Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Eggewaartskapelle

Wil jij ook af van kalkneerslag, een witte aanslag op het glaswerk, koffie of thee dat bitter smaakt of droog haar na het douchen? Dit heeft vaak te maken met een hoge waterhardheid. In deze regio heb je een gemiddelde waterhardheid van 11,20 dH. Hierdoor ontstaan dergelijke problemen. Het gebruik van de beste waterverzachter in Eggewaartskapelle heeft als effect water waar amper kalk in zit. Het draagt bij aan de gezondheid, het milieu en je portemonnee. Hier check je praktische info alle mogelijke waterontharders: welke systemen zijn er, hoe werkt het, en wat kost het me?

 • Een waterhardheid van 11,20 dH in Eggewaartskapelle.
 • Dit kan zorgen voor irritaties zoals water met een vreemde smaak en verwarmingselementen die isoleren.
 • De waterverzachter verlaagde de hardheid naar 2DH.
 • Dat zorgt voor een besparing op de energierekening, zachter wasgoed en geen glascorrosie of witte aanslag.
 • Laat een systeem plaatsen een kies voor duurzaam gemak. Profiteer van besparingen tot c.a. €275 op jaarbasis.

Klik door naar: De juiste waterverzachter kopenPluspuntenWat levert het mij op?Waterhardheid EggewaartskapelleWerking eenvoudig uitgelegdWat zijn de totale kostenFAQ – Veelgestelde vragen


ProvincieWest Vlaanderen
GemeenteVeurne
Postcode8630
Gem. Gasverbruik M31.460 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.5000 kWh
Gem. Waterhardheid11,20 dH

De voordelen van zacht water

 • Een glanzende vaat.
 • Bespaar meer dan 20% energie.
 • Veel minder zeep en wasmiddel nodig.
 • Goed voor het milieu!

De risico’s bij hard leidingwater

 • Dichtslibbende waterleidingen.
 • Veel schoonmaakproducten nodig.
 • Kalkaanslag op kranen en tegels.
 • Onnodig poets- en boenwerk.

Vraag offerte aan voor waterontharder

Direct meerdere offertes van lokale vakmannen

Waterontharder kopen Eggewaartskapelle

Zit jij in de woning ook met situaties als huidirritaties en/of doffe aanslag in keuken en badkamer? Flink wat huishoudens kiezen voor de installatie van een innovatieve waterontkalker. Zo’n systeem filtert kalk uit kraanwater. Voor elk gezin een meerwaarde. Geen kalkaanslag op douchewand en tegels, lager gebruik van zeep en wasmiddelen, verminderde eczeem klachten en een lager stroom- en gasverbruik. In en rondom gemeente Veurne zijn meerdere leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Informeer naar de actuele prijzen (offerte) bij onze partners. Een specialist vinden om jouw waterverzachter te installeren in Eggewaartskapelle heb je binnen mum van tijd geregeld.

 1. Geef je woonadres in (postcode + huisnummer).
 2. Geef aan wat voor type product je zoekt.
 3. Kies de grootte van het huishouden en kies de plek van jouw watermeter (indien bekend).
 4. Geen nog een aantal contactgegevens door.
 5. Een erkende installateur stuurt jou zo snel mogelijk een scherpe offerte.

Pluspunten van een waterverzachter?
Het laten plaatsen van een goede waterontharder heeft verschillende voordelen. De positieve effecten hebben we verzameld in een lijst. Tevens relevant: Professionele verzachter.

PluspuntUitleg
EcologischEr is minder zeep noodzakelijk. Je stoot minder CO2 uit omdat je verwarmingsinstallatie beter werkt.
Apparaten gaan minder snel stukHuishoudelijke apparaten zoals boilers zijn door het zachte water vrij van kalkaanslag. Ook neemt het stroomverbruik af.
Verbeterde smaak door kalkvrij waterJouw koffie, thee of gewoon een glas water is lekkerder, frisser en smaakvoller.
Minder schoonmaakmiddelenEr zijn minder middelen nodig om schuim te krijgen. Je hoeft maandelijks minder schoonmaakproducten te kopen.
Prettig voor je huidEen lekker zachte huid na het douchen. Minder last van huidirritatie / eczeem.
Lagere energiekostenKalk zet zich af op warme delen bij bijvoorbeeld wasdrogers. De apparaten werken daarom een stuk minder efficiënt en dat geeft een onnodig hoog energieverbruik.
Tabel met de pluspunten van een huis met een geïnstalleerd water-ontkalkingsproduct.

Heb ik een waterontkalker nodig in Eggewaartskapelle?

Misschien zoek jij naar mogelijkheden voor het installeren van waterontharder in Eggewaartskapelle. Hiervoor zijn goede redenen te bedenken. Zacht water leidt tot een lagere energierekening en je hebt minder wasmiddelen nodig. Maar hoe noodzakelijk is het nu echt? Voor het antwoord daarop is het allereerst belangrijk om te kijken naar de waterhardheid in jouw plaats.

 • Eggewaartskapelle heeft een geschatte waterhardheid van 11,20. Samengevat: Hard water.
 • Hoeveel ongemak je daarvan hebt verschilt erg per persoon.
 • De waterhardheid verlagen is goed voor mens en milieu.
 • Denk aan gunstig energieverbruik, zacht en fris water en textiel slijt minder snel.
 • Noemenswaardig: dit soort water is niet schadelijk voor mens en dier.

Hardheid water in Eggewaartskapelle

De waterhardheid van het drinkwater in Eggewaartskapelle is ongeveer 11,20 Duitse graden. Men zegt dan ook wel dat het water Hard water is. De hardheid van het water wordt meestal uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH wil zeggen 17,8 gram kalk in elke M3 water. 11,20 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 31,90 kilogram kalkdeeltjes.

waterverzachter-eggewaartskapelle-8630

Veel gekozen merken

 • Watercompany Softflow 15
 • Kinetico Ergo 9
 • Euraqua Europe Pallas Duo mini
 • BWT Rondomat 50M
 • Amysoft E-300

Hoe werkt nu precies waterontkalker eigenlijk?

Het moge duidelijk zijn: de waterontharder haalt calcium en magnesium uit het water en voegt natrium toe. Maar wat ligt hieraan ten grondslag? Innovatieve waterverzachters (van bijv. Van Marcke) maken gebruik van het uitwisselen van ionen. Een filter met harskorrels zet de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. Zo zal het kalk uit het water worden gefilterd. Door het plaatsen van zo’n waterontkalker in Eggewaartskapelle reduceer je de dH waarde van 11,20 naar een Dh onder de 3. Er blijft altijd een klein beetje kalk in het water, een klein beetje kalk heeft namelijk iedereen nodig. Deze hoeveelheid kalk ontwikkeld zicht niet tot hardnekkige kalkresten.

Regenereren met zout
Op een bepaald moment zal de werkingskracht van de hars verminderen. Om de 6/7 dagen wordt de hars schoongespoeld met pekelwater. Regenereren is onmisbaar voor een goede werking. Er zal dus regelmatig zout moeten worden bijgevuld. De benodigde hoeveelheid zout verschilt nogal. Dit ligt aan o.a. de totale waterconsumptie, hoe hard het water is en de grootte van de installatie. Concreet werkt de ontkalkingsinstallatie dus in 5 stappen.

 1. Het harde water komt de ontkalkingsinstallatie binnen.
 2. Speciale harskorrels filteren magnesium en calcium (kalk) uit het water.
 3. Na verloop van tijd raken de harskorrels verzadigd met magnesium en calcium.
 4. Deze harsbolletjes worden weer schoongespoeld door gebruik te maken van regeneratiezout.
 5. Spoelwater wordt in het riool teruggeleverd.

Mechanische en elektrische waterverzachters
Wij differentiëren twee soorten: Elektronische en mechanische waterontkalkers. De mechanische ontharder gebruikt waterdruk voor zijn functioneren. Regenereren gaat op gezette tijden. Dit model is nog steeds in trek vanwege een interessante prijs, staat los van het stroomnet en het is onderhoudsarm. Er zijn ook negatieve aspecten: het aanzienlijke zoutverbruik, een beperkte efficiëntie en geen extra opties zoals een vakantieregeling. Dit systeem is beschikbaar vanaf €960.

Bij een elektrische waterontharder steek je de stekker in het stopcontact. Regenereren gaat op vraag. Dit model is zeer in trek vanwege: minder regeneratiezout noodzakelijk, het werkt efficiënter en uitgebreide instellingen. Er zijn ook negatieve aspecten: de montagekosten, het systeem gebruikt stroom en het onderhoud is duurder. Dit systeem is beschikbaar vanaf €1050.

Ontharder met enkel- of dubbel cilinder?
Wil jij een waterverzachter kopen? Dan dien je te kiezen uit een enkele- of dubbele harscilinder. Dubbel cilinder is iets duurder: zo’n €380,00. Maar waarom moet je daar voor kiezen?

 • Het voordeel van een twee cilinderige installatie is dat je wel zacht water kunt gebruiken als hij aan het regenereren is.
 • In het geval van ontkalkers met 1 cilinder heb je (wanneer het systeem aan het spoelen is) niet de beschikking tot zacht water.
 • Verzachters met dubbele cilinders hebben een grotere filtermogelijkheden. Een stukje comfort voor gezinnen die veel water verbruiken.
 • Een systeem met dubbele cilinder is echt geen noodzaak, het is vooral een stukje extra comfort. Elke dag 100% zacht water in Eggewaartskapelle.

Voor eens en altijd afrekenen met kalk?

Ontvang contactgegevens van vakmannen voor montagewerk.

Wat zijn de kosten van zo’n ontkalker?

De uiteindelijke kosten van een waterontkalker zijn nogal verschillend. Ze zijn er al vanaf €150 voor een magnetische ontharder tot zo’n €1400 voor een elektrisch apparaat met alle functies. De totaalprijs wordt bepaald door het merk, 1 of 2 cilinders en de omvang van het systeem. In aanvulling op deze aanschafkosten betaal je ook voor de installatie en het onderhoud. Enkele Belgischeinstallateurs van waterverzachters kunnen extra korting geven als je er meteen een onderhoudscontract bij neemt. Ook heb je ontkalkingszout waarmee je het systeem schoonspoelt. De prijzen van deze systemen beginnen vanaf ongeveer €830, excl. installatie. Een geavanceerde installatie zit ergens tussen de €1600 en €1900 incl. installatie. In het volgende schema bieden we de geschatte kosten van een waterverzachter in Eggewaartskapelle.

Weten wat het kost om een waterontkalker te plaatsen? Open onze vergelijker en bekijk actuele tarieven bij toonaangevende installateurs. Zo kan men eenvoudig en zonder kosten merken, type systemen en de hoogte van de totale investering vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Circa €145
Mechanische waterontharderRond de €740
Waterontharder (elektrisch)Circa €970
Tabletten€25 per 50 kilo
OnderhoudskostenC.a. €130 p/jaar
PlaatsingC.a. €240
Overzicht met de kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het belangrijk om een waterverzachter te hebben in Eggewaartskapelle?
De hardheid van het leidingwater in Eggewaartskapelle is ongeveer 11,20 dH. De referentiewaarde in de provincie West Vlaanderen komt uit op ongeveer 15,09 dH. Hoewel dit niet slecht is voor de gezondheid kan het wel een stuk zachter. Een ontkalkingssysteem trekt calcium en magnesium uit je kraanwater wat zorgt voor een gunstigere waterhardheid. Dit zachte water is beter van smaak en heeft als extra pluspunten: structureel lagere energiekosten en geen kalkaanslag op sanitair en kranen.

Heeft een waterontharder een goede terugverdientijd?
Doorgaans geldt: per €1,00 die je eraan uitgeeft krijg je ongeveer €0,70 tot €0,75 cent terug. Wij zijn dan ook van mening dat je overwegend een waterontharder moet kopen voor het comfort. Bijv. comfortabel douchen, smaakvol water, kleding dat langer meegaat en minder tijd kwijt aan schoonmaken. Je draagt ook je steentje bij aan het milieu!

Hoe werkt de waterontkalker?
Om het grootste gedeelte van het kalk uit het kraanwater te halen filtert het systeem calcium en magnesium uit het water. Dit gebeurt doordat hard water door een cilinder met kunsthars korrels wordt gepompt. Deze calcium en magnesium elementen worden gedeactiveerd door kunsthars bolletjes. In de extra cilinder worden de harskorrels schoongemaakt middels natrium. Kies voor betrouwbaar onthardingszout. Er zijn ook goedkope magnetische ontharders op de markt waarbij wordt ingezet op magnetisme. De werking van zo’n magneet is zeer twijfelachtig.

Hoe vaak moet ik bijvullen of onderhoud plegen?
Het onderhouden van een waterontkalking installatie is verre van moeilijk, maar is wel iets dat jaarlijks moet gebeuren. Machines met speciale ontkalkingstabletten die worden toegepast tijdens regeneratie moeten elk kwartaal worden aangevuld met zout. Een schone installatie is noodzakelijk zodat het systeem efficiënt blijft werken. Sommige mensen kiezen ervoor om een onderhoudscontract af te sluiten bij de leverancier van waterontharders in Eggewaartskapelle.

Welke voordelen kent een waterverzachter?
Een waterreiniger levert in korte tijd kalkvrij water. Er zijn gigantisch veel voordelen te benoemen. Bijvoorbeeld: lagere energiekosten, smaakvoller water, je hebt minder schoonmaakmiddelen nodig, geen droge, trekkerige huid na het douchen, bestaande kalkaanslag verdwijnt, zijdezachte kleding, de huishoudelijke apparaten werken efficiënter en het is goed voor het milieu.

Plaats een reactie