Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Winterswijk Woold

Wil je definitief afrekenen met kalkaanslag, een witte aanslag op het glaswerk, bittere thee of koffie of huidirritaties? De kans is groot dat dit komt door aanwezigheid van hard water. Deze plaats kent een waterhardheid van 7.50 dH. Wat in potentie schade kan aanrichten. De beste waterontharder in Winterswijk Woold resulteert in water waar amper kalk in zit. Het is bijvoorbeeld goed voor je huid, en het levert ook nog een leuke besparing op. Op waterontharderrevolutie.nl vind je nuttige informatie aangaande waterverzachters: welke type ontharders zijn er, hoe werkt het technisch allemaal, en wat zijn de kosten?

 • Waterhardheid van 7.50 dH in Winterswijk Woold.
 • Dit kan leiden tot problemen als een droge huid en slecht functionerende HR-ketel.
 • Een waterontharder verlaagt de hardheid van het water.
 • Dat zorgt voor kalkvrije leidingen, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Start met vergelijken en probeer het direct uit. Realiseer een besparing van wel €345 per 12 maanden.

Snelkoppelingen: Waterontharder kooptipsWat zijn de voordelen?Heb ik het nodig?Waterhardheid Winterswijk WooldHoe werkt zo’n systeem?Begroting totale kostenVeelgestelde vragen


ProvincieGelderland
GemeenteWinterswijk
Postcode7108
Gem. Gasverbruik M31510 M3
Gem. Stroomverbruik kWh28600 kWh
Gem. Waterhardheid7.50 dH

Waarom is zacht water gunstig?

 • Smaakvol water.
 • Besparen op gas- en stroomverbruik.
 • Geen kalkaanslag in de badkamer.
 • Goed voor het milieu!

De effecten van te hard leidingwater

 • Slecht werkende huishoudelijke apparaten.
 • Geïrriteerde huid.
 • Witte aanslag op het glaswerk.
 • Onnodig veel schoonmaken.

Gratis offertes voor een waterontharder

Offertes van specialisten uit de buurt vergelijken

Waterontharder kopen Winterswijk Woold

Zit jij thuis ook met rendementsverlies van verwarming en kalkaanslag op douchekop? Flink wat Hollanders en Belgen plaatsen een professionele waterontharder. Zo’n installatie filtert magnesium en calcium (kalk) uit het water. Toepasbaar op elk type huis. Het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken, veel minder schoonmaakwerkzaamheden, textiel slijt minder snel en een lager energieverbruik. In de buurt van de gemeente Winterswijk opereren velerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Een vrijblijvende offerte is zo aangevraagd. Het kopen van- en een waterontharder installeren in Winterswijk Woold hoeft weinig tijd te kosten.

 1. Voer als eerste je postcode in de vergelijker in.
 2. Omschrijf specifiek waar je naar op zoek bent.
 3. Selecteer het type huishouden en specificeer waar de watermeter zit.
 4. Kies welk telefoonnummer & mailadres gebruikt kan worden.
 5. Een erkende installateur biedt je op korte termijn een heldere offerte.

Waarom kiezen voor een waterontharder?
Een goede waterontharder kopen kan voor elk huishouden interessant zijn. De belangrijkste voordelen hebben we verzameld in een lijst. Mogelijk ook interessant: Voordeligste ontkalker.

PositiefUitleg
DuurzaamheidJe spoelt minder zeepproducten weg. Beperking van de CO2 uitstoot doordat warmte beter wordt overgedragen.
Apparaten gaan langer meeDagelijkse apparaten zoals wasdrogers hebben geen last meer van kalkaanslag. Tevens neemt het stroomverbruik af.
Verbeterde smaak door kalkvrij waterEen kop koffie, thee of eigen spa-blauwheeft een betere smaak.
Beperk gebruik schoonmaakmiddelen Water schuimt beter zonder kalk. Je bespaart gemiddeld €40 p/jaar aan schoonmaakkosten.
Vermindering huidziektenEen minder droge huid na het douchen. Minder last van huidirritatie / eczeem.
Lagere energiekostenBij hard water vormt er kalk op verwarmingselementen van bijvoorbeeld wasdrogers. De overdracht van warmte is inefficiënter en dat leidt tot meer energieverbruik.
Samenvatting van de pluspunten van het gebruik van een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik echt een waterontkalker nodig in Winterswijk Woold?

Vermoedelijk zoek jij naar mogelijkheden voor het installeren van waterverzachter in Winterswijk Woold. En dat is helemaal niet vreemd. Zacht water leidt tot verminderde eczeem klachten en minder noodzaak voor poetsen en boenen. Maar heb ik het wel echt nodig? Voor het antwoord daarop bekijken we eerst de waterhardheid in jouw regio.

 • Winterswijk Woold heeft een waterhardheid van 7.50. Dit staat voor matig hard water.
 • Het effect daarvan verschilt erg per persoon.
 • De waterhardheid reduceren is gunstig voor lichaam, gezondheid en milieu.
 • O.a. maandelijks lagere energielasten, kleding en ander textiel gaat langer mee en geen kalkaanslag op douchewand en tegels.
 • Noemenswaardig: dit type water hoeft niet ongezond te zijn.

Hardheid water in Winterswijk Woold

De waterhardheid van het drinkwater in Winterswijk Woold is om en nabij de 7.50 dH. Dit houdt in dat het water matig hard water is. De hardheid van het water wordt aangeduid met Duitse Hardheid (dH). 1 dH betekent dat er 17,8 gram kalk in elke M3 water zit. 7.50 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 21,36 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-winterswijk-woold-7108

Vaak geplaatste ontharders

 • Delta Tibera
 • Watertotaal Euro Combi Elegant 14
 • Wateronthardershop Eruo Twin 14 met groot zoutvat
 • North Star 25ED
 • Boshuis iQualQ Duo 200

Hoe werkt een waterverzachter?

Het uitgangspunt is duidelijk: een waterverzachter zet hard water om in zacht water. Maar wat gebeurt er onder de motorkap? Het gros van de waterontharders (van merken als Pallas) werken op basis van ionenuitwisseling. Een filter met harskorrels vervangt de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. Op die manier vindt reiniging van kalk uit het water plaats. Door het plaatsen van een waterontkalker in Winterswijk Woold verlaag je de dH waarde van 7.50 naar een Dh onder de 2. Let op: er blijft altijd een beetje kalk over, wat niet slecht is voor ons lichaam (zelfs noodzakelijk). Dit beetje kalk ontwikkeld zicht niet tot hardnekkige kalkresten.

Regenereren met zout
Na een tijd zal de onthardingshars verzadigen. Elke 5/6 dagen moet de hars worden schoongespoeld met zout. Regenereren is onmisbaar voor een goede werking. Je moet dus af en toe het zout aanvullen. Het zoutverbruik ligt aan zaken als de totale waterconsumptie, de waterhardheid en de afmeting (kleine of grote machine). Het water wordt dus onthard in 5 stappen middels de ontkalkingsinstallatie.

 1. Vanuit de hoofdkraan komt hard water de waterverzachter binnen.
 2. Speciale harskorrels onttrekken het kalk aan het leidingwater.
 3. Eens in de zoveel tijd zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. Deze harsbolletjes worden weer schoongespoeld met het regeneratiezout.
 5. Het resterende spoelwater verdwijnt in de afvoer.

Elektrische & mechanische waterontharders
We onderscheiden twee types: Elektrische of mechanische waterontkalkers. De mechanische ontharder werkt op basis van waterdruk. Regeneraties wordt gestuurd op tijd. Het gemak zit ‘m in een lage prijs, gebruikt geen stroom en minder onderhoud nodig. Nadelen zijn er ook: een hoger zoutverbruik, een inefficiënte werking en je kunt de resthardheid niet instellen. Dit systeem is beschikbaar vanaf €800.

Een elektronische waterontharder gebruikt stroom. Dit type installatie start met regenereren na een slimme meting. Het gemak zit ‘m in: een relatief laag regeneratiezout verbruik, een slimme werking en je kunt veel instellen. De nadelen zijn: de installatiekosten, je hebt iets hogere stroomkosten en een groter risico op defecten. Je koopt zo’n machine al vanaf €1000.

Verschil enkele- en dubbele cilinder
Plannen voor het kopen van een waterontharder? Dan kan je kiezen tussen een enkele- of dubbele harscilinder. Het verschil in prijs ligt rond de €380,00. Maar waarom moet je daar voor kiezen?

 • Het belangrijkste voordeel van deze tweede cilinder zit hem in de beschikbaarheid van drinkwater tijdens de spoelingen.
 • In de situatie met ontkalkers met 1 cilinder heb je tijdens het regeneratieprocestijdelijk geen zacht water.
 • Ontkalkers met dubbele cilinders kunnen meer water filteren. Perfect voor huishoudens met kinderen.
 • Een systeem met dubbele cilinder werkt dus hetzelfde, het is vooral een stukje gemak. Ontdek zelf het gemak van zacht water in Winterswijk Woold.

Eindelijk een kalkvrije woning?

Wij koppelen je aan product-experts voor montage.

Hoeveel kost zo’n machine?

De uiteindelijke kosten van een waterontkalker liggen nogal uiteen. Van €100 voor ontharders die magnetisch werken tot ruim €1475 voor een innovatief elektrisch apparaat. De totaalprijs hangt af van de fabrikant, het aantal cilinders en de doorstroomsnelheid. Naast deze aanschafkosten heb je installatie- en onderhoudskosten. Verschillende waterontharder installateurs kunnen extra korting geven als je ook een onderhoudscontract afsluit. Een laatste kostenpost is het ontkalkingszout dat je moet bijvullen. De kosten van ontharders lopen op vanaf €720 waarbij installatie niet is inbegrepen. Een geavanceerd systeem gaat al gauw naar een bedrag tussen de €1525 en €1975 inclusief plaatsing. In de lijst die we hieronder hebben geplaatst check je een overzicht met de kosten van een waterontharder in Winterswijk Woold.

Meteen weten wat het kost om af te rekenen met kalk dankzij een waterontkalker? Ga aan de slag met onze online offerteservice en bekijk actuele tarieven bij betrouwbare installateurs. Zo kan je moeiteloos en snel experts, type ontharders en de hoogte van de totale investering vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderRond de €115
Mechanische waterontharderCirca €760
Elektrische waterontharderVanaf €1150
Tabletten€40 per 75 kg
OnderhoudC.a. €125 per 12 maanden
InstallatieCirca €220
Overzicht met de geschatte kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het hebben van een waterontharder noodzakelijk in Winterswijk Woold?
De hardheid van het leidingwater in Winterswijk Woold ligt rond de 7.50 dH. De meting in de provincie Gelderland is plus minus 6.34 dH. Het water kan in potentie dus een stuk zachter. Een professioneel ontkalkingssysteem trekt calcium en magnesium uit het water wat een verlaging van de waterhardheid realiseert. Dit nieuwe frisse zachte water is lekkerder en heeft als extra pluspunten: kleding die langer mooi blijft en een lager gebruik van zeep en wasmiddelen.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een waterontkalker?
We hanteren een simpele berekening: van elke euro die je uitgeeft zul je een besparing realiseren van +/- €0,70. Wij zijn dan ook van mening dat je overwegend een waterontharder moet kopen voor meer wooncomfort en gebruiksgemak. Bijv. een zachte huid en droog haar, een lekkere watersmaak, een glanzende vaat en gewoon een stuk minder schoonmaken in huis. Daarnaast is het ook nog eens een heel groene investering.

Hoe werkt een waterontkalker?
Om het grootste gedeelte van het kalk uit het kraanwater te halen wisselt de ontharder magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. Dat is haalbaar doordat het harde leidingwater door een cilinder met kunsthars gaat. Deze calcium en magnesium grondstoffen kleven vast aan de kunsthars bolletjes. In de alternatieve cilinder worden de korrels opnieuw gereinigd d.m.v. pekelwater. Kies voor betrouwbaar onthardingszout. Een alternatief zijn de goedkope magnetische ontharders waarbij wordt ingezet op magnetisme. De doeltreffendheid van zo’n magneet is zeer twijfelachtig.

Hoe zit het met onderhoud en bijvullen?
Het onderhouden van een waterontkalking installatie is verre van moeilijk, maar het is wel belangrijk dat dit jaarlijks gebeurt. Ontharders met unieke ontkalkingstabletten voor het regeneratieproces vul je ieder kwartaal bij met zout. Een goede reiniging wordt voorgeschreven zodat het systeem efficiënt blijft werken. Optioneel kan je ervoor kiezen om het onderhoud uit te besteden (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Winterswijk Woold.

Hoe zit het met de waterontharder voordelen?
Het kalkvrij maken van water doe je met een waterreiniger. De voordelen lopen flink uiteen. Neem nou aspecten als: lagere stookkosten, zacht en fris water, veel minder schoonmaakmiddelen nodig, geen droge, trekkerige huid na het douchen, niet langer last van kalkaanslag, een glanzende vaat, langere levensduur van huishoudelijke apparaten en het feit dat het erg milieubewust is.

Plaats een reactie