Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Winterswijk Miste

Zit jij in de woning ook met situaties als kalkaanslag, kalkstrepen op ramen, slecht functionerende apparaten of droge haren na een douchebeurt? Dit heeft wellicht te maken met te hard water in de leiding. In deze regio heb je een gemiddelde waterhardheid van 7.50 dH. Hierdoor ontstaan dergelijke problemen. De beste waterontharder in Winterswijk Miste leidt tot water waar nauwelijks nog kalk in zit. Dat is lekker, maar ook goed voor de gezondheid, en je bent milieuvriendelijk bezig. Op deze pagina tref je uitgebreide informatie over de waterverzachters: wat is het precies, hoe werkt het, en verdien ik het ook terug?

 • Waterhardheid van 7.50 dH in Winterswijk Miste.
 • Dit kan leiden tot situaties als kalk op de lak van de auto en hoge stookkosten.
 • Een waterontharder verlaagt de hardheid van het water.
 • Positieve gevolgen zijn: apparaten die minder snel vervangen hoeven worden, lekkere watersmaak en geen strepen meer op glas en lak.
 • Wacht niet langer en ondervind zelf de voordelen. De mogelijke besparing is aanzienlijk, c.a. €230 per 12 maanden.

Onderwerpen: Tips bij een waterontharder kopenWat zijn de voordelen?Hoe noodzakelijk is het?Waterhardheid Winterswijk MisteTechnische detailsGemiddelde kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieGelderland
GemeenteWinterswijk
Postcode7109
Gem. Gasverbruik M31510 M3
Gem. Stroomverbruik kWh28600 kWh
Gem. Waterhardheid7.50 dH

Waarom is zacht water gunstig?

 • Heerlijk zachte kleding.
 • Kalkvrije leidingen.
 • Fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Een milieuvriendelijke investering!

Negatieve effecten hard leidingwater

 • Een inefficiënte HR-ketel.
 • Een irriterende huid.
 • Witte aanslag op het glaswerk.
 • Bittere smakende thee.

Vraag offerte aan voor waterontharder

In 3 stappen een scherpe offerte in de mail

Waterontharder kopen Winterswijk Miste

Ben jij ook klaar met droog haar na het douchen en/of witte aanslag op het glaswerk? Meer en meer huizenbezitters kiezen een innovatieve waterontharder. Deze installatie onttrekt bijna alle kalk uit het leidingwater. Elk gezin zal hier voordeel uit halen. Bestaande kalkaanslag verdwijnt, veel minder schoonmaakwerkzaamheden, zijdezachte kleding en huid en apparaten die minder snel vervangen hoeven worden. In de buurt van de gemeente Winterswijk vind je verscheidene leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Informeer naar de actuele prijzen (offerte) bij onze partners. Iemand vinden die jouw waterontharder kan installeren in Winterswijk Miste heb je binnen mun van tijd geregeld.

 1. Vul je adresgegevens in de tool in.
 2. Geef aan wat voor type product je zoekt.
 3. Beschrijf je gezinssituatie en selecteer de plek van jouw watermeter.
 4. Geef aan hoe en wanneer je bereikbaar bent.
 5. Een professionele installateur zal jou benaderen met een gespecificeerde offerte.

Waarom kiezen voor een waterontharder?
Het plaatsen van een goede waterontharder is voor iedereen het overwegen waard. De voornaamste pluspunten hebben we verzameld in een lijst. Tevens relevant: Duurzame ontkalker.

PositiefBeschrijving
MilieuvriendelijkJe spoelt minder zeepproducten weg. De CO2 uitstoot is lager omdatje apparaten minder energie gebruiken.
Apparaten gaan minder snel stukApparaten met verwarmingselementen zoals vaatwassers vertonen veel minder kalkaanslag. Apparaten gaan tot 35% langer mee.
Kalkvrij water smaakt beterEen kop koffie, thee en het water uit de kraan is veel smaakvoller.
SchoonmaakmiddelenWater schuimt beter zonder kalk. Beperk de jaarlijkse kosten voor schoonmaakmiddelen.
Minder last van eczeemEen zachte huid en minder droog haar na het douchen. Minder last van huidirritatie / eczeem.
Gunstigere energiekostenBij hard water ontstaat er snel kalk op verwarmingselementen van bijv. heetwaterkranen. Het overbrengen van warmte is zo minder makkelijk en daardoor neemt het stroomverbruik toe.
Tabel met de pluspunten van een woning uitgerust met een water-ontkalkingsproduct.

Is een waterontkalker nodig in Winterswijk Miste?

Misschien zoek jij naar mogelijkheden voor het installeren van waterverzachter in Winterswijk Miste. Dat is ook erg logisch. Zacht water zorgt voor een mooie besparing op de energierekening en geen glascorrosie en/of witte aanslag. Maar hoe noodzakelijk is het nu echt? Aangaande deze vraag moeten we kijken naar de actuele waterhardheid.

 • Winterswijk Miste kent een waterhardheid van 7.50. Dit houdt in matig hard water.
 • Het effect daarvan is afhankelijk van veel factoren.
 • Het reduceren van de waterhardheid biedt voordelen op verschillende niveau’s.
 • Bijvoorbeeld aantrekkelijk gas- en stroomverbruik, lekkerdere koffie en thee en geen kalkaanslag op sanitair en kranen.
 • Uit de test: water uit deze categorie is niet per definitie ongezond.

Hardheid water in Winterswijk Miste

De waterhardheid van het water in Winterswijk Miste is 7.50 dH. Men zegt dan ook wel dat het water matig hard water is. Men drukt waterhardheid uit in de eenheid dH (Duitse hardheid). 1 dH betekent dat er 17,8 gram kalk in elke M3 water zit. 7.50 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 21,36 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-winterswijk-miste-7109

Bekende modellen en merken

 • Detandt-Simon Futura 25
 • Wateronthardershop Euro Combi Elegant 20
 • Calex Calex 22L
 • Boshuis Twin
 • BWT Rondomat 50M

Technische uitleg: hoe werkt een waterverzachter?

Het is al een aantal keer genoemd: een waterverzachter ontneemt je water van het kalk. Maar wat gebeurt er onder de motorkap? De huidige generatie waterontharders (bijv. van merken als Durlem) werken op basis van een zogenaamde ionenwisselaar. Een speciale cilinder met harsbolletjes wisselt magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. Op basis daarvan wordt het kalk uit het water gehaald. Door het plaatsen van een waterontkalker in Winterswijk Miste verklein je de dH waarde van 7.50 naar een gezonde 2 Dh. Een miniscuul beetje kalk blijft wel intact, een klein beetje kalk heeft namelijk iedereen nodig. Dit kleine % kalk zal echt geen zichtbare kalkvorming laten zien.

Schoonspoelen (Regenereren)
Eens in de zoveel tijd zal de hars verzadigd raken. Gemiddeld eens per 7 dagen gaat de machine de harskorrels schoonspoelen met zout. De harsbolletjes worden opnieuw geladen, dit noemen we regenereren. Je moet eens per kwartaal het zout aanvullen. Hoeveel zout er nodig is ligt aan zaken als aantal personen in het huishouden, de gekozen resthardheid en het soort ontharder (klein of groot). Het kalkvrij maken van water gebeurt in 5 stappen met een ontkalkingsinstallatie.

 1. Het harde water stroomt de waterverzachter in.
 2. De slimme harskorrels onttrekken calcium en magnesium aan het water.
 3. Eens in de 7 dagen zullen de harskorrels “verzadigd” raken.
 4. De interne harsbolletjes worden opnieuw geactiveerd middels regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk gaat via een afvoer naar het riool.

Mechanische of elektrische waterontharders
We behandelen 2 producten: Mechanische of elektrische waterontkalkers. Een mechanische ontharder werkt met de druk van het water. Op zelf ingestelde momenten spoelt regenereert de ontharder. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege een laag tarief, geen stroomkosten en het is onderhoudsarm. Er zijn ook negatieve aspecten: een relatief hoog zoutverbruik, een lagere efficiëntie en je hebt eigenlijk geen gegevens beschikbaar. Je koopt zo’n machine al vanaf €890.

De elektronische waterontharder werkt op stroom. Regeneratie kan getimed plaatsvinden. Het voordeel is: een relatief laag regeneratiezout verbruik, de innovatieve werking en inzicht in verschillende gegevens. Nadelen: de tarieven, bij een stroomstoring werkt het niet en meer kans op defecten. De prijs van zo’n systeem begint bij €1100.

Verschil enkele- en dubbele cilinder
Ga je een waterontharder kopen? We maken onderscheid tussen een enkele- of dubbele harscilinder. Het verschil in prijs is circa €360,00. Wat zijn nu precies de verschillen?

 • Het belangrijkste voordeel van een machine met een dubbele cilinder is dat je ook water kunt gebruiken als het regeneratieproces bezig is.
 • In de situatie met enkele cilinder ontkalkers heb je tijdens de regeneratiecyclusgeen gefilterd zacht water om te gebruiken.
 • Systemen met dubbele cilinders kunnen meer water filteren. Een stukje comfort voor gezinnen vanaf 4 personen.
 • 2 cilinders werkt dus niet beter of schoner, het enige verschil is een klein beetje comfort. Altijd toegang tot zacht water in Winterswijk Miste.

Geen kalkaanslag meer in huis?

Leg nu contacten met product-specialisten voor montagewerk.

Wat zijn de kosten van zo’n installatie?

De kosten van een ontharder zijn nogal verschillend. Dit loopt van €80 voor een magnetische ontharder tot ruim €1975 voor een dubbel-cilinder systeem met alle gemakken. De uiteindelijke kosten worden bepaald door het model, het type ontharder en het vermogen. Behalve deze initiële kosten heb je ook te maken met installatie- en onderhoudskosten. Enkele waterontharder installateurs geven korting wanneer je kiest voor een handig onderhoudscontract. Verder heb je zogenaamd ontkalkingszout wat nodig is voor het schoonspoelen. De onkosten van dergelijke installaties starten bij €670, zonder installeren. Een geavanceerd apparaat ligt qua kosten tussen €1600 en €1900 incl. installatie. In de tabel hieronder tref je de huidige kosten van een waterontharder in Winterswijk Miste.

Weten wat het kost om een waterontkalker in je appartement te laten monteren? Kies dan nu voor de offerte vergelijker en check de huidige prijzen bij de beste installateurs. Via die service kan jij moeiteloos supersnel installateurs, type systemen en de onkosten vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderBegint bij €70
Waterontharder (mechanisch)V.a €820
Waterontharder (elektronisch)V.a €1120
Reinigingszout€30 voor 50 kilo
OnderhoudstarievenCirca €120 (jaarbasis)
PlaatsingRond de €230
Rekenvoorbeeld met de totaalkosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het belangrijk om een waterontharder te hebben in Winterswijk Miste?
De hardheid van het kraanwater in Winterswijk Miste is grofweg 7.50 dH. Het gemiddelde in de provincie Gelderland is plus minus 6.34 dH. Dit is gewoon drinkbaar, maar het kan veel zachter. Een ontkalkingssysteem haalt namelijk bijna al het magnesium en calcium uit het water wat een positief effect heeft op de waterhardheid. De smaak zal een stuk beter worden en heeft als extra pluspunten: minder huidproblemen en huidirritaties en geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen.

Wat is de terugverdientijd van een waterontkalker?
We hanteren een simpele berekening: van elke euro die je uitgeeft bespaar je ongeveer €0,60 – €0,80. Experts vinden dat je altijd een waterontharder moet aanschaffen voor de directe immateriële voordelen. Bijv. prettige douchebeurt, betere smaak van water, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en minder schrobben en poetsen. Ook draagt het bij aan een beter milieu.

Hoe werkt een waterontkalker precies?
Om kalk uit het water te halen wisselt het systeem calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. Dat is haalbaar doordat hard leidingwater door een cilinder met kunsthars bolletjes wordt geleid. Deze calcium en magnesium stoffen hechten zich aan deze kunsthars bolletjes. In een eventuele tweede cilinder wordt de hars worden schoongespoeld door middel van natrium. Er zijn verschillende soorten onthardingszout. Een alternatief zijn de goedkope magnetische ontharders op basis van elektromagnetisme. De werking van deze magneten is echter nooit wetenschappelijk aangetoond.

Hoe vaak moet ik het onderhouden?
Het onderhoud van de waterontkalking installatie is niet zo spannend, maar moet wel jaarlijks gebeuren. Ontkalkers met unieke ontkalkingstabletten voor het regenereren van de hars vul je ieder kwartaal bij met zout. Een degelijke schoonmaakbehandeling is belangrijk om de kwaliteit van het water te waarborgen. Dit kun je eventueel uitbesteden door dit onder te brengen in een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Winterswijk Miste.

Wat zijn de belangrijkste waterontharder voordelen?
Een waterreiniger zorgt voor kalkvrij water. Er zijn gigantisch veel voordelen te benoemen. De belangrijksten zijn: lagere stookkosten, smaakvoller water, je hebt minder schoonmaakmiddelen nodig, verminderde eczeem klachten, geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen, altijd een schone en zachte was, huishoudelijke apparaten werken zuiniger en het feit dat het erg milieubewust is.

Plaats een reactie