Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Meliskerke

Heb je last van kalkaanslag, wit uitslaande wanden en tegels, koffie of thee dat bitter smaakt of een erg droge huid? De oorzaak hiervan is vaak te vinden in erg hard water. Deze regio scoort om en nabij een waterhardheid van 6.38 dH. Hierdoor ontstaan dergelijke problemen. Het kopen van de beste waterontharder in Meliskerke maakt mogelijk dat je kan genieten van kalkvrij water in de woning. Schoon water goed voor onze gezondheid, en bespaart je ook nog eens geld. Via onze adviseurs tref je waardevolle informatie aangaande waterverzachters: welke soorten zijn er, waarom is het zo populair, en wat is de prijs?

 • Waterhardheid van gemiddeld 6.38 dH in Meliskerke.
 • Dit kan zorgen voor onder andere wit uitslaande wanden en tegels en verstopte leidingen.
 • Een waterontharder verlaagt de hardheid van het water.
 • Dit resulteert in verlaging van de maandlasten voor energie, smaakvol water en bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Wacht niet langer een kies voor duurzaam gemak. Realiseer een besparing van wel €265 per 12 maanden.

Direct naar: In 5 stappen een waterontharder kopenWat zijn de voordelen?Heb ik het nodig?Waterhardheid MeliskerkeWerkingGemiddelde kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieZeeland
GemeenteVeere
Postcode4365
Gem. Gasverbruik M31450 M3
Gem. Stroomverbruik kWh26700 kWh
Gem. Waterhardheid6.38 dH

Waar kiezen voor zacht water?

 • Langere levensduur van huishoudelijke toestellen.
 • Lager energieverbruik.
 • Geen glascorrosie of witte aanslag.
 • Zet het milieu op 1!

De effecten van te hard leidingwater

 • Een CV-ketel die niet meer optimaal werkt.
 • Een droge huid.
 • Kalkaanslag op kranen en douchekoppen.
 • Blijven poetsen in de badkamer.

Vrijblijvende waterontharder offerte aanvragen

Neem contact op met experts uit de buurt

Waterontharder kopen Meliskerke

Wil je definitief afrekenen met slecht functionerende apparaten of eindeloos schoonmaken? Een groot deel van de mensen kiezen een goede waterontharder. Een dergelijk product filtert kalk moleculen uit het leidingwater. Het is geschikt voor elke woning. Geen kalkaanslag op douchewand en tegels, je hebt minder wasmiddelen nodig, minder huidproblemen en huidirritaties en een langere levensduur van huishoudelijk apparaten. In de buurt van de gemeente Veere opereren velerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Een vrijblijvende offerte is zo aangevraagd. Een specialist vinden om jouw waterontharder te installeren in Meliskerke heb je binnen mun van tijd geregeld.

 1. Vul je adresgegevens in de tool in.
 2. Geef aan naar welke dienst je zoekt.
 3. Selecteer het type huishouden en laat vast weten waar de watermeter zit.
 4. Vul je contactgegevens in (mail en telefoonnummer).
 5. Een regionale installateur zal jou benaderen met een scherpe offerte.

Voordelen plaatsen waterontharder?
Het gebruik van een goede waterontharder heeft verschillende voordelen. De belangrijkste voordelen vind je terug in de tabel hieronder. Bezoek ook de pagina over: Ontharder informatie.

PluspuntBeschrijving
MilieuvriendelijkJe verbruikt minder zeep en shampoo. Verlaging van CO2 uitstoot doordat warmte beter geleid wordt.
Apparaten gaan langer meeApparaten met verwarmingselementen zoals vaatwassers zullen geen kalkaanslag meer hebben. Apparaten gaan tot 35% langer mee.
Smaakvoller waterJe verse koffie & thee en het water uit de kraan smaakt veel beter.
Beperk gebruik schoonmaakmiddelen Zacht water zal veel sneller schuimen. Je hebt daarom veel minder schoonmaakmiddelen nodig.
Minder last van eczeemEen minder droge huid na het douchen. Klachten als eczeem en huidirritatie kunnen ook minder worden.
Besparen op energiekostenKalk zich af op de verwarmingselementen van apparaten zoals waterkokers. De warmteoverdracht is minder effectief en daardoor neemt het stroomverbruik toe.
Samenvatting van de pluspunten van een huis met een geïnstalleerd water-ontkalkingsproduct.

Heb ik echt een waterontkalker nodig in Meliskerke?

Mogelijk wil jij meer info over de installatie van een waterverzachter in Meliskerke. De redenen spreken doorgaans voor zich. Zacht water zorgt voor smaakvol water en geen kalkaanslag op bestek en servies. Maar is het echt noodzakelijk? Hiervoor moet je allereerst weten hoe het zit met de huidige waterhardheid.

 • Meliskerke ontvangt een waterhardheid van 6.38. Definitie: matig zacht water.
 • Het nadeel dat je ervaart van hard water is per persoon weer anders.
 • De waterhardheid verlagen biedt voordelen op verschillende niveau’s.
 • Onder andere maandelijks lagere energielasten, zijdezachte kleding en huid en ook bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Opmerking: water uit deze categorie is niet schadelijk voor mens en dier.

Hardheid water in Meliskerke

De waterhardheid van het water in Meliskerke bedraagt circa 6.38 Duitse graden. Experts leggen dit ook wel uit als water dat matig zacht water is. De waterhardheid wordt uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH wil zeggen 17,8 gram kalk in elke M3 water. 6.38 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 18,17 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-meliskerke-4365

Bekijk specialisten in deze regio’s

Vaak gekozen modellen

 • Grunbeck Weichwassermeister GSX5
 • Kinetico Ergo 9
 • Bayard Minima
 • Lubron Easysoft 1100 SXT2
 • Atlantis Cabinet A-20R

Hoe werkt een waterverzachter?

Het zal je inmiddels bekend zijn: de waterverzachter zorgt voor aangenaam zacht water in huis. Maar hoe werkt dat in de praktijk? De huidige generatie waterontharders (bijv. van merken als Aquacell) maken gebruik van het uitwisselen van ionen. Een speciale cilinder met harsbolletjes vervangt de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. Middels deze handeling wordt het kalk uit het water gehaald. Door het plaatsen van zo’n waterontkalker in Meliskerke verlaag je de dH waarde van 6.38 naar een acceptabele 3 Dh. Let op: er blijft altijd een beetje kalk over, een klein beetje kalk heeft namelijk iedereen nodig. Het resterende kalk ontwikkeld zicht niet tot hardnekkige kalkresten.

Schoonspoelen (Regenereren)
Wanneer het apparaat filtert zal de onthardingshars verzadigen. Wekelijks moet de hars opnieuw opgeladen worden met natriumionen. De harsbolletjes worden opnieuw geladen, dit noemen we regenereren. Je moet dus af en toe het zout aanvullen. De zoutbehoefte is afhankelijk van het waterverbruik, instellingen zoals resthardheid en het formaat (kleine of grote installatie). Hieronder vatten we het hele proces van een ontkalkingsinstallatie nog een keer samen.

 1. Hard water komt vanuit de leidingen de waterverzachter binnen.
 2. Gepatenteerde harskorrels halen de kalk uit het leidingwater.
 3. Na een tijd raken zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. De aanwezige harsbolletjes worden weer schoongespoeld met regeneratiezout.
 5. Spoelwater wordt in het riool teruggeleverd.

Mechanische en elektrische waterontharders
Er bestaan 2 producten: Mechanische of elektrische waterontkalkers. Een mechanische ontharder werkt met de druk van het water. Regeneratie gaat op basis van tijd. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege een lage prijs, er zijn geen energieverbruik kosten en een onderhoudscontract is vaak niet nodig. De nadelen zijn: meer zoutverbruik, minder efficiëntie en je hebt minder geavanceerde instellingen. Dit systeem is beschikbaar vanaf €810.

Een elektronische waterontharder werkt op elektriciteit. Dit type installatie start met regenereren na een slimme meting. Het voordeel is: minder regeneratiezout, de innovatieve werking en brede mogelijkheden. Er zijn ook negatieve aspecten: de hogere aanschafprijs, het gebruikt stroom en hogere onderhoudskosten. Beschikbaar vanaf €1150.

Ontharder met enkel- of dubbel cilinder?
Van plan om een waterontharder te kopen? We maken onderscheid tussen een enkel- of dubbel cilinder systeem. Het prijsverschil bedraagt circa €375,00. Hieronder leggen we uit wat de verschillen zijn.

 • Het grootste voordeel van de 2e cilinder zit hem in de beschikbaarheid van drinkwater wanneer de installatie het regeneratieproces start.
 • Bij 1 cilinderige ontkalkers heb je tijdens het schoonmaken geen zacht water uit de kraan.
 • Installaties met dubbele cilinders beschikken over een ruimte filtercapaciteit. Perfect voor de grotere gezinnen / huishoudens.
 • Dubbele harscilinder heeft dus dezelfde werking, maar zorgt wel voor een stukje comfort. Altijd aangenaam zacht water in Meliskerke.

Ook klaar met kalkaanslag?

Vraag contactgegevens aan voor product-experts voor montage.

Wat zijn de kosten van zo’n systeem?

De totale kosten van een waterontkalker variëren nogal. Dit loopt van €160 voor een magnetische ontharder tot meer dan €2300 voor een 2-cilinder systeem. De kosten hangen af van de fabrikant, of je een systeem op stroom of waterdruk neemt en de doorstroomsnelheid. Naast deze kosten komen er nog installatiekosten en onderhoud. Meerdere waterontharder installateurs geven korting als je kiest voor een onderhoudscontract. Ook heb je het ontkalkingszout dat je moet bijvullen. De investeringen in waterontkalkers starten vanaf €750 (zonder installatiewerk). Een apparaat met uitgebreide opties varieert tussen ongeveer €1525 en €2075 inclusief montage en inregeling. In het overzicht hieronder achterhaal je de huidige kosten van een waterontharder in Meliskerke.

Weten wat het kost om een waterontkalker te laten installeren? Gebruik dan onze online offerteservice en check de huidige kosten bij regionale installateurs. Met die methode kan iedereen zonder problemen en gratis specialisten, soorten ontharders en de hoogte van de totale investering vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderV.a €140
Mechanische waterontharderVanaf €770
Elektrische waterontharderV.a €910
Zouttabletten€50 voor 100 kilo
OnderhoudCirca €120 op jaarbasis
MontageCirca €230
Overzicht met de totale kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is een waterontharder nodig in Meliskerke?
De waterhardheid in Meliskerke schatten we op 6.38 dH. Dit cijfer in de provincie Zeeland is ongeveer 6.38 dH. Zeker niet ongezond, maar het kan wel zachter. Een ontkalkingssysteem ontneemt namelijk bijna al het magnesium en calcium uit het water wat de waterhardheid doet dalen. Dit nieuwe frisse zachte water is lekkerder en zorgt voor minder huidproblemen en huidirritaties en een lager gebruik van zeep en wasmiddelen.

Hoe gunstig is de terugverdientijd van een waterontkalker?
Doorgaans geldt: van iedere euro die je investeert zul je een besparing realiseren van +/- €0,70. Natuurlijk is het zo dat je in de eerste plaats een waterontharder moet kopen voor het comfort. Denk hierbij aan een minder droge huid, smaakvoller water, een super zachte was en minder tijd kwijt aan schoonmaken. Daarnaast ben je ook erg duurzaam bezig.

Hoe haalt de waterontkalker kalk uit het water?
Om water vrij van kalk te maken zal afgerekend moeten worden met calcium en magnesium. Dit proces kan doordat het harde water eerst door een speciale harskolom gaat. Deze calcium en magnesium elementen gaan vastzitten aan de kunsthars bolletjes. In een andere cilinder gaat de machine de harskorrels schoonspoelen d.m.v. regenereren. Kies voor betrouwbaar onthardingszout. Eventueel kun je kiezen voor goedkope magnetische ontharders die echter werken op een andere wijze. De doeltreffendheid van magnetische producten is niet erg betrouwbaar.

Wat moet ik doen qua onderhoud?
Het onderhoud van de waterontkalking installatie is verre van moeilijk, maar het is wel belangrijk dat dit jaarlijks gebeurt. Machines met een vat voor ontkalkingstabletten die worden toegepast tijdens regeneratie moeten elk kwartaal worden aangevuld met zout. Een degelijke schoonmaakbehandeling is nodig om de kwaliteit van het water te waarborgen. Vaak wordt aanbevolen om jaarlijks onderhoud af te nemen (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Meliskerke.

Welke voordelen kent een waterontharder?
Een waterreiniger zorgt voor kalkvrij water. De voordelen lopen flink uiteen. Neem nou aspecten als: lagere energiekosten, lekker water uit de kraan, een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen, minder last van droge huid, niet langer last van kalkaanslag, mooie schone glazen, de huishoudelijke apparaten werken efficiënter en de duurzame gedachte achter deze investering.

Plaats een reactie