Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Nieuwpoort

Zit jij thuis ook met kalkneerslag, kalkstrepen op glas en lak, dichtgeslibde leidingen of geïrriteerde huid? Dit heeft wellicht te maken met de waterkwaliteit (hard water). Deze plaats kent een waterhardheid van 8,40 dH. Dit kan zorgen voor de nodige ongemakken. Het kopen van de beste waterverzachter in Nieuwpoort maakt mogelijk dat je kan genieten van schoon en zacht water waar vrijwel geen kalk in zit. Dat is lekker, maar ook goed voor de gezondheid, het milieu en je portemonnee. Middels onze specialisten lees je bruikbare info over verschillende soorten waterontharders: wat voor installaties zijn er, hoe werkt het technisch allemaal, en welke investering is nodig?

 • Waterhardheid van 8,40 dH in Nieuwpoort.
 • Hierdoor ontstaan voorvallen als strepen op de ramen en een hoge energierekening.
 • Zo’n waterverzachter verzacht het water.
 • Dat zorgt voor langere levensduur van huishoudelijke apparaten, betere smaak van water en bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Laat een systeem plaatsen en probeer het direct uit. Het kan veel opleveren, tot wel €260 per jaar.

Onderwerpen: Waterverzachter kooptipsWelke voordelen zijn er?Wat levert het echt op?Waterhardheid NieuwpoortHoe gaat het in z’n werk?Gemiddelde kostenFAQ – Veelgestelde vragen


ProvincieWest Vlaanderen
GemeenteNieuwpoort
Postcode8620
Gem. Gasverbruik M33.330 M3
Gem. Stroomverbruik kWh1.5600 kWh
Gem. Waterhardheid8,40 dH

Pluspunten van zacht water

 • Zachte kleding, bedlinnen en handdoeken.
 • Lagere stookkosten.
 • Minder wasmiddelen nodig.
 • Duurzaam investeren gericht op het milieu!

Minpunten van hard leidingwater

 • Slecht functionerende apparaten.
 • Geïrriteerde huid.
 • Kalk op de lak van de auto.
 • Minder lekker water uit de kraan.

Vrijblijvende waterontharder offerte aanvragen

Vind een gespecialiseerde vakman in de buurt

Waterontharder kopen Nieuwpoort

Heb je in huis last van verstopte leidingen of wit uitslaande wanden en tegels? Een groot deel van de huishoudens installeren een betrouwbare waterontkalker. Deze installatie filtert kalk uit kraanwater. Elke woning heeft daar profijt van. Geen kalkaanslag op sanitair en kranen, je verbruikt minder schoonmaakmiddelen, lekkerdere koffie en thee en een lagere energierekening. In de buurt van de gemeente Nieuwpoort zijn meerdere leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vergelijk direct de prijzen door een offerte aan te vragen. Voordelig een waterverzachter laten installeren in Nieuwpoort hoeft niet moeilijk te zijn.

 1. Geef je woonadres in (postcode + huisnummer).
 2. Omschrijf zo concreet mogelijk de opdracht.
 3. Selecteer het type huishouden en geef aan waar de watermeter precies zit.
 4. Vul jouw naam, telefoonnummer en mailadres in.
 5. Een erkende installateur stuurt jou zo snel mogelijk een aantrekkelijke offerte.

Waarom een waterverzachter plaatsen?
Het plaatsen van een goede waterontharder is voor iedereen het overwegen waard. De belangrijkste voordelen vatten we samen in de onderstaande tabel. Lees ook verder over: Goedkoopste verzachter.

PluspuntBeschrijving
MilieubewustMinder zeepresten en plastic afval. De CO2 uitstoot is lager omdatje CV-ketel zuiniger werkt.
Langere levensduur apparatenHuishoudelijke apparaten zoals vaatwassers zijn door het zachte water vrij van kalkaanslag. Dit zorgt voor een langere levensduur.
Kalkvrij water smaakt beterThee, koffie, bouillon en het water uit de kraan zal minder bitter smaken.
Reduceer schoonmaakmiddelenEr zijn minder middelen nodig om schuim te krijgen. Je hebt daarom veel minder schoonmaakmiddelen nodig.
Minder last van eczeemEen lekker zachte huid na het douchen. Het voorkomt bovendien jeuk, rode schilferige huid en eczeem.
Verminderde energiekostenKalk zich af op de verwarmingselementen van apparaten zoals HR-ketels. Het overbrengen van warmte is zo minder makkelijk en dat kost geld.
Overzicht met de pluspunten van een huis met een geïnstalleerd water-ontkalkingsproduct.

Heb ik een waterontkalker nodig in Nieuwpoort?

Mogelijk zoek jij naar mogelijkheden voor het installeren van waterontharder in Nieuwpoort. Dat is ook erg logisch. Zacht water leidt tot zacht en fris water en je kleding blijft langer mooi. Kan ik dan niet zonder? Aangaande deze vraag is het allereerst belangrijk om te kijken naar de waterhardheid in jouw plaats.

 • Nieuwpoort zit met een waterhardheid van 8,40. Dit houdt in Normaal water.
 • De consequenties hiervan is erg persoonlijk.
 • Het terugdringen van de waterhardheid biedt comfort.
 • Denk aan lagere stookkosten, fris kraanwater en een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Goed om te weten: deze hardheid is in ieder geval niet slecht voor de gezondheid.

Hardheid water in Nieuwpoort

De waterhardheid van het leidingwater in Nieuwpoort bedraagt ongeveer 8,40 dH. We kunnen stellen dat het water Normaal water is. De hardheid van het water wordt meestal uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH wil zeggen 17,8 gram kalk in elke M3 water. 8,40 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 23,92 kilogram kalkdeeltjes.

waterverzachter-nieuwpoort-8620

Bekijk specialisten in deze regio’s

Populaire merken en modellen

 • Mooiwater Compact
 • Remon Waterontharders Kupa
 • Apic Zetes
 • BWT Rondomat 50M
 • Erie IQsoft Eco26

Zo werkt een waterontkalker

We hebben het al een aantal keer aangestipt: de waterontharder onttrekt kalk en magnesium uit het water. Maar wat ligt hieraan ten grondslag? De meeste waterverzachters (van bijv. Siata) halen kalk uit het water door het uitwisselen van ionen. De cilinder met harsbolletjes zorgt ervoor dat calciumionen en magnesiumionen aan het water worden onttrokken. D.m.v. dit scheikundige proces zal het kalk uit het water worden gefilterd. Door het plaatsen van zo’n waterontkalker in Nieuwpoort minimaliseer je de dH waarde van 8,40 naar een fijne 3 Dh. Bedenk goed dat er altijd een beetje achterblijft, wat niet slecht is voor ons lichaam (zelfs noodzakelijk). Het kalk dat overblijft zal overigens niet leiden tot kalkvorming.

Regenereren met zout
Tijdens het gebruiken van de installatie zal de onthardingshars verzadigen. Om de 6/7 dagen wordt de hars schoongespoeld met pekelwater. Dit noemt men regenereren. Eens in de 6 – 10 weken moet het zout worden aangevuld. De hoeveelheid zout is afhankelijk van het waterverbruik, hoe hard het water is en de afmeting (kleine of grote machine). Hieronder vatten we het hele proces van een ontkalkingsinstallatie nog een keer samen.

 1. Het harde water komt het huis binnen via de ontkalkingsinstallatie.
 2. Gepatenteerde harskorrels halen kalk en magnesium uit het water.
 3. Op een bepaald moment raken de harskorrels verzadigd met magnesium en calcium.
 4. De interne harsbolletjes worden weer schoongespoeld aan de hand van regeneratiezout.
 5. Het “vuile” spoelwater gaat richting het riool.

Elektrische en mechanische waterverzachters
Er bestaan 2 installaties: Mechanische & elektronische waterontkalkers. De mechanische ontharder werkt op basis van waterdruk. Het systeem regenereert op zelf ingestelde momenten. De voordelen zijn een gunstige prijs, het gebruikt geen energie en lagere onderhoudskosten. Nadelen zijn er ook: meer zoutverbruik, een matige efficiëntie en geen inzicht in leuke gegevens. De prijs van zo’n systeem begint bij €925.

Bij een elektrische waterontharder steek je de stekker in het stopcontact. Regenereren gaat op vraag. Een vaak gekozen systeem vanwege: geen onnodig regeneratiezout verspillen, een slimme werking en uitgebreide instellingen. De minpunten zijn: een hogere prijs, bij een stroomstoring werkt het niet en hogere onderhoudskosten. Je koopt zo’n machine al vanaf €1175.

Ontharder met enkel- of dubbel cilinder?
Van plan om een waterverzachter te kopen? Dan zijn er eigenlijk 2 smaken: dubbel- of enkel systeem. Het prijsverschil komt uit rond de €360,00. Maar waarom moet je daar voor kiezen?

 • Het pluspunt van een extra cilinder is dat je wel zacht water kunt gebruiken als hij aan het regenereren is.
 • Wanneer je gaat voor ontkalkers met 1 cilinder heb jij – als de ontharder aan het reinigen is – even geen zacht water.
 • Installaties met dubbele cilinders kunnen op hetzelfde moment meer water filteren. Een uitkomst voor gezinnen die veel water verbruiken.
 • Dubbele harscilinder is niet strikt noodzakelijk, het is vooral een stukje gemak. Ontdek zelf het gemak van zacht water in Nieuwpoort.

Een kalkvrije badkamer en keuken?

Leg nu contacten met product-experts voor tips en hulp.

Wat is prijs van zo’n installatie?

De prijs van een ontharder variëren nogal. De prijzen starten vanaf €150 voor ontharders die magnetisch werken tot zo’n €1550 voor een dubbel-cilinder systeem met alle gemakken. De uiteindelijke kosten worden bepaald door het merk, of je kiest voor mechanisch/elektrisch en de capaciteit van het systeem. Naast deze eenmalige kosten moet je ook rekening houden met inregelkosten en onderhoud. Steeds meer Belgischeinstallateurs van waterverzachters bieden een lagere prijs aan als je er meteen een onderhoudscontract bij neemt. Als laatste heb je ook speciaal ontkalkingszout dat je regelmatig moet kopen. De prijzen van dergelijke installaties zijn zo’n €710, exclusief installatiekosten. Een uitgebalanceerd apparaat kost gemiddeld tussen de €1150 en €2200 (met montage inbegrepen). In het overzicht hieronder bieden we de actuele kosten van een waterverzachter in Nieuwpoort.

Benieuwd naar de kosten om een waterontkalker in je huis te installeren? Probeer dan onze waterontharder-vergelijker en vraag vrijblijvend offertes aan bij erkende installateurs. Op basis daarvan kun jij makkelijk en gratis vakmannen, verschillende opstellingen en de tarieven vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderC.a. €140
Waterontharder (mechanisch)C.a. €820
Elektronische waterontharderVanaf €900
Zout€45 voor 100 kg
OnderhoudBegint bij €145 op jaarbasis
InstallatiekostenV.a €190
Overzicht met de uiteindelijke kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is een waterverzachter handig in Nieuwpoort?
De waterhardheid in Nieuwpoort is grofweg 8,40 dH. De waarde in de provincie West Vlaanderen schatten we op 15,09 dH. Dit is gewoon drinkbaar, maar het kan veel zachter. Een ontkalkingssysteem filtert calcium en magnesium uit het water wat een positief effect heeft op de waterhardheid. Dit zachte water is beter van smaak en biedt voordelen als minder huidproblemen en huidirritaties en geen strepen meer op glas en lak.

Wat is de terugverdientijd van een waterontharder?
We hanteren een simpele berekening: van elke euro die in de installatie wordt gestoken ontvang je omgerekend +/- €0,70 terug. Natuurlijk is het zo dat je bovenal een waterontharder moet aanschaffen voor het comfort. O.a. prettige douchebeurt, lekkerdere koffie en thee, zachter wasgoed en minder schrobben en poetsen. Los van de voordelen voor jezelf is het ook goed voor het milieu.

Hoe werkt een waterontkalker?
Om water kalkvrij te maken filtert het systeem calcium en magnesium uit het water. Dat kan bereikt worden doordat het harde water door een zogenaamde ionenwisselaar heen gaat. De magnesium en calcium delen hechten zich aan deze korrels. In de extra cilinder wordt het systeem gereinigd a.d.h.v. natrium. Er zijn verschillende soorten onthardingszout. Er zijn ook goedkope magnetische ontharders verkrijgbaar op basis van elektromagnetisme. De effectiviteit van dergelijke systemen vind in de literatuur echter geen bevestiging.

Vergt het systeem veel onderhoud?
Het onderhouden van een waterontkalking installatie is niet zo spannend, maar moet wel even elk jaar worden uitgevoerd. Installaties met ontkalkingstabletten voor het regeneratieproces moet je 4 keer per jaar voorzien van nieuw zout. Een gereinigde machine is noodzakelijk voor een goede efficiënte werking. Dit kun je eventueel uitbesteden door het onderhoud uit te besteden (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Nieuwpoort.

Welke pluspunten heeft een waterverzachter?
Het inzetten van een waterreiniger voor kalkvrij water is succesvol. De voordelen daarvan zijn enorm groot. Zoals o.a. lagere energiekosten, lekkerdere koffie en thee, 50 % – 75% minder schoonmaakmiddelen nodig, een zachte huid, bestaande kalkaanslag verdwijnt, zijdezachte kleding, huishoudelijke apparaten gaan langer mee en je draagt bij aan het milieu (duurzaam).


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie