Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Winterswijk Ratum

Heb je in huis last van kalkaanslag, een witte aanslag op het glaswerk, een CV-ketel die niet meer optimaal werkt of een irriterende huid? De kans is groot dat dit komt door erg hard water. In deze regio heb je een gemiddelde waterhardheid van 7.50 dH. Wat in potentie schade kan aanrichten. Het laten plaatsen van de beste waterontharder in Winterswijk Ratum heeft als doel kalkvrij water in huis. Het is bijvoorbeeld goed voor je huid, en het zorgt ook voor minder CO2 uitstoot. Op dit portaal check je bruikbare info over diverse types waterverzachters: welke type ontharders zijn er, waarom is het zo populair, en verdien ik het ook terug?

 • Waterhardheid van ongeveer 7.50 dH in Winterswijk Ratum.
 • Hierdoor ontstaan onder andere minder lekker water en verstopte leidingen.
 • Zorgt dat de waterhardheid daalt naar onder de 3 Dh.
 • De voordelen: een beter presterende CV-ketel, een zachte huid na bad of douche en een lager gebruik van zeep en wasmiddelen.
 • Vraag een offerte aan en probeer het direct uit. Bespaar tot wel €320 op jaarbasis.

Lees verder over: Tips bij een waterontharder kopenWelke voordelen zijn er?Wat levert het mij op?Waterhardheid Winterswijk RatumWerkingKostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieGelderland
GemeenteWinterswijk
Postcode7106
Gem. Gasverbruik M31510 M3
Gem. Stroomverbruik kWh28600 kWh
Gem. Waterhardheid7.50 dH

Het effect van zacht water

 • Een glanzende vaat.
 • Besparing op de energierekening.
 • Minder gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Draagt bij aan een beter milieu!

De risico’s bij hard leidingwater

 • Slecht functionerende apparaten.
 • Huidirritaties.
 • Kalkstrepen op ramen.
 • Te veel schoonmaken.

Actuele prijzen van waterontharders aanvragen

Direct meerdere offertes van lokale vakmannen

Waterontharder kopen Winterswijk Ratum

Zit jij thuis ook met rendementsverlies van verwarming en strepen op je ruiten? Een toenemende groep Hollanders en Belgen kiezen voor de installatie van een betrouwbare waterontharder. Een dergelijke installatie haalt de hardheidsmineralen uit het water. Elk gezin zal hier voordeel uit halen. Geen kalkaanslag op douchekop, Geen glascorrosie of witte aanslag, betere smaak van water en geen onnodig gas- en stroomverbruik meer. In de buurt van de gemeente Winterswijk zijn meerdere leveranciers van wateronthardingsapparatuur. In enkele minuten vraag je een offerte aan. Een specialist vinden om jouw waterontharder te installeren in Winterswijk Ratum heb je binnen mun van tijd geregeld.

 1. Vul je adresgegevens in de tool in.
 2. Specificeer de opdrachtomschrijving.
 3. Beschrijf je gezinssituatie en geef aan waar de watermeter precies zit.
 4. Vul je contactgegevens in (mail en telefoonnummer).
 5. Een plaatselijke installateur stuurt jou zo snel mogelijk een interessante offerte.

Voordelen plaatsen waterontharder?
Een goede waterontharder kopen kent verschillende voordelen. De belangrijkste voordelen zijn opgesomd in de volgende tabel. Lees ook verder over: Duurzame ontharder.

PluspuntUitleg
DuurzaamEr is minder zeep noodzakelijk. De CO2 uitstoot is lager omdatje minder energie gebruikt.
Apparaten gaan langer meeApparaten met verwarmingselementen zoals boilers zijn vrij van kalkaanslag en oxidatie. Apparaten gaan tot 35% langer mee.
Smaakvoller waterThee, koffie, limonade of glas kraanwater is lekkerder, frisser en smaakvoller.
Vermindert schoonmaakmiddelenEr zijn minder reinigingsmiddelen nodig om schuim te krijgen. Beperk de jaarlijkse kosten voor schoonmaakmiddelen.
Minder last van eczeemEen lekker zachte huid na het douchen. Minder last van huidirritatie / eczeem.
Lagere energiekostenBij hard water ontstaat er snel kalk op verwarmingselementen van bijv. vaatwassers. Daardoor werken deze apparaten minder efficiënt en dat geeft een onnodig hoog energieverbruik.
Tabel met de voordelen van een woning uitgerust met een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik ook een waterontkalker nodig in Winterswijk Ratum?

Mogelijkerwijs bekijk jij de opties voor het laten installeren van een waterverzachter in Winterswijk Ratum. En dat is geen gek idee. Zacht water zorgt voor een efficiëntere warmteoverdracht en zachte kleding, bedlinnen en handdoeken. Kan ik dan niet zonder? Om deze vraag te beantwoorden bekijken we eerst de waterhardheid in jouw regio.

 • Winterswijk Ratum ontvangt een waterhardheid van 7.50. Concreet: matig hard water.
 • Hoeveel last je ervan hebt is per persoon weer anders.
 • Het terugdringen van de waterhardheid biedt comfort.
 • O.a. lagere energierekening, zacht en smaakvol water en veel minder zeep en wasmiddel nodig.
 • Opmerking: dit soort water kan je zonder problemen drinken.

Hardheid water in Winterswijk Ratum

De waterhardheid van het leidingwater in Winterswijk Ratum is 7.50 dH. Experts leggen dit ook wel uit als water dat matig hard water is. Duitse hardheid (dH) is de eenheid waarin we de hardheid van water uitdrukken. 1 dH wil zeggen 17,8 gram kalk in elke M3 water. 7.50 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 21,36 kilogram kalkaanslag-vormende deeltjes.

waterontharder-winterswijk-ratum-7106

Populaire merken en modellen

 • Delta Rusela
 • AEG 26 L
 • Boshuis Combilux plus 400
 • Watergenius HWS 2500
 • Boshuis Combilux plus 100

Hoe werkt de waterverzachter?

Het is nu een aantal keer voorbij gekomen: een waterverzachter haalt kalk uit het water. Maar wat ligt hieraan ten grondslag? Het gros van de waterontharders (van merken als Kenmore) maken gebruik van de techniek van het uitwisselen van ionen. Een filter met harskorrels vervangt de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. Op deze wijze zal het kalk uit het water worden gefilterd. Door het plaatsen van zo’n waterontkalker in Winterswijk Ratum verklein je de dH waarde van 7.50 naar een Dh van ongeveer 3. Een miniscuul beetje kalk blijft wel intact, het bevat enkele belangrijke voedingsstoffen. Dit percentage kalk is zo klein dat je het niet terugziet.

Schoonspoelen met zout
Na een tijd zal de hars zijn kracht verliezen. Om de 6/7 dagen gebruik de machine zout om de harskorrels schoon te maken. Dit noemen we ook wel regenereren. Het zoutreservoir dient regelmatig gevuld te worden. Hoeveel kilogram zout je nodig hebt is afhankelijk van het aantal m3 water dat je verbruikt, de gekozen resthardheid en het soort ontharder (klein of groot). Samenvattend werkt een ontkalkingsinstallatie als volgt.

 1. Hard water komt vanuit de leidingen de waterverzachter binnen.
 2. Herbruikbare harskorrels onttrekken het kalk aan het leidingwater.
 3. Ongeveer eens per week raken de harskorrels verzadigd met magnesium en calcium.
 4. De harsbolletjes worden weer schoongespoeld aan de hand van regeneratiezout.
 5. Het “vuile” spoelwater gaat richting het riool.

Mechanische & elektrische waterontharders
Er bestaan twee machines: Mechanische en elektrische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder is werkzaam op basis van waterdruk. Het systeem regenereert op zelf ingestelde momenten. Belangrijke pluspunten zijn een concurrerende prijs, het gebruikt geen energie en er is minder onderhoud nodig. Natuurlijk zijn er nadelen: meer zoutverbruik, een matige efficiëntie en geen inzicht in leuke gegevens. Deze installaties worden al geplaatst voor €910.

Bij een elektronische waterontharder steek je de stekker in het stopcontact. Regeneratie kan getimed plaatsvinden. De belangrijkste voordelen zijn: besparing op regeneratiezout, het werkt efficiënter en verschillende geavanceerde instellingen. Nadelen: een hogere prijs, bij een stroomstoring werkt het niet en soms dure onderhoudscontracten. Je koopt zo’n machine al vanaf €1225.

Enkel- of dubbel cilinder kiezen?
Op termijn een waterontharder kopen?We maken onderscheid tussen een dubbele- of enkele harscilinder. Het verschil in prijs is circa €360,00. Hieronder leggen we uit wat de verschillen zijn.

 • Het handige van een machine met een dubbele cilinder is dat je ook water kunt gebruiken als de hars wordt gespoeld.
 • Wanneer we spreken over één cilinder ontkalkers heb je – als de ontharder aan het reinigen is – eventjes geen zacht water uit de kraan.
 • Producten met dubbele cilinders zijn in staat om meer water tegelijkertijd te ontkalken. Extra handig voor gezinnen die veel water verbruiken.
 • Een systeem met dubbele cilinder heeft dus dezelfde werking, het zorgt puur voor wat extra comfort. Kies ook voor zacht water in Winterswijk Ratum.

Eindelijk een kalkvrije woning?

Wij koppelen je aan product-specialisten voor montagewerk.

Wat is prijs van zo’n systeem?

De investering van een waterontharder lopen zeer uiteen. Van €55 voor ontharders die magnetisch werken tot meer dan €2100 voor een innovatief elektrisch apparaat. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door of je een A- of B-merk kiest, of je kiest voor mechanisch/elektrisch en hoeveel liter het systeem aankan. Naast deze kosten betaal je ook voor de installatie en het onderhoud. Meerdere waterontharder installateurs bieden een lagere prijs aan als je ook een onderhoudscontract afsluit. Een laatste kostenpost is ontkalkingszout dat je eens in de zoveel tijd moet aanvullen. De onkosten van dergelijke installaties zijn zo’n €830 waarbij installatie niet is inbegrepen. Een slim systeem heeft een prijskaartje tussen de €1375 en €2250 inclusief plaatsing. In het volgende schema bieden we de actuele kosten van een waterontharder in Winterswijk Ratum.

Weten wat het kost om af te rekenen met kalk dankzij een waterontkalker? Probeer dan onze waterontharder-vergelijker en vraag prijzen op bij erkende installateurs. Met die methode kan iedereen makkelijk supersnel modellen, verschillende installaties en de onkosten vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderCirca €80
Waterontharder (mechanisch)C.a. €720
Waterontharder (elektronisch)Circa €1090
Zouttabletten€17,50 voor 25 kg
OnderhoudskostenC.a. €145 op jaarbasis
InstallatiekostenV.a €160
Overzicht met de huidige kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is een waterontharder nodig in Winterswijk Ratum?
De hardheid van het leidingwater in Winterswijk Ratum is gemiddeld 7.50 dH. De referentiewaarde in de provincie Gelderland komt uit op ongeveer 6.34 dH. Prima te drinken, maar het kan beter! Een speciaal ontkalkingssysteem onttrekt magnesium en calcium uit het leidingwater wat een positief effect heeft op de waterhardheid. Dit water smaakt een stuk beter en biedt verschillende voordelen zoals een glanzende vaat en ook bestaande kalkaanslag verdwijnt.

Wat is de terugverdientijd van een waterontkalker?
De stelregel is eenvoudig: van elke euro die in de installatie wordt gestoken zul je een besparing realiseren van +/- €0,70. Het is belangrijk om te vermelden dat je met name een waterontharder moet laten plaatsen voor het gemak en wooncomfort. Denk aan minder huidproblemen en huidirritaties, smaakvol water, een super zachte was en veel minder poetsen in huis. Ook draagt het bij aan een beter milieu.

Hoe maakt een waterontkalker zacht water?
Om kalk uit het water te halen zullen magnesium en calcium deeltjes moeten worden verwijderd. Dit gebeurt doordat hard water door een cilinder met kunsthars korrels wordt gepompt. Deze calcium en magnesium elementen hechten zich aan deze hars. In een eventuele tweede cilinder gaat de machine de harskorrels schoonspoelen door een natriumoplossing. Kies voor betrouwbaar onthardingszout. Eventueel kun je kiezen voor goedkope magnetische ontharders die alleen gebruik maken van een andere methode. Het effect van dergelijke systemen is niet erg betrouwbaar.

Moet ik het ook onderhouden of bijvullen?
Het onderhoud van de waterontkalking installatie is zo gepiept, maar moet je zeker niet overslaan. Installaties met speciale ontkalkingstabletten voor het regeneratieproces vul je ieder kwartaal bij met zout. Een schone installatie is noodzakelijk voor een goede efficiënte werking. Optioneel kan je ervoor kiezen om jaarlijks onderhoud af te nemen (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Winterswijk Ratum.

Welke voordelen kent een waterontharder?
De waterreiniger maakt hard water zacht en kalkvrij. Dat biedt je als woningbezitter veel voordelen. Onder andere: gunstig energieverbruik, betere smaak van water, je bespaart op gebruik van schoonmaakmiddelen, het is goed voor de huid/haar, geen kalkaanslag in de badkamer, mooie schone glazen, huishoudelijke apparaten gaan langer mee en het feit dat het erg milieubewust is.

Plaats een reactie