Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Winterswijk Brinkheurne

Heb je last van kalkaanslag, kalkstrepen op ramen, dichtgeslibde leidingen of geïrriteerde huid? Waarschijnlijk komt dat door de hardheid van het water. In deze regio heb je een gemiddelde waterhardheid van 7.50 dH. Wat in potentie schade kan aanrichten. Het gebruik van de beste waterontharder in Winterswijk Brinkheurne zorgt voor schoon en zacht water waar vrijwel geen kalk in zit. Dit is goed voor jouw gezondheid, maar draagt ook bij aan een beter milieu. Op waterontharderrevolutie.nl lees je waardevolle info over verschillende soorten waterverzachters: wat is het, waarom moet ook jij het overwegen, en wat is de investering?

 • Gemeten waterhardheid van 7.50 dH in Winterswijk Brinkheurne.
 • Hierdoor ontstaan problemen als slecht functionerende apparaten en dichtslibbende waterleidingen.
 • De waterontharder filtert het water (magnesium & calcium).
 • De voordelen: structureel lagere energiekosten, lekkere watersmaak en bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Laat een systeem plaatsen een kies voor duurzaam gemak. Het kan veel opleveren, tot wel €290 op jaarbasis.

Snel naar: In 5 stappen een waterontharder kopenWelke voordelen zijn er?Is het echt nodig?Waterhardheid Winterswijk BrinkheurneWerkingGemiddelde kostenVeelgestelde vragen


ProvincieGelderland
GemeenteWinterswijk
Postcode7115
Gem. Gasverbruik M31510 M3
Gem. Stroomverbruik kWh28600 kWh
Gem. Waterhardheid7.50 dH

Waar kiezen voor zacht water?

 • Zachte huid na bad of douche.
 • Gunstig energieverbruik.
 • Tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken.
 • Een milieuvriendelijke investering!

Negatieve effecten hard leidingwater

 • Hoger stroomverbruik apparaten.
 • Droge haren na een douchebeurt.
 • Aanslag op servies.
 • Koffie of thee dat bitter smaakt.

Vergelijk offertes voor waterontharder

Vind een gespecialiseerde vakman in de buurt

Waterontharder kopen Winterswijk Brinkheurne

Heb je in huis last van een droge huid en/of aanslag op servies? Een groeiend aantal Hollanders en Belgen bestellen een betrouwbare waterontharder. Een dergelijk systeem haalt kalk uit het leidingwater. Een meerwaarde voor elk huis. Geen kalkaanslag in de badkamer, besparen op schoonmaakmiddelen, zacht en smaakvol water en een efficiëntere verwarming. In de buurt van de gemeente Winterswijk kun je kiezen uit allerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Een vrijblijvende offerte is zo aangevraagd. Iemand vinden die jouw waterontharder kan installeren in Winterswijk Brinkheurne hoeft niet moeilijk te zijn.

 1. Vul je adresgegevens in de tool in.
 2. Kies het type product dat je wilt installeren.
 3. Kies de grootte van het huishouden en laat vast weten waar de watermeter zit.
 4. Kies welk telefoonnummer & mailadres gebruikt kan worden.
 5. Een professionele installateur zal jou benaderen met een heldere offerte.

Waarom een waterontharder plaatsen?
Het gebruik van een goede waterontharder heeft verschillende voordelen. De meest bekende voordelen vind je terug in de tabel hieronder. Bezoek ook de pagina over: Voordeligste verzachter.

PositiefUitleg
DuurzaamMinder zeepresten en plastic afval. Verlaging van CO2 uitstoot doordat apparaten zuiniger werken.
Apparaten gaan langer meeDure apparatuur zoals wasdrogers zijn door het zachte water vrij van kalkaanslag. Apparaten gaan tot 35% langer mee.
Kalkvrij water smaakt beterThee, koffie, bouillon of glas kraanwater is minder troebel en beter van smaak.
Minder schoonmaakmiddelenZacht water zal veel sneller schuimen. De schoonmaakkosten nemen flink af (tot wel €40 per jaar).
Fijn en zacht voor elke huidEen zachte huid en minder droog haar na het douchen. Minder last van huidirritatie / eczeem.
Besparen op energiekostenKalk zet zich af op warme delen bij bijvoorbeeld Quookers. De warmteoverdracht is minder effectief en dat verhoogt het energieverbruik.
Tabel met de pluspunten van een water-ontkalkingsproduct in je woning.

Is een waterontkalker nodig in Winterswijk Brinkheurne?

Misschien zoek jij iemand die kan helpen met het installeren van een waterverzachter in Winterswijk Brinkheurne. De redenen spreken doorgaans voor zich. Kalkvrij water biedt een zachte huid na bad of douche en een vermindering van schoonmaakproducten. Maar heb ik het wel echt nodig? Voor het antwoord daarop is het allereerst belangrijk om te kijken naar de waterhardheid in jouw plaats.

 • Winterswijk Brinkheurne heeft een waterhardheid van 7.50. Dat betekent matig hard water.
 • Het effect daarvan is erg persoonlijk.
 • De waterhardheid verlagen heeft heel uiteenlopende voordelen.
 • Onder andere lagere stookkosten, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en geen strepen meer op glas en lak.
 • Uit de test: water met deze hardheid (dH) is niet per definitie ongezond.

Hardheid water in Winterswijk Brinkheurne

De waterhardheid van het water in Winterswijk Brinkheurne ligt op ong. 7.50 Duitse graden. Dit houdt in dat het water matig hard water is. In Nederland drukken we de waterhardheid uit in Duitse hardheid (dH). 1 dH wil zeggen 17,8 gram kalk in elke M3 water. 7.50 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 21,36 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-winterswijk-brinkheurne-7115

Vaak geplaatste ontharders

 • Detandt-Simon Primo 20
 • Grunbeck Weichwassermeister GSX10
 • 038waterontharder Separaat 20
 • Wateronthardershop Euro Combi Elegant 14
 • Ecowater Galaxy VDR14

Hoe werkt de waterverzachter?

Het uitgangspunt is duidelijk: een waterverzachter zorgt voor zachter water. Maar hoe werkt dat in de praktijk? Innovatieve waterontharders (van bijv. Van Marcke) werken op basis van het uitwisselen van ionen. Een filter met harskorrels wisselt magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. D.m.v. dit scheikundige proces wordt het kalk uit het water gehaald. Door het plaatsen van zo’n waterontkalker in Winterswijk Brinkheurne reduceert je de dH waarde van 7.50 naar een zachte 3 Dh. Er zal altijd een klein deel kalk overblijven, het bevat enkele belangrijke voedingsstoffen. Deze hoeveelheid kalk is onvoldoende voor kalkvorming.

Schoonspoelen (regeneratie)
Op een gegeven moment raakt de hars verzadigd. Elke week wordt de hars schoongespoeld met pekelwater. Dit noemen we ook wel regenereren. Houd er dus rekening mee dat je dit moet bijvullen. Hoeveel kilogram zout je nodig hebt wordt bepaald door het waterverbruik, instellingen zoals resthardheid en de grootte van de installatie. Een ontkalkingsinstallatie werkt dus in 5 stappen.

 1. Hard water komt vanuit de leidingen de waterverzachter binnen.
 2. Innovatieve harskorrels onttrekken de kalk uit het water.
 3. Eens in de 7 dagen raken de harskorrels verzadigd met calcium- en magnesiumionen.
 4. De aanwezige harsbolletjes worden opnieuw geactiveerd door gebruik te maken van regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk gaat via een afvoer naar het riool.

Elektrische & mechanische waterontharders
Er zijn eigenlijk 2 machines: Elektrische of mechanische waterontkalkers. Een mechanische ontharder werkt hydraulisch (met waterdruk). Regenereren gaat op gezette tijden. De belangrijkste voordelen zijn een concurrerend tarief, er zijn geen energieverbruik kosten en je hebt heel beperkte onderhoudskosten. Er zijn ook negatieve aspecten: meer zoutverbruik, een inefficiënte werking en je kunt de resthardheid niet instellen. Te bestellen vanaf c.a. €870.

Zo’n elektronische waterontharder heeft stroom nodig. Het regenereren start op slimme momenten. Het gemak zit ‘m in: minder regeneratiezout, een slimme werking en inzicht in verschillende gegevens. Nadelen: de hogere aanschafprijs, bij een stroomstoring werkt het niet en soms dure onderhoudscontracten. De prijs van zo’n systeem begint bij €1250.

Ontharder met enkel- of dubbel cilinder?
Ga je een waterontharder kopen? Dan zijn er eigenlijk 2 smaken: dubbele- of enkele harscilinder. Het verschil in prijs bedraagt circa €370,00. Maar waarom moet je daar voor kiezen?

 • Het gemak van een de 2e cilinder is dat je wel zacht water kunt gebruiken tijdens het gehele regeneratieproces.
 • In de situatie met ontkalkers met maar één cilinder heb je (wanneer het systeem aan het spoelen is) geen gefilterd zacht water om te gebruiken.
 • Installaties met dubbele cilinders hebben een grotere filtermogelijkheden. Een stukje comfort bij gezinnen met een hoog waterverbruik.
 • Een systeem met dubbele cilinder werkt identiek als een enkele cilinder, het enige verschil is een klein beetje comfort. Altijd toegang tot zacht water in Winterswijk Brinkheurne.

Geen kalkaanslag meer in huis?

Ontvang contactgegevens van product-specialisten voor installatiewerk.

Hoeveel kost zo’n installatie?

De uiteindelijke kosten van een ontharder kunnen zeer uiteenlopen. Ze zijn er al vanaf €105 voor ontharders die magnetisch werken tot wel €1400 voor een luxe model met uitgebreide instellingen. De prijs hangt af van het model, het type ontharder en de omvang van het systeem. In aanvulling op deze aanschafkosten betaal je ook installatie- en onderhoudskosten. Sommige waterontharder installateurs kunnen extra korting geven als je ook een onderhoudscontract afsluit. Verder heb je speciaal ontkalkingszout dat je regelmatig moet kopen. De kosten van ontkalkers zijn zo’n €780 waarbij installatie niet is inbegrepen. Een slimme installatie ligt qua kosten tussen €1525 en €2125 incl. installatie. In het volgende schema achterhaal je de geschatte kosten van een waterontharder in Winterswijk Brinkheurne.

Overweeg je om een waterontkalker in je huis te installeren? Kies dan nu voor onze vergelijkingstool en check de huidige kosten bij erkende installateurs. Op basis daarvan kun jij eenvoudig en vandaag nog modellen, soorten waterverzachters en totaalprijzen naast elkaar zetten.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Rond de €110
Mechanische waterontharderRond de €750
Waterontharder (elektronisch)C.a. €1100
Onthardingstabletten€50 voor 100 kilo
Onderhoud (indicatie)Rond de €85 per jaar
MontagekostenCirca €275
Overzicht met de uiteindelijke kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het hebben van een waterontharder noodzakelijk in Winterswijk Brinkheurne?
De hardheid van het kraanwater in Winterswijk Brinkheurne is doorgaans 7.50 dH. De meting in de provincie Gelderland is om en nabij de 6.34 dH. Hier valt dus nog wel winst te boeken. Een professioneel ontkalkingssysteem ontneemt magnesium en calcium uit het leidingwater wat leidt tot zacht water. Dit zachte water is beter van smaak en biedt voordelen als lager stroom- en gasverbruik en geen kalkaanslag op bestek en servies.

Heeft een waterontkalker een goede terugverdientijd?
Er is een makkelijke vuistregel: van elke €1 die je in dit product steekt zul je een besparing realiseren van +/- €0,70. Wij vinden dat je overwegend een waterontharder moet installeren voor meer wooncomfort en gebruiksgemak. Bijvoorbeeld een zachte huid en droog haar, een lekkere watersmaak, een super zachte was en minder poets- en boenwerk. Neem je verantwoordheid voor het milieu!

Technische details: hoe werkt een waterontkalker?
Om het kalk uit het leidingwater te halen moet het magnesium en calcium uit het water worden onttrokken. Dit is mogelijk doordat hard leidingwater door een cilinder met kunsthars bolletjes wordt geleid. De magnesium en calcium delen hechten zich aan de kunstharskorrels. In een eventuele tweede cilinder worden deze korrels weer schoongemaakt door middel van zout. Kies voor betrouwbaar onthardingszout. Je kunt ook besparen met een goedkope magnetische ontharders die op een totaal andere manier functioneren. De werking van zo’n magneet is zeer twijfelachtig.

Hoe vaak moet ik bijvullen of onderhoud plegen?
Het onderhouden van een waterontkalking installatie is zo gepiept, maar moet je zeker niet overslaan. Ontkalkers met speciale ontkalkingstabletten voor de regeneratie behandeling zul je deze gemiddeld eens in het kwartaal moeten bijvullen. Een schoon apparaat is nodig om de kwaliteit van het water te waarborgen. Veel kopers besluiten om een onderhoudscontract af te sluiten bij de leverancier van waterontharders in Winterswijk Brinkheurne.

Hoe zit het met de waterontharder voordelen?
Een waterreiniger zorgt voor kalkvrij water. De voordelen lopen flink uiteen. Neem nou aspecten als: lager stroom- en gasverbruik, lekkerdere koffie en thee, 50 % – 75% minder schoonmaakmiddelen nodig, een zachte huid en minder droog haar, niet langer last van kalkaanslag, een super zachte was, langere levensduur van huishoudelijke apparaten en de duurzame gedachte achter deze investering.

Plaats een reactie