Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Steenkerke

Wil je definitief afrekenen met kalkneerslag, veel schoonmaakwerk, slecht werkende huishoudelijke apparaten of een erg droge huid? Waarschijnlijk komt dat door een hoge waterhardheid. In deze omgeving heb je te maken met een waterhardheid van ongeveer 11,20 dH. Wat in potentie schade kan aanrichten. Het kopen van de beste waterverzachter in Steenkerke zorgt voor kalkvrij water in huis. Het is bijvoorbeeld goed voor je huid, maar draagt ook bij aan een beter milieu. Via onze adviseurs tref je belangrijke informatie over verschillende soorten waterontharders: wat is het precies, waarom is het zo populair, en welke investering is nodig?

 • Gemiddelde waterhardheid van 11,20 dH in Steenkerke.
 • Mogelijk heb jij last van voorvallen als bittere thee koffie en hoger gasverbruik.
 • De waterverzachter filtert het water (magnesium & calcium).
 • Dit resulteert in lagere energiekosten, een zachte huid na bad of douche en textiel slijt minder snel.
 • Wacht niet langer en probeer het direct uit. Realiseer een besparing van wel €325 op jaarbasis.

Snel naar: Tips bij een waterverzachter kopenVoordelenHoe noodzakelijk is het?Waterhardheid SteenkerkeTechnische detailsGeschatte kostenVeelgestelde vragen


ProvincieWest Vlaanderen
GemeenteVeurne
Postcode8630
Gem. Gasverbruik M31.470 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.5100 kWh
Gem. Waterhardheid11,20 dH

Positieve effecten van zacht water

 • Water met een lekkere smaak.
 • Lagere energierekening.
 • Minder gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Een milieuvriendelijke investering!

Nadelen van hard leidingwater

 • Een CV-ketel die niet meer optimaal werkt.
 • Huidirritaties.
 • Kalkaanslag op douchekop.
 • Bittere smakende thee.

Vergelijk prijzen van waterontharders

In 3 stappen een scherpe offerte in de mail

Waterontharder kopen Steenkerke

Zit jij in de woning ook met situaties als een irriterende huid en water met een vreemde smaak? Flink wat huishoudens kiezen een innovatieve waterontkalker. Zo’n systeem haalt de hardheidsmineralen uit het water. Een meerwaarde voor elk huis. Geen kalkaanslag op douchewand en tegels, tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken, zacht en smaakvol water en apparaten die minder snel vervangen hoeven worden. In de buurt van de gemeente Veurne zijn er verschillende leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vergelijk direct de prijzen door een offerte aan te vragen. Een laten installeren van een waterverzachter in Steenkerke wordt jou zo lekker makkelijk gemaakt.

 1. De aanvraag begint met je postcode en huisnummer.
 2. Geef aan wat voor soort ontharder je wenst.
 3. Kies de grootte van het huishouden en kies de plek van jouw watermeter (indien bekend).
 4. Geef aan hoe de specialisten jou het beste kunnen bereiken.
 5. Een lokale installateur biedt je op korte termijn een scherpe offerte.

Voordelen plaatsen waterverzachter?
Het laten plaatsen van een goede waterontharder heeft verschillende voordelen. De belangrijkste voordelen staan samengevat in de tabel hierna. Mogelijk ook interessant: Milieuvriendelijke verzachter.

VoordeelBeschrijving
MilieuvriendelijkEr is minder zeep noodzakelijk. Daarnaast daalt de CO2 uitstoot doordat apparaten zuiniger werken.
Levensduur apparatenDagelijkse apparaten zoals koffiezetapparaten zijn door het zachte water vrij van kalkaanslag. Tevens neemt het stroomverbruik af.
Lekkerder waterThee, koffie, bouillon en het water uit de kraan is veel smaakvoller.
Minder schoonmaakmiddelenEr zijn minder middelen nodig om schuim te krijgen. Je hoeft maandelijks minder schoonmaakproducten te kopen.
Vermindering huidziektenGeen droge, trekkerige huid na het douchen. Het voorkomt bovendien jeuk, rode schilferige huid en eczeem.
Energiekosten besparingKalk zet zich af op leidingen en verwarmingselementen CV-ketels. De apparaten werken daarom een stuk minder efficiënt en dat resulteert in een hoger energieverbruik.
Samenvatting van de voordelen van een woning uitgerust met een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik ook een waterontkalker nodig in Steenkerke?

Mogelijkerwijs zoek jij naar een bedrijf dat jou kan helpen met het installeren van een waterontharder in Steenkerke. De argumenten daarvoor zijn vaak duidelijk. Zacht water heeft als voordeel structureel lagere energiekosten en geen glascorrosie en/of witte aanslag. Maar is het echt noodzakelijk? Om deze vraag te beantwoorden kijken we naar de waterhardheid in jouw woonplaats.

 • Steenkerke zit met een waterhardheid van 11,20. Dat betekent Hard water.
 • Wat je hier in de praktijk van merkt is erg persoonlijk.
 • De waterhardheid terugdringen heeft verschillende voordelen.
 • O.a. lagere stookkosten, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en geen strepen meer op glas en lak.
 • Opmerking: water uit deze categorie hoeft niet ongezond te zijn.

Hardheid water in Steenkerke

De waterhardheid van het drinkwater in Steenkerke bedraagt circa 11,20 dH. Dit wil zeggen dat het water Hard water is. Men drukt waterhardheid uit in de eenheid dH (Duitse hardheid). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per m3 water. 11,20 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 31,90 kilogram kalkdeeltjes.

waterverzachter-steenkerke-8630

Bekijk aanbod in omliggende plaatsen

Veel gekozen merken

 • Watercompany Ultrasoft 9
 • Kinetico Essential 11
 • Euraqua Europe Pallas Mono mini
 • Calex Calex 11
 • Apic Heracles junior

Technische uitleg: hoe werkt een waterontkalker?

We hebben het al een aantal keer aangestipt: een waterontharder haalt kalk uit het water. Maar wat gebeurt er onder de motorkap? Innovatieve waterverzachters (van bijv. Durlem) gebruiken de techniek van een ionenwisselaar. Een filter met harskorrels vervangt de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. Op basis daarvan verdwijnt het kalk grotendeels. Door het plaatsen van een waterontkalker in Steenkerke voer je de dH waarde terug van 11,20 naar een acceptabele 3 Dh. Let op: er blijft altijd een beetje kalk over, het is van belang voor de algehele gezondheid. Het resterende kalk ontwikkeld zicht niet tot hardnekkige kalkresten.

Regenereren met zout
Op een bepaald moment zal de hars verzadigd raken. 4 keer per maand gaat de machine de harskorrels schoonspoelen met zout. Het regenereren is erg belangrijk. Je moet eens per kwartaal het zout aanvullen. De benodigde hoeveelheid zout wordt bepaald door grootte van het huishouden, instellingen zoals resthardheid en het type ontharder (de grootte). Het kalkvrij maken van water gebeurt in 5 stappen met een ontkalkingsinstallatie.

 1. Hard water komt de ontkalkingsinstallatie binnen via de leidingen.
 2. Unieke harskorrels filteren magnesium en calcium uit het kraanwater.
 3. Eens in de 7 dagen raken de harskorrels verzadigd met magnesium en calcium.
 4. De aanwezige harsbolletjes worden opnieuw geactiveerd middels regeneratiezout.
 5. Het resterende spoelwater verdwijnt in de afvoer.

Mechanische en elektrische waterverzachters
We onderscheiden 2 installaties: Mechanische of elektronische waterontkalkers. Een mechanische ontharder werkt op basis van waterdruk. Het systeem regenereert op zelf ingestelde momenten. Een vaak gekozen systeem vanwege een voordelige prijs, het gebruikt geen energie en lagere onderhoudskosten. De nadelen zijn: het systeem spoelt soms onnodig, minder efficiëntie en minder instellingen mogelijk. Beschikbaar vanaf €930.

De elektrische waterontharder werkt op stroom. Regeneratie kan getimed plaatsvinden. Een vaak gekozen systeem vanwege: minder regeneratiezout noodzakelijk, de innovatieve werking en brede mogelijkheden. Natuurlijk zijn er nadelen: een hogere prijs, het systeem gebruikt stroom en hogere onderhoudskosten. Te bestellen vanaf c.a. €1250.

Dubbele- of enkele harscilinder?
Oriënteer jij je op het kopen van een waterverzachter? Dan kan je kiezen tussen een enkele- of dubbele harscilinder. Het verschil in prijs is ongeveer €375,00. Wat zijn nu precies de verschillen?

 • Het pluspunt van een twee cilinderige installatie is dat je wel zacht water kunt gebruiken tijdens het gehele regeneratieproces.
 • Bij 1 cilinder ontkalkers heb jij tijdens het schoonmaken tijdelijk geen zacht water.
 • Installaties met dubbele cilinders beschikken over een ruimte filtercapaciteit. Uitermate handzaam bij gezinnen met een hoog waterverbruik.
 • Dubbele harscilinder is niet strikt noodzakelijk, het is vooral een stukje gemak. Ontdek zelf het gemak van zacht water in Steenkerke.

Voor altijd afrekenen met kalkaanslag?

Neem contact op met specialisten voor installatiewerk.

Wat is prijs van zo’n systeem?

De totale kosten van een waterontkalker lopen zeer uiteen. Dit loopt van €150 voor magnetische ontharders tot meer dan €1700 voor een luxe model met uitgebreide instellingen. De uiteindelijke kosten worden bepaald door het merk, het aantal cilinders en het aantal liter dat de ontharder kan aanleveren per minuut. In aanvulling op deze eenmalige kosten komen er nog installatiekosten en onderhoud. Enkele Belgischeinstallateurs van waterverzachters geven korting als je instemt met een onderhoudscontract. Als laatste heb je ook het ontkalkingszout dat je moet bijvullen. De investeringen in ontkalkers beginnen vanaf ongeveer €680, excl. installatie. Een geavanceerde installatie ligt qua kosten tussen €1375 en €2150 inclusief plaatsing. In de onderstaande tabel tref je de gemiddelde kosten van een waterverzachter in Steenkerke.

Nieuwsgierig wat het kost om hard water aan te pakken met een waterontkalker? Kies dan nu voor onze online offerteservice en bekijk actuele prijzen bij toonaangevende installateurs. Op deze manier kun je eenvoudig en direct modellen, soorten installaties en natuurlijk de totale kosten vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Rond de €120
Waterontharder (mechanisch)Rond de €670
Waterontharder (elektrisch)Rond de €900
Onthardingstabletten€45 per 100 kg
OnderhoudskostenCirca €155 (jaarbasis)
InstallatiekostenCirca €180
Tabel met de totale kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik een waterverzachter nodig in Steenkerke?
De waterhardheid in Steenkerke ligt rond de 11,20 dH. De meting in de provincie West Vlaanderen is doorgaans 15,09 dH. Hoewel dit niet slecht is voor de gezondheid kan het wel een stuk zachter. Een professioneel ontkalkingssysteem haalt calcium en magnesium uit het water wat zorgt voor een gunstigere waterhardheid. Zacht water smaakt beter en biedt voordelen als structureel lagere energiekosten en minder poetsen en boenen.

Wat kunnen we zeggen over de terugverdientijd van een waterontharder?
De berekening is niet moeilijk: van elke €1 die je in dit product steekt ontvang je omgerekend +/- €0,70 terug. Het is belangrijk om te vermelden dat je altijd een waterontharder moet laten plaatsen voor het stukje comfort wat je ervoor krijgt. Bijvoorbeeld een minder droge huid, zacht en smaakvol water, extra schoon servies en gewoon een stuk minder schoonmaken in huis. Ook draagt het bij aan een beter milieu.

Hoe werkt een waterontkalker precies?
Om het kalk uit het leidingwater te halen filtert het systeem calcium en magnesium uit het water. Dat is haalbaar doordat hard leidingwater door een cilinder met harsbolletjes heen gaat. Deze calcium en magnesium bouwstenen kleven vast aan de kunsthars bolletjes. In een andere cilinder wordt de hars weer opgeladen via regenereren. Kies voor betrouwbaar onthardingszout. Een alternatief zijn de goedkope magnetische ontharders die alleen gebruik maken van een andere methode. Het effect van magnetische producten vind in de literatuur echter geen bevestiging.

Vergt het systeem veel onderhoud?
Het goed onderhouden van de waterontkalking installatie is geen hogere wiskunde, maar moet wel jaarlijks gebeuren. Installaties met noodzakelijk ontkalkingstabletten die worden toegepast tijdens regeneratie vul je ieder kwartaal bij met zout. Een schone machine wordt voorgeschreven om de kwaliteit van het water te waarborgen. Optioneel kan je ervoor kiezen om jaarlijks onderhoud af te nemen (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Steenkerke.

Wat zijn de belangrijkste waterverzachter voordelen?
Het kalkvrij maken van water doe je met een waterreiniger. Dit heeft in de praktijk ontzettend veel voordelen. Onder andere: efficiëntere verwarming, smaakvol water, veel minder schoonmaakmiddelen nodig, zachte huid en droog haar, minder last van kalkaanslag, kleding blijft langer mooi, huishoudelijke apparaten werken zuiniger en de duurzame gedachte achter deze investering.

Plaats een reactie