Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Wageningen

Wil je definitief afrekenen met kalkaanslag, kalk op de lak van de auto, bittere thee of koffie of droge haren na een douchebeurt? Vaak ontstaan deze problemen door hard water. Deze regio heeft gemiddeld genomen een waterhardheid van 4.60 dH. Hierdoor ontstaan dergelijke problemen. De beste waterontharder in Wageningen heeft als effect kalkvrij water in huis. Het is bijvoorbeeld goed voor je huid, het milieu en je portemonnee. Hier vind je waardevolle informatie over diverse types waterverzachters: wat voor installaties zijn er, hoe gaat het precies in z’n werk, en wat ben ik kwijt?

 • Waterhardheid van gemiddeld 4.60 dH in Wageningen.
 • Mogelijk heb jij last van issues zoals bittere thee koffie en slecht functionerende HR-ketel.
 • Een waterontharder verlaagt de hardheid van het water.
 • De voordelen: verlaging van de maandlasten voor energie, lekkere watersmaak en geen kalkaanslag op bestek en servies.
 • Laat een systeem plaatsen een kies voor duurzaam gemak. De potentiële besparingen zijn hoog, wel €270 per 12 maanden.

Klik door naar: In 5 stappen een waterontharder kopenVoordelenIs het echt nodig?Waterhardheid WageningenTechnische uitleg werkingDe uiteindelijke kostenVeelgestelde vragen + antwoorden


ProvincieGelderland
GemeenteWageningen
Postcode6705
Gem. Gasverbruik M31160 M3
Gem. Stroomverbruik kWh24000 kWh
Gem. Waterhardheid4.60 dH

De voordelen van zacht water

 • Betere smaak van water.
 • Besparen op gas- en stroomverbruik.
 • Minder poetsen en boenen.
 • Draagt bij aan een beter milieu!

De risico’s bij hard leidingwater

 • Verstopte leidingen.
 • Een droge, geïrriteerde huid.
 • Kalkaanslag op je sanitair en apparatuur.
 • Eindeloos schoonmaken.

Bekijk de tarieven van waterontharders

Kies voor de service van lokale vakmannen

Waterontharder kopen Wageningen

Heb je in huis last van een cv-ketel die niet meer optimaal werkt of aanslag op servies? Meer en meer Hollanders en Belgen bestellen een professionele waterontharder. Zo’n systeem onttrekt kalk uit het water. Een meerwaarde voor elk huis. Geen kalkaanslag op je sanitair en apparatuur, veel minder schoonmaakwerkzaamheden, minder huidproblemen en huidirritaties en een langere levensduur van huishoudelijk apparaten. In de buurt van de gemeente Wageningen opereren velerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vraag nu in 3 eenvoudige stappen een offerte aan. Het kopen van- en een waterontharder installeren in Wageningen hoeft niet moeilijk te zijn.

 1. Vul je adresgegevens in de tool in.
 2. Geef aan wat voor soort ontharder je wenst.
 3. Kies de grootte van het huishouden en selecteer de plek van jouw watermeter.
 4. Vul je contactgegevens in (mail en telefoonnummer).
 5. Een plaatselijke installateur biedt je op korte termijn een gespecificeerde offerte.

Waarom een waterontharder plaatsen?
Het gebruik van een goede waterontharder is voor iedereen het overwegen waard. De belangrijkste voordelen hebben we samengevat in de tabel hieronder. Lees ook verder over: Goedkoopste waterontkalker.

VoordeelUitleg
EcologischEr is minder zeep noodzakelijk. Flinke reductie van de CO2 uitstoot doordat je CV-ketel zuiniger werkt.
Levensduur apparatenKostbare apparaten zoals wasdrogers zijn vrij van kalkaanslag en oxidatie. Ook neemt het stroomverbruik af.
Verbeterde smaak door kalkvrij waterThee, koffie, limonade of gewoon een glas water smaakt veel beter.
SchoonmaakmiddelenZacht water schuimt veel sneller. Beperk de jaarlijkse kosten voor schoonmaakmiddelen.
Goed voor huidziektenJe huid is aanmerkelijk zachter. Het voorkomt bovendien jeuk, rode schilferige huid en eczeem.
Gunstigere energiekostenKalk zet zich af op warme delen bij bijvoorbeeld CV-ketels. De apparaten werken daarom een stuk minder efficiënt en dat geeft een onnodig hoog energieverbruik.
Overzicht met de pluspunten van een huis met een water-ontkalkingsproduct.

Is een waterontkalker nodig in Wageningen?

Misschien wil jij meer info over de installatie van een waterverzachter in Wageningen. En dat is helemaal niet vreemd. Kalkvrij water zorgt voor smaakvoller water en textiel en kleding die langer mooi blijven. Maar hoe groot is de noodzaak? Daarvoor kijken we naar de waterhardheid in jouw woonplaats.

 • Wageningen zit met een waterhardheid van 4.60. Concreet: vrij zacht water.
 • Het gevolg van deze score is per persoon weer anders.
 • Een lagere waterhardheid heeft voordelen op allerlei fronten.
 • Bijvoorbeeld een beter presterende CV-ketel, heerlijk zachte kleding en het textiel gaat langer mee.
 • Uit de test: dit type water kan je ten alle tijden gewoon drinken.

Hardheid water in Wageningen

De waterhardheid van het drinkwater in Wageningen bedraagt circa 4.60 Duitse graden. We kunnen stellen dat het water vrij zacht water is. De waterhardheid wordt uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH betekent 17,8 gram kalk per M3 water. 4.60 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 13,10 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-wageningen-6705

Interessante installaties

 • MultiAqua WaterMaster EC-14
 • Delta Arenal
 • Digisoft DS-1200 HE
 • Erie IQsoft Eco9
 • Delta Ontario duplex

Hoe werkt een waterverzachter precies?

Het is nu een aantal keer voorbij gekomen: de waterverzachter zorgt voor lekker zacht water uit de kraan. Maar wat gebeurt er onder de motorkap? De meeste waterontharders (van bijv. Aquacell) werken op basis van een zogenaamde ionenwisselaar. Een geladen cilinder met harskorrels vervangt de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. Zo vindt reiniging van kalk uit het water plaats. Door het plaatsen van een waterontkalker in Wageningen minimaliseer je de dH waarde van 4.60 naar een gezonde 3 Dh. Een miniscuul beetje kalk blijft wel intact, wat niet slecht is voor ons lichaam (zelfs noodzakelijk). Dit procentuele aantal kalk zal niet leiden tot problemen.

Schoonspoelen met zout
Door de werking van de machine zal de werkingskracht van de hars verminderen. Om de 6/7 dagen moet de hars weer worden opgeladen met een zoute oplossing. Dit noemt men regenereren. Het zoutreservoir dient regelmatig gevuld te worden. De zoutbehoefte loopt zeer uiteen. Dit ligt bijv. aan de totale waterconsumptie, hoe hard het water is en het soort ontharder (klein of groot). Het water wordt dus onthard in 5 stappen middels de ontkalkingsinstallatie.

 1. Het harde water komt het huis binnen via de waterverzachter.
 2. Gepatenteerde harskorrels filteren magnesium en calcium uit het kraanwater.
 3. Na een tijd raken zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. De harsbolletjes worden automatisch gereinigd door middel van regeneratiezout.
 5. Het afvalwater met kalk wordt naar het riool afgevoerd.

Elektrische & mechanische waterontharders
We onderscheiden 2 producten: Mechanische en elektrische waterontkalkers. Een mechanische ontharder gebruikt waterdruk voor zijn functioneren. Het schoonspoelen (Regenereren) werkt op tijd. Belangrijke pluspunten zijn een voordelige prijs, er zijn geen energieverbruik kosten en een onderhoudscontract is vaak niet nodig. Er zijn ook negatieve aspecten: onnodige verspilling van water en zout, een matige efficiëntie en geen inzicht in leuke gegevens. De prijs van zo’n systeem begint bij €760.

Zo’n elektronische waterontharder heeft stroom nodig. Deze machine gaat regenereren als het echt nodig is. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege: minder regeneratiezout noodzakelijk, de innovatieve werking en brede mogelijkheden. De nadelen zijn: een hogere prijs, het gebruikt stroom en een groter risico op defecten. Beschikbaar vanaf €1300.

Enkel- of dubbel cilinder kiezen?
Op termijn een waterontharder kopen?Dan kan je kiezen tussen een dubbel- of enkel cilinder systeem. Het prijsverschil is ongeveer €430,00. Wat zijn nu precies de verschillen?

 • Het gemak van een deze tweede cilinder zit hem in de beschikbaarheid van drinkwater als de hars wordt gespoeld.
 • Wanneer we spreken over ontkalkers met 1 cilinder heb jij (wanneer het systeem aan het spoelen is) niet de beschikking tot zacht water.
 • Verzachters met dubbele cilinders kunnen op hetzelfde moment meer water filteren. Uitermate handzaam voor wat grotere huishoudens.
 • Dubbele harscilinder werkt hetzelfde als een enkele cilinder, het voordeel zit ‘m in comfort. Geniet ook van zacht water in Wageningen.

Voor altijd afrekenen met kalkaanslag?

Ontvang contactgegevens van experts voor montagewerk.

Wat zijn de kosten van zo’n installatie?

De kosten van een waterontharder lopen zeer uiteen. Dit loopt van €100 voor een magnetische ontharder tot ruim €1825 voor een geavanceerd elektrisch systeem. De totaalprijs hangt af van of je een A- of B-merk kiest, het aantal cilinders en hoeveel liter water het apparaat kan spoelen. Behalve deze eenmalige investering heb je ook te maken met installatie- en onderhoudskosten. Sommige waterontharder installateurs geven een extra scherpe prijs als je instemt met een onderhoudscontract. Als laatste heb je ook ontkalkingszout waarmee je het systeem schoonspoelt. De kosten van waterverzachters beginnen bij €840 (zonder installatiewerk). Een goede installatie heeft een prijskaartje tussen de €1150 en €1725 inclusief montage en inregeling. In het volgende schema bekijk je de kosten waar je rekening mee moet houden bij een waterontharder in Wageningen.

Meteen weten wat het kost om een waterontkalker in je huis te installeren? Probeer dan onze vergelijker en vraag prijsoverzichten aan bij regionale installateurs. Op deze manier kun je zonder problemen en direct merken, soorten installaties en de hoogte van de totale investering vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderC.a. €65
Waterontharder (mechanisch)Rond de €740
Elektronische waterontharderVanaf €1210
Onthardingszout€15 per 25 kilo
OnderhoudskostenVanaf €140 per 12 maanden
PlaatsingC.a. €180
Tabel met de totale kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het laten plaatsen van een waterontharder zinvol in Wageningen?
De hardheid van het leidingwater in Wageningen ligt op 4.60 dH. De waarde in de provincie Gelderland is ongeveer 6.34 dH. Zeker niet ongezond, maar het kan wel zachter. Een slim ontkalkingssysteem onttrekt kalk uit het leidingwater wat zorgt voor een gunstigere waterhardheid. Dit nieuwe frisse zachte water is lekkerder en heeft als bijkomende voordelen lagere energiekosten en het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken.

Welke terugverdientijd heeft een waterontkalker?
De berekening is niet moeilijk: van elke euro die je uitgeeft zie je uiteindelijk weer €0,70 tot €0,80 terug. Het is belangrijk om te vermelden dat je met name een waterontharder moet laten plaatsen voor het stukje comfort wat je ervoor krijgt. Bijv. een fijne douchebeurt, betere smaak van water, kleding dat langer meegaat en minder schoonmaakwerkzaamheden. Daarnaast ben je ook erg duurzaam bezig.

Technische details: hoe werkt een waterontkalker?
Om water vrij van kalk te maken zullen deeltjes calcium en magnesium moeten worden verwijderd. Dat kan bereikt worden doordat het harde water door een zogenaamde ionenwisselaar heen gaat. De magnesium en calcium grondstoffen hechten zich aan deze hars. In een additionele cilinder worden de korrels opnieuw gereinigd aan de hand van een regeneratie behandeling. Daarvoor is onthardingszout noodzakelijk. Er zijn ook goedkope magnetische ontharders op de markt op basis van elektromagnetisme. Het effect van zo’n magneet is zeer twijfelachtig.

Wat moet ik doen qua onderhoud?
Een servicebeurt voor de waterontkalking installatie hoeft niet moeilijk te zijn, maar het moet wel elk jaar even worden nagekeken. Modellen met speciale ontkalkingstabletten voor het regenereren van de hars zul je deze gemiddeld eens in het kwartaal moeten bijvullen. Een gereinigd apparaat is noodzakelijk om ervoor te zorgen dat de ontharder zuinig werkt. Dit kun je eventueel uitbesteden door het onderhoud uit te besteden (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Wageningen.

Hoe zit het met de waterontharder voordelen?
Het inzetten van een waterreiniger voor kalkvrij water is succesvol. Er zijn gigantisch veel voordelen te benoemen. Denk dan aan: efficiëntere warmteoverdracht, lekker water uit de kraan, je hebt veel minder schoonmaakproducten nodig, de huid voelt zachter aan, zelfs bestaande kalkaanslag verdwijnt, een glanzende vaat, huishoudelijke apparaten werken zuiniger en je draagt bij aan het milieu (duurzaam).

Plaats een reactie