Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Aerdt

Ben jij ook klaar met kalkaanslag, wit uitslaande wanden en tegels, verstopte leidingen of huidirritaties? De reden daarvan is vaak de hardheid van het water. Deze regio scoort om en nabij een waterhardheid van 6.00 dH. Wat mogelijk negatieve effecten heeft. Het toepassen van de beste waterontharder in Aerdt zorgt voor water waar nauwelijks nog kalk in zit. Schoon water goed voor onze gezondheid, en het levert ook nog een leuke besparing op. Via onze adviseurs tref je waardevolle info met betrekking tot waterverzachters: welke soorten zijn er, waarom is het zo populair, en welke investering is nodig?

 • Waterhardheid van 6.00 dH in Aerdt.
 • Hierdoor ontstaan situaties als aanslag op servies en een CV-ketel die niet meer optimaal werkt.
 • Zo’n waterontharder verzacht het water.
 • De resultaten daarvan zijn efficiëntere warmteoverdracht, zacht en fris water en bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Start met vergelijken een kies voor duurzaam gemak. De mogelijke besparing is aanzienlijk, c.a. €315 op jaarbasis.

Snelkoppelingen: Waar op letten bij waterontharder kopenWelke voordelen zijn er?Is het echt nodig?Waterhardheid AerdtTechnische uitleg werkingGemiddelde kostenFAQ – Veelgestelde vragen


ProvincieGelderland
GemeenteZevenaar
Postcode6913
Gem. Gasverbruik M31360 M3
Gem. Stroomverbruik kWh29700 kWh
Gem. Waterhardheid6.00 dH

Pluspunten van zacht water

 • Verminderde eczeem klachten.
 • Lager energieverbruik.
 • Lager gebruik van zeep en wasmiddelen.
 • Duurzaam investeren gericht op het milieu!

Negatieve effecten hard leidingwater

 • Onnodig hoge energierekening.
 • Geïrriteerde huid.
 • Kalk op de lak van de auto.
 • Water uit de kraan met een vreemd smaakje.

Gratis offertes voor een waterontharder

In 3 stappen een scherpe offerte in de mail

Waterontharder kopen Aerdt

Zit jij thuis ook met verstopte leidingen en/of kalkstrepen op ramen? Veel mensen bestellen een betrouwbare waterontharder. Zo’n systeem filtert magnesium en calcium (kalk) uit het water. Voor elk gezin een meerwaarde. Het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken, besparen op schoonmaakmiddelen, verminderde eczeem klachten en een lagere energierekening. In de buurt van de gemeente Zevenaar opereren velerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Informeer naar de actuele prijzen (offerte) bij onze partners. Een laten installeren van een waterontharder in Aerdt hoeft weinig tijd te kosten.

 1. Voer je postcode en huisnummer in.
 2. Selecteer het gewenste type ontharder.
 3. Kies de grootte van het huishouden en specificeer waar de watermeter zit.
 4. Vul jouw naam, telefoonnummer en mailadres in.
 5. Een erkende installateur neemt zo snel mogelijk contact op met een interessante offerte.

Waarom kiezen voor een waterontharder?
Het gebruik van een goede waterontharder heeft ontzettend veel voordelen. De positieve effecten zijn opgesomd in de volgende tabel. Bezoek ook de pagina over: Voordeligste verzachter.

PluspuntBeschrijving
EcologischMinder zeepproducten nodig. Verlaging van CO2 uitstoot doordat je CV-ketel zuiniger werkt.
Apparaten gaan langer meeDure apparatuur zoals waterkokers worden niet meer aangetast door kalkaanslag. Ook verlaagt dit het energieverbruik.
Meer smaak aan het waterJouw koffie, thee en het water uit de kraan heeft een betere smaak.
Minder schoonmaakmiddelenOntkalkt water schuimt makkelijker. Je hoeft maandelijks minder schoonmaakproducten te kopen.
Vermindering huidziektenEen zachte huid en minder droog haar na het douchen. Klachten als eczeem en huidirritatie kunnen ook minder worden.
Minder energiekostenBij hard water ontstaat er snel kalk op verwarmingselementen van bijv. waterkokers. Daardoor werken deze apparaten minder efficiënt en dat geeft een onnodig hoog energieverbruik.
Lijst met de pluspunten van het gebruik van een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik ook een waterontkalker nodig in Aerdt?

Wellicht overweeg jij het laten installeren van een waterverzachter in Aerdt. De argumenten daarvoor zijn vaak duidelijk. Zacht water leidt tot een verlaging van de maandlasten voor energie en heerlijk zachte kleding. Hoeveel ga ik er van merken? Voor dit advies kijken we naar de waterhardheid in jouw woonplaats.

 • Aerdt kent een waterhardheid van 6.00. Definitie: matig zacht water.
 • Het effect daarvan is nogal subjectief.
 • Een lagere waterhardheid is goed voor mens en milieu.
 • Bijv. gunstig energieverbruik, lekkerdere koffie en thee en geen kalkaanslag op bestek en servies.
 • Opmerking: water uit deze categorie is niet ongezond.

Hardheid water in Aerdt

De waterhardheid van het water in Aerdt bedraagt ongeveer 6.00 Duitse graden. Dit betekent dat het water matig zacht water is. De hardheid van het water wordt aangeduid met Duitse Hardheid (dH). 1 dH betekent dat er 17,8 gram kalk in elke M3 water zit. 6.00 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 17,09 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-aerdt-6913

Bekijk specialisten in deze regio’s

Bekende modellen en merken

 • Boshuis Duolux plus 150
 • Grunbeck Weichwassermeister GSX10
 • BWT Aquadial softlife bio 25
 • Culligan Global Cabinet
 • Atag Descale 20

Technische uitleg werking waterverzachter

De basis is eenvoudig: een waterverzachter zet hard water om in zacht water. Alleen, hoe kan dat? Innovatieve waterontharders (van bijv. Delta) halen kalk uit het water door het uitwisselen van ionen. Een speciale cilinder met harsbolletjes transformeert calciumionen en magnesiumionen naar natriumionen. Op basis daarvan zal het kalk uit het water worden gefilterd. Door het plaatsen van deze waterontkalker in Aerdt reduceert je de dH waarde van 6.00 naar een Dh onder de 2.5. Er blijft altijd een klein beetje kalk in het water, wat niet slecht is voor ons lichaam (zelfs noodzakelijk). Het kalk dat achterblijft zal echt geen zichtbare kalkvorming laten zien.

Schoonspoelen (Regenereren)
Door de werking van de machine zal de hars zijn kracht verliezen. Gemiddeld eens per 7 dagen moet de hars worden schoongespoeld met zout. Dit noemen we ook wel regenereren. Er zal dus regelmatig zout moeten worden bijgevuld. Hoeveel zout er nodig is is afhankelijk van hoeveel water je gebruikt, hoe hard het water is en het type ontharder (de grootte). Hieronder vatten we het hele proces van een ontkalkingsinstallatie nog een keer samen.

 1. Het harde water komt de waterverzachter binnen.
 2. Unieke harskorrels halen de hardheidsmineralen uit het water.
 3. Op een bepaald moment zullen de harskorrels “verzadigd” raken.
 4. Alle harsbolletjes worden weer schoongespoeld middels regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk wordt afgevoerd naar het riool.

Mechanische en elektrische waterontharders
We onderscheiden 2 soorten: Mechanische en elektrische waterontkalkers. De mechanische ontharder werkt d.m.v. waterdruk. Het schoonspoelen (Regenereren) werkt op tijd. Belangrijke pluspunten zijn een concurrerende prijs, het gebruikt geen energie en minder onderhoud nodig. De nadelen zijn: onnodige verspilling van water en zout, relatief inefficiënt en geen inzicht in leuke gegevens. Te bestellen vanaf c.a. €760.

Zo’n elektronische waterontharder heeft stroom nodig. Regenereren gaat op vraag. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege: kostenbesparing voor regeneratiezout, een zeer efficiënte werking en geavanceerde instellingen. Nadelen: de installatiekosten, het gebruikt stroom en hoge kosten qua onderhoud. Beschikbaar vanaf €1150.

Enkele of dubbele harscilinder?
Oriënteer jij je op het kopen van een waterontharder? Dan kan je kiezen tussen een dubbele- of enkele harscilinder. Dubbel cilinder is iets duurder: zo’n €375,00. Echter, wat zijn de grootste verschillen?

 • Het handige van meerdere cilinders is dat je ook water kunt gebruiken tijdens de spoelingen.
 • Wanneer we spreken over één cilinder ontkalkers heb je – als de ontharder aan het reinigen is – helaas geen zacht water beschikbaar.
 • Machines met dubbele cilinders kunnen op hetzelfde moment meer water filteren. Uitstekend geschikt voor huishoudens met kinderen.
 • Een systeem met dubbele cilinder is niet schoner of beter, het voordeel zit ‘m in comfort. Geniet ook van zacht water in Aerdt.

Een woning zonder kalkaanslag?

Wij koppelen je aan professionals voor montagewerk.

Hoeveel kost zo’n systeem?

De totale kosten van een waterontharder kunnen zeer uiteenlopen. Van €85 voor ontharders die magnetisch werken tot meer dan €2325 voor een innovatief elektrisch apparaat. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door het model, of het een elektrisch of mechanisch systeem is en de omvang van het systeem. Behalve deze aanschafkosten heb je ook te maken met installatie- en onderhoudskosten. Verschillende waterontharder installateurs kunnen extra korting geven als je ook een onderhoudscontract afsluit. Verder heb je ontkalkingszout dat je zo nu en dan moet aanvullen. De prijzen van dergelijke installaties starten bij €820 (montage niet inbegrepen). Een installatie met uitgebreide opties kost gemiddeld tussen de €1550 en €1975 inclusief plaatsing. In de bijgaande tabel tref je een overzicht met de kosten van een waterontharder in Aerdt.

Meteen weten wat het kost om een waterontkalker te plaatsen? Gebruik dan onze vergelijkingstool en bekijk actuele prijzen bij de beste installateurs. Zo kan je zonder gedoe en zonder kosten modellen, verschillende installaties en totaalprijzen naast elkaar zetten.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Circa €145
Waterontharder (mechanisch)Vanaf €840
Waterontharder (elektronisch)Circa €910
Onthardingszout€30 per 50 kilo
OnderhoudRond de €155 (jaarbasis)
InstallatieCirca €180
Overzicht met de totaalkosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik een waterontharder nodig in Aerdt?
De hardheid in Aerdt is grofweg 6.00 dH. De tabelwaarde in de provincie Gelderland komt uit op ongeveer 6.34 dH. Prima te drinken, maar het kan beter! Een professioneel ontkalkingssysteem onttrekt calcium en magnesium uit het water wat zorgt voor zacht water. Dit zachte water is beter van smaak en zorgt voor onder andere aantrekkelijk gas- en stroomverbruik en geen strepen meer op glas en lak.

Wat is de terugverdientijd van een waterontkalker?
Gemiddeld geldt: van iedere euro die je investeert zie je uiteindelijk weer €0,70 tot €0,80 terug. Wij zijn dan ook van mening dat je altijd een waterontharder in huis laat plaatsen voor het comfort. Zoals een zachte huid, fris kraanwater, een glanzende vaat en minder schrobben en poetsen. Natuurlijk ook verantwoord met het oog op duurzaamheid.

Hoe werkt een waterontkalker eigenlijk?
Om kalk uit het water te halen zal afgerekend moeten worden met calcium en magnesium. Dit proces kan doordat het harde water eerst door een speciale harskolom gaat. Deze calcium en magnesium delen kleven vast aan de kunsthars bolletjes. In de andere cilinder wordt de hars worden schoongespoeld via het regenereren. Daarvoor is onthardingszout noodzakelijk. Er zijn ook goedkope magnetische ontharders op de markt op basis van elektromagnetisme. De werking van dergelijke systemen is zeer twijfelachtig.

Hoe vaak moet ik bijvullen of onderhoud plegen?
Het onderhoud van de waterontkalking installatie is verre van moeilijk, maar moet je zeker niet overslaan. Machines met eigen ontkalkingstabletten voor de regeneratie behandeling moet je 4 keer per jaar voorzien van nieuw zout. Een gereinigd apparaat is essentieel zodat de installatie zuinig te werk blijft gaan. Veel kopers besluiten om jaarlijks onderhoud af te nemen (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Aerdt.

Welke pluspunten heeft een waterontharder?
Kalkvrij water maken, dat doet een waterreiniger. Dat biedt je als woningbezitter veel voordelen. Neem nou aspecten als: aantrekkelijk gas- en stroomverbruik, smaakvoller water, een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen, een aangenaam zachte huid na het douchen, bestaande kalkaanslag verdwijnt, kleding die langer mooi blijft, huishoudelijk apparatuur gaat langer mee en het is goed voor het milieu.

Plaats een reactie