Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Bulskamp

Ben jij ook klaar met kalkneerslag, veel schoonmaakwerk, slecht functionerende apparaten of een droge huid? Vaak ontstaan deze problemen door te hard water in de leiding. In deze regio heb je een gemiddelde waterhardheid van 11,20 dH. Dit is mogelijk een oorzaak van deze voorvallen. Het kopen van de beste waterverzachter in Bulskamp heeft als doel water waar amper kalk in zit. Dat is lekker, maar ook goed voor de gezondheid, het milieu en je portemonnee. Via onze adviseurs tref je uitgebreide info over verschillende soorten waterontharders: welke soorten zijn er, wat zijn de voordelen, en verdien ik het ook terug?

 • Een waterhardheid van 11,20 dH in Bulskamp.
 • Dit resulteert mogelijk in irritaties zoals kalkstrepen op ramen en een CV-ketel die niet meer optimaal werkt.
 • Een waterverzachter vermindert het calcium & magnesium gehalte.
 • Positieve gevolgen zijn: structureel lagere energiekosten, verminderde eczeem klachtenen minder poetsen en boenen.
 • Start met vergelijken een kies voor duurzaam gemak. Realiseer een besparing van wel €285 per 12 maanden.

Snelkoppelingen: Waar op letten bij een waterverzachter kopenVoordelenWat levert het mij op?Waterhardheid BulskampWerkingDe uiteindelijke kostenVeelgestelde vragen


ProvincieWest Vlaanderen
GemeenteVeurne
Postcode8630
Gem. Gasverbruik M31.450 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.4900 kWh
Gem. Waterhardheid11,20 dH

Positieve effecten van zacht water

 • Kleding en ander textiel gaat langer mee.
 • Lager stroom- en gasverbruik.
 • Bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Duurzaam investeren gericht op het milieu!

Nadelen van hard leidingwater

 • Apparaten die slecht werken.
 • Geïrriteerde huid.
 • Kalkaanslag op je sanitair en apparatuur.
 • Onnodig veel schoonmaken.

Bekijk de tarieven van waterontharders

Snel een offerte in de mailbox

Waterontharder kopen Bulskamp

Wil je definitief afrekenen met rendementsverlies van verwarming en/of witte aanslag op het glaswerk? Een groeiend aantal mensen lossen dit op met een innovatieve waterontkalker. Zo’n installatie onttrekt calcium en magnesium aan het water. Elke familie kan ervan genieten. Geen kalkaanslag op kranen en douchekoppen, geen strepen meer op glas en lak, fris kraanwater en een efficiëntere warmteoverdracht. In de omgeving van de gemeente Veurne zijn er verschillende leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Een vrijblijvende offerte is zo aangevraagd. Iemand vinden die jouw waterverzachter kan installeren in Bulskamp hoeft niet moeilijk te zijn.

 1. Geef je woonadres in (postcode + huisnummer).
 2. Bepaal welke installatie je wilt laten plaatsen.
 3. Definieer jullie gezinssituatie en kies de plek van jouw watermeter (indien bekend).
 4. Kies welk telefoonnummer & mailadres gebruikt kan worden.
 5. Een regionale installateur biedt je op korte termijn een gespecificeerde offerte.

Pluspunten van een waterverzachter?
Een goede waterontharder kent verschillende voordelen. De meest prominente voordelen vind je in overzichtelijk terug in de tabel hieronder. Lees ook verder over: Aanbieding ontkalker.

PluspuntUitleg
DuurzaamEr is minder zeep noodzakelijk. Verlaging van CO2 uitstoot doordat je simpelweg minder energie gebruikt.
Langere levensduur apparatenApparaten met verwarmingselementen zoals wasmachines zijn door het zachte water vrij van kalkaanslag. Ook neemt het stroomverbruik af.
Betere smaak kalkvrij waterThee, koffie, limonade of gewoon een glas water zal minder bitter smaken.
Reduceer schoonmaakmiddelenZacht water schuimt veel sneller. Beperk de jaarlijkse kosten voor schoonmaakmiddelen.
Minder last van eczeemEen minder droge huid na het douchen. Het helpt bovendien tegen eczeem.
Gunstigere energiekostenKalk zet zich af op warme delen bij bijvoorbeeld waterkokers. De apparaten werken daarom een stuk minder efficiënt en dat geeft een onnodig hoog energieverbruik.
Tabel met de voordelen van een huis met een water-ontkalkingsproduct.

Is een waterontkalker nodig in Bulskamp?

Wellicht bekijk jij de opties voor het laten installeren van een waterontharder in Bulskamp. En dat is geen gek idee. Kalkvrij water biedt ren glanzende vaat en een forse verlaging in het gebruik van schoonmaakmiddelen. Maar is het echt noodzakelijk? Hiervoor bekijken we eerst de waterhardheid in jouw regio.

 • Bulskamp heeft een waterhardheid van 11,20. Dit houdt in Hard water.
 • Hoeveel hinder je hiervan ondervindt is erg persoonlijk.
 • Het terugdringen van de waterhardheid is gunstig voor lichaam, gezondheid en milieu.
 • Bijv. aantrekkelijk gas- en stroomverbruik, betere smaak van water en geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen.
 • Opmerking: deze hardheid is beslist niet ongezond om te drinken.

Hardheid water in Bulskamp

De waterhardheid van het water in Bulskamp is ongeveer 11,20 Duitse graden. Experts leggen dit ook wel uit als water dat Hard water is. De waterhardheid wordt uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH houdt in dat elke M3 water 17,8 gram kalk bevat. 11,20 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 31,90 kilogram kalkvormende deeltjes.

waterverzachter-bulskamp-8630

Bekijk specialisten in deze regio’s

Interessante installaties

 • Waterboss Microboss CMB410n
 • Kinetico 2050C
 • Erie Maxima Eco26
 • BWT AQA Perla 20
 • Amysoft E-100

Hoe werkt nu precies waterontkalker eigenlijk?

Het zal onderhand duidelijk zijn: de waterontharder haalt kalk en magnesium uit het kraanwater. Maar wat gebeurt er technisch allemaal? De meeste waterverzachters (van bijv. Aqua Clean) werken op basis van een zogenaamde ionenwisselaar. Een speciale cilinder met harsbolletjes vervangt de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. Op die manier vindt reiniging van kalk uit het water plaats. Door het plaatsen van een waterontkalker in Bulskamp voer je de dH waarde terug van 11,20 naar een fijne 2 Dh. Bedenk goed dat er altijd een beetje achterblijft, een klein beetje kalk heeft namelijk iedereen nodig. Dit beetje kalk zal echt geen zichtbare kalkvorming laten zien.

Regenereren met zout
Wanneer het apparaat filtert zal de hars verzadigd raken met kalk en magnesium. Eens per 5 of 6 dagen wordt de hars schoongespoeld met pekelwater. Dit noemt men regenereren. Houd er dus rekening mee dat je dit moet bijvullen. Het zoutverbruik is afhankelijk van hoeveel water je gebruikt, instellingen zoals resthardheid en het soort ontharder (klein of groot). Hieronder vatten we het hele proces van een ontkalkingsinstallatie nog een keer samen.

 1. Vanuit de hoofdkraan komt hard water de ontkalkingsinstallatie binnen.
 2. De slimme harskorrels onttrekken calcium en magnesium aan het water.
 3. Ongeveer eens per week geraken de harskorrels verzadigd.
 4. Deze harsbolletjes worden opnieuw opgeladen aan de hand van regeneratiezout.
 5. Spoelwater wordt in het riool teruggeleverd.

Mechanische & elektrische waterverzachters
Er zijn eigenlijk twee machines: Mechanische & elektronische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder is werkzaam op basis van waterdruk. Het schoonspoelen (Regenereren) werkt op tijd. Belangrijke pluspunten zijn een concurrerend tarief, 0 energieverbruik en minder onderhoud nodig. De nadelen zijn: het systeem spoelt soms onnodig, relatief inefficiënt en minder instellingen mogelijk. Te bestellen vanaf c.a. €920.

Bij een elektrische waterontharder steek je de stekker in het stopcontact. Dit type installatie start met regenereren na een slimme meting. De belangrijkste voordelen zijn: besparing op regeneratiezout, het werkt efficiënter en je kunt veel instellen. Nadelen: een hogere prijs, het gebruikt een beetje stroom en hoge kosten qua onderhoud. Je koopt zo’n machine al vanaf €1200.

Enkele of dubbele harscilinder?
Plannen voor het kopen van een waterverzachter? We maken onderscheid tussen een enkel- of dubbel systeem. Het prijsverschil is circa €420,00. Maar wat is nu precies het voordeel?

 • Het grootste voordeel van een twee cilinderige installatie is dat je wel zacht water kunt gebruiken wanneer de installatie het regeneratieproces start.
 • Wanneer je gaat voor één cilinder ontkalkers heb je (tijdens de reinigingsbeurten) tijdelijk geen zacht water.
 • Ontkalkers met dubbele cilinders kunnen grotere volumes aan. Ideaal voor huishoudens met kinderen.
 • 2 cilinders werkt dus hetzelfde, het voordeel zit ‘m in comfort. Geniet ook van zacht water in Bulskamp.

Reken af met kalk!

Kom in contact met professionals voor montagewerk.

Wat is prijs van zo’n systeem?

De kosten van een waterverzachter zijn erg wisselend. De prijzen starten vanaf €100 voor magnetische ontharders oplopend tot wel €2250 voor een dubbel-cilinder systeem met alle gemakken. De prijs hangt af van het model, of je een 1- of 2-cilinder systeem kiest en de omvang van het systeem. Buiten deze eenmalige kosten heb je ook te maken met installatie- en onderhoudskosten. Steeds meer Belgischeinstallateurs van waterverzachters kunnen extra korting geven als je hier het onderhoud uitbesteed middels een onderhoudscontract. Verder heb je ontkalkingszout waarmee je het systeem schoonspoelt. De investeringen in deze systemen zijn zo’n €800, zonder installeren. Een geavanceerd apparaat heeft een prijskaartje tussen de €1450 en €1925 inclusief plaatsing. In de bijgaande tabel vind je de huidige kosten van een waterverzachter in Bulskamp.

Meteen weten wat het kost om een waterontkalker in je appartement te laten monteren? Kies dan nu voor onze vergelijkingstool en bekijk actuele prijzen bij toonaangevende installateurs. Op basis daarvan kun jij eenvoudig en vandaag nog installatiebedrijven, type systemen en prijzen vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderC.a. €130
Mechanische waterontharderCirca €710
Elektrische waterontharderCirca €1010
Onthardingstabletten€27,50 per 50 kilo
Onderhoud (indicatie)V.a €135 per jaar
PlaatsingskostenRond de €175
Tabel met de kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het hebben van een waterverzachter noodzakelijk in Bulskamp?
De waterhardheid in Bulskamp bedraagt 11,20 dH. De waarde in de provincie West Vlaanderen is om en nabij de 15,09 dH. Dit vormt geen gezondheidsrisico’s, maar het kan zachter. Een speciaal ontkalkingssysteem haalt calcium en magnesium uit leidingwaterwat zorgt voor zacht water. Dit zachte water is beter van smaak en heeft als bijkomende voordelen efficiëntere verwarming en geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen.

Hoe gunstig is de terugverdientijd van een waterontharder?
Doorgaans geldt: van iedere euro die je investeert zie je uiteindelijk weer €0,70 tot €0,80 terug. Natuurlijk is het zo dat je overwegend een waterontharder moet kopen voor de directe immateriële voordelen. Bijv. comfortabel douchen, zacht en fris water, zijdezachte kleding en minder poets- en boenwerk. Je draagt ook je steentje bij aan het milieu!

Technische uitleg: hoe werkt een waterontkalker?
Om water vrij van kalk te maken wisselt het systeem calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. Dit is mogelijk doordat het harde water door een fles met harsbolletjes loopt. De magnesium en calcium bouwstenen gaan vastzitten aan de kunsthars bolletjes. In de 2e cilinder wordt het hars schoongespoeld via zout. Hiervoor is speciaal onthardingszout nodig. Je kunt ook besparen met een goedkope magnetische ontharders waarbij wordt ingezet op magnetisme. De doeltreffendheid van dit soort modellen is niet erg betrouwbaar.

Hoe zit het met onderhoud en bijvullen?
Het onderhoud van de waterontkalking installatie is vrij eenvoudig, maar het moet wel elk jaar even worden nagekeken. Ontkalkers met speciale ontkalkingstabletten voor het regenereren zul je deze gemiddeld eens in het kwartaal moeten bijvullen. Regelmatig schoonmaken is nodig zodat het systeem efficiënt blijft werken. Veel kopers besluiten om een onderhoudscontract af te sluiten bij de leverancier van waterontharders in Bulskamp.

Welke voordelen kent een waterverzachter?
Een waterreiniger zorgt voor kalkvrij water. Dit heeft in de praktijk ontzettend veel voordelen. Zoals o.a. een besparing op de energierekening, betere smaak van water, een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen, het is goed voor de huid/haar, geen kalkaanslag op douchewand en tegels, mooie schone glazen, langere levensduur van huishoudelijke apparaten en de duurzame gedachte achter deze investering.

Plaats een reactie