Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Winterswijk Henxel

Zit jij thuis ook met kalkaanslag, kalk op de lak van de auto, dichtgeslibde leidingen of een irriterende huid? Vaak ontstaan deze problemen door erg hard water. Deze regio scoort om en nabij een waterhardheid van 7.50 dH. Wat mogelijk negatieve effecten heeft. Het gebruik van de beste waterontharder in Winterswijk Henxel heeft als doel kalkvrij water in de woning. Dit is goed voor jouw gezondheid, en het levert ook nog een leuke besparing op. Op deze website lees je waardevolle info aangaande waterverzachters: wat is het precies, waarom moet ook jij het overwegen, en verdien ik het ook terug?

 • Waterhardheid van ongeveer 7.50 dH in Winterswijk Henxel.
 • Hierdoor ontstaan onder andere kalk op de lak van de auto en hoger gasverbruik.
 • De waterontharder filtert het water (magnesium & calcium).
 • Pluspunten: efficiëntere verwarming, zacht en smaakvol water en een lager gebruik van zeep en wasmiddelen.
 • Wacht niet langer en ervaar het gemak. De mogelijke besparing is aanzienlijk, c.a. €335 per jaar.

Direct naar: In 5 stappen een waterontharder kopenVoordelenHoe noodzakelijk is het?Waterhardheid Winterswijk HenxelWerking eenvoudig uitgelegdBegroting totale kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieGelderland
GemeenteWinterswijk
Postcode7113
Gem. Gasverbruik M31510 M3
Gem. Stroomverbruik kWh28600 kWh
Gem. Waterhardheid7.50 dH

Positieve effecten van zacht water

 • Zachter wasgoed.
 • Efficiëntere warmteoverdracht.
 • Geen kalkaanslag op bestek en servies.
 • Zet het milieu op 1!

Het risico van hard leidingwater

 • Een CV-ketel die niet meer optimaal werkt.
 • Irritaties aan de huid.
 • Aanslag op servies.
 • Onnodig veel schoonmaken.

Vergelijk offertes voor waterontharder

Vind een gespecialiseerde vakman in de buurt

Waterontharder kopen Winterswijk Henxel

Heb je last van een droge, geïrriteerde huid en/of onnodig poets- en boenwerk? Een toenemende groep mensen plaatsen een elektrische waterontharder. Een dergelijk product onttrekt kalk uit het water. Een aanwinst voor iedere woning. Geen kalkaanslag op je sanitair en apparatuur, geen strepen meer op glas en lak, het textiel gaat langer mee en lagere energiekosten. In en rondom gemeente Winterswijk zijn meerdere leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Ontvang in korte tijd meerdere vrijblijvende offertes. Iemand vinden die jouw waterontharder kan installeren in Winterswijk Henxel hoeft niet moeilijk te zijn.

 1. Voer als eerste je postcode in de vergelijker in.
 2. Omschrijf zo concreet mogelijk de opdracht.
 3. Geef door hoeveel personen er in huis wonen en selecteer de plek van jouw watermeter.
 4. Voer de gevraagde contactgegevens in.
 5. Een regionale installateur neemt zo snel mogelijk contact op met een heldere offerte.

Waarom kiezen voor een waterontharder?
Het gebruik van een goede waterontharder heeft ontzettend veel voordelen. De voornaamste pluspunten hebben we verzameld in een lijst. Klik direct door naar: Goede verzachter.

PositiefBeschrijving
EcologischJe spoelt minder zeepproducten weg. Daarnaast daalt de CO2 uitstoot doordat jouw woning efficiënter verwarmd wordt.
Verlenging levensduur apparatenHuishoudelijke apparaten zoals wasdrogers werken efficiënter door minder kalkaanslag. Tevens neemt het stroomverbruik af.
Kalkvrij water smaakt beterThee, koffie, bouillon of een glaasje water smaakt stukken beter.
Beperk gebruik schoonmaakmiddelen Er zijn minder reinigingsmiddelen nodig om schuim te krijgen. Je hoeft maandelijks minder schoonmaakproducten te kopen.
Goed voor de huidZacht water zorgt voor een zachte huid. Het helpt bovendien tegen eczeem.
Gunstigere energiekostenBij hard water vormt er kalk op verwarmingselementen van bijvoorbeeld HR-ketels. De overdracht van warmte is inefficiënter en daardoor neemt het stroomverbruik toe.
Samenvatting van de voordelen van een woning waar een water-ontkalkingsproduct geplaatst is.

Heb ik ook een waterontkalker nodig in Winterswijk Henxel?

Misschien wil jij meer info over de installatie van een waterverzachter in Winterswijk Henxel. De argumenten daarvoor zijn vaak duidelijk. Zacht water zorgt voor fris kraanwater en een forse verlaging in het gebruik van schoonmaakmiddelen. Maar hoe groot is de noodzaak? Aangaande deze vraag moeten we eerst weten wat de huidige waterhardheid is.

 • Winterswijk Henxel heeft een waterhardheid van 7.50. Dat betekent matig hard water.
 • Wat je hier in de praktijk van merkt is nogal subjectief.
 • De waterhardheid verlagen is goed voor mens en milieu.
 • Bijvoorbeeld apparatuur gaat langer mee, zacht en smaakvol water en een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Noemenswaardig: deze waterhardheid is beslist niet ongezond om te drinken.

Hardheid water in Winterswijk Henxel

De waterhardheid van het leidingwater in Winterswijk Henxel is ongeveer 7.50 dH. Experts leggen dit ook wel uit als water dat matig hard water is. De waterhardheid wordt uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH houdt in dat elke M3 water 17,8 gram kalk bevat. 7.50 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 21,36 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-winterswijk-henxel-7113

Populaire merken en modellen

 • Detandt-Simon Primo 12
 • Erie IQsoft Eco26
 • Watercompany Softflow 15
 • SoluCalc SoluCalc
 • BWT AQA life

Hoe haalt de waterverzachter kalk uit het water?

Het uitgangspunt is duidelijk: de waterverzachter zorgt voor lekker zacht water uit de kraan. Maar hoe is dat eigenlijk mogelijk? Het gros van de waterontharders (van merken als Honeywell) werken op basis van een zogenaamde ionenwisselaar. Een geladen cilinder met harskorrels wisselt magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. Middels deze handeling zal het kalk uit het water worden gefilterd. Door het plaatsen van een waterontkalker in Winterswijk Henxel verklein je de dH waarde van 7.50 naar een Dh van ongeveer 2. Dat betekend dat er altijd een beetje kalk achterblijft, het is van belang voor de algehele gezondheid. Dit procentuele aantal kalk zal overigens niet leiden tot kalkvorming.

Schoonspoelen (regeneratie)
Op een gegeven moment zal de onthardingshars verzadigen. Wekelijks moet de hars opnieuw opgeladen worden met natriumionen. De harsbolletjes worden opnieuw geladen, dit noemen we regenereren. Eens in de 6 – 10 weken moet het zout worden aangevuld. Het zoutverbruik is afhankelijk van hoeveel water je gebruikt, de gekozen resthardheid en de afmeting (kleine of grote machine). Het water wordt dus onthard in 5 stappen middels de ontkalkingsinstallatie.

 1. Hard water komt de waterverzachter binnen via de leidingen.
 2. Speciale harskorrels filteren kalk moleculen uit het leidingwater.
 3. Na ongeveer een week raken de harskorrels verzadigd met magnesium en calcium.
 4. De harsbolletjes moeten worden schoongemaakt aan de hand van regeneratiezout.
 5. Het “vuile” spoelwater gaat richting het riool.

Elektrische & mechanische waterontharders
We bieden 2 machines: Elektrische & mechanische waterontkalkers. De mechanische ontharder werkt hydraulisch (met waterdruk). Regeneraties wordt gestuurd op tijd. Belangrijke pluspunten zijn een gunstige prijs, 0 energieverbruik en lagere onderhoudskosten. Natuurlijk zijn er nadelen: meer zoutverbruik, een inefficiënte werking en geen inzicht in leuke gegevens. Deze installaties worden al geplaatst voor €925.

Een elektronische waterontharder sluit je aan op het stroomnet. Dit type installatie start met regenereren na een slimme meting. Dit model is zeer in trek vanwege: een relatief laag regeneratiezout verbruik, de smart-functies en geavanceerde instellingen. Natuurlijk zijn er nadelen: de duurdere prijzen, je hebt iets hogere stroomkosten en meer kans op defecten. Deze installaties worden al geplaatst voor €1000.

Enkele of dubbele harscilinder?
Wil jij een waterontharder kopen? We maken onderscheid tussen een dubbel- of enkel systeem. Het verschil in prijs ligt rond de €420,00. Maar, waarin verschillen ze van elkaar?

 • Het positieve effect van een installatie met 2 cilinders is dat er gewoon zacht water uit de kraan komt als het systeem één van de filters aan het reinigen is.
 • Bij enkele cilinder ontkalkers heb jij – als de ontharder aan het reinigen is – even geen zacht water.
 • Ontkalkers met dubbele cilinders kunnen meer water filteren. Een stukje comfort als het watergebruik hoog is.
 • 2 cilinders is echt geen noodzaak, het is vooral een stukje extra comfort. Elke dag 100% zacht water in Winterswijk Henxel.

Jouw hele huis kalkvrij?

Leg nu contacten met specialisten voor advies.

Wat zijn de kosten van zo’n systeem?

De kosten van een ontharder liggen nogal uiteen. Ze zijn er al vanaf €135 voor een magnetische ontharder tot zo’n €1600 voor een luxe model met uitgebreide instellingen. De kosten hangen af van het merk, 1 of 2 cilinders en het vermogen. Naast deze initiële kosten moet je ook rekening houden met inregelkosten en onderhoud. Enkele waterontharder installateurs geven een eenmalige korting als je instemt met een onderhoudscontract. Afsluitend heb je ontkalkingszout dat je zo nu en dan moet aanvullen. De kosten van dergelijke installaties starten bij €670 (montage niet inbegrepen). Een uitgebalanceerd apparaat ligt qua kosten tussen €1125 en €2175 inclusief installatiewerk. In het volgende schema bekijk je de kosten waar je rekening mee moet houden bij een waterontharder in Winterswijk Henxel.

Meteen weten wat het kost om af te rekenen met kalk dankzij een waterontkalker? Gebruik dan onze handige offerte-service en check de huidige kosten bij regionale installateurs. Zo kan men gemakkelijk snel specialisten, verschillende installaties en prijzen vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderRond de €50
Mechanische waterontharderC.a. €740
Elektronische waterontharderRond de €1190
Reinigingszout€45 per 100 kg
OnderhoudstarievenC.a. €90 (jaarbasis)
MontagekostenV.a €260
Overzicht met de uiteindelijke kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is een waterontharder handig in Winterswijk Henxel?
De hardheid van het kraanwater in Winterswijk Henxel is gemiddeld 7.50 dH. De meting in de provincie Gelderland schatten we op 6.34 dH. Prima te drinken, maar het kan beter! Een slim ontkalkingssysteem trekt namelijk bijna al het magnesium en calcium uit het water wat de waterhardheid doet dalen. Dit nieuwe frisse zachte water is lekkerder en zorgt voor zijdezachte kleding en huid en geen glascorrosie of witte aanslag.

Hoe zit het met de terugverdientijd van een waterontkalker?
De stelregel is eenvoudig: van elke euro die in de installatie wordt gestoken ontvang je omgerekend +/- €0,70 terug. Natuurlijk is het zo dat je met name een waterontharder moet installeren voor het stukje comfort wat je ervoor krijgt. Bijv. minder huidproblemen en huidirritaties, betere smaak van water, een glanzende vaat en minder tijd kwijt aan schoonmaken. Daarnaast ben je ook erg duurzaam bezig.

Hoe werkt een waterontkalker?
Om water vrij van kalk te maken filtert het systeem calcium en magnesium uit het water. Dat kan bereikt worden doordat het harde water door een fles met harsbolletjes loopt. De magnesium en calcium grondstoffen worden geneutraliseerd door de kunsthars bolletjes. In de extra cilinder wordt het systeem gereinigd aan de hand van zout. Het onthardingszout is online te bestellen. Online vind je ook veel goedkope magnetische ontharders die echter werken op een andere wijze. De werkzaamheid van dit soort modellen is zeer twijfelachtig.

Hoe vaak moet ik bijvullen of onderhoud plegen?
Het onderhoud van de waterontkalking installatie is geen hogere wiskunde, maar het moet wel elk jaar even worden nagekeken. Machines met een vat voor ontkalkingstabletten die gebruikt worden voor het regenereren zul je deze gemiddeld eens in het kwartaal moeten bijvullen. Een goede reiniging wordt voorgeschreven om de hardheid van het water laag te houden. Eventueel heb je de keuze hiervoor te kiezen voor een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Winterswijk Henxel.

Welke voordelen kent een waterontharder?
Een waterreiniger levert in korte tijd kalkvrij water. Elk type huishouden heeft zijn eigen voordelen. Denk dan aan: efficiëntere warmteoverdracht, zacht en fris water, minder zeep en wasmiddel nodig, minder last van droge huid, geen kalkaanslag op douchewand en tegels, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken, de apparatuur in huis gaat wat langer mee en je bent super duurzaam bezig.

Plaats een reactie