Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Winterswijk Meddo

Zit jij in de woning ook met situaties als kalkaanslag, kalk op de lak van de auto, dichtslibbende waterleidingen of geïrriteerde huid? De oorzaak hiervan is vaak te vinden in aanwezigheid van hard water. Deze plaats kent een waterhardheid van 7.50 dH. Dit is mogelijk een oorzaak van deze voorvallen. Het laten plaatsen van de beste waterontharder in Winterswijk Meddo resulteert in water waar nauwelijks nog kalk in zit. Het is bijvoorbeeld goed voor je huid, en bespaart je ook nog eens geld. Middels onze specialisten check je uitgebreide info alle mogelijke waterverzachters: welke systemen zijn er, waarom is het zo populair, en wat is de investering?

 • Gemeten waterhardheid van 7.50 dH in Winterswijk Meddo.
 • Hierdoor ontstaan bijvoorbeeld koffie thee dat bitter smaakt en hoger gasverbruik.
 • Brengt de hardheid van het water terug naar ong. 2 Dh.
 • Positieve gevolgen zijn: langere levensduur van huishoudelijke apparaten, zijdezachte kleding en huid en geen kalkaanslag in de badkamer.
 • Vraag een offerte aan en kies voor meer wooncomfort. Realiseer een besparing van wel €260 per 12 maanden.

Direct naar: Waterontharder kooptipsWelke voordelen?Is het zinvol?Waterhardheid Winterswijk MeddoFunctioneringKostenFAQ – Veelgestelde vragen


ProvincieGelderland
GemeenteWinterswijk
Postcode7104
Gem. Gasverbruik M31510 M3
Gem. Stroomverbruik kWh28600 kWh
Gem. Waterhardheid7.50 dH

Positieve effecten van zacht water

 • Zachte kleding, bedlinnen en handdoeken.
 • Efficiëntere warmteoverdracht.
 • Textiel slijt minder snel.
 • Zet het milieu op 1!

Het risico van hard leidingwater

 • Slecht werkende huishoudelijke apparaten.
 • Geïrriteerde huid.
 • Veel schoonmaakwerk.
 • Water uit de kraan met een vreemd smaakje.

Bekijk de tarieven van waterontharders

Vind een gespecialiseerde vakman in de buurt

Waterontharder kopen Winterswijk Meddo

Zit jij in de woning ook met situaties als een te hoge stroomrekening en/of koffie of thee dat bitter smaakt? Meer en meer huishoudens plaatsen een goede waterontharder. Een dergelijk systeem onttrekt kalk uit het water. Een aanwinst voor iedere woning. Geen kalkaanslag meer, lager gebruik van zeep en wasmiddelen, water met een lekkere smaak en besparen op de energiekosten. In en rondom gemeente Winterswijk werken diverse leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Een vrijblijvende offerte is zo aangevraagd. Voordelig een waterontharder laten installeren in Winterswijk Meddo wordt jou zo lekker makkelijk gemaakt.

 1. Geef je woonadres in (postcode + huisnummer).
 2. Geef aan wat voor soort ontharder je wenst.
 3. Definieer jullie gezinssituatie en laat vast weten waar de watermeter zit.
 4. Voer je contactgegevens in.
 5. Een plaatselijke installateur neemt contact met je op en stuurt een goede offerte.

Pluspunten van een waterontharder?
Een goede waterontharder heeft ontzettend veel voordelen. De positieve effecten zijn opgesomd in de volgende tabel. Tevens relevant: Goede ontharder.

PluspuntUitleg
MilieubewustMinder zeepproducten wegspoelen. Verlaging van CO2 uitstoot doordat je CV-ketel zuiniger werkt.
Langere levensduur apparatenDagelijkse apparaten zoals vaatwassers hebben geen last meer van kalkaanslag. Ook verlaagt dit het energieverbruik.
Water met meer smaakEen kopje thee, koffie of gewoon een glas water is lekkerder, frisser en smaakvoller.
Minder schoonmaakmiddelenZacht water zal veel sneller schuimen. Je bespaart gemiddeld €40 p/jaar aan schoonmaakkosten.
Vermindering huidziektenZacht water zorgt voor een zachte huid. Veel mensen hebben ook minder last van eczeem.
Besparen op energiekostenKalk zet zich af op warme delen bij bijvoorbeeld strijkijzers. Daardoor werken deze apparaten minder efficiënt en dat resulteert in een hoger energieverbruik.
Lijst met de pluspunten van een huis met een geïnstalleerd water-ontkalkingsproduct.

Heb ik een waterontkalker nodig in Winterswijk Meddo?

Mogelijk wil jij meer info over de installatie van een waterverzachter in Winterswijk Meddo. En dat is helemaal niet vreemd. Zacht water leidt tot lekkerdere koffie en thee en textiel dat minder snel slijt. Kan ik dan niet zonder? Voor het antwoord daarop moet je allereerst weten hoe het zit met de huidige waterhardheid.

 • Winterswijk Meddo kent een waterhardheid van 7.50. Dit staat voor matig hard water.
 • Wat je hier in de praktijk van merkt is voor iedereen weer anders.
 • Het reduceren van de waterhardheid heeft voordelen op allerlei fronten.
 • Onder andere efficiëntere warmteoverdracht, verminderde eczeem klachtenen geen kalkaanslag op douchewand en tegels.
 • Belangrijk: water uit deze categorie is beslist niet ongezond om te drinken.

Hardheid water in Winterswijk Meddo

De waterhardheid van het leidingwater in Winterswijk Meddo is 7.50 dH. Experts leggen dit ook wel uit als water dat matig hard water is. De waterhardheid wordt uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH wil zeggen 17,8 gram kalk in elke M3 water. 7.50 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 21,36 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-winterswijk-meddo-7104

Vergelijk vakmannen in de buurt

Vaak gekozen modellen

 • Delta Onega duplex
 • BWT Rondomat 100M
 • BWT Bestsoft 11
 • Puricom Stratos UFW25
 • Erie Slimline Eco17

Technische uitleg: hoe werkt een waterverzachter?

We hebben het al een aantal keer aangestipt: een waterverzachter zorgt voor zachter water. Maar hoe werkt dat precies? De huidige generatie waterontharders (bijv. van merken als Delta) werken op basis van ionenuitwisseling. De cilinder met harsbolletjes zet de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. D.m.v. dit scheikundige proces wordt het water van magnesium en kalk gereinigd. Door het plaatsen van de waterontkalker in Winterswijk Meddo voer je de dH waarde terug van 7.50 naar een gezonde 3 Dh. Bedenk goed dat er altijd een beetje achterblijft, omdat dit ook belangrijk bouwstoffen zijn voor het lichaam. Deze hoeveelheid kalk ontwikkeld zicht niet tot hardnekkige kalkresten.

Schoonspoelen met zout
Na een periode zal de werkingskracht van de hars verminderen. Elke week gaat de machine de harskorrels schoonspoelen met zout. Het regenereren is erg belangrijk. Je moet eens per kwartaal het zout aanvullen. Hoeveel zout er nodig is is afhankelijk van aantal personen in het huishouden, de hardheid van het water en de grootte van de installatie. Concreet werkt de ontkalkingsinstallatie dus in 5 stappen.

 1. Hard water komt vanuit de leidingen de waterverzachter binnen.
 2. Gepatenteerde harskorrels onttrekken de kalk uit het water.
 3. Eens in de 7 dagen geraken de harskorrels verzadigd.
 4. De harsbolletjes moeten worden schoongemaakt door middel van regeneratiezout.
 5. Het vuile water gaat rechtstreeks naar het riool.

Elektrische & mechanische waterontharders
We behandelen twee installaties: Elektrische of mechanische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder werkt d.m.v. waterdruk. Het systeem regenereert op zelf ingestelde momenten. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege een aantrekkelijke prijs, er zijn geen energieverbruik kosten en er is minder onderhoud nodig. Nadelen zijn er ook: een relatief hoog zoutverbruik, relatief inefficiënt en je kunt geen geavanceerde instellingen doorvoeren. Deze installaties worden al geplaatst voor €760.

Een elektronische waterontharder werkt op elektriciteit. Regenereren gaat op vraag. De belangrijkste voordelen zijn: besparing op regeneratiezout, het werkt efficiënter en inzicht in verschillende gegevens. Nadelen: de montagekosten, het kost stroom en een groter risico op defecten. Deze installaties worden al geplaatst voor €1125.

Enkele of dubbele harscilinder?
Wil jij een waterontharder kopen? Dan zijn er eigenlijk 2 smaken: enkel- of dubbel systeem. Het verschil in prijs is ongeveer €450,00. Echter, wat zijn de grootste verschillen?

 • Het voordeel van een ontharder met dubbele cilinder is dat je gewoon zacht water ter beschikking hebt als het regeneratieproces bezig is.
 • In de situatie met één cilinder ontkalkers heb jij – als de installatie aan het schoonspoelen is – eventjes geen zacht water uit de kraan.
 • Ontkalkers met dubbele cilinders hebben een grotere filtermogelijkheden. Vaak gekozen voor huishoudens met kinderen.
 • Een systeem met dubbele cilinder werkt dus niet beter of schoner, het is vooral een stukje gemak. Ontdek zelf het gemak van zacht water in Winterswijk Meddo.

Overal en altijd zacht water in huis?

Neem contact op met product-specialisten voor installatiewerk.

Wat zijn de kosten van zo’n systeem?

De prijs van een ontharder kunnen zeer uiteenlopen. Dit loopt van €160 voor magnetische ontharders tot een slordige €1950 voor een innovatief elektrisch apparaat. De totaalprijs hangt af van of je een A- of B-merk kiest, het type ontharder en het vermogen. Behalve deze kosten betaal je ook installatie- en onderhoudskosten. Een aantal waterontharder installateurs bieden een lagere prijs aan als je hier het onderhoud uitbesteed middels een onderhoudscontract. Verder heb je ontkalkingszout waarmee je het systeem schoonspoelt. De tarieven van waterverzachters starten bij €850, exclusief installatiekosten. Een geavanceerd systeem kost gemiddeld tussen de €1300 en €2225 inclusief montage en inregeling. In het overzicht hieronder bieden we de huidige kosten van een waterontharder in Winterswijk Meddo.

Nieuwsgierig wat het kost om zacht water in huis te halen met een waterontkalker? Klik dan door naar de offerte vergelijker en bekijk actuele kosten bij de beste installateurs. Met die methode kan iedereen zonder problemen supersnel vakmannen, soorten waterverzachters en de onkosten vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)C.a. €115
Waterontharder (mechanisch)V.a €710
Waterontharder (elektrisch)Begint bij €1120
Tabletten€40 per 75 kilo
OnderhoudstarievenCirca €140 per 12 maanden
PlaatsingskostenC.a. €270
Overzicht met de totaalkosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het belangrijk om een waterontharder te hebben in Winterswijk Meddo?
De hardheid van het water in Winterswijk Meddo is grofweg 7.50 dH. De meting in de provincie Gelderland ligt op 6.34 dH. Dit vormt geen gezondheidsrisico’s, maar het kan zachter. Een geavanceerd ontkalkingssysteem filtert namelijk bijna al het magnesium en calcium uit het water wat zorgt voor een gunstigere waterhardheid. De smaak zal een stuk beter worden en zorgt voor onder andere apparatuur die langer meegaat en geen kalkaanslag in de badkamer.

Welke terugverdientijd heeft een waterontkalker?
In de basis geldt: van elke euro die je uitgeeft verdien je zo’n €0,75 weer terug. Het is belangrijk om te vermelden dat je hoofdzakelijk een waterontharder moet kopen voor het comfort. Bijvoorbeeld een minder droge huid, smaakvol water, kleding dat langer meegaat en minder schoonmaakwerkzaamheden. Daarnaast ben je ook erg duurzaam bezig.

Hoe maakt een waterontkalker zacht water?
Om het grootste gedeelte van het kalk uit het kraanwater te halen zal het magnesium en calcium uit het water gefilterd moeten worden. Dit regelt men doordat het harde water door een fles met harsbolletjes loopt. Deze calcium en magnesium stoffen hechten zich aan deze hars. In een additionele cilinder gaat de machine de harskorrels schoonspoelen door middel van de regeneratie functie. Koop altijd kwalitatief onthardingszout. Eventueel kun je kiezen voor goedkope magnetische ontharders die op een totaal andere manier functioneren. Het effect van magnetische producten wordt door wetenschappers afgekeurd.

Moet ik het ook onderhouden of bijvullen?
Een onderhoudsbeurt voor je waterontkalking installatie is vrij eenvoudig, maar is wel iets dat jaarlijks moet gebeuren. Apparaten met een vat voor ontkalkingstabletten die gebruikt worden voor het regenereren moet je 4 keer per jaar voorzien van nieuw zout. Ook het schoonmaken van het apparaat is cruciaal voor een goede efficiënte werking. Veel kopers besluiten om jaarlijks onderhoud af te nemen (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Winterswijk Meddo.

Wat zijn de voordelen van een waterontharder?
De waterreiniger maakt hard water zacht en kalkvrij. De voordelen daarvan zijn enorm groot. Neem nou aspecten als: efficiëntere warmteoverdracht, lekkerdere koffie en thee, je hebt veel minder schoonmaakproducten nodig, minder last van droge huid, geen kalkaanslag meer in de badkamer en keuken, kleding dat langer meegaat, huishoudelijk apparatuur gaat langer mee en de duurzame gedachte achter deze investering.

Plaats een reactie