Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Vrouwenpolder

Zit jij in de woning ook met situaties als kalkaanslag, kalk op de lak van de auto, vies water of droge haren na een douchebeurt? De oorzaak hiervan is vaak te vinden in te hard water in de leiding. In deze omgeving heb je te maken met een waterhardheid van ongeveer 6.38 dH. Hierdoor ontstaan dergelijke problemen. Het installeren van de beste waterontharder in Vrouwenpolder maakt mogelijk dat je kan genieten van water waar amper kalk in zit. Het is bijvoorbeeld goed voor je huid, en het zorgt ook voor minder CO2 uitstoot. Op deze pagina tref je waardevolle info alle mogelijke waterverzachters: welke soorten zijn er, hoe werkt het, en verdien ik het ook terug?

 • Een waterhardheid van 6.38 dH in Vrouwenpolder.
 • Mogelijk heb jij last van voorvallen als onnodig veel zeepverbruik en verwarmingselementen die isoleren.
 • De waterontharder verlaagde de hardheid naar 2DH.
 • De voordelen: apparaten die minder snel vervangen hoeven worden, smaakvol water en een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Dien vandaag een aanvraag in en geniet van de extra gemakken. Bespaar tot wel €220 op jaarbasis.

Thema’s: Tips bij een waterontharder kopenVoordelenHoe noodzakelijk is het?Waterhardheid VrouwenpolderFunctioneringGemiddelde kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieZeeland
GemeenteVeere
Postcode4354
Gem. Gasverbruik M31450 M3
Gem. Stroomverbruik kWh26700 kWh
Gem. Waterhardheid6.38 dH

Het effect van zacht water

 • Apparatuur die langer meegaat.
 • Gunstig energieverbruik.
 • Bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Focus op duurzaamheid (milieu)!

Negatieve effecten hard leidingwater

 • Slecht werkende huishoudelijke apparaten.
 • Irritaties aan de huid.
 • Kalkaanslag op kranen en tegels.
 • Minder lekker water uit de kraan.

Gratis offertes voor een waterontharder

Offertes van specialisten uit de buurt vergelijken

Waterontharder kopen Vrouwenpolder

Wil je definitief afrekenen met geïrriteerde huid en witte aanslag op het glaswerk? Meer en meer huishoudens lossen dit op met een innovatieve waterontharder. Zo’n installatie haalt kalk en magnesium uit het water. Elke familie kan ervan genieten. Geen kalkaanslag op je sanitair en apparatuur, geen strepen meer op glas en lak, lekkere watersmaak en een efficiëntere warmteoverdracht. In de gemeente Veere opereren velerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. In enkele minuten vraag je een offerte aan. Een specialist vinden om jouw waterontharder te installeren in Vrouwenpolder was nog nooit zo eenvoudig.

 1. De aanvraag begint met je postcode en huisnummer.
 2. Kies het type product dat je wilt installeren.
 3. Kies de grootte van het huishouden en laat vast weten waar de watermeter zit.
 4. Vul jouw naam, telefoonnummer en mailadres in.
 5. Een regionale installateur neemt zo snel mogelijk contact op met een scherpe offerte.

Waarom een waterontharder plaatsen?
Een goede waterontharder kent verschillende voordelen. De positieve effecten zijn opgesomd in de volgende tabel. Tevens relevant: Professionele waterontharder.

PluspuntUitleg
DuurzaamMinder zeepresten en plastic afval. Flinke reductie van de CO2 uitstoot doordat jouw woning efficiënter verwarmd wordt.
Levensduur apparatenHuishoudelijke apparaten zoals Quookers zijn door het zachte water vrij van kalkaanslag. Dit zorgt voor een langere levensduur.
Kalkvrij water smaakt beterThee, koffie, limonade en het water uit de kraan is lekkerder, frisser en smaakvoller.
Reduceer schoonmaakmiddelenOntkalkt water schuimt makkelijker. Je hebt daarom veel minder schoonmaakmiddelen nodig.
Goed voor huidziektenEen lekker zachte huid na het douchen. Vaak nemen ook klachten als eczeem en huidirritatie af.
Lagere energiekostenBij hard water ontstaat er snel kalk op verwarmingselementen van bijv. waterkokers. Het overbrengen van warmte is zo minder makkelijk en dat kost geld.
Tabel met de voordelen van het gebruik van een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik een waterontkalker nodig in Vrouwenpolder?

Wellicht overweeg jij het laten installeren van een waterverzachter in Vrouwenpolder. Hiervoor zijn goede redenen te bedenken. Zacht water leidt tot een langere levensduur van huishoudelijke toestellen en betekend het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken. Hoeveel ga ik er van merken? Voor dit advies is het allereerst belangrijk om te kijken naar de waterhardheid in jouw plaats.

 • Vrouwenpolder ontvangt een waterhardheid van 6.38. Concreet: matig zacht water.
 • De consequenties hiervan is nogal subjectief.
 • De waterhardheid verlagen is gunstig voor lichaam, gezondheid en milieu.
 • Denk aan verlaging van de maandlasten voor energie, lekkere watersmaak en het textiel gaat langer mee.
 • Belangrijk: water met deze hardheid is niet ongezond.

Hardheid water in Vrouwenpolder

De waterhardheid van het water in Vrouwenpolder bedraagt ongeveer 6.38 Duitse graden. Dit wil zeggen dat het water matig zacht water is. Doorgaans wordt de hardheid van water uitgedrukt in dH (Duitse Hardheid). 1 dH betekent dat er 17,8 gram kalk in elke M3 water zit. 6.38 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 18,17 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-vrouwenpolder-4354

Vaak geplaatste ontharders

 • General electric GE-18C
 • Erie Slimline Eco14
 • Bayard Tenera 28
 • Delta Duplex unit
 • Delta Garona

Zo werkt een waterverzachter

Het is al een aantal keer genoemd: een waterverzachter zet hard water om in zacht water. Maar wat gebeurt er technisch allemaal? De hedendaagse waterontharders (van merken zoals Pentair Fleck) gebruiken de techniek van een ionenwisselaar. Een speciale cilinder met harsbolletjes transformeert calciumionen en magnesiumionen naar natriumionen. Door dat proces vindt reiniging van kalk uit het water plaats. Door het plaatsen van een waterontkalker in Vrouwenpolder voer je de dH waarde terug van 6.38 naar een acceptabele 3 Dh. Een miniscuul beetje kalk blijft wel intact, het bevat enkele belangrijke voedingsstoffen. Het kalk dat overblijft zal echt geen zichtbare kalkvorming laten zien.

Schoonspoelen met zout
Wanneer het apparaat filtert zal de werkingskracht van de hars verminderen. Gemiddeld eens per 7 dagen worden de harskorrels weer opgeladen. Hiervoor wordt de term regenereren gebruikt. Eens in de 6 – 10 weken moet het zout worden aangevuld. Hoeveel kilogram zout je nodig hebt verschilt nogal. Dit ligt aan o.a. de totale waterconsumptie, instellingen zoals resthardheid en het type ontharder (de grootte). Samenvattend werkt een ontkalkingsinstallatie als volgt.

 1. Hard water komt vanuit de leidingen de waterverzachter binnen.
 2. Speciale harskorrels onttrekken de kalk uit het water.
 3. Ongeveer eens per week raakt het hars verzadigd met kalk.
 4. Alle harsbolletjes worden weer schoongespoeld door middel van regeneratiezout.
 5. Het vuile water gaat rechtstreeks naar het riool.

Mechanische of elektrische waterontharders
We onderscheiden 2 soorten: Mechanische & elektrische waterontkalkers. De mechanische ontharder gebruikt waterdruk voor zijn functioneren. Het systeem regenereert op zelf ingestelde momenten. Belangrijke pluspunten zijn een schappelijke prijs, er zijn geen energieverbruik kosten en je hebt heel beperkte onderhoudskosten. Nadelen zijn er ook: onnodige verspilling van water en zout, relatief inefficiënt en geen inzicht in leuke gegevens. Beschikbaar vanaf €860.

De elektronische waterontharder werkt op stroom. Regenereren gaat op vraag. De belangrijkste voordelen zijn: kostenbesparing voor regeneratiezout, de innovatieve werking en inzicht in verschillende gegevens. Nadelen: de hogere aanschafprijs, het systeem gebruikt stroom en meer kans op storingen. De prijs van zo’n systeem begint bij €1025.

Enkele of dubbele harscilinder?
Oriënteer jij je op het kopen van een waterontharder? Dan zijn er 2 opties: enkel- of dubbel systeem. Het verschil in prijs bedraagt circa €450,00. Maar, waarin verschillen ze van elkaar?

 • Het gemak van een een installatie met 2 cilinders is dat je ook water kunt gebruiken wanneer de installatie het regeneratieproces start.
 • Bij 1 cilinderige ontkalkers heb jij tijdens het schoonmaken geen zacht water uit de kraan.
 • Ontharders met dubbele cilinders kunnen meer water filteren. Perfect voor gezinnen die veel water verbruiken.
 • 2 cilinders werkt dus hetzelfde, het is vooral een stukje extra comfort. Elke dag 100% zacht water in Vrouwenpolder.

Voor eens en altijd afrekenen met kalk?

Vraag contactgegevens aan voor product-experts voor tips en hulp.

Wat zijn de kosten van zo’n installatie?

De kosten van een ontharder kunnen zeer uiteenlopen. Dit loopt van €80 voor een magnetische ontharder tot ruim €1975 voor een dubbel-cilinder systeem met alle gemakken. De uiteindelijke kosten worden bepaald door of je een A- of B-merk kiest, 1 of 2 cilinders en de inhoud van het systeem. Naast deze initiële kosten moet je ook rekening houden met inregelkosten en onderhoud. Meerdere waterontharder installateurs kunnen extra korting geven als je instemt met een onderhoudscontract. Een laatste kostenpost is speciaal ontkalkingszout dat je regelmatig moet kopen. De onkosten van ontharders starten bij €740 waarbij installatie niet is inbegrepen. Een uitgebalanceerde installatie gaat al gauw naar een bedrag tussen de €1250 en €2200 inclusief montage en inregeling. In het volgende schema check je de huidige kosten van een waterontharder in Vrouwenpolder.

Benieuwd naar de kosten om een waterontkalker te integreren voor zacht water? Maak nu gebruik van onze vergelijkingstool en vraag prijzen op bij toonaangevende installateurs. Op deze manier kun je gemakkelijk supersnel modellen, soorten installaties en natuurlijk de totale kosten vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderC.a. €70
Waterontharder (mechanisch)Rond de €670
Waterontharder (elektronisch)C.a. €910
Onthardingstabletten€40 voor 75 kilo
OnderhoudstarievenC.a. €110 per 12 maanden
PlaatsingRond de €150
Rekenvoorbeeld met de totale kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik een waterontharder nodig in Vrouwenpolder?
De waterhardheid in Vrouwenpolder ligt rond de 6.38 dH. De meting in de provincie Zeeland is circa 6.38 dH. Hoewel dit niet slecht is voor de gezondheid kan het wel een stuk zachter. Een ontkalkingssysteem neemt calcium en magnesium uit je kraanwater wat een positief effect heeft op de waterhardheid. Dit zachte water is beter van smaak en zorgt voor een glanzende vaat en geen strepen meer op glas en lak.

Welke terugverdientijd heeft een waterontkalker?
We hanteren een simpele berekening: van elke €1 die wordt uitgegeven aan deze systemen zie je uiteindelijk weer €0,70 tot €0,80 terug. Installateurs zeggen dan ook dat je altijd een waterontharder moet kopen voor meer wooncomfort en gebruiksgemak. Onder andere een fijne douchebeurt, lekkerdere koffie en thee, een super zachte was en minder schrobben en poetsen. Natuurlijk ook verantwoord met het oog op duurzaamheid.

Technische uitleg: hoe werkt een waterontkalker?
Om het grootste gedeelte van het kalk uit het kraanwater te halen zorgt het apparaat ervoor dat calciumionen en magnesiumionen aan het water worden onttrokken. Dit gebeurt doordat het harde water door een cilinder met kunstharsbolletjes heen stroomt. Deze calcium en magnesium elementen hechten zich aan deze hars. In de alternatieve cilinder wordt het systeem gereinigd door middel van een speciaal regeneratie moment. Hiervoor is speciaal onthardingszout nodig. Er zijn ook goedkope magnetische ontharders op de markt die alleen gebruik maken van een andere methode. De uitwerking van dit soort modellen is meermaals ontkracht in de wetenschap.

Hoe onderhoud ik het systeem?
Het goed onderhouden van de waterontkalking installatie is verre van moeilijk, maar het moet wel elk jaar even worden nagekeken. Systemen met eigen ontkalkingstabletten waarmee geregenereerd wordt zul je deze gemiddeld eens in het kwartaal moeten bijvullen. Een degelijke schoonmaakbehandeling is belangrijk om de hardheid van het water laag te houden. Je kunt er ook voor kiezen om een onderhoudscontract af te sluiten bij de leverancier van waterontharders in Vrouwenpolder.

Wat zijn de positieve effecten van een waterontharder?
Het inzetten van een waterreiniger voor kalkvrij water is succesvol. Elk type huishouden heeft zijn eigen voordelen. Zoals o.a. lagere energierekening, smaakvol water, je bespaart fors op schoonmaakmiddelen, geen droge, trekkerige huid na het douchen, zelfs bestaande kalkaanslag verdwijnt, blinkende glazen, huishoudelijke apparaten gaan langer mee en het feit dat het erg milieubewust is.

Plaats een reactie