Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Kortemark

Zit jij in de woning ook met situaties als kalkneerslag, glascorrosie, verstopte leidingen of een erg droge huid? De kans is groot dat dit komt door te hard water in de leiding. In deze regio heb je een gemiddelde waterhardheid van 19,60 dH. In theorie kan dat voor schade zorgen. Het kopen van de beste waterverzachter in Kortemark heeft als doel water waar nauwelijks nog kalk in zit. Het is bijvoorbeeld goed voor je huid, en je bent milieuvriendelijk bezig. Op dit portaal vind je uitgebreide informatie alle mogelijke waterontharders: wat voor installaties zijn er, hoe werkt het technisch allemaal, en wat ben ik kwijt?

 • Waterhardheid van 19,60 dH in Kortemark.
 • Dit kan leiden tot irritaties zoals koffie thee dat bitter smaakt en verwarmingselementen die isoleren.
 • Een waterverzachter brengt de hardheid van het water terug naar ong. 2 Dh.
 • Dat zorgt voor langere levensduur van huishoudelijke apparaten, betere smaak van water en ook bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Vraag een offerte aan en probeer het direct uit. Het kan veel opleveren, tot wel €250 per 12 maanden.

Thema’s: Waterverzachter kooptipsVoordelenIs het echt nodig?Waterhardheid KortemarkWerking eenvoudig uitgelegdGeschatte kostenVeelgestelde vragen + antwoorden


ProvincieWest Vlaanderen
GemeenteKortemark
Postcode8610
Gem. Gasverbruik M33.325 M3
Gem. Stroomverbruik kWh1.5550 kWh
Gem. Waterhardheid19,60 dH

Het effect van zacht water

 • Fris kraanwater.
 • Structureel lagere energiekosten.
 • Het textiel gaat langer mee.
 • Zet het milieu op 1!

Nadelen van hard leidingwater

 • Verstopte leidingen.
 • Irritaties aan de huid.
 • Kalk op de lak van de auto.
 • Minder lekker water uit de kraan.

Gratis offertes voor een waterontharder

Gemakkelijk en snel offertes vergelijken

Waterontharder kopen Kortemark

Wil jij ook af van een erg droge huid en apparatuur dat te snel stuk gaat? Veel huishoudens kiezen een elektrische waterontkalker. Dit systeem is in staat om kalk uit het water te filteren. Het is geschikt voor elke woning. Geen kalkaanslag op sanitair en kranen, veel minder schoonmaakwerkzaamheden, zacht en smaakvol water en besparen op de energiekosten. In de omgeving van de gemeente Kortemark zijn er verschillende leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Ontvang in korte tijd meerdere vrijblijvende offertes. Iemand vinden die jouw waterverzachter kan installeren in Kortemark was nog nooit zo eenvoudig.

 1. Start met het invullen van je adresgegevens.
 2. Bepaal welke installatie je wilt laten plaatsen.
 3. Beschrijf je gezinssituatie en laat vast weten waar de watermeter zit.
 4. Verstrek nog enkele contactgegevens.
 5. Een professionele installateur zal jou benaderen met een heldere offerte.

Waarom kiezen voor een waterverzachter?
Een goede waterontharder kan voor elk huishouden interessant zijn. De meest bekende voordelen vind je in overzichtelijk terug in de tabel hieronder. Klik direct door naar: Beste verzachter.

PositiefBeschrijving
DuurzaamheidMinder zeepresten en plastic afval. Daarnaast daalt de CO2 uitstoot doordat je simpelweg minder energie gebruikt.
Apparaten gaan 30% langer meeApparaten met verwarmingselementen zoals heetwaterkranen vertonen veel minder kalkaanslag. Apparaten gaan tot 35% langer mee.
Smaakvoller waterEen kop koffie, thee of gewoon een glas water is veel smaakvoller.
Beperk gebruik schoonmaakmiddelen Water schuimt beter zonder kalk. Je hoeft maandelijks minder schoonmaakproducten te kopen.
Minder last van eczeemJe huid voelt zachter aan na het douchen. Minder last van huidirritatie / eczeem.
Minder energiekostenKalk vormt zich in de verwarmingselementen van bijvoorbeeld heetwaterkranen. Warmteoverdracht werkt zo minder goed en dat leidt tot meer energieverbruik.
Samenvatting van de voordelen van een huis met een geïnstalleerd water-ontkalkingsproduct.

Heb ik een waterontkalker nodig in Kortemark?

Vermoedelijk zoek jij naar een bedrijf dat jou kan helpen met het installeren van een waterontharder in Kortemark. En dat is helemaal niet vreemd. Zacht water zorgt voor kalkvrije leidingen en minder noodzaak voor poetsen en boenen. Kan ik dan niet zonder? Hiervoor moeten we eerst weten wat de huidige waterhardheid is.

 • Kortemark ontvangt een waterhardheid van 19,60. Dit staat voor Erg hard water.
 • Het nadeel dat je ervaart van hard water ervaart iedereen weer anders.
 • De waterhardheid verkleinen is gunstig voor lichaam, gezondheid en milieu.
 • Bijvoorbeeld apparaten die minder snel vervangen hoeven worden, fris kraanwater en geen kalkaanslag in de badkamer.
 • Opmerking: dit soort water is niet ongezond.

Hardheid water in Kortemark

De waterhardheid van het leidingwater in Kortemark is ongeveer 19,60 Duitse graden. Dit wil zeggen dat het water Erg hard water is. De hardheid van het water wordt meestal uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per m3 water. 19,60 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 55,82 kilogram kalkaanslag-vormende deeltjes.

waterverzachter-kortemark-8610

Bekijk aanbod in omliggende plaatsen

Veel gekozen merken

 • Mooiwater Mini+
 • Remon Waterontharders Kama
 • Apic Heracles junior
 • BWT Rondomat 25M
 • Erie IQsoft Eco18

Hoe werkt een waterontkalker?

We hebben het al een aantal keer aangestipt: een waterontharder zorgt voor zachter water. Maar wat ligt hieraan ten grondslag? De moderne waterverzachters (van merken zoals Aqua Clean) halen kalk uit het water door het uitwisselen van ionen. Een cilinder met harskorrels transformeert calciumionen en magnesiumionen naar natriumionen. Op deze wijze wordt het kalk uit het water gehaald. Door het plaatsen van een waterontkalker in Kortemark reduceer je de dH waarde van 19,60 naar een acceptabele 2.5 Dh. Er zal altijd een klein deel kalk overblijven, omdat dit gezond voor ons is. Dit procentuele aantal kalk zal niet leiden tot problemen.

Schoonspoelen (Regenereren)
Na verloop van tijd zal de hars verzadigd raken. Eens per week moet de filter worden schoongespoeld met natrium. Dit noemen we ook wel regenereren. Er zal dus regelmatig zout moeten worden bijgevuld. Hoeveel zout er nodig is is afhankelijk van aantal personen in het huishouden, hoe hard het water is en de afmeting (kleine of grote machine). Het kalkvrij maken van water gebeurt in 5 stappen met een ontkalkingsinstallatie.

 1. Hard water komt vanuit de leidingen de ontkalkingsinstallatie binnen.
 2. De slimme harskorrels halen de hardheidsmineralen uit het water.
 3. Eens in de zoveel tijd geraken de harskorrels verzadigd.
 4. Alle harsbolletjes worden weer schoongespoeld met het regeneratiezout.
 5. Het vuile water gaat rechtstreeks naar het riool.

Mechanische en elektrische waterverzachters
We bieden twee producten: Elektronische en mechanische waterontkalkers. Een mechanische ontharder werkt d.m.v. waterdruk. Het systeem regenereert op zelf ingestelde momenten. De belangrijkste voordelen zijn een concurrerende prijs, 0 energieverbruik en er is minder onderhoud nodig. Als grote nadelen noemen we: het systeem spoelt soms onnodig, een beperkte efficiëntie en geen inzicht in leuke gegevens. De prijs van zo’n systeem begint bij €930.

Een elektrische waterontharder gebruikt stroom. Dit type installatie start met regenereren na een slimme meting. De belangrijkste voordelen zijn: minder regeneratiezout, het werkt efficiënter en geavanceerde instellingen. Er zijn ook negatieve aspecten: de installatiekosten, het gebruikt een beetje stroom en soms dure onderhoudscontracten. Te bestellen vanaf c.a. €1050.

Enkele of dubbele harscilinder?
Wil jij een waterverzachter kopen? Dan kan je kiezen tussen een dubbele- of enkele harscilinder. Het prijsverschil bedraagt circa €440,00. Hieronder leggen we uit wat de verschillen zijn.

 • Het pluspunt van twee cilinders zit hem in de beschikbaarheid van drinkwater als het systeem één van de filters aan het reinigen is.
 • In de situatie met 1 cilinderige ontkalkers heb jij – als de ontharder aan het reinigen is – eventjes geen zacht water uit de kraan.
 • Ontkalkers met dubbele cilinders kunnen grotere volumes aan. Extra handig bij gezinnen met een hoog waterverbruik.
 • Meerdere cilinders is niet strikt noodzakelijk, het voordeel zit ‘m in comfort. Geniet ook van zacht water in Kortemark.

Een kalkvrije badkamer en keuken?

Leg nu contacten met vakmannen voor montagewerk.

Hoeveel kost zo’n ontkalker?

De totale kosten van een ontharder lopen zeer uiteen. Ze zijn er al vanaf €70 voor een magnetische ontharder tot ruim €1625 voor een 2-cilinder systeem. De totaalprijs hangt af van het merk, of je een 1- of 2-cilinder systeem kiest en hoeveel liter water het apparaat kan spoelen. Behalve deze aanschafkosten betaal je ook installatie- en onderhoudskosten. Een aantal Belgischeinstallateurs van waterverzachters kunnen extra korting geven als je hier het onderhoud uitbesteed middels een onderhoudscontract. Ook heb je ontkalkingszout dat je eens in de zoveel tijd moet aanvullen. De investeringen in dergelijke installaties starten vanaf €660 (montage niet inbegrepen). Een goede installatie ligt qua kosten tussen €1375 en €1900 incl. installatie. In onderstaande schema bekijk je de kosten waar je rekening mee moet houden bij een waterverzachter in Kortemark.

Nieuwsgierig wat het kost om een waterontkalker te plaatsen? Surf verder naar de offerte vergelijker en check de huidige kosten bij toonaangevende installateurs. Zo kan je zonder problemen en gratis monteurs, soorten ontharders en totaalprijzen naast elkaar zetten.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderVanaf €130
Mechanische waterontharderC.a. €760
Waterontharder (elektronisch)V.a €930
Regeneratiezout€27,50 voor 50 kilo
OnderhoudV.a €120 p/jaar
InstallatiekostenVanaf €210
Tabel met de geschatte kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik echt een waterverzachter nodig in Kortemark?
De hardheid van het kraanwater in Kortemark is ongeveer 19,60 dH. De referentiewaarde in de provincie West Vlaanderen is grofweg 15,09 dH. Hoewel dit niet slecht is voor de gezondheid kan het wel een stuk zachter. Een slim ontkalkingssysteem onttrekt namelijk bijna al het magnesium en calcium uit het water wat zorgt voor zacht water. Dit nieuwe frisse zachte water is lekkerder en zorgt voor onder andere zachter wasgoed en geen strepen meer op glas en lak.

Wat is de terugverdientijd van een waterontharder?
Doorgaans geldt: van elke euro die je uitgeeft krijg je ongeveer €0,70 tot €0,75 cent terug. Het is belangrijk om te vermelden dat je voornamelijk een waterontharder moet installeren voor het gemak en wooncomfort. Je kunt denken aan minder huidirritatie na het douchen, smaakvol water, kleding die langer mooi blijft en veel minder poetsen in huis. Neem je verantwoordheid voor het milieu!

Hoe haalt de waterontkalker kalk uit het water?
Om het kalk uit het leidingwater te halen wisselt het systeem calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. Dit gebeurt doordat het harde water door een cilinder met kunstharsbolletjes heen stroomt. De magnesium en calcium bestanddelen worden uitgeschakeld door de kunsthars bolletjes. In een andere cilinder wordt de hars weer opgeladen aan de hand van regenereren. Daarvoor is onthardingszout noodzakelijk. Er zijn ook goedkope magnetische ontharders op de markt die echter werken op een andere wijze. De werkzaamheid van magnetische producten is echter nooit wetenschappelijk aangetoond.

Moet ik het systeem onderhouden of bijvullen?
Het onderhoud van de waterontkalking installatie is verre van moeilijk, maar moet wel jaarlijks gebeuren. Ontharders met unieke ontkalkingstabletten voor het regenereren zul je deze gemiddeld eens in het kwartaal moeten bijvullen. Een goede reiniging wordt voorgeschreven voor een goede efficiënte werking. Eventueel heb je de keuze hiervoor jaarlijks onderhoud af te nemen (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Kortemark.

Hoe zit het met de waterverzachter voordelen?
Een waterreiniger zorgt voor kalkvrij water. Elk type huishouden heeft zijn eigen voordelen. Bijvoorbeeld: lager energieverbruik, zacht en fris water, je bespaart op gebruik van schoonmaakmiddelen, minder last van eczeem, geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen, mooie schone glazen, de apparaten in de woning werken effectiever en je beperkt jouw milieubelasting (minder uitstoot).


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie