Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Winterswijk Corle

Zit jij in de woning ook met situaties als kalkaanslag, kalk op de lak van de auto, verstopte leidingen of huidirritaties? Waarschijnlijk komt dat door hard water. Deze regio scoort om en nabij een waterhardheid van 7.50 dH. Dit kan zorgen voor de nodige ongemakken. De beste waterontharder in Winterswijk Corle resulteert in zacht en schoon water zonder kalk. Schoon water goed voor onze gezondheid, maar draagt ook bij aan een beter milieu. Op dit portaal check je uitgebreide info over de waterverzachters: wat is het precies, waarom moet ook jij het overwegen, en wat is de investering?

 • Gemiddelde waterhardheid van 7.50 dH in Winterswijk Corle.
 • Dit kan zorgen voor bijvoorbeeld veel schoonmaakwerk en een inefficiënte CV-ketel.
 • Zorgt dat de waterhardheid daalt naar onder de 3 Dh.
 • De resultaten daarvan zijn gunstig energieverbruik, verminderde eczeem klachtenen het textiel gaat langer mee.
 • Start met vergelijken en kies voor meer wooncomfort. Realiseer een besparing van wel €220 op jaarbasis.

Thema’s: Tips bij een waterontharder kopenVoordelenIs het zinvol?Waterhardheid Winterswijk CorleHoe werkt zo’n systeem?Gemiddelde kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieGelderland
GemeenteWinterswijk
Postcode7119
Gem. Gasverbruik M31510 M3
Gem. Stroomverbruik kWh28600 kWh
Gem. Waterhardheid7.50 dH

Waar kiezen voor zacht water?

 • Zijdezachte kleding en huid.
 • Lagere energiekosten.
 • Geen kalkaanslag op douchewand en tegels.
 • Draagt bij aan een beter milieu!

Het risico van hard leidingwater

 • Onnodig hoge energierekening.
 • Droog haar na het douchen.
 • Kalkaanslag op de verwarmingselementen.
 • Onnodig poets- en boenwerk.

Vergelijk offertes voor waterontharder

Vind een gespecialiseerde vakman in de buurt

Waterontharder kopen Winterswijk Corle

Ben jij ook klaar met een erg droge huid en/of koffie of thee dat bitter smaakt? Steeds meer Hollanders en Belgen installeren een goede waterontharder. Deze installatie filtert magnesium en calcium (kalk) uit het water. Het is geschikt voor elke woning. Bestaande kalkaanslag verdwijnt, veel minder schoonmaakwerkzaamheden, het textiel gaat langer mee en structureel lagere energiekosten. In en rondom gemeente Winterswijk vind je verscheidene leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Een vrijblijvende offerte is zo aangevraagd. Voordelig een waterontharder laten installeren in Winterswijk Corle wordt jou zo lekker makkelijk gemaakt.

 1. Start met het invullen van je adresgegevens.
 2. Geef aan wat voor soort ontharder je wenst.
 3. Definieer jullie gezinssituatie en selecteer de plek van jouw watermeter.
 4. Voer de gevraagde contactgegevens in.
 5. De installateur zal jou benaderen met een aantrekkelijke offerte.

Pluspunten van een waterontharder?
Het laten plaatsen van een goede waterontharder is interessant om verschillende redenen. De meest bekende voordelen staan samengevat in de tabel hierna. Bekijk daarnaast ook informatie over: Duurzame verzachter.

PluspuntUitleg
MilieuvriendelijkJe spoelt minder zeepproducten weg. Je stoot minder CO2 uit omdat je simpelweg minder energie gebruikt.
Apparaten gaan langer meeDagelijkse apparaten zoals CV-ketels worden niet meer aangetast door kalkaanslag. Tevens neemt het stroomverbruik af.
Water met meer smaakThee, koffie, bouillon of een glaasje water is lekkerder, frisser en smaakvoller.
Besparen op schoonmaakmiddelenZacht water schuimt veel sneller. Beperk de jaarlijkse kosten voor schoonmaakmiddelen.
Vermindering huidziektenEen zachte huid en minder droog haar na het douchen. Het helpt bovendien tegen eczeem.
Energiekosten besparingKalk zet zich af op leidingen en verwarmingselementen strijkijzers. De warmteoverdracht is minder effectief en dat geeft een onnodig hoog energieverbruik.
Samenvatting van de pluspunten van een water-ontkalkingsproduct in je woning.

Heb ik een waterontkalker nodig in Winterswijk Corle?

Misschien zoek jij naar een bedrijf dat jou kan helpen met het installeren van een waterverzachter in Winterswijk Corle. En dat is helemaal niet vreemd. Zacht water leidt tot langere levensduur van huishoudelijke apparaten en geen kalkaanslag op sanitair en kranen. Kan ik dan niet zonder? Aangaande deze vraag kijken we naar de waterhardheid in jouw woonplaats.

 • Winterswijk Corle kent een waterhardheid van 7.50. Dit houdt in matig hard water.
 • Het nadeel dat je ervaart van hard water is erg persoonlijk.
 • De waterhardheid verkleinen heeft verschillende voordelen.
 • Bijvoorbeeld maandelijks lagere energielasten, minder last van een droge huid en een lager gebruik van zeep en wasmiddelen.
 • Noemenswaardig: water uit deze categorie is beslist niet ongezond om te drinken.

Hardheid water in Winterswijk Corle

De waterhardheid van het leidingwater in Winterswijk Corle bedraagt ongeveer 7.50 Duitse graden. Men zegt dan ook wel dat het water matig hard water is. De waterhardheid wordt uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH houdt in dat elke M3 water 17,8 gram kalk bevat. 7.50 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 21,36 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-winterswijk-corle-7119

Bekende modellen en merken

 • Detandt-Simon Primo 25
 • Amysoft C-300
 • Watercompany Ultrasoft 24
 • Kinetico Kube 15
 • MultiAqua WaterMaster EC-4

Hoe haalt de waterverzachter kalk uit het water?

Het is nu een aantal keer voorbij gekomen: de waterverzachter zorgt voor aangenaam zacht water in huis. Hoe gaat dat technisch in z’n werk? De hedendaagse waterontharders (van merken zoals Galaxy) werken op basis van een zogenaamde ionenwisselaar. De cilinder met harsbolletjes zorgt ervoor dat calciumionen en magnesiumionen aan het water worden onttrokken. Middels deze handeling verdwijnt het kalk grotendeels. Door het plaatsen van de waterontkalker in Winterswijk Corle reduceer je de dH waarde van 7.50 naar een fijne 2 Dh. Dat betekend dat er altijd een beetje kalk achterblijft, wat niet slecht is voor ons lichaam (zelfs noodzakelijk). Deze hoeveelheid kalk zal echt geen zichtbare kalkvorming laten zien.

Schoonspoelen met zout
Na verloop van tijd raakt de hars verzadigd. Eens per 5 of 6 dagen wordt het systeem gereinigd met speciaal pekelwater. Dit noemen we ook wel regenereren. Het zoutreservoir dient regelmatig gevuld te worden. Hoeveel kilogram zout je nodig hebt hangt af van hoeveel water je gebruikt, hoe hard het water is en het type ontharder (de grootte). Een ontkalkingsinstallatie werkt dus in 5 stappen.

 1. Hard water komt de waterverzachter binnen via de leidingen.
 2. Speciale harskorrels onttrekken het kalk aan het leidingwater.
 3. Op een bepaald moment raken de harskorrels verzadigd met calcium- en magnesiumionen.
 4. Deze harsbolletjes worden opnieuw geactiveerd door middel van regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk wordt afgevoerd naar het riool.

Mechanische of elektrische waterontharders
Wij differentiëren 2 producten: Mechanische & elektrische waterontkalkers. Een mechanische ontharder werkt d.m.v. waterdruk. Regenereren gaat op gezette tijden. Belangrijke pluspunten zijn een interessant tarief, gebruikt geen stroom en het is onderhoudsarm. Natuurlijk zijn er nadelen: onnodige verspilling van water en zout, een beperkte efficiëntie en minder instellingen mogelijk. Te bestellen vanaf c.a. €870.

Een elektronische waterontharder gebruikt stroom. Regenereren gaat op vraag. Een vaak gekozen systeem vanwege: minder regeneratiezout, een slimme werking en verschillende geavanceerde instellingen. De nadelen zijn: de aanschafkosten, het gebruikt stroom en een verhoogde kans op defecten/storingen. Je koopt zo’n machine al vanaf €1125.

Enkel- of dubbel cilinder kiezen?
Op termijn een waterontharder kopen?Dan moet je een keuze maken uit een enkele- of dubbele harscilinder. Het prijsverschil is circa €390,00. Hieronder leggen we uit wat de verschillen zijn.

 • Het pluspunt van twee cilinders zit hem in de beschikbaarheid van drinkwater als het regeneratieproces bezig is.
 • In het geval van ontkalkers met 1 cilinder heb je – als de installatie aan het schoonspoelen is – eventjes geen zacht water uit de kraan.
 • Installaties met dubbele cilinders kunnen grotere volumes aan. Uitstekend geschikt bij gezinnen met een hoog waterverbruik.
 • Een systeem met dubbele cilinder werkt dus hetzelfde, het enige verschil is een klein beetje comfort. Altijd toegang tot zacht water in Winterswijk Corle.

Een woning zonder kalkaanslag?

Vraag contactgegevens aan voor professionals voor montagewerk.

Hoeveel kost zo’n installatie?

De totale kosten van een waterontharder kunnen zeer uiteenlopen. Van €70 voor magnetische ontharders tot zo’n €1950 voor een elektrisch systeem met alles erop en eraan. De totaalprijs hangt af van het model, het aantal cilinders en het vermogen. Naast deze eenmalige kosten komen er nog installatiekosten en onderhoud. Een aantal waterontharder installateurs kunnen extra korting geven als je kiest voor een onderhoudscontract. Afsluitend heb je het ontkalkingszout dat je moet bijvullen. De tarieven van dergelijke installaties beginnen vanaf ongeveer €650, zonder installeren. Een installatie met uitgebreide opties heeft een prijskaartje tussen de €1350 en €1775 inclusief installatiewerk. In de bijgaande tabel achterhaal je de kosten waar je rekening mee moet houden bij een waterontharder in Winterswijk Corle.

Meteen weten wat het kost om af te rekenen met kalk dankzij een waterontkalker? Klik dan door naar de offerte vergelijker en bekijk actuele tarieven bij de beste installateurs. Zo kan men zonder problemen en snel monteurs, soorten waterverzachters en de onkosten vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)C.a. €75
Waterontharder (mechanisch)Circa €830
Elektrische waterontharderBegint bij €910
Onthardingstabletten€50 per 100 kg
Onderhoud (indicatie)Circa €115 op jaarbasis
MontagekostenV.a €160
Overzicht met de uiteindelijke kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Hoe zinvol is een waterontharder in Winterswijk Corle?
De hardheid van het water in Winterswijk Corle is gemiddeld 7.50 dH. De waarde in de provincie Gelderland is grofweg 6.34 dH. Prima te drinken, maar het kan beter! Een ontkalkingssysteem onttrekt calcium en magnesium uit leidingwaterwat een positief effect heeft op de waterhardheid. Zacht water smaakt beter en heeft als bijkomende voordelen lager stroom- en gasverbruik en een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen.

Heeft een waterontkalker een goede terugverdientijd?
In de basis geldt: van elke euro die je uitgeeft ontvang je omgerekend +/- €0,70 terug. Natuurlijk is het zo dat je voornamelijk een waterontharder moet installeren voor het stukje comfort wat je ervoor krijgt. Bijv. minder huidproblemen en huidirritaties, lekkerdere koffie en thee, kleding dat langer meegaat en minder tijd kwijt aan schoonmaken. Je draagt ook je steentje bij aan het milieu!

Technische details: hoe werkt een waterontkalker?
Om kalk uit het water te halen zorgt het apparaat ervoor dat calciumionen en magnesiumionen aan het water worden onttrokken. Dat is haalbaar doordat hard water door een cilinder met kunsthars korrels wordt gepompt. Deze calcium en magnesium delen worden geneutraliseerd door de kunsthars bolletjes. In de 2e cilinder wordt de hars weer opgeladen d.m.v. zouttabletten. Daarvoor is onthardingszout noodzakelijk. Verschillende aanbieders verkopen ook goedkope magnetische ontharders waarbij wordt ingezet op magnetisme. De doeltreffendheid van zo’n magneet wordt door wetenschappers afgekeurd.

Moet ik het systeem onderhouden of bijvullen?
Een servicebeurt voor de waterontkalking installatie is niet ingewikkeld, maar het is wel belangrijk dat dit jaarlijks gebeurt. Machines met eigen ontkalkingstabletten voor het regeneratieproces dien je zo’n 4 keer per jaar bij te vullen. Een schone installatie wordt voorgeschreven om ervoor te zorgen dat de ontharder zuinig werkt. Veel kopers besluiten om dit onder te brengen in een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Winterswijk Corle.

Welke pluspunten heeft een waterontharder?
Kalkvrij water maken, dat doet een waterreiniger. Dit heeft in de praktijk ontzettend veel voordelen. Denk dan aan: lager stroom- en gasverbruik, een lekkere watersmaak, je hebt veel minder schoonmaakproducten nodig, een aangenaam zachte huid na het douchen, niet langer last van kalkaanslag, een super zachte was, huishoudelijk apparatuur gaat langer mee en het is goed voor het milieu.

Plaats een reactie