebben geen last meer van kalkaanslag. Apparaten gaan dan zo veel langer mee.
Smaakvoller waterEen kop koffie, thee of een glaasje water smaakt veel beter.
Minder schoonmaakmiddelenEr zijn minder middelen nodig om schuim te krijgen. Je bespaart gemiddeld €40 p/jaar aan schoonmaakkosten.
Minder last van eczeemJe huid is aanmerkelijk zachter. Veel mensen hebben ook minder last van eczeem.
Verminderde energiekostenKalk zich af op de verwarmingselementen van apparaten zoals vaatwassers. Warmteoverdracht werkt zo minder goed en dat verhoogt het energieverbruik.
Lijst met de pluspunten van een water-ontkalkingsproduct in je woning.

Heb ik echt een waterontkalker nodig in Lobith?

Mogelijkerwijs bekijk jij de opties voor het laten installeren van een waterverzachter in Lobith. De argumenten daarvoor zijn vaak duidelijk. Kalkvrij water leidt tot fris kraanwater en laat bestaande kalkaanslag verdwijnen. Maar hoe groot is de noodzaak? Voor dit advies moeten we de huidige waterhardheid cijfers bestuderen.

 • Lobith kent een waterhardheid van 6.00. Concreet: matig zacht water.
 • Het effect daarvan verschilt erg per persoon.
 • Het reduceren van de waterhardheid heeft voordelen op allerlei fronten.
 • Voorbeelden zijn maandelijks lagere energielasten, een zachte huid en minder gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Noemenswaardig: water met deze hardheid is beslist niet ongezond om te drinken.

Hardheid water in Lobith

De waterhardheid van het drinkwater in Lobith is om en nabij de 6.00 dH. Experts leggen dit ook wel uit als water dat matig zacht water is. Men drukt waterhardheid uit in de eenheid dH (Duitse hardheid). 1 dH houdt in dat elke M3 water 17,8 gram kalk bevat. 6.00 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 17,09 kilogram kalkaanslag-vormende deeltjes.

waterontharder-lobith-6915

Vind een vakman in de buurt

Bekende modellen en merken

 • Boshuis Duolux plus 400
 • Boshuis Duolux plus 150
 • Hydrotense StandAlone 18L
 • Halutec Domus DPS 500
 • MultiAqua WaterMaster EC-14

Zo werkt een waterverzachter

Het moge duidelijk zijn: een waterverzachter haalt kalk uit het water. Maar wat ligt hieraan ten grondslag? Innovatieve waterontharders (van bijv. Aqua Care) maken gebruik van de techniek van het uitwisselen van ionen. Een filter met harskorrels zorgt ervoor dat calciumionen en magnesiumionen aan het water worden onttrokken. Op basis daarvan wordt het water van magnesium en kalk gereinigd. Door het plaatsen van zo’n waterontkalker in Lobith reduceer je de dH waarde van 6.00 naar een Dh van ongeveer 3. Een miniscuul beetje kalk blijft wel intact, een klein beetje kalk heeft namelijk iedereen nodig. Dit percentage kalk zal niet leiden tot problemen.

Schoonspoelen (regeneratie)
Eens in de zoveel tijd zal de werkingskracht van de hars verminderen. 4 keer per maand wordt de hars schoongespoeld met pekelwater. Dit noemt men regenereren. Houd er dus rekening mee dat je dit moet bijvullen. Hoeveel zout er nodig is hangt af van aantal personen in het huishouden, de Dh waarde van het water en het formaat (kleine of grote installatie). Het kalkvrij maken van water gebeurt in 5 stappen met een ontkalkingsinstallatie.

 1. Het harde water komt het huis binnen via de waterverzachter.
 2. De harskorrels onttrekken bijna alle kalk uit het leidingwater.
 3. Na verloop van tijd zullen de harskorrels “verzadigd” raken.
 4. De harsbolletjes worden opnieuw opgeladen door gebruik te maken van regeneratiezout.
 5. Het vuile water gaat rechtstreeks naar het riool.

Mechanische & elektrische waterontharders
We bieden 2 soorten: Elektrische & mechanische waterontkalkers. De mechanische ontharder werkt met de druk van het water. Op zelf ingestelde momenten spoelt regenereert de ontharder. Belangrijke pluspunten zijn een interessante prijs, 0 energieverbruik en lagere onderhoudskosten. Er zijn ook negatieve aspecten: onnodige verspilling van water en zout, een matige efficiëntie en je kunt zaken als resthardheid niet instellen. Deze installaties worden al geplaatst voor €875.

Een elektronische waterontharder gebruikt stroom. Dit type installatie start met regenereren na een slimme meting. Een populair model vanwege: een relatief laag regeneratiezout verbruik, het werkt efficiënter en inzicht in statistieken. De minpunten zijn: de hogere aanschafprijs, het systeem gebruikt stroom en hogere onderhoudskosten. Beschikbaar vanaf €1225.

Dubbele- of enkele harscilinder?
Ga je een waterontharder kopen? We maken onderscheid tussen een enkel- of dubbel systeem. Het prijsverschil komt uit rond de €375,00. Wat zijn nu precies de verschillen?

 • Het grootste voordeel van deze tweede cilinder is dat er gewoon zacht water uit de kraan komt als de hars wordt gespoeld.
 • Als je kiest voor enkele cilinder ontkalkers heb je tijdens de regeneratiecyclusgeen zacht water uit de kraan.
 • Systemen met dubbele cilinders kunnen meer water filteren. Uitermate handzaam bij gezinnen met een hoog waterverbruik.
 • Meerdere cilinders werkt identiek als een enkele cilinder, het voordeel zit ‘m in comfort. Geniet ook van zacht water in Lobith.

Een woning zonder kalkaanslag?

Neem contact op met specialisten voor tips en hulp.

Hoeveel kost zo’n machine?

De kosten van een ontharder variëren nogal. Je hebt ze vanaf €75 voor een magnetische ontharder oplopend tot wel €1775 voor een complete elektrsiche installatie met 2 cilinders. De uiteindelijke kosten worden bepaald door of je een A- of B-merk kiest, of het een elektrisch of mechanisch systeem is en de omvang van het systeem. Behalve deze eenmalige kosten heb je installatie- en onderhoudskosten. Een aantal waterontharder installateurs geven korting als je direct een onderhoudscontract neemt. Tenslotte is er ontkalkingszout waarmee je het systeem schoonspoelt. De tarieven van dergelijke installaties starten vanaf €840, exclusief installatiekosten. Een uitgebalanceerd systeem zit ergens tussen de €1200 en €1775 inclusief inregelen. In de onderstaande tabel bieden we de actuele kosten van een waterontharder in Lobith.

Nieuwsgierig wat het kost om een waterontkalker in de woning te laten plaatsen? Open onze waterontharder-vergelijker en vraag prijsoverzichten aan bij de beste installateurs. Met die methode kan iedereen moeiteloos en gratis experts, verschillende installaties en de onkosten vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderRond de €130
Mechanische waterontharderCirca €710
Waterontharder (elektrisch)Rond de €1040
Zouttabletten€17,50 per 25 kg
OnderhoudskostenCirca €150 per jaar
PlaatsingskostenC.a. €230
Overzicht met de kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik een waterontharder nodig in Lobith?
De hardheid van het leidingwater in Lobith is om en nabij de 6.00 dH. De tabelwaarde in de provincie Gelderland is doorgaans 6.34 dH. Het water kan in potentie dus een stuk zachter. Een ontkalkingssysteem onttrekt calcium en magnesium uit leidingwaterwaardoor de waterhardheid flink zal dalen. Dit nieuwe frisse zachte water is lekkerder en biedt verschillende voordelen zoals gunstig energieverbruik en tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken.

Wat is de terugverdientijd van een waterontkalker?
In de basis geldt: van elke euro die in de installatie wordt gestoken zul je een besparing realiseren van +/- €0,70. Wij zijn van mening dat je overwegend een waterontharder in huis laat plaatsen voor het stukje comfort wat je ervoor krijgt. Je kunt denken aan een zachte huid en droog haar, lekkerdere koffie en thee, blinkende glazen en minder schoonmaakwerkzaamheden. Je draagt ook je steentje bij aan het milieu!

Hoe werkt de waterontkalker?
Om kalk uit het water te halen zullen magnesium en calcium deeltjes moeten worden verwijderd. Dat kan bereikt worden doordat het harde water door een fles met harsbolletjes loopt. De magnesium en calcium elementen hechten zich aan deze hars. In de andere cilinder wordt de hars worden schoongespoeld middels de regeneratie functie. Kies voor betrouwbaar onthardingszout. Er bestaan ook goedkope magnetische ontharders waarbij wordt ingezet op magnetisme. De werking van deze magneten is meermaals ontkracht in de wetenschap.

Moet ik het systeem onderhouden of bijvullen?
Het onderhoud van de waterontkalking installatie is niet zo spannend, maar is wel iets dat jaarlijks moet gebeuren. Machines met speciale ontkalkingstabletten voor het regeneratieproces moeten elk kwartaal worden aangevuld met zout. Een schoon apparaat is essentieel om de kwaliteit van het water te waarborgen. Je kunt er ook voor kiezen om dit onder te brengen in een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Lobith.

Welke voordelen kent een waterontharder?
De waterreiniger maakt hard water zacht en kalkvrij. Dit heeft in de praktijk ontzettend veel voordelen. Bijvoorbeeld: lager stroom- en gasverbruik, fris kraanwater, een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen, een aangenaam zachte huid na het douchen, geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen, zijdezachte kleding, huishoudelijke apparaten werken zuiniger en het feit dat het erg milieubewust is.

Plaats een reactie