Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter De Moeren

Zit jij in de woning ook met situaties als kalkneerslag, strepen op je ruiten, slecht functionerende apparaten of een irriterende huid? Dit heeft wellicht te maken met de waterkwaliteit (hard water). Deze regio scoort om en nabij een waterhardheid van 11,20 dH. Dit kan zorgen voor de nodige ongemakken. Het installeren van de beste waterverzachter in De Moeren zorgt voor water waar amper kalk in zit. Het draagt bij aan de gezondheid, en het zorgt ook voor minder CO2 uitstoot. Op dit portaal vind je waardevolle informatie met betrekking tot waterontharders: wat is het, waarom is het zo populair, en wat kost het me?

 • Een waterhardheid van 11,20 dH in De Moeren.
 • Hierdoor ontstaan bijvoorbeeld een droge huid en verstopte leidingen.
 • De waterverzachter filtert het water (magnesium & calcium).
 • De resultaten daarvan zijn kalkvrije leidingen, minder huidproblemen en huidirritaties en veel minder zeep en wasmiddel nodig.
 • Vraag een offerte aan en probeer het direct uit. Realiseer een besparing van wel €210 per 12 maanden.

Snelkoppelingen: In 5 stappen een waterverzachter kopenWat zijn de voordelen?Wat levert het mij op?Waterhardheid De MoerenWerking eenvoudig uitgelegdDe uiteindelijke kostenVeelgestelde vragen


ProvincieWest Vlaanderen
GemeenteVeurne
Postcode8630
Gem. Gasverbruik M31.455 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.4950 kWh
Gem. Waterhardheid11,20 dH

De voordelen van zacht water

 • Lekkere watersmaak.
 • Efficiëntere warmteoverdracht.
 • Besparen op schoonmaakmiddelen.
 • Een milieuvriendelijke investering!

Het risico van hard leidingwater

 • Slecht werkende huishoudelijke apparaten.
 • Extra zeep en shampoo nodig.
 • Kalkstrepen op glas en lak.
 • Blijven poetsen in de badkamer.

Vraag offerte aan voor waterontharder

Vind een gespecialiseerde vakman in de buurt

Waterontharder kopen De Moeren

Heb jij genoeg van een erg droge huid en/of glascorrosie? Een groot deel van de mensen nemen een slimme waterontkalker. Zo’n installatie haalt kalk en magnesium uit het water. Voor elk gezin een meerwaarde. Geen kalkaanslag op je sanitair en apparatuur, geen strepen meer op glas en lak, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en apparaten die minder snel vervangen hoeven worden. In de omgeving van de gemeente Veurne werken diverse leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Een vrijblijvende offerte is zo aangevraagd. Het kopen van- en een waterverzachter installeren in De Moeren hoeft weinig tijd te kosten.

 1. Vul je adresgegevens in de tool in.
 2. Geef aan wat voor soort ontharder je wenst.
 3. Kies de grootte van het huishouden en specificeer waar de watermeter zit.
 4. Vul jouw naam, telefoonnummer en mailadres in.
 5. De installateur verstuurt je binnen enkele dagen een goede offerte.

Pluspunten van een waterverzachter?
Het laten plaatsen van een goede waterontharder is voor iedereen het overwegen waard. De belangrijkste voordelen vind je terug in de tabel hieronder. Mogelijk ook interessant: Milieuvriendelijke ontkalker.

PositiefUitleg
MilieubewustMinder zeepproducten nodig. Beperking van de CO2 uitstoot doordat je verwarmingsinstallatie beter werkt.
Verlenging levensduur apparatenDagelijkse apparaten zoals wasmachines hebben geen last meer van kalkaanslag. Apparaten gaan dan zo veel langer mee.
Lekkerder waterEen kop koffie, thee of gewoon een glas water smaakt veel beter.
Besparen op schoonmaakmiddelenZacht water schuimt beter dan hard water. De schoonmaakkosten nemen flink af (tot wel €40 per jaar).
Goed voor huidziektenEen zachte huid en minder droog haar na het douchen. Minder last van huidirritatie / eczeem.
Lagere energiekostenKalk zet zich af op warme delen bij bijvoorbeeld Quookers. De warmteoverdracht is minder effectief en dat kost geld.
Overzicht met de pluspunten van een huis met een water-ontkalkingsproduct.

Is een waterontkalker nodig in De Moeren?

Wellicht zoek jij naar mogelijkheden voor het installeren van waterontharder in De Moeren. De redenen spreken doorgaans voor zich. Kalkvrij water leidt tot fris kraanwater en textiel dat langer mee gaat. Maar heb ik het wel echt nodig? Voor het antwoord daarop moeten we kijken naar de actuele waterhardheid.

 • De Moeren heeft een waterhardheid van 11,20. Dat betekent Hard water.
 • Het effect daarvan is erg persoonlijk.
 • De waterhardheid reduceren is goed voor mens en milieu.
 • O.a. apparaten die minder snel vervangen hoeven worden, lekkerdere koffie en thee en je bespaart op schoonmaakmiddelen.
 • Opmerking: dit type water is beslist niet ongezond om te drinken.

Hardheid water in De Moeren

De waterhardheid van het drinkwater in De Moeren is ongeveer 11,20 Duitse graden. Dit houdt in dat het water Hard water is. De waterhardheid wordt uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per m3 water. 11,20 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 31,90 kilogram kalkdeeltjes.

waterverzachter-de-moeren-8630

Bekijk specialisten in deze regio’s

Vaak gekozen modellen

 • Watercompany Softflow 9
 • Kinetico Ergo 18
 • Erie Maxima Eco32
 • BWT Rondomat 25M
 • Amysoft E-200

Hoe maakt een waterontkalker zacht water?

Het is nu een aantal keer voorbij gekomen: de waterontharder zorgt voor lekker zacht water uit de kraan. Maar wat ligt hieraan ten grondslag? Het gros van de waterverzachters (van merken als Galaxy) maken gebruik van het uitwisselen van ionen. Een speciale cilinder met harsbolletjes wisselt calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. Op die manier zal het kalk uit het water worden gefilterd. Door het plaatsen van een waterontkalker in De Moeren reduceer je de dH waarde van 11,20 naar een gezonde 2 Dh. Let op: er blijft altijd een beetje kalk over, wat niet slecht is voor ons lichaam (zelfs noodzakelijk). Dit kleine % kalk zal niet leiden tot problemen.

Schoonspoelen met zout
Eens in de zoveel tijd zal de hars verzadigd raken met kalk en magnesium. Wekelijks wordt het systeem gereinigd met speciaal pekelwater. Dit noemt men regenereren. Er zal dus regelmatig zout moeten worden bijgevuld. Het zoutverbruik wordt bepaald door hoeveel water je gebruikt, instellingen zoals resthardheid en het soort ontharder (klein of groot). Concreet werkt de ontkalkingsinstallatie dus in 5 stappen.

 1. Het harde water komt het huis binnen via de ontkalkingsinstallatie.
 2. Unieke harskorrels halen de hardheidsmineralen uit het water.
 3. Na verloop van tijd raken de harskorrels verzadigd met calcium- en magnesiumionen.
 4. Deze harsbolletjes worden opnieuw opgeladen met het regeneratiezout.
 5. Het “vuile” spoelwater gaat richting het riool.

Elektrische of mechanische waterverzachters
Er zijn eigenlijk 2 producten: Mechanische & elektronische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder is werkzaam op basis van waterdruk. Het schoonspoelen (Regenereren) werkt op tijd. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege een aantrekkelijk tarief, er zijn geen energieverbruik kosten en een onderhoudscontract is vaak niet nodig. Nadelen zijn er ook: een hoger zoutverbruik, een inefficiënte werking en geen inzicht in leuke gegevens. Je koopt zo’n machine al vanaf €880.

Bij een elektrische waterontharder steek je de stekker in het stopcontact. Regenereren gebeurt alleen als het echt nodig is. De voordelen zijn: een relatief laag regeneratiezout verbruik, het werkt efficiënter en verschillende geavanceerde instellingen. Er zijn ook negatieve aspecten: een hogere prijs, het systeem gebruikt stroom en soms dure onderhoudscontracten. Beschikbaar vanaf €1150.

Enkele of dubbele harscilinder?
Plannen voor het kopen van een waterverzachter? Dan zijn er eigenlijk 2 smaken: enkele- of dubbele harscilinder. Het verschil in prijs bedraagt circa €430,00. Maar wat is nu precies het voordeel?

 • Het voordeel van een machine met een dubbele cilinder is dat je ook zacht water tot je beschikking hebt tijdens de spoelingen.
 • Wanneer je gaat voor enkele cilinder ontkalkers heb jij – als de ontharder aan het reinigen is – eventjes geen zacht water uit de kraan.
 • Producten met dubbele cilinders hebben een grotere filtermogelijkheden. Perfect voor de grotere gezinnen / huishoudens.
 • Een dubbele cilinder is niet strikt noodzakelijk, maar zorgt wel voor een stukje comfort. Altijd aangenaam zacht water in De Moeren.

Eindelijk een kalkvrije woning?

Wij koppelen je aan product-specialisten voor advies.

Hoeveel kost zo’n ontkalker?

De investering van een ontharder zijn erg wisselend. Van €60 voor een magnetische ontharder tot ruim €1550 voor een innovatief elektrisch apparaat. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door de fabrikant, de kwaliteit van het het harsfilter en de capaciteit van het systeem. Behalve deze eerste kosten moet je ook rekening houden met inregelkosten en onderhoud. Sommige Belgische installateurs van waterverzachters bieden een lagere prijs aan als je ook een onderhoudscontract afsluit. Verder heb je ontkalkingszout waarmee je het systeem schoonspoelt. De investeringen in deze systemen zijn zo’n €690, exclusief installatiekosten. Een geavanceerde installatie gaat al gauw naar een bedrag tussen de €1525 en €1700 (met montage inbegrepen). In de lijst die we hieronder hebben geplaatst check je een overzicht met de kosten van een waterverzachter in De Moeren.

Weten wat het kost om een waterontkalker in de woning te laten plaatsen? Surf verder naar onze handige offerte-service en vraag vrijblijvend offertes aan bij regionale installateurs. Zo kan je zonder gedoe en kosteloos vakmannen, soorten ontharders en de onkosten vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Vanaf €60
Waterontharder (mechanisch)V.a €800
Elektronische waterontharderC.a. €960
Tabletten€25 per 50 kilo
OnderhoudskostenV.a €115 per beurt
InstallatiekostenCirca €275
Tabel met de huidige kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik ook een waterverzachter nodig in De Moeren?
De hardheid in De Moeren is circa 11,20 dH. De referentiewaarde in de provincie West Vlaanderen is grofweg 15,09 dH. Dit vormt geen gezondheidsrisico’s, maar het kan zachter. Een geavanceerd ontkalkingssysteem neemt kalk moleculen uit het leidingwater wat zorgt voor een gunstigere waterhardheid. De smaak wordt beter & zachter en biedt verschillende voordelen zoals een zachte huid en geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen.

Hoe gunstig is de terugverdientijd van een waterontharder?
We hanteren een simpele berekening: van iedere euro die je investeert krijg je ongeveer €0,70 tot €0,75 cent terug. Wij merken op dat je bovenal een waterontharder neemt voor meer wooncomfort en gebruiksgemak. Bijv. prettige douchebeurt, zacht en fris water, een super zachte was en minder schrobben en poetsen. Ook draagt het bij aan een beter milieu.

Hoe werkt een waterontkalker eigenlijk?
Om kalk uit het water te halen filtert het systeem calcium en magnesium uit het water. Dat kan bereikt worden doordat hard leidingwater door een cilinder met kunsthars bolletjes wordt geleid. Deze calcium en magnesium grondstoffen hechten zich aan de kunstharskorrels. In een eventuele tweede cilinder worden de harskorrels weer opgeladen d.m.v. zout. Kies voor betrouwbaar onthardingszout. Er zijn ook goedkope magnetische ontharders verkrijgbaar waarbij wordt ingezet op magnetisme. De werking van deze theorie is meermaals ontkracht in de wetenschap.

Hoe vaak moet ik bijvullen of onderhoud plegen?
Het reinigen van de gehele waterontkalking installatie is niet ingewikkeld, maar moet je zeker niet overslaan. Installaties met een vat voor ontkalkingstabletten waarmee geregenereerd wordt moet je ieder kwartaal bijvullen met nieuw zout. Het regelmatig schoonmaken van de installatie wordt voorgeschreven voor een goede efficiënte werking. Veel kopers besluiten om dit onder te brengen in een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in De Moeren.

Hoe zit het met de waterverzachter voordelen?
Het inzetten van een waterreiniger voor kalkvrij water is succesvol. De voordelen daarvan zijn enorm groot. Onder andere: lager stroom- en gasverbruik, lekkerdere koffie en thee, je bespaart fors op schoonmaakmiddelen, geen droge, trekkerige huid na het douchen, geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen, zijdezachte kleding, huishoudelijke apparaten gaan langer mee en je beperkt jouw milieubelasting (minder uitstoot).

Plaats een reactie