Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Herwen

Zit jij thuis ook met kalkaanslag, kalkstrepen op ramen, bittere thee of koffie of een irriterende huid? Waarschijnlijk komt dat door aanwezigheid van hard water. Deze plaats kent een waterhardheid van 6.00 dH. Wat mogelijk negatieve effecten heeft. Het kopen van de beste waterontharder in Herwen heeft als effect kalkvrij water in de woning. Schoon water goed voor onze gezondheid, maar draagt ook bij aan een beter milieu. Via onze adviseurs check je nuttige informatie over verschillende soorten waterverzachters: welke soorten zijn er, hoe werkt het, en wat zijn de kosten?

 • Een waterhardheid van 6.00 dH in Herwen.
 • Dit kan leiden tot voorvallen als een irriterende huid en apparaten die niet efficiënt werken.
 • Zorgt dat de waterhardheid daalt naar onder de 3 Dh.
 • Dit resulteert in apparaten die minder snel vervangen hoeven worden, minder huidproblemen en huidirritaties en geen glascorrosie of witte aanslag.
 • Start met vergelijken en kies voor meer wooncomfort. Profiteer van besparingen tot c.a. €330 per jaar.

Snelkoppelingen: Tips bij een waterontharder kopenWelke voordelen zijn er?Hoe noodzakelijk is het?Waterhardheid HerwenTechnische detailsKostenVeelgestelde vragen


ProvincieGelderland
GemeenteZevenaar
Postcode6914
Gem. Gasverbruik M31360 M3
Gem. Stroomverbruik kWh29700 kWh
Gem. Waterhardheid6.00 dH

Waar kiezen voor zacht water?

 • Apparatuur die langer meegaat.
 • Lagere energiekosten.
 • Minder gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Draagt bij aan een beter milieu!

De effecten van te hard leidingwater

 • Onnodig hoge energierekening.
 • Geïrriteerde huid.
 • Kalk op de lak van de auto.
 • Onnodig poets- en boenwerk.

Vraag offerte aan voor waterontharder

Ervaar de expertise van regionale adviseurs

Waterontharder kopen Herwen

Heb jij genoeg van slecht werkende huishoudelijke apparaten en kalkaanslag op douchekop? Een groot deel van de Nederlanders kiezen een slimme waterontharder. Deze installatie filtert magnesium en calcium (kalk) uit het water. Elk gezin zal hier voordeel uit halen. Geen kalkaanslag op je sanitair en apparatuur, minder gebruik van schoonmaakmiddelen, smaakvol water en apparatuur die langer meegaat. In de omgeving van de gemeente Zevenaar vind je verscheidene leveranciers van wateronthardingsapparatuur. In enkele minuten vraag je een offerte aan. Iemand vinden die jouw waterontharder kan installeren in Herwen heb je binnen mun van tijd geregeld.

 1. Voer als eerste je postcode in de vergelijker in.
 2. Kies het type product dat je wilt installeren.
 3. Selecteer het type huishouden en laat vast weten waar de watermeter zit.
 4. Geef aan hoe de specialisten jou het beste kunnen bereiken.
 5. Een professionele installateur zal jou benaderen met een gespecificeerde offerte.

Voordelen plaatsen waterontharder?
Het laten plaatsen van een goede waterontharder heeft ontzettend veel voordelen. De meest prominente voordelen vind je terug in de tabel hieronder. Bekijk daarnaast ook informatie over: Duurzame verzachter.

VoordeelBeschrijving
MilieuvriendelijkMinder zeepproducten wegspoelen. Je stoot minder CO2 uit omdat warmte beter wordt overgedragen.
Apparaten gaan minder snel stukDagelijkse apparaten zoals wasmachines hebben minder last van kalkaanslag. Daarnaast verbruiken ze minder stroom.
Smaakvoller waterThee, koffie, limonade en het water uit de kraan zal minder bitter smaken.
Besparen op schoonmaakmiddelenZacht water schuimt beter dan hard water. Je kunt tot wel €50 p/jaar besparen op schoonmaakmiddelen.
Vermindering huidziektenJe huid is aanmerkelijk zachter. Het helpt bovendien tegen eczeem.
Besparen op energiekostenKalk zich af op de verwarmingselementen van apparaten zoals vaatwassers. De apparaten werken daarom een stuk minder efficiënt en dat kost geld.
Lijst met de voordelen van een water-ontkalkingsproduct in je woning.

Heb ik een waterontkalker nodig in Herwen?

Vermoedelijk wil jij meer info over de installatie van een waterverzachter in Herwen. En dat is helemaal niet vreemd. Zacht water leidt tot minder huidproblemen en huidirritaties en jij kan besparen op schoonmaakmiddelen. Kan ik dan niet zonder? Voor dit advies moeten we de huidige waterhardheid cijfers bestuderen.

 • Herwen zit met een waterhardheid van 6.00. Dit houdt in matig zacht water.
 • Hoeveel last je ervan hebt verschilt erg per persoon.
 • De waterhardheid terugdringen is gunstig voor lichaam, gezondheid en milieu.
 • Bijvoorbeeld efficiëntere verwarming, minder last van een droge huid en geen strepen meer op glas en lak.
 • Uit de test: water met deze hardheid kan je ten alle tijden gewoon drinken.

Hardheid water in Herwen

De waterhardheid van het drinkwater in Herwen bedraagt ongeveer 6.00 Duitse graden. Men zegt dan ook wel dat het water matig zacht water is. Men drukt waterhardheid uit in de eenheid dH (Duitse hardheid). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per m3 water. 6.00 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 17,09 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-herwen-6914

Vergelijk offertes in omliggende regio’s

Interessante installaties

 • Boshuis Duolux plus 200
 • Apic Zetes junior
 • Kinetico Sumo 1
 • Lubron Proline Classic
 • Halutec Domus DPS 600

Technische uitleg: hoe werkt een waterverzachter?

We hebben het nu een aantal keer aangestipt: de waterverzachter onttrekt kalk en magnesium uit het water. Maar wat gebeurt er onder de motorkap? De hedendaagse waterontharders (van merken zoals Aqua Care) maken gebruik van het uitwisselen van ionen. Een geladen cilinder met harskorrels wisselt calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. Op deze wijze vindt reiniging van kalk uit het water plaats. Door het plaatsen van zo’n waterontkalker in Herwen verlaag je de dH waarde van 6.00 naar een acceptabele 3 Dh. Dat betekend dat er altijd een beetje kalk achterblijft, een klein beetje kalk heeft namelijk iedereen nodig. Het kalk dat achterblijft zal niet leiden tot problemen.

Regenereren met zout
Na een tijd zal de werkingskracht van de hars verminderen. Gemiddeld eens per 7 dagen moet de hars worden schoongespoeld met zout. Het regenereren is erg belangrijk. Houd er dus rekening mee dat je dit moet bijvullen. Hoeveel kilogram zout je nodig hebt loopt zeer uiteen. Dit ligt bijv. aan grootte van het huishouden, de hardheid van het water en het formaat (kleine of grote installatie). Samenvattend werkt een ontkalkingsinstallatie als volgt.

 1. Vanuit de hoofdkraan komt hard water de waterverzachter binnen.
 2. Herbruikbare harskorrels halen de hardheidsmineralen uit het water.
 3. Na verloop van tijd zullen de harskorrels “verzadigd” raken.
 4. De aanwezige harsbolletjes worden weer schoongespoeld door middel van regeneratiezout.
 5. Het afvalwater met kalk wordt naar het riool afgevoerd.

Mechanische of elektrische waterontharders
We bieden twee machines: Elektrische en mechanische waterontkalkers. Een mechanische ontharder werkt d.m.v. waterdruk. Regenereren gaat op gezette tijden. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege een laag tarief, 0 energieverbruik en een onderhoudscontract is vaak niet nodig. Nadelen zijn er ook: er vinden onnodige spoelingen plaats, minder efficiëntie en je kunt de resthardheid niet instellen. Deze installaties worden al geplaatst voor €910.

Een elektronische waterontharder werkt op elektriciteit. Regenereren gaat op vraag. De belangrijkste voordelen zijn: besparing op regeneratiezout, een slimme werking en verschillende geavanceerde instellingen. De nadelen zijn: de duurdere prijzen, bij een stroomstoring werkt het niet en meer kans op storingen. Dit systeem is beschikbaar vanaf €1250.

Ontharder met enkel- of dubbel cilinder?
Plannen voor het kopen van een waterontharder? We maken onderscheid tussen een enkel- of dubbel cilinder systeem. Het prijsverschil is ongeveer €420,00. Maar, waarin verschillen ze van elkaar?

 • Het handige van een twee cilinderige installatie is dat je ook zacht water tot je beschikking hebt als de regeneratie plaatsvindt.
 • Wanneer je gaat voor één cilinder ontkalkers heb je op het moment dat het systeem regenereert helaas geen zacht water beschikbaar.
 • Verzachters met dubbele cilinders kunnen meer water filteren. Een uitkomst voor de grotere gezinnen / huishoudens.
 • 2 cilinders is niet schoner of beter, het voordeel zit ‘m in comfort. Geniet ook van zacht water in Herwen.

Een woning zonder kalkaanslag?

Neem contact op met product-experts voor een demo.

Hoeveel kost zo’n installatie?

De totale kosten van een ontharder kunnen zeer uiteenlopen. De prijzen starten vanaf €85 voor ontharders die magnetisch werken oplopend tot wel €2225 voor een 2-cilinder systeem. De totaalprijs hangt af van de fabrikant, de kwaliteit van het het harsfilter en het vermogen. In aanvulling op deze initiële kosten betaal je ook installatie- en onderhoudskosten. Enkele waterontharder installateurs bieden een lagere prijs aan als je ook een onderhoudscontract afsluit. Een laatste kostenpost is het ontkalkingszout dat je moet bijvullen. De prijzen van ontharders zijn zo’n €840 (zonder installatiewerk). Een geavanceerd systeem kost gemiddeld tussen de €1300 en €1925 inclusief installatiewerk. In het volgende schema check je de geraamde kosten van een waterontharder in Herwen.

Benieuwd naar de kosten om af te rekenen met kalk dankzij een waterontkalker? Probeer dan onze handige offerte-service en bekijk actuele tarieven bij betrouwbare installateurs. Via die service kan jij moeiteloos en gratis merken, soorten ontharders en prijzen vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderBegint bij €160
Mechanische waterontharderCirca €800
Elektronische waterontharderV.a €1210
Onthardingszout€17,50 voor 25 kg
OnderhoudstarievenVanaf €100 per jaar
MontageRond de €160
Rekenvoorbeeld van de totaalkosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is een waterontharder handig in Herwen?
De waterhardheid in Herwen bedraagt 6.00 dH. De meting in de provincie Gelderland is circa 6.34 dH. Prima te drinken, maar het kan beter! Een speciaal ontkalkingssysteem trekt calcium en magnesium uit leidingwaterwaardoor de waterhardheid flink zal dalen. Dit zachte water is beter van smaak en heeft als extra pluspunten: een zachte huid na bad of douche en geen kalkaanslag op douchewand en tegels.

Hoe zit het met de terugverdientijd van een waterontkalker?
Normaliter geldt: per €1,00 die je eraan uitgeeft bespaar je ongeveer €0,60 – €0,80. Natuurlijk is het zo dat je voornamelijk een waterontharder in huis laat plaatsen als extra luxe en comfort in het dagelijks leven. Zoals een minder droge huid, smaakvoller water, blinkende glazen en veel minder poetsen in huis. Los van de voordelen voor jezelf is het ook goed voor het milieu.

Hoe werkt een waterontkalker precies?
Om het grootste gedeelte van het kalk uit het kraanwater te halen vervangt de ontharder de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. Dit is mogelijk doordat het harde water eerst door een speciale harskolom gaat. De magnesium en calcium bestanddelen worden uitgeschakeld door de kunsthars bolletjes. In een andere cilinder vindt een schoonmaakproces van de korrels plaats via pekelwater. Kies voor betrouwbaar onthardingszout. Je kunt ook besparen met een goedkope magnetische ontharders die alleen gebruik maken van een andere methode. De doeltreffendheid van dergelijke systemen is echter nooit wetenschappelijk aangetoond.

Vergt het systeem veel onderhoud?
Het onderhoud van de waterontkalking installatie is vrij eenvoudig, maar het moet wel elk jaar even worden nagekeken. Machines met unieke ontkalkingstabletten die worden toegepast tijdens regeneratie vul je ieder kwartaal bij met zout. Een goede reiniging wordt voorgeschreven zodat het systeem efficiënt blijft werken. Sommige mensen kiezen ervoor om een onderhoudscontract af te sluiten bij de leverancier van waterontharders in Herwen.

Welke voordelen kent een waterontharder?
Een waterreiniger zorgt voor kalkvrij water. Er zijn gigantisch veel voordelen te benoemen. Neem nou aspecten als: lagere stookkosten, fris kraanwater, je hebt minder schoonmaakmiddelen nodig, een zachte huid en minder droog haar, geen kalkaanslag in de badkamer, zijdezachte kleding, huishoudelijke apparaten gaan langer mee en je bent super duurzaam bezig.

Plaats een reactie