Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Winterswijk Kotten

Zit jij in de woning ook met situaties als kalkaanslag, aanslag op servies, koffie of thee dat bitter smaakt of een erg droge huid? De oorzaak hiervan is vaak te vinden in een hoge waterhardheid. Deze regio scoort om en nabij een waterhardheid van 7.50 dH. Dit is mogelijk een oorzaak van deze voorvallen. De beste waterontharder in Winterswijk Kotten leidt tot water waar nauwelijks nog kalk in zit. Dat is lekker, maar ook goed voor de gezondheid, en het zorgt ook voor minder CO2 uitstoot. Op dit portaal check je handige info over de waterverzachters: welke soorten zijn er, hoe gaat het precies in z’n werk, en wat is de prijs?

 • Een waterhardheid van 7.50 dH in Winterswijk Kotten.
 • Dit kan zorgen voor irritaties zoals veel schoonmaakwerk en verstopte leidingen.
 • Zo’n waterontharder verzacht het water.
 • De resultaten daarvan zijn gunstig energieverbruik, verminderde eczeem klachtenen veel minder schoonmaakwerkzaamheden.
 • Wacht niet langer en ervaar het gemak. Realiseer een besparing van wel €330 per jaar.

Klik door naar: Een waterontharder kopen en installerenWelke voordelen zijn er?Wat levert het mij op?Waterhardheid Winterswijk KottenHoe werkt zo’n systeem?InvesteringVeelgestelde vragen


ProvincieGelderland
GemeenteWinterswijk
Postcode7107
Gem. Gasverbruik M31510 M3
Gem. Stroomverbruik kWh28600 kWh
Gem. Waterhardheid7.50 dH

Positieve effecten van zacht water

 • Fris kraanwater.
 • Lager stroom- en gasverbruik.
 • Besparen op schoonmaakmiddelen.
 • Een milieuvriendelijke investering!

Nadelen van hard leidingwater

 • Onnodig hoge energierekening.
 • Hoog shampoo/zeepverbruik.
 • Kalkaanslag op kranen en tegels.
 • Onnodig poets- en boenwerk.

Actuele prijzen van waterontharders aanvragen

Vind een gespecialiseerde vakman in de buurt

Waterontharder kopen Winterswijk Kotten

Wil jij ook af van geïrriteerde huid en/of te veel schoonmaken? Meer en meer huishoudens plaatsen een professionele waterontharder. Dit systeem haalt kalk uit het leidingwater. Elke familie kan ervan genieten. Geen kalkaanslag in de badkamer, besparen op schoonmaakmiddelen, zachter wasgoed en maandelijks besparen op de energiekosten. In de gemeente Winterswijk vind je verscheidene leveranciers van wateronthardingsapparatuur. In enkele minuten vraag je een offerte aan. Voordelig een waterontharder laten installeren in Winterswijk Kotten hoeft weinig tijd te kosten.

 1. Voer je postcode en huisnummer in.
 2. Maak een keuze uit verschillende filtersystemen.
 3. Geef door hoeveel personen er in huis wonen en selecteer de plek van jouw watermeter.
 4. Vul je contactgegevens in (mail en telefoonnummer).
 5. Een regionale installateur neemt contact met je op en stuurt een scherpe offerte.

Waarom kiezen voor een waterontharder?
Een goede waterontharder in huis heeft ontzettend veel voordelen. De meest genoemde voordelen vatten we samen in de onderstaande tabel. Mogelijk ook interessant: Goede ontkalker.

PluspuntBeschrijving
DuurzaamMinder zeepproducten wegspoelen. Je stoot minder CO2 uit omdat je simpelweg minder energie gebruikt.
Apparaten gaan langer meeKostbare apparaten zoals Quookers zijn vrij van kalkaanslag en oxidatie. Apparaten gaan dan zo veel langer mee.
Lekkerder waterThee, koffie, bouillon of een glas water uit de kraan zal minder bitter smaken.
Minder schoonmaakmiddelenEr zijn minder reinigingsmiddelen nodig om schuim te krijgen. Je bespaart gemiddeld €40 p/jaar aan schoonmaakkosten.
Prettig voor je huidGeen droge, trekkerige huid na het douchen. Het helpt bovendien tegen eczeem.
Lagere energiekostenBij hard water ontstaat er snel kalk op verwarmingselementen van bijv. CV-ketels. Warmteoverdracht werkt zo minder goed en dat resulteert in een hoger energieverbruik.
Tabel met de voordelen van een water-ontkalkingsproduct in je woning.

Heb ik een waterontkalker nodig in Winterswijk Kotten?

Wellicht overweeg jij het laten installeren van een waterverzachter in Winterswijk Kotten. Dat is ook erg logisch. Zacht water zorgt voor langere levensduur van huishoudelijke apparaten en een lager gebruik van zeep en wasmiddelen. Maar is het echt noodzakelijk? Voor dit advies moeten we de huidige waterhardheid cijfers bestuderen.

 • Winterswijk Kotten ontvangt een waterhardheid van 7.50. Dat betekent matig hard water.
 • De consequenties hiervan is erg persoonlijk.
 • De waterhardheid verlagen is gunstig voor lichaam, gezondheid en milieu.
 • Denk aan lager energieverbruik, een zachte huid en ook bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Opmerking: deze hardheid heeft een lager gebruikscomfort, maar is niet ongezond!

Hardheid water in Winterswijk Kotten

De waterhardheid van het leidingwater in Winterswijk Kotten is om en nabij de 7.50 dH. Dit wil zeggen dat het water matig hard water is. In Nederland drukken we de waterhardheid uit in Duitse hardheid (dH). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per m3 water. 7.50 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 21,36 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-winterswijk-kotten-7107

Vaak gekozen modellen

 • Delta Simplex compact
 • Aquatechnic Ultrasoft 10
 • Judo MultiSoft 2P
 • Delta Ontario duplex
 • Watertotaal Euro Combi Cappers 14

Technische details: hoe werkt een waterverzachter?

De basis is eenvoudig: de waterverzachter zorgt voor lekker zacht water uit de kraan. Maar hoe werkt dat precies? De huidige generatie waterontharders (bijv. van merken als Aqua Service) werken op basis van ionenuitwisseling. Een cilinder met harsbolletjes wisselt calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. D.m.v. dit scheikundige proces wordt het kalk uit het water gehaald. Door het plaatsen van zo’n waterontkalker in Winterswijk Kotten reduceer je de dH waarde van 7.50 naar een gezonde 2 Dh. Er zal altijd een klein deel kalk overblijven, omdat dit gezond voor ons is. Het kalk dat overblijft is zo klein dat je het niet terugziet.

Regenereren met zout
Na een tijd zal de hars verzadigd raken. Elke 5/6 dagen moet de hars weer worden opgeladen met een zoute oplossing. Hiervoor wordt de term regenereren gebruikt. Er zal dus regelmatig zout moeten worden bijgevuld. Het zoutverbruik loopt zeer uiteen. Dit ligt bijv. aan grootte van het huishouden, de hardheid van het water en de capaciteit (type huishouden). Hieronder vatten we het hele proces van een ontkalkingsinstallatie nog een keer samen.

 1. Het harde water stroomt de waterverzachter in.
 2. De slimme harskorrels filteren kalk moleculen uit het leidingwater.
 3. Na verloop van tijd geraken de harskorrels verzadigd.
 4. De interne harsbolletjes worden automatisch gereinigd door gebruik te maken van regeneratiezout.
 5. Het resterende spoelwater verdwijnt in de afvoer.

Elektrische & mechanische waterontharders
We onderscheiden twee machines: Elektrische of mechanische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder werkt hydraulisch (met waterdruk). Op zelf ingestelde momenten spoelt regenereert de ontharder. De voordelen zijn een concurrerende prijs, gebruikt geen stroom en lagere onderhoudskosten. Er zijn ook negatieve aspecten: een relatief hoog zoutverbruik, een beperkte efficiëntie en geen inzicht in leuke gegevens. Beschikbaar vanaf €850.

Bij een elektronische waterontharder steek je de stekker in het stopcontact. Regeneratie kan getimed plaatsvinden. Belangrijke pluspunten zijn: kostenbesparing voor regeneratiezout, een zeer efficiënte werking en verschillende geavanceerde instellingen. De minpunten zijn: de duurdere prijzen, je hebt iets hogere stroomkosten en meer kans op storingen. Deze installaties worden al geplaatst voor €1300.

Enkele of dubbele harscilinder?
Plannen voor het kopen van een waterontharder? We maken onderscheid tussen een enkel- of dubbel systeem. Het prijsverschil is circa €450,00. Maar, waarin verschillen ze van elkaar?

 • Het belangrijkste voordeel van meerdere cilinders is dat je wel zacht water kunt gebruiken als het regeneratieproces bezig is.
 • In het geval van ontkalkers met maar één cilinder heb jij tijdens de regeneratiecyclusniet de beschikking tot zacht water.
 • Producten met dubbele cilinders kunnen meer water filteren. Vaak gekozen voor wat grotere huishoudens.
 • 2 cilinders is niet schoner of beter, het is vooral een stukje extra comfort. Elke dag 100% zacht water in Winterswijk Kotten.

Voor eens en altijd afrekenen met kalk?

Wij koppelen je aan product-experts voor installatiewerk.

Wat is prijs van zo’n installatie?

De kosten van een waterontkalker zijn erg wisselend. Dit loopt van €170 voor een magnetische ontharder tot meer dan €1450 voor een elektrisch apparaat met alle functies. De kosten hangen af van het merk en model, of het een elektrisch of mechanisch systeem is en het aantal liter. Behalve deze initiële kosten heb je ook een stukje installatie en onderhoud. Meerdere waterontharder installateurs geven een extra scherpe prijs als je kiest voor een onderhoudscontract. Een laatste kostenpost is zogenaamd ontkalkingszout wat nodig is voor het schoonspoelen. De onkosten van waterverzachters beginnen vanaf ongeveer €710 waarbij installatie niet is inbegrepen. Een luxe systeem kost gemiddeld tussen de €1400 en €1750 incl. installatie. In onderstaande schema vind je de geschatte kosten van een waterontharder in Winterswijk Kotten.

Weten wat het kost om een waterontkalker te plaatsen? Open onze handige offerte-service en bekijk actuele tarieven bij de beste installateurs. Met die methode kan iedereen makkelijk en gratis monteurs, soorten installaties en de onkosten vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Vanaf €110
Mechanische waterontharderRond de €660
Elektrische waterontharderVanaf €1150
Regeneratiezout€27,50 per 50 kg
Onderhoud (indicatie)Circa €130 per jaar
MontagekostenVanaf €190
Overzicht met de uiteindelijke kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik een waterontharder nodig in Winterswijk Kotten?
De hardheid in Winterswijk Kotten ligt rond de 7.50 dH. De referentiewaarde in de provincie Gelderland bedraagt 6.34 dH. Het water kan in potentie dus een stuk zachter. Een geavanceerd ontkalkingssysteem trekt kalk moleculen uit het leidingwater wat zorgt voor een gunstigere waterhardheid. Dit water smaakt een stuk beter en biedt voordelen als een langere levensduur van huishoudelijk apparaten en ook bestaande kalkaanslag verdwijnt.

Wat is de terugverdientijd van een waterontkalker?
De berekening is niet moeilijk: per €1,00 die je eraan uitgeeft zie je uiteindelijk weer €0,70 tot €0,80 terug. Wij zijn dan ook van mening dat je vooral een waterontharder neemt als extra luxe en comfort in het dagelijks leven. Denk hierbij aan minder huidproblemen en huidirritaties, fris kraanwater, zachter wasgoed en minder tijd kwijt aan schoonmaken. Bijkomend voordeel is dat je ook je steentje bijdraagt aan het milieu.

Hoe werkt de waterontkalker?
Om water kalkvrij te maken zorgt het apparaat ervoor dat calciumionen en magnesiumionen aan het water worden onttrokken. Dit regelt men doordat het harde leidingwater door een cilinder met kunsthars gaat. De magnesium en calcium delen hechten zich aan deze hars. In de 2e cilinder worden deze korrels weer schoongemaakt door een regeneratie behandeling. Hiervoor is speciaal onthardingszout nodig. Er bestaan ook goedkope magnetische ontharders die alleen gebruik maken van een andere methode. De werkzaamheid van dit soort modellen wordt door wetenschappers afgekeurd.

Moet ik het systeem onderhouden of bijvullen?
Het onderhoud van de waterontkalking installatie hoeft niet moeilijk te zijn, maar het moet wel elk jaar even worden nagekeken. Machines met speciale ontkalkingstabletten voor het regenereren van de hars dien je zo’n 4 keer per jaar bij te vullen. Een goede reiniging is cruciaal zodat het systeem efficiënt blijft werken. Veel kopers besluiten om jaarlijks onderhoud af te nemen (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Winterswijk Kotten.

Wat zijn de belangrijkste waterontharder voordelen?
Het inzetten van een waterreiniger voor kalkvrij water is succesvol. De voordelen lopen flink uiteen. Neem nou aspecten als: verlaging van de maandlasten voor energie, meer smaak aan koffie en thee, 50 % – 75% minder schoonmaakmiddelen nodig, minder last van droge huid, geen kalkaanslag op douchewand en tegels, extra schoon servies, de apparatuur in huis gaat wat langer mee en de duurzame gedachte achter deze investering.

Plaats een reactie