Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Pannerden

Ben jij ook klaar met kalkaanslag, strepen op de ramen, water met een vreemde smaak of een irriterende huid? Dit heeft vaak te maken met te hard water in de leiding. Deze regio scoort om en nabij een waterhardheid van 6.00 dH. Dit is mogelijk een oorzaak van deze voorvallen. Het installeren van de beste waterontharder in Pannerden heeft als doel kalkvrij water in de woning. Schoon water goed voor onze gezondheid, en het zorgt ook voor minder CO2 uitstoot. Via onze adviseurs tref je waardevolle info alle mogelijke waterverzachters: welke type ontharders zijn er, waarom moet ook jij het overwegen, en wat is de investering?

 • Gemeten waterhardheid van 6.00 dH in Pannerden.
 • Mogelijk heb jij last van irritaties zoals wit uitslaande wanden en tegels en hoge stookkosten.
 • Een waterontharder vermindert het calcium & magnesium gehalte.
 • Positieve gevolgen zijn: een besparing op de energierekening, zacht en smaakvol water en geen kalkaanslag op sanitair en kranen.
 • Laat een systeem plaatsen en ondervind zelf de voordelen. De mogelijke besparing is aanzienlijk, c.a. €315 per jaar.

Klik door naar: In 5 stappen een waterontharder kopenWelke voordelen zijn er?Heb ik het nodig?Waterhardheid PannerdenHoe gaat het in z’n werk?De uiteindelijke kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieGelderland
GemeenteZevenaar
Postcode6911
Gem. Gasverbruik M31360 M3
Gem. Stroomverbruik kWh29700 kWh
Gem. Waterhardheid6.00 dH

Positieve effecten van zacht water

 • Minder huidproblemen en huidirritaties.
 • Lagere energiekosten.
 • Ook bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Goed voor het milieu!

Minpunten van hard leidingwater

 • Apparaten die slecht werken.
 • Geïrriteerde huid.
 • Strepen op je ruiten.
 • Koffie of thee dat bitter smaakt.

Actuele prijzen van waterontharders aanvragen

Direct meerdere offertes van lokale vakmannen

Waterontharder kopen Pannerden

Wil je definitief afrekenen met een inefficiënte hr-ketel en witte aanslag op het glaswerk? Flink wat Nederlanders kiezen een innovatieve waterontharder. Dit systeem onttrekt calcium en magnesium aan het water. Een aanwinst voor iedere woning. Geen kalkaanslag op sanitair en kranen, besparen op schoonmaakmiddelen, textiel slijt minder snel en een efficiëntere warmteoverdracht. In en rondom gemeente Zevenaar zijn meerdere leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vergelijk direct de prijzen door een offerte aan te vragen. Voordelig een waterontharder laten installeren in Pannerden wordt jou zo lekker makkelijk gemaakt.

 1. Voer je postcode en huisnummer in.
 2. Geef aan naar welke dienst je zoekt.
 3. Geef door hoeveel personen er in huis wonen en laat vast weten waar de watermeter zit.
 4. Verstrek nog enkele contactgegevens.
 5. Een professionele installateur verstuurt je binnen enkele dagen een concurrerende offerte.

Waarom kiezen voor een waterontharder?
Een goede waterontharder in huis kent verschillende voordelen. De belangrijkste voordelen vatten we samen in de onderstaande tabel. Lees ook verder over: Goede verzachter.

VoordeelBeschrijving
DuurzaamheidJe verbruikt minder zeep en shampoo. Beperking van de CO2 uitstoot doordat je apparaten minder energie gebruiken.
Langere levensduur apparatenDure apparatuur zoals waterkokers werken efficiënter door minder kalkaanslag. Dit draagt bij aan een lager stroomverbruik.
Smaakvoller waterJe verse koffie & thee of glas kraanwater smaakt stukken beter.
Minder schoonmaakmiddelenWater schuimt beter zonder kalk. Je hebt daarom veel minder schoonmaakmiddelen nodig.
Fijn en zacht voor elke huidEen lekker zachte huid na het douchen. Het voorkomt bovendien jeuk, rode schilferige huid en eczeem.
Lagere energiekostenKalk vormt zich in de verwarmingselementen van bijvoorbeeld vaatwassers. Het overbrengen van warmte is zo minder makkelijk en daardoor neemt het stroomverbruik toe.
Lijst met de voordelen van het gebruik van een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik een waterontkalker nodig in Pannerden?

Wellicht overweeg jij het laten installeren van een waterverzachter in Pannerden. Dat is ook erg logisch. Zacht water leidt tot een lagere energierekening en geen kalkaanslag in de badkamer. Maar hoe groot is de noodzaak? Voor het antwoord daarop bekijken we eerst de waterhardheid in jouw regio.

 • Pannerden heeft een geschatte waterhardheid van 6.00. Concreet: matig zacht water.
 • Hoeveel last je ervan hebt ervaart iedereen weer anders.
 • De waterhardheid verkleinen is goed voor mens en milieu.
 • Denk aan een beter presterende CV-ketel, water met een lekkere smaak en geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen.
 • Niet vergeten: deze hardheid heeft een lager gebruikscomfort, maar is niet ongezond!

Hardheid water in Pannerden

De waterhardheid van het drinkwater in Pannerden ligt op ong. 6.00 Duitse graden. We kunnen stellen dat het water matig zacht water is. De hardheid van het water wordt meestal uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH betekent dat er 17,8 gram kalk in elke M3 water zit. 6.00 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 17,09 kg. kalkdeeltjes.

waterontharder-pannerden-6911

Vraag offerte op in omliggende regio’s

Interessante installaties

 • Boshuis Duolux plus 100
 • Euro Combi Simplex 5 liter
 • BWT Rondomat 25M
 • Boshuis Combilux plus 400
 • Watertotaal Euro Combi Compact 10

Hoe werkt een waterverzachter eigenlijk?

Het uitgangspunt is duidelijk: een waterverzachter haalt kalk uit het water. Maar wat ligt hieraan ten grondslag? De hedendaagse waterontharders (van merken zoals Van Marcke) halen kalk uit het water door het uitwisselen van ionen. Een speciale cilinder met harsbolletjes filtert het calcium en magnesium uit het water. Middels deze handeling zal het kalk uit het water worden gefilterd. Door het plaatsen van de waterontkalker in Pannerden minimaliseer je de dH waarde van 6.00 naar een Dh onder de 2. Er blijft altijd een klein beetje kalk in het water, wat niet slecht is voor ons lichaam (zelfs noodzakelijk). Het kalk dat overblijft leidt niet tot concrete problemen.

Regenereren met zout
Na een periode zal de werkingskracht van de hars verminderen. Wekelijks wordt het systeem gereinigd met speciaal pekelwater. Dit noemt men regenereren. Je moet dus af en toe het zout aanvullen. Het zoutverbruik is afhankelijk van de totale waterconsumptie, de hardheid van het water en de grootte van de installatie. Het kalkvrij maken van water gebeurt in 5 stappen met een ontkalkingsinstallatie.

 1. Het harde water komt het huis binnen via de waterverzachter.
 2. Herbruikbare harskorrels filteren magnesium en calcium (kalk) uit het water.
 3. Na ongeveer een week raakt het hars verzadigd met kalk.
 4. De aanwezige harsbolletjes worden opnieuw opgeladen met regeneratiezout.
 5. Het “vuile” spoelwater gaat richting het riool.

Elektrische of mechanische waterontharders
Er zijn eigenlijk 2 machines: Mechanische en elektrische waterontkalkers. De mechanische ontharder is werkzaam op basis van waterdruk. Regeneratie gaat op basis van tijd. Dit model is nog steeds in trek vanwege een schappelijke tarief, er zijn geen energieverbruik kosten en een onderhoudscontract is vaak niet nodig. Als grote nadelen noemen we: veel zoutverbruik, een matige efficiëntie en geen inzicht in leuke gegevens. Deze installaties worden al geplaatst voor €830.

Een elektronische waterontharder gebruikt stroom. Regenereren gaat op vraag. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege: minder regeneratiezout, een zeer efficiënte werking en brede mogelijkheden. Nadelen: de installatiekosten, het gebruikt stroom en meer kans op storingen. Te bestellen vanaf c.a. €1200.

Dubbele- of enkele harscilinder?
Van plan om een waterontharder te kopen? We maken onderscheid tussen een enkel- of dubbel systeem. Het verschil in prijs ligt rond de €380,00. Echter, wat zijn de grootste verschillen?

 • Het grootste voordeel van deze tweede cilinder is dat je wel zacht water kunt gebruiken als het systeem één van de filters aan het reinigen is.
 • Als je kiest voor ontkalkers met maar één cilinder heb jij tijdens de regeneratiecycluseven geen zacht water.
 • Systemen met dubbele cilinders kunnen meer water filteren. Ideaal bij gezinnen met een hoog waterverbruik.
 • Een systeem met dubbele cilinder werkt hetzelfde als een enkele cilinder, het voordeel zit ‘m in comfort. Geniet ook van zacht water in Pannerden.

Ook klaar met kalkaanslag?

Ontvang contactgegevens van product-specialisten voor advies.

Hoeveel kost zo’n systeem?

De kosten van een waterverzachter lopen zeer uiteen. Dit begint vanaf €75 voor magnetische ontharders oplopend tot wel €1700 voor een 2-cilinder systeem. De totaalprijs wordt bepaald door het model, of je een systeem op stroom of waterdruk neemt en de inhoud van het systeem. Naast deze eerste kosten betaal je ook installatie- en onderhoudskosten. Enkele waterontharder installateurs kunnen extra korting geven wanneer je kiest voor een handig onderhoudscontract. Afsluitend heb je ontkalkingszout dat je zo nu en dan moet aanvullen. De investeringen in deze systemen beginnen bij €760, exclusief installatiekosten. Een uitgebalanceerde installatie gaat al gauw naar een bedrag tussen de €1175 en €2200 inclusief plaatsing. In de lijst die we hieronder hebben geplaatst check je de gemiddelde kosten van een waterontharder in Pannerden.

Weten wat het kost om een waterontkalker te plaatsen? Ga aan de slag met onze vergelijker en check de huidige prijzen bij erkende installateurs. Zo kan je eenvoudig en gratis experts, soorten installaties en prijzen vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Begint bij €100
Waterontharder (mechanisch)Circa €660
Elektrische waterontharderCirca €920
Regeneratiezout€25 voor 50 kg
Onderhoud (indicatie)Circa €80 per 12 maanden
InstallatiekostenBegint bij €200
Rekenvoorbeeld met de geschatte kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het belangrijk om een waterontharder te hebben in Pannerden?
De hardheid in Pannerden is plus minus 6.00 dH. De referentiewaarde in de provincie Gelderland schatten we op 6.34 dH. Het water kan in potentie dus een stuk zachter. Een slim ontkalkingssysteem ontneemt calcium en magnesium uit je kraanwater waardoor de waterhardheid flink zal dalen. Zacht water smaakt beter en heeft als extra pluspunten: zachter wasgoed en bestaande kalkaanslag verdwijnt.

Heeft een waterontkalker een goede terugverdientijd?
Gemiddeld geldt: van elke euro die in de installatie wordt gestoken ontvang je omgerekend +/- €0,70 terug. Wij merken op dat je voornamelijk een waterontharder neemt voor meer wooncomfort en gebruiksgemak. O.a. verminderde eczeem klachten, smaakvoller water, zachter wasgoed en minder schoonmaakwerkzaamheden. Tevens is het natuurlijk milieubewust.

Hoe maakt een waterontkalker zacht water?
Om kalk uit het water te halen zullen deeltjes calcium en magnesium moeten worden verwijderd. Dit regelt men doordat het harde water door een bed van harskorreltjes geleid wordt. Deze calcium en magnesium grondstoffen worden uitgeschakeld door de kunsthars bolletjes. In een eventuele tweede cilinder worden de korrels opnieuw gereinigd via zouttabletten. Het onthardingszout is online te bestellen. Je kunt ook besparen met een goedkope magnetische ontharders op basis van elektromagnetisme. De werking van deze magneten vind in de literatuur echter geen bevestiging.

Moet ik het systeem onderhouden of bijvullen?
Een servicebeurt voor de waterontkalking installatie hoeft niet moeilijk te zijn, maar moet wel jaarlijks gebeuren. Apparaten met eigen ontkalkingstabletten voor de regeneratie behandeling moet je 4 keer per jaar voorzien van nieuw zout. Een schone machine is nodig voor een goede efficiënte werking. Dit kun je eventueel uitbesteden door een onderhoudscontract te nemen bij de leverancier van waterontharders in Pannerden.

Hoe zit het met de waterontharder voordelen?
Het inzetten van een waterreiniger voor kalkvrij water is succesvol. Elk type huishouden heeft zijn eigen voordelen. Denk dan aan: lagere energiekosten, zacht en fris water, een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen, zachte huid en droog haar, geen kalkaanslag op bestek en servies, een super zachte was, de huishoudelijke apparaten werken efficiënter en de duurzame gedachte achter deze investering.

Plaats een reactie