Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Lingewaard

Ben jij ook klaar met kalkaanslag, strepen op de ramen, koffie of thee dat bitter smaakt of huidirritaties? De kans is groot dat dit komt door de hardheid van het water. In deze regio heb je een gemiddelde waterhardheid van 7.40 dH. Dit kan zorgen voor de nodige ongemakken. De beste waterontharder in Lingewaard zorgt voor kalkvrij water in huis. Dit is goed voor jouw gezondheid, en je bent milieuvriendelijk bezig. Op deze pagina bekijk je praktische informatie met betrekking tot waterverzachters: welke soorten zijn er, hoe werkt het technisch allemaal, en wat ben ik kwijt?

 • Gemeten waterhardheid van 7.40 dH in Lingewaard.
 • Dit is de oorsprong van irritaties zoals slecht werkende huishoudelijke apparaten en een inefficiënte CV-ketel.
 • Zo’n waterontharder verzacht het water.
 • Dat zorgt voor lagere stookkosten, lekkerdere koffie en thee en tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken.
 • Dien vandaag een aanvraag in een kies voor duurzaam gemak. De potentiële besparingen zijn hoog, wel €210 per 12 maanden.

Klik door naar: Waar op letten bij waterontharder kopenVoordelenIs het zinvol?Waterhardheid LingewaardHoe functioneert zo’n installatie?Geschatte kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieGelderland
GemeenteLingewaard
Postcode6684
Gem. Gasverbruik M31460 M3
Gem. Stroomverbruik kWh30400 kWh
Gem. Waterhardheid7.40 dH

Pluspunten van zacht water

 • Zacht en fris water.
 • Besparen op gas- en stroomverbruik.
 • Fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Draagt bij aan een beter milieu!

De risico’s bij hard leidingwater

 • Apparatuur dat te snel stuk gaat.
 • Een droge huid.
 • Doffe aanslag in keuken en badkamer.
 • Bittere thee en koffie.

Bekijk de tarieven van waterontharders

Kies voor de service van lokale vakmannen

Waterontharder kopen Lingewaard

Wil je definitief afrekenen met geïrriteerde huid of strepen op de ramen? Een groeiend aantal huishoudens nemen een elektrische waterontharder. Een dergelijk systeem onttrekt kalk uit het water. Een meerwaarde voor elk huis. Bestaande kalkaanslag verdwijnt, Geen glascorrosie of witte aanslag, betere smaak van water en een efficiëntere warmteoverdracht. In de omgeving van de gemeente Lingewaard werken diverse leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Ontvang in korte tijd meerdere vrijblijvende offertes. Een laten installeren van een waterontharder in Lingewaard heb je binnen mun van tijd geregeld.

 1. Geef je woonadres in (postcode + huisnummer).
 2. Omschrijf zo concreet mogelijk de opdracht.
 3. Kies de grootte van het huishouden en laat weten waar het de watermeter zit.
 4. Voer de gevraagde contactgegevens in.
 5. Een erkende installateur neemt zo snel mogelijk contact op met een heldere offerte.

Waarom een waterontharder plaatsen?
Het gebruik van een goede waterontharder kan voor elk huishouden interessant zijn. De meest prominente voordelen vind je terug in de tabel hieronder. Mogelijk ook interessant: Beste waterontkalker.

PositiefBeschrijving
DuurzaamHet verbruik van zeepproducten neemt af. Verlaging van CO2 uitstoot doordat je minder energie gebruikt.
Apparaten gaan langer meeApparaten met verwarmingselementen zoals boilers zijn door het zachte water vrij van kalkaanslag. Ook verlaagt dit het energieverbruik.
Verbeterde smaak door kalkvrij waterEen kop koffie, thee of een glas water uit de kraan is veel smaakvoller.
Minder schoonmaakmiddelenZacht water schuimt veel sneller. Je bespaart gemiddeld €40 p/jaar aan schoonmaakkosten.
Minder last van eczeemEen minder droge huid na het douchen. Veel mensen hebben ook minder last van eczeem.
Lagere energiekostenKalk zet zich af op leidingen en verwarmingselementen koffiezetapparaten. Daardoor werken deze apparaten minder efficiënt en dat leidt tot meer energieverbruik.
Lijst met de voordelen van een woning waar een water-ontkalkingsproduct geplaatst is.

Heb ik een waterontkalker nodig in Lingewaard?

Mogelijkerwijs bekijk jij de opties voor het laten installeren van een waterverzachter in Lingewaard. En dat is geen gek idee. Zacht water heeft als voordeel een mooie besparing op de energierekening en je hebt veel minder zeep en wasmiddel nodig. Maar hoe groot is de noodzaak? Daarvoor moeten we kijken naar de actuele waterhardheid.

 • Lingewaard ontvangt een waterhardheid van 7.40. Dat betekent matig hard water.
 • Hoeveel hinder je hiervan ondervindt is afhankelijk van veel factoren.
 • De waterhardheid verlagen is gunstig voor lichaam, gezondheid en milieu.
 • O.a. lager stroom- en gasverbruik, zacht en fris water en veel minder schoonmaakwerkzaamheden.
 • Noemenswaardig: water uit deze categorie is beslist niet ongezond om te drinken.

Hardheid water in Lingewaard

De waterhardheid van het water in Lingewaard is 7.40 dH. We kunnen stellen dat het water matig hard water is. In Nederland drukken we de waterhardheid uit in Duitse hardheid (dH). 1 dH betekent dat er 17,8 gram kalk in elke M3 water zit. 7.40 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 21,08 kilogram kalkvormende deeltjes.

waterontharder-lingewaard-6684

Populaire merken en modellen

 • MultiAqua WaterMaster EC-10
 • Calex Calex 11
 • Atag Descale 30
 • Digisoft DS-1200 HE
 • Erie Softline Eco20

Zo werkt een waterverzachter

Het zal onderhand duidelijk zijn: de waterverzachter haalt kalk en magnesium uit het kraanwater. Maar hoe is dat eigenlijk mogelijk? De hedendaagse waterontharders (van merken zoals Durlem) halen kalk uit het water door het uitwisselen van ionen. De cilinder met harsbolletjes transformeert calciumionen en magnesiumionen naar natriumionen. Zo vindt reiniging van kalk uit het water plaats. Door het plaatsen van de waterontkalker in Lingewaard verklein je de dH waarde van 7.40 naar een acceptabele 3 Dh. Bedenk goed dat er altijd een beetje achterblijft, omdat dit gezond voor ons is. Dit percentage kalk zal overigens niet leiden tot kalkvorming.

Schoonspoelen met zout
Op een bepaald moment zal de hars verzadigd raken. Elke 5/6 dagen moet de hars opnieuw opgeladen worden met natriumionen. Dit noemt men regenereren. Houd er dus rekening mee dat je dit moet bijvullen. Het zoutverbruik wordt bepaald door hoeveel water je gebruikt, instellingen zoals resthardheid en de capaciteit (type huishouden). Concreet werkt de ontkalkingsinstallatie dus in 5 stappen.

 1. Vanuit de hoofdkraan komt hard water de waterverzachter binnen.
 2. Herbruikbare harskorrels onttrekken de kalk uit het water.
 3. Ongeveer eens per week zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. Deze harsbolletjes worden weer schoongespoeld met het regeneratiezout.
 5. Het “vuile” spoelwater gaat richting het riool.

Mechanische en elektrische waterontharders
We behandelen twee producten: Elektrische en mechanische waterontkalkers. Een mechanische ontharder werkt met de druk van het water. Regenereren gaat op gezette tijden. De belangrijkste voordelen zijn een interessant tarief, gebruikt geen stroom en minder onderhoud nodig. De minpunten zijn: het systeem spoelt soms onnodig, een lagere efficiëntie en geen inzicht in leuke gegevens. Dit systeem is beschikbaar vanaf €800.

Een elektronische waterontharder werkt op elektriciteit. Het regenereren start op slimme momenten. Het voordeel is: minder regeneratiezout noodzakelijk, een slimme werking en brede mogelijkheden. De minpunten zijn: de installatiekosten, het gebruikt stroom en hoge kosten qua onderhoud. Beschikbaar vanaf €1100.

Enkel- of dubbel cilinder?
Op termijn een waterontharder kopen?Dan zijn er eigenlijk 2 smaken: enkel- of dubbel cilinder systeem. Het verschil in prijs bedraagt circa €450,00. Echter, wat zijn de grootste verschillen?

 • Het gemak van een twee cilinders is dat je wel zacht water kunt gebruiken tijdens het gehele regeneratieproces.
 • Wanneer je gaat voor één cilinder ontkalkers heb je tijdens de regeneratiecyclustijdelijk geen zacht water.
 • Systemen met dubbele cilinders zijn in staat om meer water tegelijkertijd te ontkalken. Een uitkomst voor de grotere gezinnen / huishoudens.
 • Een dubbele cilinder is echt geen noodzaak, het zorgt puur voor wat extra comfort. Kies ook voor zacht water in Lingewaard.

Ook klaar met kalkaanslag?

Leg nu contacten met erkende adviseurs voor advies.

Wat zijn de kosten van zo’n systeem?

De totale kosten van een waterverzachter zijn nogal verschillend. De prijzen starten vanaf €140 voor ontharders die magnetisch werken tot zo’n €2325 voor een elektrisch systeem met alles erop en eraan. De uiteindelijke kosten worden bepaald door het merk, het aantal cilinders en hoeveel liter het systeem aankan. Naast deze kosten heb je installatie- en onderhoudskosten. Steeds meer waterontharder installateurs geven een eenmalige korting als je hier het onderhoud uitbesteed middels een onderhoudscontract. Als laatste heb je ook zogenaamd ontkalkingszout wat nodig is voor het schoonspoelen. De prijzen van waterontkalkers beginnen vanaf ongeveer €710, excl. installatie. Een uitgebalanceerde installatie zit ergens tussen de €1400 en €2025 incl. installatie. In het overzicht hieronder tref je de gemiddelde kosten van een waterontharder in Lingewaard.

Overweeg je om hard water aan te pakken met een waterontkalker? Surf verder naar onze vergelijker en vraag vrijblijvend offertes aan bij regionale installateurs. Via die service kan jij zonder gedoe en zonder kosten modellen, type systemen en de onkosten vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderBegint bij €130
Mechanische waterontharderBegint bij €740
Elektrische waterontharderC.a. €1100
Onthardingszout€50 per 100 kilo
OnderhoudscontractCirca €135 op jaarbasis
InstallatiekostenCirca €175
Overzicht met de huidige kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het hebben van een waterontharder noodzakelijk in Lingewaard?
De hardheid van het leidingwater in Lingewaard is doorgaans 7.40 dH. Dit cijfer in de provincie Gelderland is circa 6.34 dH. Er is zeker nog extra voordeel te behalen in deze regio. Een geavanceerd ontkalkingssysteem haalt calcium en magnesium uit het water wat zorgt voor zacht water. Dit water smaakt een stuk beter en zorgt voor onder andere betekent het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken en geen kalkaanslag op sanitair en kranen.

Hoe zit het met de terugverdientijd van een waterontkalker?
De stelregel is eenvoudig: van elke euro die je uitgeeft krijg je ongeveer €0,70 tot €0,75 cent terug. Experts vinden dat je overwegend een waterontharder moet installeren voor de directe immateriële voordelen. Onder andere een zachte huid en droog haar, meer smaak aan koffie en thee, kleding die langer mooi blijft en minder tijd kwijt aan schoonmaken. Tevens is het natuurlijk milieubewust.

Technische details: hoe werkt een waterontkalker?
Om het grootste gedeelte van het kalk uit het kraanwater te halen zullen deeltjes calcium en magnesium moeten worden verwijderd. Dit proces kan doordat het harde water door een filter van kunsthars gaat. De magnesium en calcium deeltjes worden geneutraliseerd door de kunsthars bolletjes. In de 2e cilinder wordt de hars opnieuw opgeladen door zout. Daarvoor is onthardingszout noodzakelijk. Een stuk betaalbaarder zijn de goedkope magnetische ontharders op basis van elektromagnetisme. De werking van dergelijke systemen is zeer twijfelachtig.

Hoe zit het met onderhoud en bijvullen?
Het onderhoud van de waterontkalking installatie is vrij eenvoudig, maar is wel iets dat jaarlijks moet gebeuren. Apparaten met eigen ontkalkingstabletten die worden toegepast tijdens regeneratie moeten elk kwartaal worden aangevuld met zout. Een degelijke schoonmaakbehandeling wordt voorgeschreven voor een goede efficiënte werking. Dit kun je eventueel uitbesteden door een onderhoudscontract af te sluiten bij de leverancier van waterontharders in Lingewaard.

Wat zijn de voordelen van een waterontharder?
Het kalkvrij maken van water doe je met een waterreiniger. Dit heeft in de praktijk ontzettend veel voordelen. Bijvoorbeeld: efficiëntere warmteoverdracht, smaakvoller water, je hebt veel minder schoonmaakproducten nodig, een aangenaam zachte huid na het douchen, geen kalkaanslag in de badkamer, een glanzende vaat, langere levensduur van huishoudelijke apparaten en het feit dat het erg milieubewust is.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie