Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Zoutenaaie

Ben jij ook klaar met kalkneerslag, strepen op je ruiten, water met een vreemde smaak of huidirritaties? Dat is doorgaans toe te schrijven aan een hoge waterhardheid. In deze regio heb je een gemiddelde waterhardheid van 11,20 dH. Dit kan zorgen voor de nodige ongemakken. Het gebruik van de beste waterverzachter in Zoutenaaie heeft als effect kalkvrij water in de woning. Dit is goed voor jouw gezondheid, en het zorgt ook voor minder CO2 uitstoot. Op dit portaal bekijk je praktische info over diverse types waterontharders: wat is het, hoe werkt het technisch allemaal, en verdien ik het ook terug?

 • Gemeten waterhardheid van 11,20 dH in Zoutenaaie.
 • Dit kan zorgen voor issues zoals slecht functionerende apparaten en verwarmingselementen die isoleren.
 • Een waterverzachter brengt de hardheid van het water terug naar ong. 2 Dh.
 • Positieve gevolgen zijn: kalkvrije leidingen, kleding die langer mooi blijft en minder poetsen en boenen.
 • Vergelijk meerdere offertes en probeer het direct uit. Het kan veel opleveren, tot wel €260 per jaar.

Onderwerpen: Tips bij een waterverzachter kopenWat zijn de voordelen?Is het echt nodig?Waterhardheid ZoutenaaieZo werkt een waterontharderInvesteringVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieWest Vlaanderen
GemeenteVeurne
Postcode8630
Gem. Gasverbruik M31.485 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.3100 kWh
Gem. Waterhardheid11,20 dH

Pluspunten van zacht water

 • Zachte kleding, bedlinnen en handdoeken.
 • Structureel lagere energiekosten.
 • Geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen.
 • Duurzaam investeren gericht op het milieu!

Nadelen van hard leidingwater

 • Verstopte leidingen.
 • Hoog shampoo/zeepverbruik.
 • Kalkstrepen op ramen.
 • Water met een vreemde smaak.

Vraag offerte aan voor waterontharder

Neem contact op met experts uit de buurt

Waterontharder kopen Zoutenaaie

Wil je definitief afrekenen met droog haar na het douchen en onnodig poets- en boenwerk? Meer en meer Vlamingen installeren een innovatieve waterontkalker. Zo’n systeem filtert kalk uit kraanwater. Toepasbaar op elk type huis. Het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken, veel minder schoonmaakwerkzaamheden, een glanzende vaat en een langere levensduur van huishoudelijke apparaten. In de buurt van de gemeente Veurne zijn meerdere leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Informeer naar de actuele prijzen (offerte) bij onze partners. Voordelig een waterverzachter laten installeren in Zoutenaaie gaat zo wel heel gemakkelijk.

 1. Vul je adresgegevens in de tool in.
 2. Selecteer het gewenste type ontharder.
 3. Beschrijf je gezinssituatie en selecteer de plek van jouw watermeter.
 4. Geef aan hoe en wanneer je bereikbaar bent.
 5. Een professionele installateur neemt contact met je op en stuurt een aantrekkelijke offerte.

Voordelen plaatsen waterverzachter
Het gebruik van een goede waterontharder is interessant om verschillende redenen. De meest bekende voordelen vind je terug in de tabel hieronder. Bekijk daarnaast ook informatie over: Milieuvriendelijke waterverzachter.

VoordeelUitleg
MilieubewustMinder zeepresten en plastic afval. Je stoot minder CO2 uit omdat apparaten zuiniger werken.
Apparaten gaan minder snel stukDagelijkse apparaten zoals wasmachines zijn door het zachte water vrij van kalkaanslag. Daarnaast verbruiken ze minder stroom.
Smaakvoller waterEen kop koffie, thee en het water uit de kraan smaakt veel beter.
Beperk gebruik schoonmaakmiddelen Zacht water schuimt veel sneller. Je kunt tot wel €50 p/jaar besparen op schoonmaakmiddelen.
Minder last van eczeemZacht water zorgt voor een zachte huid. Het voorkomt bovendien jeuk, rode schilferige huid en eczeem.
Besparen op energiekostenKalk zet zich af op leidingen en verwarmingselementen vaatwassers. Warmteoverdracht werkt zo minder goed en daardoor neemt het stroomverbruik toe.
Tabel met de pluspunten van een huis met een geïnstalleerd water-ontkalkingsproduct.

Hoe zinvol is een waterontkalker in Zoutenaaie?

Waarschijnlijk bekijk jij de opties voor het laten installeren van een waterontharder in Zoutenaaie. Dat is ook erg logisch. Zacht water leidt tot een beter presterende CV-ketel en je hebt veel minder zeep en wasmiddel nodig. Maar hoe noodzakelijk is het nu echt? Aangaande deze vraag bekijken we eerst de waterhardheid in jouw regio.

 • Zoutenaaie heeft een geschatte waterhardheid van 11,20. Definitie: Hard water.
 • Hoeveel ongemak je daarvan hebt is erg persoonlijk.
 • De waterhardheid reduceren is gunstig voor lichaam, gezondheid en milieu.
 • Bijv. efficiëntere warmteoverdracht, een zachte huid en geen strepen meer op glas en lak.
 • Belangrijk: dit soort water is in ieder geval niet slecht voor de gezondheid.

Hardheid water in Zoutenaaie

De waterhardheid van het water in Zoutenaaie bedraagt ongeveer 11,20 dH. Men zegt dan ook wel dat het water Hard water is. De waterhardheid wordt uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per kubieke meter water. 11,20 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 31,90 kilogram kalkvormende deeltjes.

waterverzachter-zoutenaaie-8630

Vergelijk offertes in omliggende regio’s

Vaak gekozen modellen

 • Watercompany Ultrasoft 24
 • Kinetico Kube 15
 • Euraqua Europe Pallas Mono maxi 25
 • Century CWS 100V/UF
 • Apic Heracles

Hoe werkt nu precies waterontkalker eigenlijk?

Het mag inmiddels duidelijk zijn: een waterontharder haalt kalk uit het water. Alleen, hoe kan dat? De hedendaagse waterverzachters (van merken zoals Aquacell) werken op basis van het uitwisselen van ionen. Een geladen cilinder met harskorrels wisselt magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. Door wat daar gebeurd zal het kalk uit het water worden gefilterd. Door het plaatsen van zo’n waterontkalker in Zoutenaaie verlaag je de dH waarde van 11,20 naar een gezonde 2.5 Dh. Dat betekend dat er altijd een beetje kalk achterblijft, een klein beetje kalk heeft namelijk iedereen nodig. Het kalk dat achterblijft is onvoldoende voor kalkvorming.

Schoonspoelen (regeneratie)
Wanneer het apparaat filtert zal de hars zijn kracht verliezen. Wekelijks moet de hars weer worden opgeladen met een zoute oplossing. Regenereren is noodzaken voor het functioneren. Het zoutreservoir dient regelmatig gevuld te worden. Hoeveel zout er nodig is ligt aan zaken als het aantal m3 water dat je verbruikt, de gekozen resthardheid en de afmeting (kleine of grote machine). Het kalkvrij maken van water gebeurt in 5 stappen met een ontkalkingsinstallatie.

 1. Vanuit de hoofdkraan komt hard water de ontkalkingsinstallatie binnen.
 2. Herbruikbare harskorrels filteren kalk moleculen uit het leidingwater.
 3. Na verloop van tijd raken de harskorrels verzadigd met calcium- en magnesiumionen.
 4. De aanwezige harsbolletjes hebben een filter behandeling nodig aan de hand van regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk wordt afgevoerd naar het riool.

Elektrische & mechanische waterverzachters
We behandelen 2 machines: Mechanische of elektronische waterontkalkers. De mechanische ontharder werkt met de druk van het water. Regeneraties wordt gestuurd op tijd. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege een interessant tarief, het gebruikt geen energie en een onderhoudscontract is vaak niet nodig. De nadelen zijn: het systeem spoelt soms onnodig, een inefficiënte werking en je hebt minder geavanceerde instellingen. De prijs van zo’n systeem begint bij €890.

Een elektrische waterontharder werkt op elektriciteit. Regenereren gaat op vraag. De voordelen zijn: kostenbesparing voor regeneratiezout, een slimme werking en je kunt ‘m helemaal naar wens instellen. Er zijn ook negatieve aspecten: de hogere aanschafprijs, het kost stroom en hoge kosten qua onderhoud. Deze installaties worden al geplaatst voor €1200.

Enkel- of dubbel cilinder?
Van plan om een waterverzachter te kopen? Dan kan je kiezen tussen een dubbele- of enkele harscilinder. Het prijsverschil is circa €375,00. Hieronder leggen we uit wat de verschillen zijn.

 • Het pluspunt van een installatie met 2 cilinders is dat er gewoon zacht water uit de kraan komt tijdens het gehele regeneratieproces.
 • Bij ontkalkers met 1 cilinder heb je (tijdens de reinigingsbeurten) even geen zacht water.
 • Installaties met dubbele cilinders kunnen op hetzelfde moment meer water filteren. Een stukje comfort voor huishoudens met kinderen.
 • Een systeem met dubbele cilinder heeft dus dezelfde werking, het zorgt puur voor wat extra comfort. Kies ook voor zacht water in Zoutenaaie.

Voor eens en altijd afrekenen met kalk?

Kom in contact met experts voor advies.

Hoeveel kost zo’n installatie?

De investering van een waterontkalker zijn erg wisselend. Dit loopt van €75 voor een magnetische ontharder tot meer dan €2075 voor een elektrisch systeem met alles erop en eraan. De prijs hangt af van het model, of je kiest voor mechanisch/elektrisch en het aantal liter. Behalve deze initiële kosten komen er nog installatiekosten en onderhoud. Sommige Belgische installateurs van waterverzachters kunnen extra korting geven als je kiest voor een onderhoudscontract. Ook heb je speciaal ontkalkingszout dat je regelmatig moet kopen. De investeringen in waterverzachters lopen op vanaf €750, zonder installeren. Een uitgebalanceerd systeem gaat al gauw naar een bedrag tussen de €1200 en €2250 inclusief montage en inregeling. In de tabel hieronder tref je de kosten waar je rekening mee moet houden bij een waterverzachter in Zoutenaaie.

Meteen weten wat het kost om een waterontkalker in je appartement te laten monteren? Klik dan door naar onze online offerteservice en bekijk actuele kosten bij erkende installateurs. Op deze manier kun je zonder gedoe en direct experts, verschillende installaties en de onkosten vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderRond de €100
Waterontharder (mechanisch)Vanaf €890
Waterontharder (elektronisch)Begint bij €1110
Regeneratiezout€45 voor 100 kilo
OnderhoudCirca €105 (jaarbasis)
PlaatsingskostenCirca €275
Tabel met de totaalkosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik echt een waterverzachter nodig in Zoutenaaie?
De hardheid van het kraanwater in Zoutenaaie is circa 11,20 dH. De referentiewaarde in de provincie West Vlaanderen komt uit op ongeveer 15,09 dH. Er is zeker nog extra voordeel te behalen in deze regio. Een geavanceerd ontkalkingssysteem filtert namelijk bijna al het magnesium en calcium uit het water wat resulteert in aangenaam zacht water. De smaak wordt beter & zachter en biedt verschillende voordelen zoals heerlijk zachte kleding en geen kalkaanslag op bestek en servies.

Heeft een waterontharder een goede terugverdientijd?
Normaliter geldt: van iedere euro die je investeert krijg je ongeveer €0,70 tot €0,75 cent terug. Experts vinden dat je vooral een waterontharder moet kopen voor het comfort. Bijv. geen droge huid na het douchen, fris kraanwater, blinkende glazen en gewoon een stuk minder schoonmaken in huis. Los van de voordelen voor jezelf is het ook goed voor het milieu.

Hoe haalt de waterontkalker kalk uit het water?
Voor kalkvrij water filtert het systeem calcium en magnesium uit het water. Dat is haalbaar doordat het harde water door een filter van kunsthars gaat. De magnesium en calcium elementen worden gedeactiveerd door kunsthars bolletjes. In de 2e cilinder worden de korrels opnieuw gereinigd middels regenereren. Daarvoor is onthardingszout noodzakelijk. Er zijn ook goedkope magnetische ontharders verkrijgbaar die echter werken op een andere wijze. De werking van deze theorie vind in de literatuur echter geen bevestiging.

Hoe vaak moet ik het onderhouden?
Een servicebeurt voor de waterontkalking installatie is niet ingewikkeld, maar is noodzakelijk voor een zuinige werking. Installaties met eigen ontkalkingstabletten voor het regenereren vul je ieder kwartaal bij met zout. Ook het schoonmaken van de machine is essentieel voor een lange levensduur en goede werking. Vaak wordt aanbevolen om een onderhoudscontract te nemen bij de leverancier van waterontharders in Zoutenaaie.

Hoe zit het met de waterverzachter voordelen?
Kalkvrij water maken, dat doet een waterreiniger. Dat biedt je als woningbezitter veel voordelen. Neem nou aspecten als: lager energieverbruik, zacht en smaakvol water, je bespaart fors op schoonmaakmiddelen, een minder droge huid na het douchen, geen kalkaanslag meer in de badkamer en keuken, zachter wasgoed, de apparaten in de woning werken effectiever en het feit dat het erg milieubewust is.

Plaats een reactie