Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Veurne

Zit jij in de woning ook met situaties als kalkneerslag, veel schoonmaakwerk, bittere thee of koffie of een erg droge huid? Vaak ontstaan deze problemen door de hardheid van het water. Deze plaats kent een waterhardheid van 11,20 dH. Wat mogelijk negatieve effecten heeft. Het toepassen van de beste waterverzachter in Veurne heeft als doel water waar amper kalk in zit. Dit is goed voor jouw gezondheid, het milieu en je portemonnee. Op deze website verzamel je bruikbare info over verschillende soorten waterontharders: welke type ontharders zijn er, hoe werkt het, en wat is de prijs?

 • Gemeten waterhardheid van 11,20 dH in Veurne.
 • Mogelijk heb jij last van voorvallen als een witte aanslag op het glaswerk en verwarmingselementen die isoleren.
 • Een waterverzachter vermindert het calcium & magnesium gehalte.
 • Positieve gevolgen zijn: een beter presterende CV-ketel, een glanzende vaat en tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken.
 • Laat een systeem plaatsen een kies voor duurzaam gemak. Profiteer van besparingen tot c.a. €270 per jaar.

Thema’s: In 5 stappen een waterverzachter kopenWat zijn de voordelen?Heb ik het nodig?Waterhardheid VeurneHoe gaat het in z’n werk?Gemiddelde kostenVeelgestelde vragen


ProvincieWest Vlaanderen
GemeenteVeurne
Postcode8630
Gem. Gasverbruik M33.335 M3
Gem. Stroomverbruik kWh1.5650 kWh
Gem. Waterhardheid11,20 dH

Pluspunten van zacht water

 • Smaakvol water.
 • Kalkvrije leidingen.
 • Geen kalkaanslag op bestek en servies.
 • Focus op duurzaamheid (milieu)!

De effecten van te hard leidingwater

 • Apparaten die slecht werken.
 • Een droge huid.
 • Veel schoonmaakwerk.
 • Bittere thee en koffie.

Actuele prijzen van waterontharders aanvragen

Kies voor de service van lokale vakmannen

Waterontharder kopen Veurne

Wil je definitief afrekenen met een droge huid of extra zeep en shampoo nodig? Veel Vlamingen kiezen voor de installatie van een slimme waterontkalker. Zo’n installatie filtert kalk uit kraanwater. Elk gezin zal hier voordeel uit halen. Het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken, Geen glascorrosie of witte aanslag, kleding en ander textiel gaat langer mee en een lager stroom- en gasverbruik. In de buurt van de gemeente Veurne zijn meerdere leveranciers van wateronthardingsapparatuur. In enkele minuten vraag je een offerte aan. Een vakman vinden voor een waterverzachter installeren in Veurne gaat zo wel heel gemakkelijk.

 1. Voer je postcode en huisnummer in.
 2. Geef aan naar welke dienst je zoekt.
 3. Geef door hoeveel personen er in huis wonen en geef aan waar de watermeter precies zit.
 4. Voer je contactgegevens in.
 5. Een professionele installateur stuurt jou zo snel mogelijk een interessante offerte.

Pluspunten van een waterverzachter?
Een goede waterontharder kopen heeft ontzettend veel voordelen. De positieve effecten hebben we verzameld in een lijst. Lees ook verder over: Zuinigste verzachter.

PositiefBeschrijving
DuurzaamMinder zeepproducten nodig. Beperking van de CO2 uitstoot doordat apparaten zuiniger werken.
Apparaten gaan minder snel stukKostbare apparaten zoals vaatwassers zullen geen kalkaanslag meer hebben. Ook neemt het stroomverbruik af.
Verbeterde smaak door kalkvrij waterJe verse koffie & thee en het water uit de kraan is minder troebel en beter van smaak.
Vermindert schoonmaakmiddelenEr zijn minder middelen nodig om schuim te krijgen. Je kunt tot wel €50 p/jaar besparen op schoonmaakmiddelen.
Fijn en zacht voor elke huidJe huid voelt zachter aan na het douchen. Klachten als eczeem en huidirritatie kunnen ook minder worden.
Lagere energiekostenBij hard water ontstaat er snel kalk op verwarmingselementen van bijv. CV-ketels. De overdracht van warmte is inefficiënter en dat kost geld.
Overzicht met de voordelen van een huis met een geïnstalleerd water-ontkalkingsproduct.

Hoe zinvol is een waterontkalker in Veurne?

Misschien zoek jij naar mogelijkheden voor het installeren van waterontharder in Veurne. Dat is ook erg logisch. Kalkvrij water heeft als voordeel structureel lagere energiekosten en jij kan besparen op schoonmaakmiddelen. Maar hoe noodzakelijk is het nu echt? Voor dit advies bekijken we eerst de waterhardheid in jouw regio.

 • Veurne heeft een geschatte waterhardheid van 11,20. Concreet: Hard water.
 • Het nadeel dat je ervaart van hard water is afhankelijk van veel factoren.
 • Een lagere waterhardheid heeft voordelen op allerlei fronten.
 • Bijv. een beter presterende CV-ketel, zacht en smaakvol water en veel minder schoonmaakwerkzaamheden.
 • Opmerking: dit soort water is niet schadelijk voor mens en dier.

Hardheid water in Veurne

De waterhardheid van het leidingwater in Veurne bedraagt circa 11,20 Duitse graden. Dit houdt in dat het water Hard water is. Duitse hardheid (dH) is de eenheid waarin we de hardheid van water uitdrukken. 1 dH betekent dat er 17,8 gram kalk in elke M3 water zit. 11,20 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 31,90 kilogram kalkdeeltjes.

waterverzachter-veurne-8630

Vaak gekozen modellen

 • Mooiwater Medium
 • Remon Waterontharders Kupa XL
 • Apic Zetes junior
 • BWT Rondomat 100M
 • Erie Slimline Eco8

Hoe werkt nu precies waterontkalker eigenlijk?

Het is al een aantal keer genoemd: een waterontharder ontneemt je water van het kalk. Alleen, hoe kan dat? De hedendaagse waterverzachters (van merken zoals Culligan) werken op basis van een zogenaamde ionenwisselaar. Een cilinder met harsbolletjes vervangt de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. Zodoende ontstaat zacht water waar bijna geen kalk meer in zit. Door het plaatsen van zo’n waterontkalker in Veurne voer je de dH waarde terug van 11,20 naar een zachte 2 Dh. Er zal altijd een klein deel kalk overblijven, het is van belang voor de algehele gezondheid. Dit procentuele aantal kalk is onvoldoende voor kalkvorming.

Schoonspoelen met zout
Op een gegeven moment zal de hars verzadigd raken met kalk en magnesium. Eens per week moet de hars opnieuw opgeladen worden met natriumionen. Het regenereren is erg belangrijk. Het zoutreservoir dient regelmatig gevuld te worden. De zoutbehoefte ligt aan zaken als de totale waterconsumptie, de Dh waarde van het water en het formaat (kleine of grote installatie). Hieronder vatten we het hele proces van een ontkalkingsinstallatie nog een keer samen.

 1. Het harde water komt de ontkalkingsinstallatie binnen.
 2. Speciale harskorrels halen de calcium en magnesium uit het water.
 3. Na een tijd raken zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. De interne harsbolletjes worden weer schoongespoeld door middel van regeneratiezout.
 5. Het vuile water gaat rechtstreeks naar het riool.

Elektrische & mechanische waterverzachters
Er zijn eigenlijk 2 soorten: Mechanische & elektronische waterontkalkers. De mechanische ontharder werkt hydraulisch (met waterdruk). Regeneratie gaat op basis van tijd. De belangrijkste voordelen zijn een laag tarief, staat los van het stroomnet en lagere onderhoudskosten. De minpunten zijn: veel zoutverbruik, een inefficiënte werking en minder instellingen mogelijk. Beschikbaar vanaf €840.

Een elektrische waterontharder werkt op elektriciteit. Regenereren is gebaseerd op de actuele waterhardheid en het verbruik. Het gemak zit ‘m in: minder regeneratiezout noodzakelijk, een slimme werking en inzicht in verschillende gegevens. Natuurlijk zijn er nadelen: de montagekosten, het kost stroom en soms dure onderhoudscontracten. Beschikbaar vanaf €1125.

Enkel- of dubbel cilinder kiezen?
Plannen voor het kopen van een waterverzachter? Dan kan je kiezen tussen een enkele- of dubbele harscilinder. Het prijsverschil is circa €390,00. Wat zijn nu precies de verschillen?

 • Het handige van de 2e cilinder is dat er gewoon zacht water uit de kraan komt als het regeneratieproces bezig is.
 • Wanneer we spreken over ontkalkers met maar één cilinder heb je tijdens de regeneratiecyclusniet de beschikking tot zacht water.
 • Ontkalkers met dubbele cilinders beschikken over een ruimte filtercapaciteit. Een uitkomst bij gezinnen met een hoog waterverbruik.
 • Een systeem met dubbele cilinder werkt identiek als een enkele cilinder, het is vooral een stukje extra comfort. Elke dag 100% zacht water in Veurne.

Eindelijk een kalkvrije woning?

Leg nu contacten met product-experts voor een demo.

Wat is prijs van zo’n ontkalker?

De kosten van een waterverzachter liggen nogal uiteen. De prijzen starten vanaf €85 voor ontharders die magnetisch werken oplopend tot wel €2325 voor een elektrisch apparaat met alle functies. De totaalprijs hangt af van het merk, de kwaliteit van het het harsfilter en de omvang van het systeem. Buiten deze initiële kosten moet je ook rekening houden met inregelkosten en onderhoud. Sommige Belgische installateurs van waterverzachters werken met een speciale korting als je kiest voor een onderhoudscontract. Tenslotte is er speciaal ontkalkingszout dat je regelmatig moet kopen. De investeringen in waterontharders lopen op vanaf €760, exclusief installatiekosten. Een systeem met uitgebreide opties heeft een prijskaartje tussen de €1350 en €2125 (met montage inbegrepen). In de lijst die we hieronder hebben geplaatst bekijk je de huidige kosten van een waterverzachter in Veurne.

Nieuwsgierig wat het kost om een waterontkalker in de woning te laten plaatsen? Open onze waterontharder-vergelijker en bekijk actuele kosten bij toonaangevende installateurs. Met die methode kan iedereen eenvoudig en gratis vakmannen, type ontharders en de hoogte van de totale investering vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderV.a €145
Mechanische waterontharderVanaf €700
Elektrische waterontharderVanaf €1030
Zout€17,50 per 25 kilo
OnderhoudstarievenCirca €105 per 12 maanden
MontagekostenC.a. €210
Overzicht met de kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik ook een waterverzachter nodig in Veurne?
De hardheid van het leidingwater in Veurne schatten we op 11,20 dH. Het gemiddelde in de provincie West Vlaanderen is doorgaans 15,09 dH. Dit is gewoon drinkbaar, maar het kan veel zachter. Een ontkalkingssysteem ontneemt kalk moleculen uit het leidingwater wat een positief effect heeft op de waterhardheid. Dit nieuwe frisse zachte water is lekkerder en heeft als extra pluspunten: langere levensduur van huishoudelijke apparaten en een lager gebruik van zeep en wasmiddelen.

Hoe zit het met de terugverdientijd van een waterontharder?
Gemiddeld geldt: van iedere euro die je investeert bespaar je ongeveer €0,60 – €0,80. Installateurs zeggen dan ook dat je hoofdzakelijk een waterontharder moet laten plaatsen voor de directe immateriële voordelen. Bijvoorbeeld geen droge huid na het douchen, lekkerdere koffie en thee, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en veel minder poetsen in huis. Daarnaast is het ook nog eens een heel groene investering.

Hoe werkt een waterontkalker precies?
Om het grootste gedeelte van het kalk uit het kraanwater te halen transformeert de ontharder calciumionen en magnesiumionen naar natriumionen. Dat is haalbaar doordat het harde water door een zogenaamde ionenwisselaar heen gaat. De magnesium en calcium onderdelen worden geneutraliseerd door de kunsthars bolletjes. In de 2e cilinder worden de harskorrels weer opgeladen door een natriumoplossing. Hiervoor is speciaal onthardingszout nodig. Er bestaan ook goedkope magnetische ontharders die werken op basis van magnetische velden. Het effect van deze magneten is zeer twijfelachtig.

Moet ik het ook onderhouden of bijvullen?
Het onderhouden van een waterontkalking installatie is niet zo spannend, maar is wel iets dat jaarlijks moet gebeuren. Modellen met noodzakelijk ontkalkingstabletten voor het regenereren dienen elk kwartaal bijgevuld te worden. Een schone machine is cruciaal om de hardheid van het water laag te houden. Dit kun je eventueel uitbesteden door jaarlijks onderhoud af te nemen (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Veurne.

Welke pluspunten heeft een waterverzachter?
Het inzetten van een waterreiniger voor kalkvrij water is succesvol. De voordelen lopen flink uiteen. Denk dan aan: een besparing op de energierekening, meer smaak aan koffie en thee, je bespaart op gebruik van schoonmaakmiddelen, de huid voelt zachter aan, geen kalkaanslag in de badkamer, extra schoon servies, de huishoudelijke apparaten werken efficiënter en je beperkt jouw milieubelasting (minder uitstoot).


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie