Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Booitshoeke

Wil je definitief afrekenen met kalkneerslag, strepen op de ramen, slecht werkende huishoudelijke apparaten of geïrriteerde huid? Dat is doorgaans toe te schrijven aan een hoge waterhardheid. Deze plaats kent een waterhardheid van 11,20 dH. Dit kan zorgen voor de nodige ongemakken. Het installeren van de beste waterverzachter in Booitshoeke resulteert in kalkvrij water in de woning. Dit is goed voor jouw gezondheid, en het levert ook nog een leuke besparing op. Hier lees je uitgebreide informatie aangaande waterontharders: wat is het, hoe werkt het, en wat is de investering?

 • Waterhardheid van ongeveer 11,20 dH in Booitshoeke.
 • Dit kan leiden tot irritaties zoals kalkstrepen op ramen en hoge stookkosten.
 • De waterverzachter filtert het water (magnesium & calcium).
 • Positieve gevolgen zijn: een beter presterende CV-ketel, kleding en ander textiel gaat langer mee en geen kalkaanslag op bestek en servies.
 • Vergelijk meerdere offertes en geniet van de extra gemakken. Bespaar tot wel €335 op jaarbasis.

Thema’s: De juiste waterverzachter kopenWat zijn de voordelen?Heb ik het nodig?Waterhardheid BooitshoekeWerking eenvoudig uitgelegdKostenVeelgestelde vragen + antwoorden


ProvincieWest Vlaanderen
GemeenteVeurne
Postcode8630
Gem. Gasverbruik M31.445 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.4850 kWh
Gem. Waterhardheid11,20 dH

Pluspunten van zacht water

 • Fris kraanwater.
 • Verlaging van de maandlasten voor energie.
 • Besparen op schoonmaakmiddelen.
 • Draagt bij aan een beter milieu!

Nadelen van hard leidingwater

 • dichtgeslibde leidingen.
 • Een droge huid.
 • Kalkaanslag op kranen en douchekoppen.
 • Eindeloos schoonmaken.

Bekijk de tarieven van waterontharders

Gemakkelijk en snel offertes vergelijken

Waterontharder kopen Booitshoeke

Heb je last van een droge huid en/of kalk op de lak van de auto? Meer en meer woningeigenaren bestellen een betrouwbare waterontkalker. Zo’n systeem onttrekt bijna alle kalk uit het leidingwater. Elke woning heeft daar profijt van. Geen kalkaanslag op je sanitair en apparatuur, je hebt minder wasmiddelen nodig, verminderde eczeem klachten en lagere stookkosten. In de gemeente Veurne zijn er verschillende leveranciers van wateronthardingsapparatuur. In enkele minuten vraag je een offerte aan. Een vakman vinden voor een waterverzachter installeren in Booitshoeke heb je binnen mum van tijd geregeld.

 1. Start met het invullen van je adresgegevens.
 2. Geef aan wat voor soort ontharder je wenst.
 3. Geef door hoeveel personen er in huis wonen en specificeer waar de watermeter zit.
 4. Verstrek nog enkele contactgegevens.
 5. Een lokale installateur neemt zo snel mogelijk contact op met een scherpe offerte.

Voordelen plaatsen waterverzachter
Het laten plaatsen van een goede waterontharder heeft verschillende voordelen. De meest genoemde voordelen vatten we samen in de onderstaande tabel. Klik direct door naar: Professionele ontkalker.

VoordeelUitleg
DuurzaamMinder zeepproducten wegspoelen. Flinke reductie van de CO2 uitstoot doordat je minder energie gebruikt.
Apparaten gaan langer meeDure apparatuur zoals CV-ketels zijn vrij van kalkaanslag en oxidatie. Ook verlaagt dit het energieverbruik.
Verbeterde smaak door kalkvrij waterThee, koffie, bouillon of een glas water uit de kraan is veel smaakvoller.
Minder schoonmaakmiddelenWater schuimt beter zonder kalk. Beperk de jaarlijkse kosten voor schoonmaakmiddelen.
Minder last van eczeemEen zachte huid en minder droog haar na het douchen. Het voorkomt bovendien jeuk, rode schilferige huid en eczeem.
Minder energiekostenBij hard water vormt er kalk op verwarmingselementen van bijvoorbeeld wasdrogers. Warmteoverdracht werkt zo minder goed en daardoor neemt het stroomverbruik toe.
Samenvatting van de pluspunten van een woning waar een water-ontkalkingsproduct geplaatst is.

Heb ik een waterontkalker nodig in Booitshoeke?

Mogelijkerwijs zoek jij naar mogelijkheden voor het installeren van waterontharder in Booitshoeke. De argumenten daarvoor zijn vaak duidelijk. Kalkvrij water leidt tot ren glanzende vaat en je hebt veel minder zeep en wasmiddel nodig. Maar is het echt noodzakelijk? Om deze vraag te beantwoorden moet je allereerst weten hoe het zit met de huidige waterhardheid.

 • Booitshoeke heeft een gemeten waterhardheid van 11,20. Dit houdt in Hard water.
 • Wat je hier in de praktijk van merkt is voor iedereen weer anders.
 • Het reduceren van de waterhardheid is gunstig voor lichaam, gezondheid en milieu.
 • Bijv. een besparing op de energierekening, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken.
 • Uit de test: dit soort water is beslist niet ongezond om te drinken.

Hardheid water in Booitshoeke

De waterhardheid van het water in Booitshoeke bedraagt ongeveer 11,20 dH. Dit houdt in dat het water Hard water is. In België drukken we de waterhardheid uit in Duitse hardheid (dH). 1 dH houdt in dat elke M3 water 17,8 gram kalk bevat. 11,20 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 31,90 kilogram kalkvormende deeltjes.

waterverzachter-booitshoeke-8630

Vergelijk vakmannen in de buurt

Bekende modellen en merken

 • Waterboss 900
 • Kinetico 2020C HE
 • Erie Maxima Eco20
 • BWT AQA Perla 10
 • Amysoft C-300

Hoe maakt een waterontkalker zacht water?

Het uitgangspunt is duidelijk: een waterontharder zet hard water om in zacht water. Hoe gaat dat technisch in z’n werk? De hedendaagse waterverzachters (van merken zoals Bayard) maken gebruik van het uitwisselen van ionen. Een cilinder met harsbolletjes zorgt ervoor dat calciumionen en magnesiumionen aan het water worden onttrokken. Op deze wijze wordt het water van magnesium en kalk gereinigd. Door het plaatsen van een waterontkalker in Booitshoeke reduceer je de dH waarde van 11,20 naar een acceptabele 2.5 Dh. Er zal altijd een klein deel kalk overblijven, omdat dit gezond voor ons is. Deze hoeveelheid kalk is zo klein dat je het niet terugziet.

Schoonspoelen met zout
Na verloop van tijd zal de hars verzadigd raken met kalk en magnesium. Om de 6/7 dagen gebruik de machine zout om de harskorrels schoon te maken. Regenereren is onmisbaar voor een goede werking. Je moet dus af en toe het zout aanvullen. De zoutbehoefte wordt berekend a.d.h.v. hoeveel water je gebruikt, de gekozen resthardheid en het type ontharder (de grootte). Een ontkalkingsinstallatie werkt dus in 5 stappen.

 1. Het harde water komt de ontkalkingsinstallatie binnen.
 2. Herbruikbare harskorrels onttrekken de kalk uit het water.
 3. Na verloop van tijd geraken de harskorrels verzadigd.
 4. Alle harsbolletjes worden opnieuw geactiveerd middels regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk wordt afgevoerd naar het riool.

Mechanische en elektrische waterverzachters
Wij differentiëren twee producten: Mechanische en elektronische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder werkt hydraulisch (met waterdruk). Regeneratie gaat op basis van tijd. Belangrijke pluspunten zijn een aantrekkelijke prijs, 0 energieverbruik en lagere onderhoudskosten. Natuurlijk zijn er nadelen: het systeem spoelt soms onnodig, relatief inefficiënt en je kunt zaken als resthardheid niet instellen. De prijs van zo’n systeem begint bij €800.

Een elektrische waterontharder gebruikt stroom. Regenereren is gebaseerd op de actuele waterhardheid en het verbruik. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege: minder regeneratiezout, het werkt efficiënter en inzicht in verschillende gegevens. De minpunten zijn: de installatiekosten, het systeem gebruikt stroom en een groter risico op defecten. Te bestellen vanaf c.a. €1150.

Verschil enkele- en dubbele cilinder
Oriënteer jij je op het kopen van een waterverzachter? Dan kan je kiezen tussen een enkel- of dubbel systeem. Het verschil in prijs bedraagt circa €390,00. Maar waarom moet je daar voor kiezen?

 • Het handige van deze tweede cilinder is dat je ook zacht water tot je beschikking hebt als hij aan het regenereren is.
 • Wanneer we spreken over ontkalkers met 1 cilinder heb je op het moment dat het systeem regenereert geen zacht water uit de kraan.
 • Systemen met dubbele cilinders hebben een grotere filtermogelijkheden. Perfect voor de grotere gezinnen / huishoudens.
 • Een dubbele cilinder is echt geen noodzaak, het voordeel zit ‘m in comfort. Geniet ook van zacht water in Booitshoeke.

Voor altijd afrekenen met kalkaanslag?

Neem contact op met erkende adviseurs voor montage.

Hoeveel kost zo’n systeem?

De uiteindelijke kosten van een waterontkalker lopen zeer uiteen. Ze zijn er al vanaf €115 voor magnetische ontharders tot een slordige €2325 voor een elektrisch systeem met alles erop en eraan. De totaalprijs hangt af van het model, of je een systeem op stroom of waterdruk neemt en de omvang van het systeem. Naast deze eenmalige investering heb je ook een stukje installatie en onderhoud. Meerdere Belgischeinstallateurs van waterverzachters werken met een speciale korting wanneer je kiest voor een handig onderhoudscontract. Een laatste kostenpost is ontkalkingszout dat je eens in de zoveel tijd moet aanvullen. De tarieven van ontkalkers beginnen bij €820 (zonder installatiewerk). Een goed systeem ligt qua kosten tussen €1500 en €1725 inclusief plaatsing. In onderstaande schema bekijk je de huidige kosten van een waterverzachter in Booitshoeke.

Kijk jij ook naar de opties om een waterontkalker te integreren voor zacht water? Maak nu gebruik van onze vergelijker en bekijk actuele tarieven bij de beste installateurs. Zo kan men eenvoudig en gratis experts, soorten waterverzachters en de tarieven vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderVanaf €160
Waterontharder (mechanisch)V.a €750
Waterontharder (elektrisch)C.a. €940
Reinigingszout€40 per 75 kilo
Onderhoud (indicatie)V.a €115 per beurt
PlaatsingskostenVanaf €200
Rekenvoorbeeld met de totale kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het belangrijk om een waterverzachter te hebben in Booitshoeke?
De hardheid van het kraanwater in Booitshoeke is plus minus 11,20 dH. De tabelwaarde in de provincie West Vlaanderen is grofweg 15,09 dH. Dit vormt geen gezondheidsrisico’s, maar het kan zachter. Een geavanceerd ontkalkingssysteem onttrekt magnesium en calcium uit het leidingwater wat leidt tot zacht water. Dit zachte water is beter van smaak en heeft als extra pluspunten: aantrekkelijk gas- en stroomverbruik en tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken.

Wat is de terugverdientijd van een waterontharder?
Doorgaans geldt: van iedere euro die je investeert bespaar je ongeveer €0,60 – €0,80. Installateurs zeggen dan ook dat je in de eerste plaats een waterontharder moet aanschaffen als extra luxe en comfort in het dagelijks leven. Onder andere comfortabel douchen, fris kraanwater, kleding dat langer meegaat en minder poets- en boenwerk. Ook draagt het bij aan een beter milieu.

Hoe haalt de waterontkalker kalk uit het water?
Om het grootste gedeelte van het kalk uit het kraanwater te halen moet het magnesium en calcium uit het water worden onttrokken. Dit gebeurt doordat hard water door een cilinder met kunsthars korrels wordt gepompt. De magnesium en calcium onderdelen hechten zich aan de kunstharskorrels. In een eventuele tweede cilinder worden de korrels opnieuw gereinigd d.m.v. natrium. Daarvoor is onthardingszout noodzakelijk. Je kunt ook besparen met een goedkope magnetische ontharders die werken op basis van magnetische velden. De doeltreffendheid van dit soort modellen wordt door wetenschappers afgekeurd.

Hoe onderhoud ik het systeem?
Een onderhoudsbeurt voor je waterontkalking installatie is vrij eenvoudig, maar moet wel elke 12 maanden gebeuren. Ontharders met speciale ontkalkingstabletten die gebruikt worden voor het regenereren moeten elk kwartaal worden aangevuld met zout. Een degelijke schoonmaakbehandeling is belangrijk zodat de installatie zuinig te werk blijft gaan. Dit kun je eventueel uitbesteden door te kiezen voor een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Booitshoeke.

Welke voordelen kent een waterverzachter?
De waterreiniger maakt hard water zacht en kalkvrij. Er zijn gigantisch veel voordelen te benoemen. Neem nou aspecten als: aantrekkelijk gas- en stroomverbruik, meer smaak aan koffie en thee, minder zeep en wasmiddel nodig, een minder droge huid na het douchen, geen kalkaanslag op douchewand en tegels, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken, de apparaten in de woning werken effectiever en het is goed voor het milieu.

Plaats een reactie