Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Wulveringem

Wil je definitief afrekenen met kalkneerslag, een witte aanslag op het glaswerk, vies water of droog haar na het douchen? Waarschijnlijk komt dat door de hardheid van het water. In deze regio heb je een gemiddelde waterhardheid van 11,20 dH. Dit is mogelijk een oorzaak van deze voorvallen. Het toepassen van de beste waterverzachter in Wulveringem resulteert in kalkvrij water in de woning. Dat is gezond voor jou, en het levert ook nog een leuke besparing op. Middels onze specialisten lees je uitgebreide info over diverse types waterontharders: welke type ontharders zijn er, hoe gaat het precies in z’n werk, en wat zijn de kosten?

 • Gemeten waterhardheid van 11,20 dH in Wulveringem.
 • Dit kan leiden tot situaties als droog haar na het douchen en verstopte leidingen.
 • Een waterverzachter vermindert het calcium & magnesium gehalte.
 • Dat zorgt voor lagere energierekening, verminderde eczeem klachtenen ook bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Laat een systeem plaatsen en ondervind zelf de voordelen. De mogelijke besparing is aanzienlijk, c.a. €260 per jaar.

Klik door naar: Een waterverzachter kopen en installerenVoordelenWat levert het echt op?Waterhardheid WulveringemHoe functioneert zo’n installatie?Gemiddelde kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieWest Vlaanderen
GemeenteVeurne
Postcode8630
Gem. Gasverbruik M31.480 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.3050 kWh
Gem. Waterhardheid11,20 dH

Pluspunten van zacht water

 • Kleding en ander textiel gaat langer mee.
 • Lager energieverbruik.
 • Veel minder schoonmaakwerkzaamheden.
 • Duurzaam investeren gericht op het milieu!

Negatieve effecten hard leidingwater

 • Slecht werkende huishoudelijke apparaten.
 • Huidirritaties.
 • Doffe aanslag in keuken en badkamer.
 • Minder lekker water uit de kraan.

Bekijk de tarieven van waterontharders

In 3 stappen een scherpe offerte in de mail

Waterontharder kopen Wulveringem

Zit jij in de woning ook met situaties als een droge, geïrriteerde huid en koffie of thee dat bitter smaakt? Een toenemende groep huishoudens nemen een professionele waterontkalker. Dit product haalt kalk en magnesium uit het water. Elke woning heeft daar profijt van. Geen kalkaanslag op kranen en tegels, besparen op schoonmaakmiddelen, verminderde eczeem klachten en een beter presterende CV-ketel. In en rondom gemeente Veurne vind je verscheidene leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Informeer naar de actuele prijzen (offerte) bij onze partners. Het kopen van- en een waterverzachter installeren in Wulveringem hoeft weinig tijd te kosten.

 1. Vul je adresgegevens in de tool in.
 2. Kies het type product dat je wilt installeren.
 3. Klik op de gezinssituatie die passend is en geef aan waar de watermeter precies zit.
 4. Kies welk telefoonnummer & mailadres gebruikt kan worden.
 5. Een regionale installateur neemt zo snel mogelijk contact op met een goede offerte.

Voordelen plaatsen waterverzachter
Een goede waterontharder kan voor elk huishouden interessant zijn. De meest genoemde voordelen vind je in overzichtelijk terug in de tabel hieronder. Mogelijk ook interessant: Aanbieding waterverzachter.

PluspuntBeschrijving
MilieubewustHet verbruik van zeepproducten neemt af. Verlaging van CO2 uitstoot doordat je simpelweg minder energie gebruikt.
Verlenging levensduur apparatenKostbare apparaten zoals wasdrogers hebben geen last meer van kalkaanslag. Apparaten gaan dan zo veel langer mee.
Meer smaak aan het waterThee, koffie, bouillon of gewoon een glas water zal minder bitter smaken.
SchoonmaakmiddelenZacht water schuimt beter dan hard water. Je kunt tot wel €50 p/jaar besparen op schoonmaakmiddelen.
Fijn en zacht voor elke huidJe huid voelt zachter aan na het douchen. Veel mensen hebben ook minder last van eczeem.
Energiekosten besparingKalk zet zich af op leidingen en verwarmingselementen CV-ketels. De overdracht van warmte is inefficiënter en dat verhoogt het energieverbruik.
Samenvatting van de voordelen van een water-ontkalkingsproduct in je woning.

Heb ik een waterontkalker nodig in Wulveringem?

Mogelijkerwijs zoek jij iemand die kan helpen met het installeren van een waterontharder in Wulveringem. Dat is ook erg logisch. Zacht water heeft als voordeel smaakvol water en je hebt minder wasmiddelen nodig. Maar is het echt noodzakelijk? Daarvoor kijken we naar de waterhardheid in jouw woonplaats.

 • Wulveringem kent een waterhardheid van 11,20. Dit houdt in Hard water.
 • Het effect daarvan ervaart iedereen weer anders.
 • Het reduceren van de waterhardheid is goed voor mens en milieu.
 • Bijv. kalkvrije leidingen, zacht en fris water en het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken.
 • Niet vergeten: water uit deze categorie is beslist niet ongezond om te drinken.

Hardheid water in Wulveringem

De waterhardheid van het water in Wulveringem ligt op ong. 11,20 dH. Men zegt dan ook wel dat het water Hard water is. De waterhardheid wordt uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per kubieke meter water. 11,20 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 31,90 kilogram kalkvormende deeltjes.

waterverzachter-wulveringem-8630

Vergelijk prijzen in de regio

Veel gekozen merken

 • Watercompany Ultrasoft 17
 • Kinetico Essential 8
 • Euraqua Europe Pallas Mono maxi 20
 • Calex Calex 22L
 • Apic Zetes junior

Technische uitleg: hoe werkt een waterontkalker?

Het moge duidelijk zijn: een waterontharder in staat om kalk en magnesium uit het water te halen. Maar hoe werkt dat precies? De huidige generatie waterverzachters (bijv. van merken als Aqua Care) werken op basis van een zogenaamde ionenwisselaar. Een speciale cilinder met harsbolletjes filtert het calcium en magnesium uit het water. Op die manier vindt reiniging van kalk uit het water plaats. Door het plaatsen van de waterontkalker in Wulveringem reduceert je de dH waarde van 11,20 naar een Dh van ongeveer 2.5. Let op: er blijft altijd een beetje kalk over, een klein beetje kalk heeft namelijk iedereen nodig. Het resterende kalk zal echt geen zichtbare kalkvorming laten zien.

Schoonspoelen met zout
Eens in de zoveel tijd zal de werkingskracht van de hars verminderen. Gemiddeld eens per 7 dagen gebruik de machine zout om de harskorrels schoon te maken. Regenereren is onmisbaar voor een goede werking. Gemiddeld moet je om de 3 maanden het zout bijvullen. Hoeveel zout er nodig is is afhankelijk van aantal personen in het huishouden, hoe hard het water is en de afmeting (kleine of grote machine). Concreet werkt de ontkalkingsinstallatie dus in 5 stappen.

 1. Vanuit de hoofdkraan komt hard water de ontkalkingsinstallatie binnen.
 2. Herbruikbare harskorrels filteren magnesium en calcium (kalk) uit het water.
 3. Na ongeveer een week zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. Alle harsbolletjes worden opnieuw geactiveerd met regeneratiezout.
 5. Het vuile water gaat rechtstreeks naar het riool.

Mechanische en elektrische waterverzachters
Wij differentiëren 2 producten: Mechanische of elektronische waterontkalkers. Een mechanische ontharder is werkzaam op basis van waterdruk. Het systeem regenereert op zelf ingestelde momenten. Belangrijke pluspunten zijn een laag tarief, staat los van het stroomnet en lagere onderhoudskosten. Nadelen zijn er ook: het systeem spoelt soms onnodig, een matige efficiëntie en minder instellingen mogelijk. Te bestellen vanaf c.a. €770.

Een elektrische waterontharder sluit je aan op het stroomnet. Deze machine gaat regenereren als het echt nodig is. De voordelen zijn: geen onnodig regeneratiezout verspillen, een zeer efficiënte werking en inzicht in verschillende gegevens. Natuurlijk zijn er nadelen: de installatiekosten, het kost stroom en meer kans op storingen. De prijs van zo’n systeem begint bij €1000.

Ontharder met enkel- of dubbel cilinder?
Van plan om een waterverzachter te kopen? Dan zijn er 2 opties: dubbel- of enkel cilinder systeem. Het prijsverschil ligt rond de €450,00. Maar waarom moet je daar voor kiezen?

 • Het handige van een extra cilinder is dat er gewoon zacht water uit de kraan komt als de hars wordt gespoeld.
 • Als je kiest voor 1 cilinderige ontkalkers heb je tijdens het schoonmaken helaas geen zacht water beschikbaar.
 • Machines met dubbele cilinders kunnen meer water filteren. Een uitkomst voor de grotere gezinnen / huishoudens.
 • Dubbele harscilinder is niet strikt noodzakelijk, maar zorgt wel voor een stukje comfort. Altijd aangenaam zacht water in Wulveringem.

Voor altijd afrekenen met kalkaanslag?

Leg nu contacten met erkende adviseurs voor montagewerk.

Wat is prijs van zo’n installatie?

De totale kosten van een waterontharder kunnen zeer uiteenlopen. Je hebt ze vanaf €105 voor ontharders die magnetisch werken tot wel €1925 voor een complete elektrsiche installatie met 2 cilinders. De prijs hangt af van de fabrikant, het aantal cilinders en de capaciteit van het systeem. Behalve deze kosten betaal je ook voor de installatie en het onderhoud. Een aantal Belgischeinstallateurs van waterverzachters geven een extra scherpe prijs als je hier het onderhoud uitbesteed middels een onderhoudscontract. Een laatste kostenpost is ontkalkingszout dat je zo nu en dan moet aanvullen. De kosten van deze systemen lopen op vanaf €660, exclusief installatiekosten. Een luxe systeem zit ergens tussen de €1450 en €1900 inclusief installatiewerk. In de onderstaande tabel check je de huidige kosten van een waterverzachter in Wulveringem.

Overweeg je om een waterontkalker te plaatsen? Klik dan door naar de offerte vergelijker en bekijk actuele tarieven bij professionele installateurs. Via die service kan jij eenvoudig supersnel modellen, soorten waterverzachters en de tarieven vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)V.a €95
Waterontharder (mechanisch)Circa €790
Elektronische waterontharderV.a €910
Tabletten€30 voor 50 kg
OnderhoudscontractC.a. €135 p/jaar
InstallatiekostenVanaf €160
Tabel met de geschatte kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is een waterverzachter handig in Wulveringem?
De hardheid van het leidingwater in Wulveringem schatten we op 11,20 dH. De tabelwaarde in de provincie West Vlaanderen is plus minus 15,09 dH. Er is zeker nog extra voordeel te behalen in deze regio. Een ontkalkingssysteem haalt kalk moleculen uit het leidingwater wat resulteert in aangenaam zacht water. De smaak wordt beter & zachter en zorgt voor apparaten die minder snel vervangen hoeven worden en geen strepen meer op glas en lak.

Hoe zit het met de terugverdientijd van een waterontharder?
Gemiddeld geldt: van elke €1 die wordt uitgegeven aan deze systemen zul je een besparing realiseren van +/- €0,70. Experts vinden dat je vooral een waterontharder moet aanschaffen voor het gemak en wooncomfort. Bijv. een minder droge huid, zacht en smaakvol water, kleding dat langer meegaat en gewoon een stuk minder schoonmaken in huis. Bijkomend voordeel is dat je ook je steentje bijdraagt aan het milieu.

Hoe werkt een waterontkalker precies?
Om het grootste gedeelte van het kalk uit het kraanwater te halen zullen magnesium en calcium deeltjes moeten worden verwijderd. Dit proces kan doordat het harde water door een fles met harsbolletjes loopt. Deze calcium en magnesium onderdelen worden uitgeschakeld door de kunsthars bolletjes. In de andere cilinder worden de harskorrels schoongespoeld a.d.h.v. pekelwater. Kies voor betrouwbaar onthardingszout. Er bestaan ook goedkope magnetische ontharders die echter werken op een andere wijze. De werking van dergelijke systemen wordt door wetenschappers afgekeurd.

Wat moet ik doen qua onderhoud?
Het goed onderhouden van de waterontkalking installatie is vrij eenvoudig, maar moet wel jaarlijks gebeuren. Ontkalkers met een vat voor ontkalkingstabletten voor het regenereren van de hars dien je zo’n 4 keer per jaar bij te vullen. Een gereinigd apparaat is nodig voor een goede efficiënte werking. Vaak wordt aanbevolen om het onderhoud uit te besteden (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Wulveringem.

Hoe zit het met de waterverzachter voordelen?
De waterreiniger maakt hard water zacht en kalkvrij. Elk type huishouden heeft zijn eigen voordelen. De belangrijksten zijn: lagere energierekening, betere smaak van water, je bespaart op gebruik van schoonmaakmiddelen, geen droge, trekkerige huid na het douchen, zelfs bestaande kalkaanslag verdwijnt, een super zachte was, de huishoudelijke apparaten werken efficiënter en je bent super duurzaam bezig.

Plaats een reactie