Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Arnhem

Heb je in huis last van kalkaanslag, kalk op de lak van de auto, water met een vreemde smaak of geïrriteerde huid? De kans is groot dat dit komt door erg hard water. Deze regio scoort om en nabij een waterhardheid van 6.20 dH. In theorie kan dat voor schade zorgen. Het kopen van de beste waterontharder in Arnhem heeft als effect water waar nauwelijks nog kalk in zit. Dat is lekker, maar ook goed voor de gezondheid, en het is een duurzame investering. Middels onze specialisten check je praktische informatie over verschillende soorten waterverzachters: welke systemen zijn er, hoe gaat het precies in z’n werk, en wat zijn de kosten?

 • Een waterhardheid van 6.20 dH in Arnhem.
 • Hierdoor ontstaan irritaties zoals kalk op de lak van de auto en apparaten die niet efficiënt werken.
 • De waterontharder filtert het water (magnesium & calcium).
 • De voordelen: verlaging van de maandlasten voor energie, kleding en ander textiel gaat langer mee en geen strepen meer op glas en lak.
 • Vergelijk meerdere offertes en ervaar het gemak. De potentiële besparingen zijn hoog, wel €280 per 12 maanden.

Snelkoppelingen: Waterontharder kooptipsWat zijn de voordelen?Wat levert het echt op?Waterhardheid ArnhemFunctioneringWat zijn de totale kostenVeelgestelde vragen + antwoorden


ProvincieGelderland
GemeenteArnhem
Postcode6825
Gem. Gasverbruik M31110 M3
Gem. Stroomverbruik kWh24400 kWh
Gem. Waterhardheid6.20 dH

De voordelen van zacht water

 • Een zachte huid.
 • Een beter presterende CV-ketel.
 • Het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken.
 • Een milieuvriendelijke investering!

De effecten van te hard leidingwater

 • Rendementsverlies van verwarming.
 • Een droge, geïrriteerde huid.
 • Glascorrosie.
 • Eindeloos schoonmaken.

Actuele prijzen van waterontharders aanvragen

Snel een offerte in de mailbox

Waterontharder kopen Arnhem

Heb jij genoeg van een onnodig hoge energierekening of doffe aanslag in keuken en badkamer? Meer en meer woningeigenaren bestellen een elektrische waterontharder. Een dergelijk systeem onttrekt kalk uit het water. Een aanwinst voor iedere woning. Bestaande kalkaanslag verdwijnt, geen strepen meer op glas en lak, heerlijk zachte kleding en maandelijks besparen op de energiekosten. In de omgeving van de gemeente Arnhem vind je verscheidene leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Informeer naar de actuele prijzen (offerte) bij onze partners. Het kopen van- en een waterontharder installeren in Arnhem gaat zo wel heel gemakkelijk.

 1. Start met het invullen van je adresgegevens.
 2. Selecteer het gewenste type ontharder.
 3. Definieer jullie gezinssituatie en geef aan waar de watermeter precies zit.
 4. Kies welk telefoonnummer & mailadres gebruikt kan worden.
 5. Een professionele installateur biedt je op korte termijn een concurrerende offerte.

Waarom kiezen voor een waterontharder?
Het plaatsen van een goede waterontharder is voor iedereen het overwegen waard. De meest genoemde voordelen vind je in overzichtelijk terug in de tabel hieronder. Bezoek ook de pagina over: Beste waterontharder.

PositiefUitleg
MilieubewustJe spoelt minder zeepproducten weg. Je stoot minder CO2 uit omdat warmte beter wordt overgedragen.
Levensduur apparatenKostbare apparaten zoals CV-ketels zijn door het zachte water vrij van kalkaanslag. Ook verlaagt dit het energieverbruik.
Verbeterde smaak door kalkvrij waterEen kop koffie, thee of glas kraanwater is lekkerder, frisser en smaakvoller.
SchoonmaakmiddelenZacht water schuimt beter dan hard water. Beperk de jaarlijkse kosten voor schoonmaakmiddelen.
Prettig voor je huidJe huid is aanmerkelijk zachter. Het voorkomt bovendien jeuk, rode schilferige huid en eczeem.
Besparen op energiekostenKalk zet zich af op leidingen en verwarmingselementen vaatwassers. De overdracht van warmte is inefficiënter en dat kost geld.
Overzicht met de pluspunten van een woning waar een water-ontkalkingsproduct geplaatst is.

Hoe zinvol is een waterontkalker in Arnhem?

Waarschijnlijk zoek jij naar mogelijkheden voor het installeren van waterverzachter in Arnhem. Dat is ook erg logisch. Kalkvrij water zorgt voor maandelijks lagere energiekosten en je kleding blijft langer mooi. Hoeveel ga ik er van merken? Aangaande deze vraag kijken we naar de waterhardheid in jouw woonplaats.

 • Arnhem kent een waterhardheid van 6.20. Dat betekent matig zacht water.
 • Hoeveel ongemak je daarvan hebt ervaart iedereen weer anders.
 • Het verkleinen van de waterhardheid is gunstig voor lichaam, gezondheid en milieu.
 • Denk aan een besparing op de energierekening, minder huidproblemen en huidirritaties en het textiel gaat langer mee.
 • Opmerking: deze waterhardheid is niet ongezond.

Hardheid water in Arnhem

De waterhardheid van het water in Arnhem ligt op ong. 6.20 dH. Dit betekent dat het water matig zacht water is. In Nederland drukken we de waterhardheid uit in Duitse hardheid (dH). 1 dH wil zeggen 17,8 gram kalk in elke M3 water. 6.20 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 17,66 kilogram kalkaanslag-vormende deeltjes.

waterontharder-arnhem-6825

Interessante installaties

 • North Star 9ED
 • MultiAqua WaterMaster EC-14
 • AEG 18 L
 • Euro Twin 10
 • Watertotaal Euro Combi Compact 10

Hoe werkt een waterverzachter?

Het moge duidelijk zijn: de waterverzachter haalt kalk en magnesium uit het kraanwater. Maar hoe werkt dat in de praktijk? De moderne waterontharders (van merken zoals Aqua Service) werken op basis van ionenuitwisseling. Een cilinder met harskorrels vervangt de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. Middels deze handeling wordt het kalk uit het water gehaald. Door het plaatsen van de waterontkalker in Arnhem minimaliseer je de dH waarde van 6.20 naar een acceptabele 3 Dh. Er zal altijd een klein deel kalk overblijven, omdat dit ook belangrijk bouwstoffen zijn voor het lichaam. Het resterende kalk zal niet leiden tot problemen.

Schoonspoelen (regeneratie)
Na verloop van tijd zal de hars zijn kracht verliezen. Wekelijks worden de harskorrels weer opgeladen. Het regenereren is erg belangrijk. Eens in de 6 – 10 weken moet het zout worden aangevuld. Hoeveel kilogram zout je nodig hebt verschilt nogal. Dit ligt aan o.a. de totale waterconsumptie, de Dh waarde van het water en de capaciteit (type huishouden). Hieronder vatten we het hele proces van een ontkalkingsinstallatie nog een keer samen.

 1. Het harde water komt de waterverzachter binnen.
 2. Gepatenteerde harskorrels onttrekken de kalk uit het water.
 3. Eens in de zoveel tijd geraken de harskorrels verzadigd.
 4. De harsbolletjes worden opnieuw opgeladen middels regeneratiezout.
 5. Het “vuile” spoelwater gaat richting het riool.

Elektrische & mechanische waterontharders
We behandelen 2 types: Elektrische & mechanische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder gebruikt waterdruk voor zijn functioneren. Regenereren gaat op gezette tijden. Dit model is nog steeds in trek vanwege een concurrerende prijs, 0 energieverbruik en er is minder onderhoud nodig. De minpunten zijn: veel zoutverbruik, een beperkte efficiëntie en je kunt de resthardheid niet instellen. Beschikbaar vanaf €925.

Een elektronische waterontharder werkt op elektriciteit. Regenereren gaat op vraag. Belangrijke pluspunten zijn: minder regeneratiezout noodzakelijk, een zeer efficiënte werking en je kunt ‘m helemaal naar wens instellen. De minpunten zijn: de montagekosten, bij een stroomstoring werkt het niet en soms dure onderhoudscontracten. Je koopt zo’n machine al vanaf €1125.

Verschil enkele- en dubbele cilinder
Van plan om een waterontharder te kopen? Dan kan je kiezen tussen een dubbel- of enkel systeem. Het prijsverschil is circa €360,00. Maar, waarin verschillen ze van elkaar?

 • Het positieve effect van de 2e cilinder zit hem in de beschikbaarheid van drinkwater als het systeem één van de filters aan het reinigen is.
 • Als je kiest voor één cilinder ontkalkers heb jij op het moment dat het systeem regenereert helaas geen zacht water beschikbaar.
 • Installaties met dubbele cilinders beschikken over een ruimte filtercapaciteit. Extra handig voor gezinnen die veel water verbruiken.
 • 2 cilinders heeft dus dezelfde werking, het is vooral een stukje extra comfort. Elke dag 100% zacht water in Arnhem.

Ook klaar met kalkaanslag?

Kom in contact met product-experts voor advies.

Hoeveel kost zo’n installatie?

De kosten van een ontharder zijn nogal verschillend. Ze zijn er al vanaf €155 voor een magnetische ontharder tot zo’n €1850 voor een 2-cilinder systeem. De kosten hangen af van het merk, of je een systeem op stroom of waterdruk neemt en hoeveel liter het systeem aankan. Behalve deze eenmalige kosten komen er nog installatiekosten en onderhoud. Sommige waterontharder installateurs geven een eenmalige korting als je direct een onderhoudscontract neemt. Tenslotte is er ontkalkingszout waarmee je het systeem schoonspoelt. De kosten van waterontharders zijn zo’n €710 (zonder installatiewerk). Een apparaat met uitgebreide opties heeft een prijskaartje tussen de €1550 en €1725 inclusief installatiewerk. In de onderstaande tabel bekijk je de kosten waar je rekening mee moet houden bij een waterontharder in Arnhem.

Nieuwsgierig wat het kost om af te rekenen met kalk dankzij een waterontkalker? Klik dan door naar onze handige offerte-service en vraag prijzen op bij erkende installateurs. Zo kan men zonder gedoe en zonder kosten monteurs, verschillende installaties en de onkosten vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)V.a €150
Waterontharder (mechanisch)Circa €800
Elektronische waterontharderRond de €960
Zouttabletten€40 voor 75 kg
OnderhoudscontractV.a €140 (jaarbasis)
PlaatsingBegint bij €250
Overzicht met de geschatte kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het laten plaatsen van een waterontharder zinvol in Arnhem?
De waterhardheid in Arnhem ligt rond de 6.20 dH. De referentiewaarde in de provincie Gelderland is ongeveer 6.34 dH. Er is zeker nog extra voordeel te behalen in deze regio. Een slim ontkalkingssysteem trekt kalk uit het leidingwater wat een positief effect heeft op de waterhardheid. De smaak wordt beter & zachter en heeft als bijkomende voordelen apparatuur die langer meegaat en veel minder zeep en wasmiddel nodig.

Wat kunnen we zeggen over de terugverdientijd van een waterontkalker?
In de basis geldt: van iedere euro die je investeert krijg je ongeveer €0,70 tot €0,75 cent terug. Installateurs zeggen dan ook dat je hoofdzakelijk een waterontharder in huis laat plaatsen voor het comfort. Je kunt denken aan prettige douchebeurt, betere smaak van water, kleding die langer mooi blijft en minder schrobben en poetsen. Bijkomend voordeel is dat je ook je steentje bijdraagt aan het milieu.

Technische uitleg: hoe werkt een waterontkalker?
Voor kalkvrij water zullen magnesium en calcium deeltjes moeten worden verwijderd. Dit proces kan doordat het harde water door een filter van kunsthars gaat. De magnesium en calcium elementen kleven vast aan de kunsthars bolletjes. In de 2e cilinder wordt de hars opnieuw opgeladen d.m.v. zout. Er zijn verschillende soorten onthardingszout. Je kunt ook besparen met een goedkope magnetische ontharders op basis van elektromagnetisme. De uitwerking van deze theorie is meermaals ontkracht in de wetenschap.

Hoe vaak moet ik bijvullen of onderhoud plegen?
Een servicebeurt voor de waterontkalking installatie is niet ingewikkeld, maar moet wel elke 12 maanden gebeuren. Modellen met eigen ontkalkingstabletten waarmee geregenereerd wordt dien je zo’n 4 keer per jaar bij te vullen. Een gereinigd apparaat is noodzakelijk voor een goede efficiënte werking. Je kunt er ook voor kiezen om een onderhoudscontract af te sluiten bij de leverancier van waterontharders in Arnhem.

Welke voordelen kent een waterontharder?
Het kalkvrij maken van water doe je met een waterreiniger. Dat biedt je als woningbezitter veel voordelen. Onder andere: lagere energiekosten, lekker water uit de kraan, minder schoonmaakmiddelen benodigd, een aangenaam zachte huid na het douchen, geen kalkaanslag op douchewand en tegels, extra schoon servies, de apparaten in de woning werken effectiever en je bent super duurzaam bezig.

Plaats een reactie