Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Biggekerke

Heb je in huis last van kalkaanslag, strepen op de ramen, verstopte leidingen of droog haar na het douchen? Dat is doorgaans toe te schrijven aan hard water. In deze regio heb je een gemiddelde waterhardheid van 6.38 dH. Wat mogelijk negatieve effecten heeft. Het gebruik van de beste waterontharder in Biggekerke maakt mogelijk dat je kan genieten van schoon en zacht water waar vrijwel geen kalk in zit. Dat is lekker, maar ook goed voor de gezondheid, en je bent milieuvriendelijk bezig. Op deze website check je nuttige info info over de waterverzachters: welke systemen zijn er, hoe werkt het technisch allemaal, en welke investering is nodig?

 • Waterhardheid van ongeveer 6.38 dH in Biggekerke.
 • Hierdoor ontstaan situaties als apparaten die slecht werken en dichtslibbende waterleidingen.
 • Zo’n waterontharder verzacht het water.
 • Dat zorgt voor structureel lagere energiekosten, smaakvol water en tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken.
 • Vergelijk meerdere offertes en kies voor meer wooncomfort. Het kan veel opleveren, tot wel €305 per jaar.

Snelkoppelingen: De juiste waterontharder kopenWelke voordelen?Is het echt nodig?Waterhardheid BiggekerkeHoe functioneert zo’n installatie?De uiteindelijke kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieZeeland
GemeenteVeere
Postcode4373
Gem. Gasverbruik M31450 M3
Gem. Stroomverbruik kWh26700 kWh
Gem. Waterhardheid6.38 dH

Waar kiezen voor zacht water?

 • Betere smaak van water.
 • Efficiëntere warmteoverdracht.
 • Ook bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Focus op duurzaamheid (milieu)!

De effecten van te hard leidingwater

 • Dichtslibbende waterleidingen.
 • Irritaties aan de huid.
 • Wit uitslaande wanden en tegels.
 • Blijven poetsen in de badkamer.

Bekijk de tarieven van waterontharders

Vind een gespecialiseerde vakman in de buurt

Waterontharder kopen Biggekerke

Heb je in huis last van slecht werkende huishoudelijke apparaten of bittere thee en koffie? Meer en meer Hollanders en Belgen lossen dit op met een innovatieve waterontharder. Deze installatie onttrekt bijna alle kalk uit het leidingwater. Elke woning heeft daar profijt van. Geen kalkaanslag op de verwarmingselementen, fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen, lekkerdere koffie en thee en lagere energiekosten. In de gemeente Veere opereren velerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Een vrijblijvende offerte is zo aangevraagd. Het kopen van- en een waterontharder installeren in Biggekerke hoeft weinig tijd te kosten.

 1. Vul je adresgegevens in de tool in.
 2. Specificeer de opdrachtomschrijving.
 3. Geef door hoeveel personen er in huis wonen en laat vast weten waar de watermeter zit.
 4. Voer je contactgegevens in.
 5. De installateur neemt contact met je op en stuurt een scherpe offerte.

Voordelen plaatsen waterontharder?
Het plaatsen van een goede waterontharder heeft ontzettend veel voordelen. De meest prominente voordelen vind je terug in de tabel hieronder. Bezoek ook de pagina over: Beste ontharder.

VoordeelBeschrijving
DuurzaamJe spoelt minder zeepproducten weg. Je stoot minder CO2 uit omdat je minder energie gebruikt.
Apparaten gaan minder snel stukDure apparatuur zoals boilers hebben minder last van kalkaanslag. Ook verlaagt dit het energieverbruik.
Meer smaak aan het waterEen kopje thee, koffie of een glaasje water is veel smaakvoller.
SchoonmaakmiddelenEr zijn minder middelen nodig om schuim te krijgen. Beperk de jaarlijkse kosten voor schoonmaakmiddelen.
Vermindering huidziektenEen zachte huid en minder droog haar na het douchen. Klachten als eczeem en huidirritatie kunnen ook minder worden.
Besparen op energiekostenBij hard water ontstaat er snel kalk op verwarmingselementen van bijv. HR-ketels. De overdracht van warmte is inefficiënter en dat geeft een onnodig hoog energieverbruik.
Samenvatting van de pluspunten van het gebruik van een water-ontkalkingsproduct.

Hoe zinvol is een waterontkalker in Biggekerke?

Waarschijnlijk wil jij meer info over de installatie van een waterverzachter in Biggekerke. Dat is ook erg logisch. Zacht water heeft als voordeel smaakvoller water en je hebt minder wasmiddelen nodig. Maar is het echt noodzakelijk? Hiervoor kijken we naar de waterhardheid in jouw woonplaats.

 • Biggekerke heeft een gemeten waterhardheid van 6.38. Definitie: matig zacht water.
 • Wat je hier in de praktijk van merkt verschilt erg per persoon.
 • De waterhardheid terugdringen is goed voor mens en milieu.
 • Bijvoorbeeld lager stroom- en gasverbruik, zacht en fris water en minder poetsen en boenen.
 • Belangrijk: water met deze hardheid is in ieder geval niet slecht voor de gezondheid.

Hardheid water in Biggekerke

De waterhardheid van het drinkwater in Biggekerke bedraagt circa 6.38 dH. Men zegt dan ook wel dat het water matig zacht water is. Doorgaans wordt de hardheid van water uitgedrukt in dH (Duitse Hardheid). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per m3 water. 6.38 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 18,17 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-biggekerke-4373

Populaire merken en modellen

 • Grunbeck Weichwassermeister GSX10-I
 • AquaCombi AquaCell
 • Erie Slimline Eco11
 • MultiAqua WaterMaster EC-10
 • Erie IQsoft Eco9

Hoe werkt een waterverzachter eigenlijk?

Het moge duidelijk zijn: de waterverzachter onttrekt kalk en magnesium uit het water. Maar hoe is dat eigenlijk mogelijk? De moderne waterontharders (van merken zoals Ecowater) onttrekken het kalk met behulp van een ionenwisselaar. Een cilinder met harskorrels vervangt de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. Zodoende ontstaat zacht water waar bijna geen kalk meer in zit. Door het plaatsen van zo’n waterontkalker in Biggekerke reduceer je de dH waarde van 6.38 naar een acceptabele 2.5 Dh. Let op: er blijft altijd een beetje kalk over, omdat dit ook belangrijk bouwstoffen zijn voor het lichaam. Deze hoeveelheid kalk is zo klein dat je het niet terugziet.

Schoonspoelen (regeneratie)
Tijdens het gebruiken van de installatie zal de onthardingshars verzadigen. Eens per week wordt de hars schoongespoeld met pekelwater. Regenereren is onmisbaar voor een goede werking. Je moet eens per kwartaal het zout aanvullen. De benodigde hoeveelheid zout wordt berekend a.d.h.v. aantal personen in het huishouden, de waterhardheid en de afmeting (kleine of grote machine). Het water wordt dus onthard in 5 stappen middels de ontkalkingsinstallatie.

 1. Vanuit de hoofdkraan komt hard water de waterverzachter binnen.
 2. De harskorrels filteren kalk moleculen uit het leidingwater.
 3. Na ongeveer een week raken de harskorrels verzadigd met calcium- en magnesiumionen.
 4. De interne harsbolletjes hebben een filter behandeling nodig aan de hand van regeneratiezout.
 5. Het spoelwater wordt vervolgens via het riool afgevoerd.

Mechanische of elektrische waterontharders
We behandelen twee soorten: Mechanische en elektrische waterontkalkers. Een mechanische ontharder is werkzaam op basis van waterdruk. Regeneraties wordt gestuurd op tijd. Het gemak zit ‘m in een gunstig tarief, staat los van het stroomnet en minder onderhoud nodig. De minpunten zijn: veel zoutverbruik, een inefficiënte werking en geen inzicht in leuke gegevens. Te bestellen vanaf c.a. €820.

Een elektronische waterontharder werkt op elektriciteit. Regenereren gebeurt alleen als het echt nodig is. Een populair model vanwege: besparing op regeneratiezout, een zeer efficiënte werking en brede mogelijkheden. Er zijn ook negatieve aspecten: de installatiekosten, het gebruikt stroom en meer kans op storingen. Te bestellen vanaf c.a. €1000.

Enkele of dubbele harscilinder?
Van plan om een waterontharder te kopen? Dan dien je te kiezen uit een dubbel- of enkel systeem. Het verschil in prijs ligt rond de €375,00. Wat zijn nu precies de verschillen?

 • Het pluspunt van een dubbele cilinder is dat je ook zacht water tot je beschikking hebt wanneer de machine aan het regenereren is.
 • Bij één cilinder ontkalkers heb je op het moment dat het systeem regenereert even geen zacht water.
 • Ontharders met dubbele cilinders beschikken over een ruimte filtercapaciteit. Vaak gekozen voor gezinnen die veel water verbruiken.
 • Een dubbele cilinder is niet schoner of beter, het zorgt puur voor wat extra comfort. Kies ook voor zacht water in Biggekerke.

Jouw hele huis kalkvrij?

Wij koppelen je aan professionals voor tips en hulp.

Wat zijn de kosten van zo’n machine?

De uiteindelijke kosten van een ontharder liggen nogal uiteen. Dit loopt van €55 voor een magnetische ontharder tot ruim €2275 voor een elektrisch systeem met alles erop en eraan. De prijs hangt af van het merk, of je een systeem op stroom of waterdruk neemt en hoeveel liter water het apparaat kan spoelen. Buiten deze kosten betaal je ook voor de installatie en het onderhoud. Meerdere waterontharder installateurs bieden een lagere prijs aan als je instemt met een onderhoudscontract. Afsluitend heb je speciaal ontkalkingszout dat je regelmatig moet kopen. De prijzen van waterontkalkers beginnen bij €670, excl. installatie. Een luxe installatie zit ergens tussen de €1450 en €1850 inclusief inregelen. In onderstaande schema achterhaal je de actuele kosten van een waterontharder in Biggekerke.

Benieuwd naar de kosten om een waterontkalker in de woning te laten plaatsen? Kies dan nu voor onze vergelijker en check de huidige prijzen bij professionele installateurs. Via die service kan jij makkelijk supersnel specialisten, type ontharders en prijzen vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderCirca €130
Waterontharder (mechanisch)Begint bij €750
Elektrische waterontharderV.a €990
Reinigingszout€30 voor 50 kilo
OnderhoudscontractC.a. €105 (jaarbasis)
MontagekostenC.a. €170
Tabel met de totale kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is een waterontharder handig in Biggekerke?
De hardheid van het leidingwater in Biggekerke is grofweg 6.38 dH. De referentiewaarde in de provincie Zeeland is gemiddeld 6.38 dH. Er is zeker nog extra voordeel te behalen in deze regio. Een slim ontkalkingssysteem neemt calcium en magnesium uit leidingwaterwat zorgt voor een gunstigere waterhardheid. De smaak zal een stuk beter worden en biedt verschillende voordelen zoals apparatuur die langer meegaat en het textiel gaat langer mee.

Wat kunnen we zeggen over de terugverdientijd van een waterontkalker?
Globaal geldt: van elke euro die je uitgeeft zul je een besparing realiseren van +/- €0,70. Wij merken op dat je met name een waterontharder moet aanschaffen voor de directe immateriële voordelen. Je kunt denken aan minder huidproblemen en huidirritaties, betere smaak van water, extra schoon servies en gewoon een stuk minder schoonmaken in huis. Neem je verantwoordheid voor het milieu!

Hoe maakt een waterontkalker zacht water?
Om water kalkvrij te maken zet het systeem de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. Dit regelt men doordat het harde water door een reservoir met harsen gestuwd wordt. Deze calcium en magnesium onderdelen hechten zich aan deze korrels. In de extra cilinder wordt de hars opnieuw opgeladen middels de regeneratie functie. Het onthardingszout is online te bestellen. Een stuk betaalbaarder zijn de goedkope magnetische ontharders op basis van elektromagnetisme. De effectiviteit van deze theorie wordt door wetenschappers afgekeurd.

Hoe onderhoud ik het systeem?
Het goed onderhouden van de waterontkalking installatie is zo gepiept, maar is wel iets dat jaarlijks moet gebeuren. Installaties met ontkalkingstabletten voor het regenereren van de hars vul je ieder kwartaal bij met zout. Een schone installatie is noodzakelijk om de hardheid van het water laag te houden. Eventueel heb je de keuze hiervoor het onderhoud uit te besteden (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Biggekerke.

Wat zijn de belangrijkste waterontharder voordelen?
De waterreiniger maakt hard water zacht en kalkvrij. Er zijn gigantisch veel voordelen te benoemen. Bijvoorbeeld: een besparing op de energierekening, een lekkere watersmaak, je bespaart fors op schoonmaakmiddelen, de huid voelt zachter aan, stukken minder last van kalkaanslag, kleding blijft langer mooi, langere levensduur van huishoudelijke apparaten en het feit dat het erg milieubewust is.

Plaats een reactie