Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Angerlo

Wil je definitief afrekenen met kalkaanslag, wit uitslaande wanden en tegels, dichtslibbende waterleidingen of een erg droge huid? Waarschijnlijk komt dat door hard water. Deze plaats kent een waterhardheid van 6.00 dH. Dit kan zorgen voor de nodige ongemakken. Het gebruik van de beste waterontharder in Angerlo heeft als effect zacht en schoon water zonder kalk. Het is bijvoorbeeld goed voor je huid, en het zorgt ook voor minder CO2 uitstoot. Op deze pagina verzamel je praktische info met betrekking tot waterverzachters: wat is het precies, hoe werkt het, en verdien ik het ook terug?

 • Waterhardheid van ongeveer 6.00 dH in Angerlo.
 • Dit is de oorsprong van voorvallen als irritaties aan de huid en verwarmingselementen die isoleren.
 • De waterontharder filtert het water (magnesium & calcium).
 • Positieve gevolgen zijn: efficiëntere verwarming, lekkerdere koffie en thee en minder gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Start met vergelijken een kies voor duurzaam gemak. De mogelijke besparing is aanzienlijk, c.a. €250 per jaar.

Onderwerpen: Waar op letten bij waterontharder kopenWat zijn de voordelen?Heb ik het nodig?Waterhardheid AngerloTechnische uitleg werkingWat zijn de totale kostenVeelgestelde vragen


ProvincieGelderland
GemeenteZevenaar
Postcode6986
Gem. Gasverbruik M31360 M3
Gem. Stroomverbruik kWh29700 kWh
Gem. Waterhardheid6.00 dH

Het effect van zacht water

 • Water met een lekkere smaak.
 • Besparen op gas- en stroomverbruik.
 • Minder gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Een milieuvriendelijke investering!

Negatieve effecten hard leidingwater

 • Dichtslibbende waterleidingen.
 • Huidirritaties.
 • Kalkaanslag op douchekop.
 • Eindeloos schoonmaken.

Vergelijk offertes voor waterontharder

Gemakkelijk en snel offertes vergelijken

Waterontharder kopen Angerlo

Heb je in huis last van een droge huid en/of hoog shampoo/zeepverbruik? Veel huishoudens bestellen een elektrische waterontharder. Zo’n installatie filtert kalk uit kraanwater. Elke familie kan ervan genieten. Geen kalkaanslag op kranen en douchekoppen, geen strepen meer op glas en lak, betere smaak van water en lagere stookkosten. In de buurt van de gemeente Zevenaar kun je kiezen uit allerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vraag nu in 3 eenvoudige stappen een offerte aan. Voordelig een waterontharder laten installeren in Angerlo was nog nooit zo eenvoudig.

 1. Start met het invullen van je adresgegevens.
 2. Omschrijf specifiek waar je naar op zoek bent.
 3. Geef door hoeveel personen er in huis wonen en selecteer de plek van jouw watermeter.
 4. Vul jouw naam, telefoonnummer en mailadres in.
 5. Een lokale installateur neemt zo snel mogelijk contact op met een interessante offerte.

Pluspunten van een waterontharder?
Een goede waterontharder kopen heeft verschillende voordelen. De belangrijkste voordelen vind je terug in de tabel hieronder. Lees ook verder over: Aanbieding ontkalker.

PluspuntBeschrijving
MilieubewustEr is minder zeep noodzakelijk. De CO2 uitstoot is lager omdatje verwarmingsinstallatie beter werkt.
Levensduur apparatenHuishoudelijke apparaten zoals wasmachines worden niet meer aangetast door kalkaanslag. Dit zorgt voor een langere levensduur.
Smaakvoller waterJouw koffie, thee of gewoon een glas water smaakt veel beter.
Besparen op schoonmaakmiddelenOntkalkt water schuimt makkelijker. Je kunt tot wel €50 p/jaar besparen op schoonmaakmiddelen.
Minder last van eczeemEen lekker zachte huid na het douchen. Het voorkomt bovendien jeuk, rode schilferige huid en eczeem.
Lagere energiekostenKalk vormt zich in de verwarmingselementen van bijvoorbeeld wasmachines. De apparaten werken daarom een stuk minder efficiënt en dat verhoogt het energieverbruik.
Tabel met de pluspunten van een huis met een geïnstalleerd water-ontkalkingsproduct.

Hoe zinvol is een waterontkalker in Angerlo?

Waarschijnlijk zoek jij naar een bedrijf dat jou kan helpen met het installeren van een waterverzachter in Angerlo. En dat is geen gek idee. Zacht water zorgt voor lagere stookkosten en jij hebt tot wel 50% minder zeepproducten nodig. Hoeveel ga ik er van merken? Voor dit advies bekijken we eerst de waterhardheid in jouw regio.

 • Angerlo heeft een waterhardheid van 6.00. Definitie: matig zacht water.
 • Het gevolg van deze score is voor iedereen weer anders.
 • De waterhardheid verlagen heeft heel uiteenlopende voordelen.
 • Voorbeelden zijn gunstig energieverbruik, zijdezachte kleding en huid en geen kalkaanslag op douchewand en tegels.
 • Uit de test: water met deze hardheid (dH) is niet schadelijk voor mens en dier.

Hardheid water in Angerlo

De waterhardheid van het drinkwater in Angerlo ligt op ong. 6.00 dH. Dit houdt in dat het water matig zacht water is. De waterhardheid wordt uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per m3 water. 6.00 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 17,09 kilogram kalkaanslag-vormende deeltjes.

waterontharder-angerlo-6986

Bekijk specialisten in deze regio’s

Populaire merken en modellen

 • BWC Omega ET VIP de luxe 100
 • AEG 18 L
 • Aquatechnic Ultrasoft 10
 • Euro Twin 14
 • 038waterontharder Separaat 14

Hoe werkt een waterverzachter?

Het is nu een aantal keer voorbij gekomen: een waterverzachter haalt kalk uit het water. Maar hoe werkt dat precies? De moderne waterontharders (van merken zoals Aqua Clean) halen kalk uit het water door het uitwisselen van ionen. Een cilinder met harsbolletjes wisselt magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. Op basis daarvan zal het kalk uit het water worden gefilterd. Door het plaatsen van zo’n waterontkalker in Angerlo reduceer je de dH waarde van 6.00 naar een acceptabele 2.5 Dh. Bedenk goed dat er altijd een beetje achterblijft, omdat dit gezond voor ons is. Het resterende kalk zal echt geen zichtbare kalkvorming laten zien.

Regenereren met zout
Tijdens het gebruiken van de installatie zal de hars verzadigd raken met kalk en magnesium. Om de 6/7 dagen gaat de machine de harskorrels schoonspoelen met zout. Hiervoor wordt de term regenereren gebruikt. Je moet dus af en toe het zout aanvullen. Het zoutverbruik is afhankelijk van aantal personen in het huishouden, de Dh waarde van het water en het soort ontharder (klein of groot). Het water wordt dus onthard in 5 stappen middels de ontkalkingsinstallatie.

 1. Vanuit de hoofdkraan komt hard water de waterverzachter binnen.
 2. Herbruikbare harskorrels filteren kalk moleculen uit het leidingwater.
 3. Eens in de 7 dagen geraken de harskorrels verzadigd.
 4. De harsbolletjes worden weer schoongespoeld met regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk gaat via een afvoer naar het riool.

Elektrische en mechanische waterontharders
Wij differentiëren twee types: Elektrische en mechanische waterontkalkers. Een mechanische ontharder werkt d.m.v. waterdruk. Het schoonspoelen (Regenereren) werkt op tijd. Het gemak zit ‘m in een concurrerende prijs, gebruikt geen stroom en minder onderhoud nodig. De minpunten zijn: een hoger zoutverbruik, een inefficiënte werking en je kunt zaken als resthardheid niet instellen. Beschikbaar vanaf €975.

Een elektronische waterontharder werkt op elektriciteit. Het regenereren start op slimme momenten. De voordelen zijn: geen onnodig regeneratiezout verspillen, een efficiënte werking en inzicht in verschillende gegevens. De minpunten zijn: de tarieven, je hebt iets hogere stroomkosten en meer kans op storingen. Dit systeem is beschikbaar vanaf €1200.

Enkel- of dubbel cilinder kiezen?
Plannen voor het kopen van een waterontharder? Dan zijn er 2 opties: enkele- of dubbele harscilinder. Het prijsverschil ligt rond de €350,00. Maar wat is nu precies het voordeel?

 • Het pluspunt van een extra cilinder is dat je gewoon zacht water ter beschikking hebt als hij aan het regenereren is.
 • In het geval van 1 cilinder ontkalkers heb je (tijdens de reinigingsbeurten) eventjes geen zacht water uit de kraan.
 • Machines met dubbele cilinders kunnen meer water filteren. Uitermate handzaam voor huishoudens met kinderen.
 • Een systeem met dubbele cilinder heeft dus dezelfde werking, het enige verschil is een klein beetje comfort. Altijd toegang tot zacht water in Angerlo.

Voor eens en altijd afrekenen met kalk?

Wij koppelen je aan professionals voor een demo.

Wat zijn de kosten van zo’n systeem?

De kosten van een waterontkalker variëren nogal. Van €85 voor ontharders die magnetisch werken tot ruim €1825 voor een complete elektrsiche installatie met 2 cilinders. De totaalprijs hangt af van of je een A- of B-merk kiest, of je een systeem op stroom of waterdruk neemt en hoeveel liter het systeem aankan. Behalve deze eenmalige investering betaal je ook voor de installatie en het onderhoud. Enkele waterontharder installateurs kunnen extra korting geven als je er meteen een onderhoudscontract bij neemt. Als laatste heb je ook ontkalkingszout waarmee je het systeem schoonspoelt. De tarieven van waterontharders starten vanaf €650, zonder installeren. Een apparaat met uitgebreide opties varieert tussen ongeveer €1275 en €2150 inclusief installatiewerk. In onderstaande schema bekijk je de huidige kosten van een waterontharder in Angerlo.

Overweeg je om een waterontkalker in je huis te installeren? Maak nu gebruik van onze vergelijker en vraag prijzen op bij toonaangevende installateurs. Zo kan je zonder gedoe snel modellen, verschillende installaties en de hoogte van de totale investering vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Vanaf €120
Waterontharder (mechanisch)C.a. €680
Elektronische waterontharderCirca €1080
Regeneratiezout€50 per 100 kg
OnderhoudskostenV.a €90 op jaarbasis
InstallatiekostenRond de €150
Rekenvoorbeeld met de totaalkosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is een waterontharder nodig in Angerlo?
De hardheid van het leidingwater in Angerlo schatten we op 6.00 dH. Het gemiddelde in de provincie Gelderland is doorgaans 6.34 dH. Hoewel dit niet slecht is voor de gezondheid kan het wel een stuk zachter. Een speciaal ontkalkingssysteem filtert magnesium en calcium uit het leidingwater wat een verlaging van de waterhardheid realiseert. De smaak wordt beter & zachter en heeft als bijkomende voordelen een langere levensduur van huishoudelijk apparaten en ook bestaande kalkaanslag verdwijnt.

Hoe zit het met de terugverdientijd van een waterontkalker?
We hanteren een simpele berekening: van elke €1 die je in dit product steekt krijg je ongeveer €0,70 tot €0,75 cent terug. Experts vinden dat je overwegend een waterontharder moet laten plaatsen als extra luxe en comfort in het dagelijks leven. Zoals geen droge huid na het douchen, smaakvoller water, kleding die langer mooi blijft en gewoon een stuk minder schoonmaken in huis. Los van de voordelen voor jezelf is het ook goed voor het milieu.

Technische uitleg: hoe werkt een waterontkalker?
Om kalk uit het water te halen transformeert de ontharder calciumionen en magnesiumionen naar natriumionen. Dit is mogelijk doordat het harde water door een cilinder met kunstharsbolletjes heen stroomt. De magnesium en calcium grondstoffen hechten zich aan deze hars. In de andere cilinder worden de harskorrels schoongemaakt a.d.h.v. een speciaal regeneratie moment. Koop altijd kwalitatief onthardingszout. Er zijn ook goedkope magnetische ontharders op de markt waarbij wordt ingezet op magnetisme. De werking van zo’n magneet is meermaals ontkracht in de wetenschap.

Hoe onderhoud ik het systeem?
Het reinigen van de gehele waterontkalking installatie is niet ingewikkeld, maar is noodzakelijk voor een zuinige werking. Ontharders met speciale ontkalkingstabletten voor het regenereren zul je deze gemiddeld eens in het kwartaal moeten bijvullen. Een gereinigde machine is nodig om de kwaliteit van het water te waarborgen. Veel kopers besluiten om het onderhoud uit te besteden (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Angerlo.

Welke voordelen kent een waterontharder?
Het kalkvrij maken van water doe je met een waterreiniger. Dit heeft in de praktijk ontzettend veel voordelen. Denk dan aan: lagere energierekening, zacht en fris water, een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen, een aangenaam zachte huid na het douchen, stukken minder last van kalkaanslag, blinkende glazen, de huishoudelijke apparaten werken efficiënter en je draagt bij aan het milieu (duurzaam).

Plaats een reactie