Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Avekapelle

Wil jij ook af van kalkneerslag, glascorrosie, slecht functionerende apparaten of huidirritaties? De oorzaak hiervan is vaak te vinden in te hard water in de leiding. Deze plaats kent een waterhardheid van 11,20 dH. Dit is mogelijk een oorzaak van deze voorvallen. Het toepassen van de beste waterverzachter in Avekapelle heeft als effect zacht en schoon water zonder kalk. Dit is goed voor jouw gezondheid, het milieu en je portemonnee. Middels onze specialisten verzamel je waardevolle informatie over diverse types waterontharders: welke type ontharders zijn er, hoe gaat het precies in z’n werk, en verdien ik het ook terug?

 • Waterhardheid van gemiddeld 11,20 dH in Avekapelle.
 • Dit kan zorgen voor irritaties zoals droge haren na een douchebeurt en hoger gasverbruik.
 • Een waterverzachter verlaagt de hardheid van het water.
 • Pluspunten: lager stroom- en gasverbruik, water met een lekkere smaak en geen glascorrosie of witte aanslag.
 • Wacht niet langer en probeer het direct uit. Realiseer een besparing van wel €310 per jaar.

Snel naar: Waar op letten bij een waterverzachter kopenWat zijn de voordelen?Is het echt nodig?Waterhardheid AvekapelleTechnische uitleg werkingGemiddelde kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieWest Vlaanderen
GemeenteVeurne
Postcode8630
Gem. Gasverbruik M31.440 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.4800 kWh
Gem. Waterhardheid11,20 dH

Waarom is zacht water gunstig?

 • Kleding en ander textiel gaat langer mee.
 • Bespaar meer dan 20% energie.
 • Geen kalkaanslag op bestek en servies.
 • Focus op duurzaamheid (milieu)!

De risico’s bij hard leidingwater

 • dichtgeslibde leidingen.
 • Irritaties aan de huid.
 • Kalkaanslag op kranen en douchekoppen.
 • Eindeloos schoonmaken.

Vergelijk offertes voor waterontharder

Neem contact op met experts uit de buurt

Waterontharder kopen Avekapelle

Wil je definitief afrekenen met een droge huid of veel schoonmaakwerk? Een groeiend aantal Belgen bestellen een innovatieve waterontkalker. Een dergelijk product onttrekt bijna alle kalk uit het leidingwater. Voor elk gezin een meerwaarde. Geen kalkaanslag op kranen en tegels, je verbruikt minder schoonmaakmiddelen, zachter wasgoed en kalkvrije leidingen. In en rondom gemeente Veurne zijn meerdere leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vergelijk direct de prijzen door een offerte aan te vragen. Een vakman vinden voor een waterverzachter installeren in Avekapelle gaat zo wel heel gemakkelijk.

 1. Voer als eerste je postcode in de vergelijker in.
 2. Maak een keuze uit verschillende filtersystemen.
 3. Geef door hoeveel personen er in huis wonen en laat weten waar het de watermeter zit.
 4. Geef aan hoe de specialisten jou het beste kunnen bereiken.
 5. Een lokale installateur verstuurt je binnen enkele dagen een goede offerte.

Waarom kiezen voor een waterverzachter?
Een goede waterontharder heeft verschillende voordelen. De positieve effecten hebben we verzameld in een lijst. Klik direct door naar: Milieuvriendelijke ontharder.

VoordeelBeschrijving
MilieuvriendelijkMinder zeepresten en plastic afval. Daarnaast daalt de CO2 uitstoot doordat warmte beter wordt overgedragen.
Apparaten gaan minder snel stukApparatuur zoals Quookers werken efficiënter door minder kalkaanslag. Dit zorgt voor een langere levensduur.
Lekkerder waterEen kopje thee, koffie en het water uit de kraan smaakt stukken beter.
Beperk gebruik schoonmaakmiddelen Zacht water schuimt veel sneller. Je hebt daarom veel minder schoonmaakmiddelen nodig.
Prettig voor je huidJe huid is aanmerkelijk zachter. Minder last van huidirritatie / eczeem.
Lagere energiekostenKalk vormt zich in de verwarmingselementen van bijvoorbeeld boilers. De warmteoverdracht is minder effectief en dat verhoogt het energieverbruik.
Tabel met de voordelen van een huis met een geïnstalleerd water-ontkalkingsproduct.

Hoe zinvol is een waterontkalker in Avekapelle?

Mogelijkerwijs overweeg jij het laten installeren van een waterontharder in Avekapelle. De redenen spreken doorgaans voor zich. Kalkvrij water heeft als voordeel smaakvoller water en geen glascorrosie en/of witte aanslag. Maar hoe noodzakelijk is het nu echt? Voor dit advies moet je allereerst weten hoe het zit met de huidige waterhardheid.

 • Avekapelle heeft een geschatte waterhardheid van 11,20. Concreet: Hard water.
 • Hoeveel last je ervan hebt is per persoon weer anders.
 • Het verkleinen van de waterhardheid is gunstig voor lichaam, gezondheid en milieu.
 • Onder andere lagere energierekening, zacht en fris water en ook bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Goed om te weten: water met deze hardheid (dH) kan je ten alle tijden gewoon drinken.

Hardheid water in Avekapelle

De waterhardheid van het water in Avekapelle is om en nabij de 11,20 Duitse graden. Dit wil zeggen dat het water Hard water is. De waterhardheid wordt uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH betekent 17,8 gram kalk per M3 water. 11,20 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 31,90 kilogram kalkdeeltjes.

waterverzachter-avekapelle-8630

Vraag prijzen op in de regio

Veel gekozen merken

 • Waterboss 700 CWB700n
 • Judo MultiSoft 2P
 • Erie Maxima Eco15
 • BWT AQA Perla 5
 • Amysoft C-200

Hoe haalt de waterontkalker kalk uit het water?

Het zal je inmiddels bekend zijn: de waterontharder zorgt voor aangenaam zacht water in huis. Maar wat gebeurt er technisch allemaal? De huidige generatie waterverzachters (bijv. van merken als North Star) halen kalk uit het water door het uitwisselen van ionen. Een filter met harskorrels zet de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. Op basis daarvan wordt het kalk verwijderd uit het water. Door het plaatsen van zo’n waterontkalker in Avekapelle minimaliseer je de dH waarde van 11,20 naar een fijne 3 Dh. Bedenk goed dat er altijd een beetje achterblijft, omdat dit gezond voor ons is. Het resterende kalk is zo klein dat je het niet terugziet.

Schoonspoelen met zout
Na een tijd zal de werkingskracht van de hars verminderen. 4 keer per maand moet de hars opnieuw opgeladen worden met natriumionen. De harsbolletjes worden opnieuw geladen, dit noemen we regenereren. Gemiddeld moet je om de 3 maanden het zout bijvullen. Hoeveel kilogram zout je nodig hebt wordt bepaald door het aantal m3 water dat je verbruikt, instellingen zoals resthardheid en de afmeting (kleine of grote machine). Samenvattend werkt een ontkalkingsinstallatie als volgt.

 1. Hard water komt vanuit de leidingen de ontkalkingsinstallatie binnen.
 2. De slimme harskorrels halen de hardheidsmineralen uit het water.
 3. Op een bepaald moment zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. De harsbolletjes hebben een filter behandeling nodig door middel van regeneratiezout.
 5. Het spoelwater wordt vervolgens via het riool afgevoerd.

Elektrische & mechanische waterverzachters
Er bestaan twee installaties: Mechanische & elektronische waterontkalkers. Een mechanische ontharder werkt met de druk van het water. Regeneraties wordt gestuurd op tijd. De belangrijkste voordelen zijn een schappelijke tarief, gebruikt geen stroom en het is onderhoudsarm. Er zijn ook negatieve aspecten: het systeem spoelt soms onnodig, minder efficiëntie en je hebt minder geavanceerde instellingen. Deze installaties worden al geplaatst voor €800.

Een elektrische waterontharder werkt op elektriciteit. Deze machine gaat regenereren als het echt nodig is. Een populair model vanwege: minder regeneratiezout noodzakelijk, het werkt efficiënter en uitgebreide instellingen. Natuurlijk zijn er nadelen: de tarieven, je hebt iets hogere stroomkosten en een groter risico op defecten. Beschikbaar vanaf €1000.

Verschil enkele- en dubbele cilinder
Oriënteer jij je op het kopen van een waterverzachter? Dan dien je te kiezen uit een dubbel- of enkel cilinder systeem. Het verschil in prijs komt uit rond de €400,00. Maar waarom moet je daar voor kiezen?

 • Het positieve effect van twee cilinders zit hem in de beschikbaarheid van drinkwater als hij aan het regenereren is.
 • In het geval van enkele cilinder ontkalkers heb jij tijdens het schoonmaken geen zacht water uit de kraan.
 • Ontharders met dubbele cilinders kunnen grotere volumes aan. Een stukje comfort voor gezinnen vanaf 4 personen.
 • Meerdere cilinders is echt geen noodzaak, het is vooral een stukje extra comfort. Elke dag 100% zacht water in Avekapelle.

Ook klaar met kalkaanslag?

Neem contact op met vakmannen voor montage.

Wat zijn de kosten van zo’n installatie?

De prijs van een waterverzachter zijn nogal verschillend. Dit begint vanaf €95 voor ontharders die magnetisch werken tot meer dan €1975 voor een elektrisch systeem met alles erop en eraan. De kosten hangen af van de fabrikant, of je kiest voor mechanisch/elektrisch en hoeveel liter het systeem aankan. Behalve deze eenmalige investering heb je ook te maken met installatie- en onderhoudskosten. Meerdere Belgischeinstallateurs van waterverzachters bieden een lagere prijs aan als je hier het onderhoud uitbesteed middels een onderhoudscontract. Als laatste heb je ook ontkalkingszout waarmee je het systeem schoonspoelt. De tarieven van ontharders starten bij €740 (zonder installatiewerk). Een luxe apparaat gaat al gauw naar een bedrag tussen de €1550 en €1750 incl. installatie. In het volgende schema vind je de gemiddelde kosten van een waterverzachter in Avekapelle.

Benieuwd naar de kosten om een waterontkalker te laten installeren? Ga aan de slag met onze handige offerte-service en bekijk actuele prijzen bij professionele installateurs. Zo kan men zonder gedoe en direct monteurs, verschillende opstellingen en de montagekosten vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Circa €60
Waterontharder (mechanisch)V.a €740
Elektrische waterontharderV.a €1070
Onthardingszout€30 per 50 kilo
OnderhoudCirca €145 (jaarbasis)
PlaatsingRond de €200
Tabel met de totale kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het belangrijk om een waterverzachter te hebben in Avekapelle?
De hardheid van het kraanwater in Avekapelle komt uit op ong. 11,20 dH. De waarde in de provincie West Vlaanderen komt uit op ongeveer 15,09 dH. Dit is gewoon drinkbaar, maar het kan veel zachter. Een geavanceerd ontkalkingssysteem onttrekt magnesium en calcium uit het leidingwater wat een verlaging van de waterhardheid realiseert. De smaak wordt beter & zachter en biedt verschillende voordelen zoals betekent het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken en het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken.

Welke terugverdientijd heeft een waterontharder?
Doorgaans geldt: van iedere euro die je investeert zie je uiteindelijk weer €0,70 tot €0,80 terug. Wij vinden dat je voornamelijk een waterontharder moet laten plaatsen als extra luxe en comfort in het dagelijks leven. Denk hierbij aan minder huidproblemen en huidirritaties, fris kraanwater, blinkende glazen en minder schrobben en poetsen. Bijkomend voordeel is dat je ook je steentje bijdraagt aan het milieu.

Hoe werkt een waterontkalker precies?
Om water kalkvrij te maken zet het systeem de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. Dit regelt men doordat het harde water door een filter van kunsthars gaat. Deze calcium en magnesium grondstoffen hechten zich aan deze hars. In een andere cilinder worden de harskorrels weer opgeladen d.m.v. zout. Kies voor betrouwbaar onthardingszout. Je kunt ook besparen met een goedkope magnetische ontharders die op een totaal andere manier functioneren. De werkzaamheid van deze magneten is echter nooit wetenschappelijk aangetoond.

Hoe vaak moet ik het onderhouden?
Een servicebeurt voor de waterontkalking installatie is niet zo spannend, maar is noodzakelijk voor een zuinige werking. Ontharders met noodzakelijk ontkalkingstabletten voor het regeneratieproces zul je deze gemiddeld eens in het kwartaal moeten bijvullen. Een schone machine is essentieel om de hardheid van het water laag te houden. Je kunt er ook voor kiezen om een onderhoudscontract te nemen bij de leverancier van waterontharders in Avekapelle.

Welke voordelen kent een waterverzachter?
Kalkvrij water maken, dat doet een waterreiniger. De voordelen daarvan zijn enorm groot. Bijvoorbeeld: lagere stookkosten, smaakvol water, je hebt minder schoonmaakmiddelen nodig, minder last van huidirritaties en/of eczeem, bestaande kalkaanslag verdwijnt, een zijdezachte was, langere levensduur van huishoudelijke apparaten en je draagt bij aan het milieu (duurzaam).

Plaats een reactie