Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Winterswijk Huppel

Wil je definitief afrekenen met kalkaanslag, kalkstrepen op glas en lak, slecht functionerende apparaten of huidirritaties? De kans is groot dat dit komt door aanwezigheid van hard water. In deze omgeving heb je te maken met een waterhardheid van ongeveer 7.50 dH. Dit is mogelijk een oorzaak van deze voorvallen. Het laten plaatsen van de beste waterontharder in Winterswijk Huppel resulteert in zacht en schoon water zonder kalk. Dat is lekker, maar ook goed voor de gezondheid, maar draagt ook bij aan een beter milieu. Op dit portaal tref je belangrijke informatie over de waterverzachters: wat is het, waarom moet ook jij het overwegen, en welke investering is nodig?

 • Gemiddelde waterhardheid van 7.50 dH in Winterswijk Huppel.
 • Dit is de oorsprong van bijvoorbeeld glascorrosie en minder presterende verwarmingssystemen.
 • De waterontharder verlaagde de hardheid naar 2DH.
 • Positieve gevolgen zijn: lagere energiekosten, zacht en smaakvol water en ook bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Wacht niet langer en ervaar het gemak. Profiteer van besparingen tot c.a. €300 per jaar.

Thema’s: Waar op letten bij waterontharder kopenWat zijn de voordelen?Wat levert het mij op?Waterhardheid Winterswijk HuppelHoe functioneert zo’n installatie?KostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieGelderland
GemeenteWinterswijk
Postcode7105
Gem. Gasverbruik M31510 M3
Gem. Stroomverbruik kWh28600 kWh
Gem. Waterhardheid7.50 dH

Het effect van zacht water

 • Zacht en smaakvol water.
 • Kalkvrije leidingen.
 • Geen kalkaanslag op sanitair en kranen.
 • Focus op duurzaamheid (milieu)!

Het risico van hard leidingwater

 • Een CV-ketel die niet meer optimaal werkt.
 • Veel schoonmaakproducten nodig.
 • Doffe aanslag in keuken en badkamer.
 • Onnodig poets- en boenwerk.

Vraag offerte aan voor waterontharder

Snel een offerte in de mailbox

Waterontharder kopen Winterswijk Huppel

Zit jij thuis ook met verstopte leidingen of witte aanslag op het glaswerk? Een toenemende groep Nederlanders kiezen voor de installatie van een elektrische waterontharder. Zo’n installatie onttrekt kalk uit het water. Elke familie kan ervan genieten. Geen kalkaanslag op je sanitair en apparatuur, veel minder schoonmaakwerkzaamheden, zachtere was en een lager stroom- en gasverbruik. In de omgeving van de gemeente Winterswijk werken diverse leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vraag nu in 3 eenvoudige stappen een offerte aan. Een specialist vinden om jouw waterontharder te installeren in Winterswijk Huppel hoeft weinig tijd te kosten.

 1. Start met het invullen van je adresgegevens.
 2. Geef aan naar welke dienst je zoekt.
 3. Klik op de gezinssituatie die passend is en kies de plek van jouw watermeter (indien bekend).
 4. Verstrek nog enkele contactgegevens.
 5. Een regionale installateur biedt je op korte termijn een gespecificeerde offerte.

Waarom een waterontharder plaatsen?
Het plaatsen van een goede waterontharder heeft ontzettend veel voordelen. De meest genoemde voordelen zijn opgesomd in de volgende tabel. Bezoek ook de pagina over: Voordeligste ontharder.

PositiefBeschrijving
DuurzaamMinder zeepproducten wegspoelen. Daarnaast daalt de CO2 uitstoot doordat je apparaten minder energie gebruiken.
Apparaten gaan 30% langer meeHuishoudelijke apparaten zoals heetwaterkranen vertonen veel minder kalkaanslag. Ook verlaagt dit het energieverbruik.
Smaakvoller waterEen kop koffie, thee of gewoon een glas water is lekkerder, frisser en smaakvoller.
SchoonmaakmiddelenEr zijn minder middelen nodig om schuim te krijgen. Je hebt daarom veel minder schoonmaakmiddelen nodig.
Prettig voor je huidGeen droge, trekkerige huid na het douchen. Het helpt bovendien tegen eczeem.
Lagere energiekostenBij hard water vormt er kalk op verwarmingselementen van bijvoorbeeld koffiezetapparaten. De apparaten werken daarom een stuk minder efficiënt en dat kost geld.
Tabel met de pluspunten van een huis met een geïnstalleerd water-ontkalkingsproduct.

Heb ik een waterontkalker nodig in Winterswijk Huppel?

Vermoedelijk zoek jij iemand die kan helpen met het installeren van een waterverzachter in Winterswijk Huppel. Hiervoor zijn goede redenen te bedenken. Zacht water heeft als voordeel ren glanzende vaat en textiel en kleding die langer mooi blijven. Maar hoe groot is de noodzaak? Voor het antwoord daarop moet je allereerst weten hoe het zit met de huidige waterhardheid.

 • Winterswijk Huppel ontvangt een waterhardheid van 7.50. Dit staat voor matig hard water.
 • Het gevolg van deze score is erg persoonlijk.
 • De waterhardheid verlagen heeft verschillende voordelen.
 • Bijvoorbeeld apparatuur gaat langer mee, minder huidproblemen en huidirritaties en geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen.
 • Noemenswaardig: dit type water is niet schadelijk voor mens en dier.

Hardheid water in Winterswijk Huppel

De waterhardheid van het drinkwater in Winterswijk Huppel is 7.50 Duitse graden. Dit wil zeggen dat het water matig hard water is. De hardheid van het water wordt meestal uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH wil zeggen 17,8 gram kalk in elke M3 water. 7.50 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 21,36 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-winterswijk-huppel-7105

Vraag offerte op in omliggende regio’s

Vaak geplaatste ontharders

 • Delta Ontario duplex
 • Waterboss Microboss CMB410n
 • Remon Waterontharders Neva XL
 • BWT AQA Perla 5
 • Watercompany Ultrasoft 9

Hoe werkt een waterverzachter eigenlijk?

Het is al een aantal keer genoemd: de waterverzachter haalt kalk en magnesium uit het kraanwater. Maar hoe werkt dat in de praktijk? Innovatieve waterontharders (van bijv. Honeywell) maken gebruik van de techniek van het uitwisselen van ionen. Een cilinder met harsbolletjes vervangt de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. Zo ontstaat zacht water waar bijna geen kalk meer in zit. Door het plaatsen van deze waterontkalker in Winterswijk Huppel minimaliseer je de dH waarde van 7.50 naar een fijne 2.5 Dh. Een miniscuul beetje kalk blijft wel intact, het is van belang voor de algehele gezondheid. Het kalk dat overblijft zal overigens niet leiden tot kalkvorming.

Schoonspoelen met zout
Op een gegeven moment zal de onthardingshars verzadigen. Om de 6/7 dagen moet de hars worden schoongespoeld met zout. De harsbolletjes worden opnieuw geladen, dit noemen we regenereren. Houd er dus rekening mee dat je dit moet bijvullen. De hoeveelheid zout ligt aan zaken als hoeveel water je gebruikt, instellingen zoals resthardheid en de afmeting (kleine of grote machine). Concreet werkt de ontkalkingsinstallatie dus in 5 stappen.

 1. Vanuit de hoofdkraan komt hard water de waterverzachter binnen.
 2. Herbruikbare harskorrels filteren magnesium en calcium (kalk) uit het water.
 3. Ongeveer eens per week geraken de harskorrels verzadigd.
 4. De aanwezige harsbolletjes moeten worden schoongemaakt door middel van regeneratiezout.
 5. Het afvalwater met kalk wordt naar het riool afgevoerd.

Mechanische & elektrische waterontharders
We onderscheiden 2 producten: Mechanische of elektrische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder gebruikt waterdruk voor zijn functioneren. Regeneraties wordt gestuurd op tijd. De belangrijkste voordelen zijn een schappelijke tarief, geen stroomkosten en het is onderhoudsarm. De nadelen zijn: veel zoutverbruik, een beperkte efficiëntie en geen inzicht in statistieken. Je koopt zo’n machine al vanaf €850.

De elektronische waterontharder werkt op stroom. Het regenereren start op slimme momenten. De belangrijkste voordelen zijn: een relatief laag regeneratiezout verbruik, de innovatieve werking en inzicht in verschillende gegevens. De nadelen zijn: de tarieven, bij een stroomstoring werkt het niet en hoge kosten qua onderhoud. Je koopt zo’n machine al vanaf €1000.

Verschil enkele- en dubbele cilinder
Oriënteer jij je op het kopen van een waterontharder? We maken onderscheid tussen een dubbel- of enkel cilinder systeem. Het verschil in prijs is circa €390,00. Wat zijn nu precies de verschillen?

 • Het pluspunt van de 2e cilinder is dat er gewoon zacht water uit de kraan komt als het systeem één van de filters aan het reinigen is.
 • In de situatie met 1 cilinderige ontkalkers heb je tijdens het regeneratieproceshelaas geen zacht water beschikbaar.
 • Verzachters met dubbele cilinders hebben een grotere filtermogelijkheden. Uitermate handzaam voor wat grotere huishoudens.
 • Dubbele harscilinder heeft dus dezelfde werking, het is vooral een stukje gemak. Ontdek zelf het gemak van zacht water in Winterswijk Huppel.

Ook klaar met kalkaanslag?

Wij koppelen je aan specialisten voor montagewerk.

Wat is prijs van zo’n installatie?

De kosten van een waterontkalker lopen zeer uiteen. Dit loopt van €110 voor ontharders die magnetisch werken tot meer dan €1725 voor een elektrisch apparaat met alle functies. De kosten hangen af van het merk, het type ontharder en het vermogen. Naast deze eenmalige kosten betaal je ook installatie- en onderhoudskosten. Steeds meer waterontharder installateurs werken met een speciale korting wanneer je kiest voor een handig onderhoudscontract. Een laatste kostenpost is ontkalkingszout waarmee je het systeem schoonspoelt. De tarieven van waterontharders starten vanaf €840, exclusief installatiekosten. Een systeem met uitgebreide opties heeft een prijskaartje tussen de €1100 en €2100 inclusief inregelen. In de lijst die we hieronder hebben geplaatst vind je een overzicht met de kosten van een waterontharder in Winterswijk Huppel.

Benieuwd naar de kosten om een waterontkalker te integreren voor zacht water? Klik dan door naar onze online offerteservice en bekijk actuele prijzen bij de beste installateurs. Met die methode kan iedereen zonder gedoe en vandaag nog monteurs, type ontharders en prijzen vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Circa €80
Waterontharder (mechanisch)V.a €860
Elektrische waterontharderV.a €1180
Reinigingszout€30 voor 50 kg
OnderhoudskostenBegint bij €135 per beurt
MontageVanaf €275
Rekenvoorbeeld met de geschatte kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het belangrijk om een waterontharder te hebben in Winterswijk Huppel?
De waterhardheid in Winterswijk Huppel komt uit op ong. 7.50 dH. Het gemiddelde in de provincie Gelderland is plus minus 6.34 dH. Zeker niet ongezond, maar het kan wel zachter. Een professioneel ontkalkingssysteem haalt namelijk bijna al het magnesium en calcium uit het water wat resulteert in aangenaam zacht water. De smaak wordt beter & zachter en biedt verschillende voordelen zoals een glanzende vaat en bestaande kalkaanslag verdwijnt.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een waterontkalker?
De stelregel is eenvoudig: van elke euro die in de installatie wordt gestoken ontvang je omgerekend +/- €0,70 terug. Installateurs zeggen dan ook dat je vooral een waterontharder moet kopen voor het gemak en wooncomfort. Onder andere minder huidproblemen en huidirritaties, betere smaak van water, een zijdezachte was en minder schrobben en poetsen. Tevens is het natuurlijk milieubewust.

Hoe maakt een waterontkalker zacht water?
Om water vrij van kalk te maken zet het systeem de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. Dat kan bereikt worden doordat het harde water door een cilinder met kunstharsbolletjes heen stroomt. De magnesium en calcium elementen hechten zich aan deze hars. In de extra cilinder wordt het hars schoongespoeld aan de hand van het regenereren. Het onthardingszout is online te bestellen. Een stuk betaalbaarder zijn de goedkope magnetische ontharders die alleen gebruik maken van een andere methode. Het effect van dergelijke systemen is niet erg betrouwbaar.

Moet ik het ook onderhouden of bijvullen?
Het onderhoud van de waterontkalking installatie is zo gepiept, maar moet wel jaarlijks gebeuren. Machines met speciale ontkalkingstabletten die worden toegepast tijdens regeneratie zul je deze gemiddeld eens in het kwartaal moeten bijvullen. Een degelijke schoonmaakbehandeling is belangrijk om de kwaliteit van het water te waarborgen. Je kunt er ook voor kiezen om jaarlijks onderhoud af te nemen (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Winterswijk Huppel.

Wat zijn de positieve effecten van een waterontharder?
Het inzetten van een waterreiniger voor kalkvrij water is succesvol. Dit heeft in de praktijk ontzettend veel voordelen. Neem nou aspecten als: lagere energiekosten, zacht en fris water, een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen, geen droge, trekkerige huid na het douchen, het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken, blinkende glazen, de huishoudelijke apparaten werken efficiënter en de duurzame gedachte achter deze investering.

Plaats een reactie