Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Domburg

Wil je definitief afrekenen met kalkaanslag, wit uitslaande wanden en tegels, bittere thee of droge haren na een douchebeurt? Dit heeft wellicht te maken met de hardheid van het water. Deze regio heeft namelijk een waterhardheid van 6.38 dH. Dit kan zorgen voor de nodige ongemakken. De beste waterontharder in Domburg resulteert in water waar amper kalk in zit. Schoon water goed voor onze gezondheid, en het zorgt ook voor minder CO2 uitstoot. Op deze website verzamel je belangrijke informatie over diverse types waterverzachters: wat voor installaties zijn er, wat zijn de voordelen, en wat is de investering?

 • Waterhardheid van ongeveer 6.38 dH in Domburg.
 • Hierdoor ontstaan bijvoorbeeld slecht werkende huishoudelijke apparaten en matig presterende cv installaties.
 • De waterontharder filtert het water (magnesium & calcium).
 • Dat zorgt voor aantrekkelijk gas- en stroomverbruik, zachter wasgoed en tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken.
 • Start met vergelijken en ervaar het gemak. Bespaar tot wel €235 per 12 maanden.

Lees verder over: In 5 stappen een waterontharder kopenWelke voordelen zijn er?Is het zinvol?Waterhardheid DomburgWerking eenvoudig uitgelegdBegroting totale kostenVeelgestelde vragen


ProvincieZeeland
GemeenteVeere
Postcode4357
Gem. Gasverbruik M31450 M3
Gem. Stroomverbruik kWh26700 kWh
Gem. Waterhardheid6.38 dH

De voordelen van zacht water

 • apparaten die minder snel vervangen hoeven worden.
 • Structureel lagere energiekosten.
 • Veel minder zeep en wasmiddel nodig.
 • Draagt bij aan een beter milieu!

Het risico van hard leidingwater

 • Een CV-ketel die niet meer optimaal werkt.
 • Droge haren na een douchebeurt.
 • Veel schoonmaakwerk.
 • Eindeloos schoonmaken.

Actuele prijzen van waterontharders aanvragen

Kies voor de service van lokale vakmannen

Waterontharder kopen Domburg

Heb jij genoeg van droge haren na een douchebeurt of strepen op de ramen? Flink wat Hollanders en Belgen installeren een professionele waterontharder. Zo’n systeem is in staat om kalk uit het water te filteren. Een aanwinst voor iedere woning. Het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken, fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen, een glanzende vaat en een beter presterende CV-ketel. In de buurt van de gemeente Veere opereren velerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Informeer naar de actuele prijzen (offerte) bij onze partners. Voordelig een waterontharder laten installeren in Domburg heb je binnen mun van tijd geregeld.

 1. De aanvraag begint met je postcode en huisnummer.
 2. Kies het type product dat je wilt installeren.
 3. Selecteer het type huishouden en kies de plek van jouw watermeter (indien bekend).
 4. Verstrek nog enkele contactgegevens.
 5. Een regionale installateur neemt zo snel mogelijk contact op met een goede offerte.

Voordelen plaatsen waterontharder?
Het plaatsen van een goede waterontharder heeft verschillende voordelen. De meest prominente voordelen vind je terug in de tabel hieronder. Klik direct door naar: Milieuvriendelijke waterontharder.

VoordeelBeschrijving
DuurzaamheidEr is minder zeep noodzakelijk. Je stoot minder CO2 uit omdat warmte beter wordt overgedragen.
Langere levensduur apparatenApparatuur zoals CV-ketels zullen geen kalkaanslag meer hebben. Apparaten gaan dan zo veel langer mee.
Water met meer smaakEen kop koffie, thee of gewoon een glas water is lekkerder, frisser en smaakvoller.
Minder schoonmaakmiddelenZacht water schuimt veel sneller. Je hoeft maandelijks minder schoonmaakproducten te kopen.
Fijn en zacht voor elke huidEen lekker zachte huid na het douchen. Het helpt bovendien tegen eczeem.
Besparen op energiekostenBij hard water ontstaat er snel kalk op verwarmingselementen van bijv. wasdrogers. Het overbrengen van warmte is zo minder makkelijk en daardoor neemt het stroomverbruik toe.
Lijst met de pluspunten van een huis met een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik echt een waterontkalker nodig in Domburg?

Misschien zoek jij naar een bedrijf dat jou kan helpen met het installeren van een waterverzachter in Domburg. De redenen spreken doorgaans voor zich. Kalkvrij water biedt lekkerdere koffie en thee en geen kalkaanslag op bestek en servies. Kan ik dan niet zonder? Voor het antwoord daarop bekijken we eerst de waterhardheid in jouw regio.

 • Domburg zit met een waterhardheid van 6.38. Concreet: matig zacht water.
 • Wat je hier in de praktijk van merkt is per persoon weer anders.
 • Het verkleinen van de waterhardheid biedt comfort.
 • Denk aan apparatuur gaat langer mee, betere smaak van water en bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Belangrijk: deze hardheid is in ieder geval niet slecht voor de gezondheid.

Hardheid water in Domburg

De waterhardheid van het leidingwater in Domburg bedraagt circa 6.38 dH. Dit wil zeggen dat het water matig zacht water is. In Nederland drukken we de waterhardheid uit in Duitse hardheid (dH). 1 dH houdt in dat elke M3 water 17,8 gram kalk bevat. 6.38 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 18,17 kilogram kalkvormende deeltjes.

waterontharder-domburg-4357

Bekijk aanbod in omliggende plaatsen

Vaak geplaatste ontharders

 • General electric GE-45HF
 • Ecowater eVOLUTION Refiner Power
 • Delta Mosela
 • Ecowater eVOLUTION 500 Power
 • General electric GE-18C

Technische details: hoe werkt een waterverzachter?

Het zal onderhand duidelijk zijn: een waterverzachter ontneemt je water van het kalk. Hoe gaat dat technisch in z’n werk? De hedendaagse waterontharders (van merken zoals Aquacell) maken gebruik van de techniek van het uitwisselen van ionen. Een filter met harskorrels wisselt calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. Middels deze handeling vindt reiniging van kalk uit het water plaats. Door het plaatsen van een waterontkalker in Domburg voer je de dH waarde terug van 6.38 naar een fijne 2 Dh. Bedenk goed dat er altijd een beetje achterblijft, het is van belang voor de algehele gezondheid. Het resterende kalk is onvoldoende voor kalkvorming.

Regenereren met zout
Op een gegeven moment zal de werkingskracht van de hars verminderen. Eens per week gebruik de machine zout om de harskorrels schoon te maken. Regenereren is onmisbaar voor een goede werking. Er zal dus regelmatig zout moeten worden bijgevuld. Hoeveel kilogram zout je nodig hebt verschilt nogal. Dit ligt aan o.a. het aantal m3 water dat je verbruikt, de Dh waarde van het water en het formaat (kleine of grote installatie). Samenvattend werkt een ontkalkingsinstallatie als volgt.

 1. Vanuit de hoofdkraan komt hard water de waterverzachter binnen.
 2. De harskorrels onttrekken de kalk uit het water.
 3. Op een bepaald moment geraken de harskorrels verzadigd.
 4. De aanwezige harsbolletjes moeten worden schoongemaakt middels regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk wordt afgevoerd naar het riool.

Elektrische & mechanische waterontharders
Er zijn eigenlijk twee types: Mechanische & elektrische waterontkalkers. De mechanische ontharder werkt op basis van waterdruk. Het schoonspoelen (Regenereren) werkt op tijd. Het gemak zit ‘m in een voordelige prijs, er zijn geen energieverbruik kosten en minder onderhoud nodig. Nadelen zijn er ook: het aanzienlijke zoutverbruik, een inefficiënte werking en geen inzicht in statistieken. Dit systeem is beschikbaar vanaf €970.

Zo’n elektronische waterontharder heeft stroom nodig. Deze machine gaat regenereren als het echt nodig is. De belangrijkste voordelen zijn: kostenbesparing voor regeneratiezout, het werkt efficiënter en je kunt veel instellen. De minpunten zijn: de tarieven, het systeem gebruikt stroom en hoge kosten qua onderhoud. De prijs van zo’n systeem begint bij €1250.

Enkel- of dubbel cilinder kiezen?
Van plan om een waterontharder te kopen? Dan dien je te kiezen uit een enkele- of dubbele harscilinder. Het prijsverschil is ongeveer €360,00. Echter, wat zijn de grootste verschillen?

 • Het belangrijkste voordeel van twee cilinders is dat je gewoon zacht water ter beschikking hebt als het regeneratieproces bezig is.
 • In het geval van ontkalkers met 1 cilinder heb jij – als de ontharder aan het reinigen is – niet de beschikking tot zacht water.
 • Systemen met dubbele cilinders zijn in staat om meer water tegelijkertijd te ontkalken. Ideaal als het watergebruik hoog is.
 • Een dubbele cilinder is echt geen noodzaak, het is vooral een stukje extra comfort. Elke dag 100% zacht water in Domburg.

Voor altijd afrekenen met kalkaanslag?

Kom in contact met vakmannen voor montage.

Hoeveel kost zo’n systeem?

De uiteindelijke kosten van een waterontharder variëren nogal. Je hebt ze vanaf €105 voor een magnetische ontharder tot wel €1400 voor een elektrisch systeem met alles erop en eraan. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door of je een A- of B-merk kiest, of je een systeem op stroom of waterdruk neemt en het vermogen. Behalve deze eenmalige kosten betaal je ook installatie- en onderhoudskosten. Steeds meer waterontharder installateurs geven een extra scherpe prijs als je hier het onderhoud uitbesteed middels een onderhoudscontract. Tenslotte is er ontkalkingszout waarmee je het systeem schoonspoelt. De investeringen in waterontkalkers zijn zo’n €670 waarbij installatie niet is inbegrepen. Een luxe apparaat heeft een prijskaartje tussen de €1325 en €1925 inclusief installatiewerk. In onderstaande schema achterhaal je de gemiddelde kosten van een waterontharder in Domburg.

Weten wat het kost om een waterontkalker in je huis te installeren? Open onze online offerteservice en check de huidige tarieven bij betrouwbare installateurs. Zo kan je zonder gedoe en gratis vakmannen, soorten ontharders en de tarieven vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderV.a €130
Mechanische waterontharderV.a €770
Waterontharder (elektrisch)Begint bij €1120
Regeneratiezout€45 voor 100 kg
OnderhoudstarievenC.a. €145 p/jaar
PlaatsingskostenC.a. €200
Tabel met de geschatte kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het belangrijk om een waterontharder te hebben in Domburg?
De hardheid van het kraanwater in Domburg is circa 6.38 dH. De waarde in de provincie Zeeland is om en nabij de 6.38 dH. Prima te drinken, maar het kan beter! Een ontkalkingssysteem trekt calcium en magnesium uit je kraanwater wat een positief effect heeft op de waterhardheid. Dit zachte water is beter van smaak en zorgt voor onder andere structureel lagere energiekosten en minder poetsen en boenen.

Hoe zit het met de terugverdientijd van een waterontkalker?
De stelregel is eenvoudig: van elke euro die in de installatie wordt gestoken zie je uiteindelijk weer €0,70 tot €0,80 terug. Wij vinden dat je altijd een waterontharder moet installeren voor het comfort. O.a. minder huidproblemen en huidirritaties, lekkerdere koffie en thee, zijdezachte kleding en gewoon een stuk minder schoonmaken in huis. Natuurlijk ook verantwoord met het oog op duurzaamheid.

Hoe haalt de waterontkalker kalk uit het water?
Voor kalkvrij water zal het magnesium en calcium uit het water gefilterd moeten worden. Dit proces kan doordat het harde water door een reservoir met harsen gestuwd wordt. Deze calcium en magnesium elementen worden gedeactiveerd door kunsthars bolletjes. In een andere cilinder worden deze korrels weer schoongemaakt door regenereren. Daarvoor is onthardingszout noodzakelijk. Een alternatief zijn de goedkope magnetische ontharders waarbij wordt ingezet op magnetisme. De uitwerking van deze theorie is echter nooit wetenschappelijk aangetoond.

Hoe vaak moet ik het onderhouden?
Het reinigen van de gehele waterontkalking installatie is niet zo spannend, maar moet wel elke 12 maanden gebeuren. Modellen met speciale ontkalkingstabletten voor het regenereren zul je deze gemiddeld eens in het kwartaal moeten bijvullen. Ook het schoonmaken van de installatie is belangrijk voor een goede efficiënte werking. Je kunt er ook voor kiezen om een onderhoudscontract te nemen bij de leverancier van waterontharders in Domburg.

Welke pluspunten heeft een waterontharder?
Kalkvrij water maken, dat doet een waterreiniger. Dit heeft in de praktijk ontzettend veel voordelen. Denk dan aan: verlaging van de maandlasten voor energie, lekker water uit de kraan, een reductie van 50% op schoonmaakmiddelen, een minder droge huid na het douchen, geen kalkaanslag op douchewand en tegels, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken, de huishoudelijke apparaten werken efficiënter en je bent super duurzaam bezig.

Plaats een reactie