Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Gapinge

Wil je definitief afrekenen met kalkaanslag, wit uitslaande wanden en tegels, dichtslibbende waterleidingen of droog haar na het douchen? De oorzaak hiervan is vaak te vinden in aanwezigheid van hard water. In deze omgeving heb je te maken met een waterhardheid van ongeveer 6.38 dH. In theorie kan dat voor schade zorgen. Het kopen van de beste waterontharder in Gapinge heeft als doel kalkvrij water in huis. Het draagt bij aan de gezondheid, en het is een duurzame investering. Via onze adviseurs vind je praktische info aangaande waterverzachters: wat is het precies, hoe werkt het technisch allemaal, en wat is de prijs?

 • Gemiddelde waterhardheid van 6.38 dH in Gapinge.
 • Mogelijk heb jij last van situaties als wit uitslaande wanden en tegels en matig presterende cv installaties.
 • Brengt de hardheid van het water terug naar ong. 2 Dh.
 • De resultaten daarvan zijn een beter presterende CV-ketel, een glanzende vaat en geen glascorrosie of witte aanslag.
 • Start met vergelijken en kies voor meer wooncomfort. De mogelijke besparing is aanzienlijk, c.a. €215 op jaarbasis.

Lees verder over: Tips bij een waterontharder kopenPluspuntenWat levert het mij op?Waterhardheid GapingeZo werkt een waterontharderInvesteringVeelgestelde vragen + antwoorden


ProvincieZeeland
GemeenteVeere
Postcode4352
Gem. Gasverbruik M31450 M3
Gem. Stroomverbruik kWh26700 kWh
Gem. Waterhardheid6.38 dH

Het effect van zacht water

 • Zachte huid na bad of douche.
 • Lagere stookkosten.
 • Lager gebruik van zeep en wasmiddelen.
 • Focus op duurzaamheid (milieu)!

De risico’s bij hard leidingwater

 • Slecht werkende huishoudelijke apparaten.
 • Hoog shampoo/zeepverbruik.
 • Kalkaanslag op kranen en tegels.
 • Blijven poetsen in de badkamer.

Bekijk de tarieven van waterontharders

Kom in contact met lokale specialisten

Waterontharder kopen Gapinge

Wil jij ook af van droge haren na een douchebeurt en apparatuur dat te snel stuk gaat? Een toenemende groep huizenbezitters installeren een professionele waterontharder. Een dergelijk product onttrekt kalk uit het water. Elke woning heeft daar profijt van. Het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken, veel minder zeep en wasmiddel nodig, heerlijk zachte kleding en een langere levensduur van huishoudelijk apparaten. In de gemeente Veere vind je verscheidene leveranciers van wateronthardingsapparatuur. In enkele minuten vraag je een offerte aan. Een vakman vinden voor een waterontharder installeren in Gapinge hoeft niet moeilijk te zijn.

 1. Voer als eerste je postcode in de vergelijker in.
 2. Specificeer de opdrachtomschrijving.
 3. Geef door hoeveel personen er in huis wonen en selecteer de plek van jouw watermeter.
 4. Geef aan hoe en wanneer je bereikbaar bent.
 5. Een lokale installateur stuurt jou zo snel mogelijk een interessante offerte.

Waarom een waterontharder plaatsen?
Het laten plaatsen van een goede waterontharder is interessant om verschillende redenen. De belangrijkste voordelen vind je in overzichtelijk terug in de tabel hieronder. Bekijk daarnaast ook informatie over: Aanbieding waterontkalker.

VoordeelUitleg
MilieubewustHet verbruik van zeepproducten neemt af. Daarnaast daalt de CO2 uitstoot doordat warmte beter geleid wordt.
Apparaten gaan langer meeKostbare apparaten zoals Quookers werken efficiënter door minder kalkaanslag. Daarnaast verbruiken ze minder stroom.
Meer smaak aan het waterThee, koffie, limonade of eigen spa-blauwheeft een betere smaak.
Beperk gebruik schoonmaakmiddelen Er zijn minder reinigingsmiddelen nodig om schuim te krijgen. Je hebt daarom veel minder schoonmaakmiddelen nodig.
Vermindering huidziektenJe huid is aanmerkelijk zachter. Het kan helpen bij acne, jeuk, eczeem en gevoeligheid.
Minder energiekostenBij hard water vormt er kalk op verwarmingselementen van bijvoorbeeld HR-ketels. De apparaten werken daarom een stuk minder efficiënt en dat verhoogt het energieverbruik.
Overzicht met de voordelen van het gebruik van een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik echt een waterontkalker nodig in Gapinge?

Misschien wil jij meer info over de installatie van een waterverzachter in Gapinge. En dat is geen gek idee. Kalkvrij water zorgt voor een efficiëntere warmteoverdracht en jij kan besparen op schoonmaakmiddelen. Maar hoe groot is de noodzaak? Om deze vraag te beantwoorden moet je allereerst weten hoe het zit met de huidige waterhardheid.

 • Gapinge zit met een waterhardheid van 6.38. Dit staat voor matig zacht water.
 • Hoeveel ongemak je daarvan hebt is afhankelijk van veel factoren.
 • Een lagere waterhardheid heeft voordelen op allerlei fronten.
 • O.a. een beter presterende CV-ketel, water met een lekkere smaak en geen kalkaanslag in de badkamer.
 • Uit de test: water met deze hardheid is niet ongezond.

Hardheid water in Gapinge

De waterhardheid van het water in Gapinge bedraagt circa 6.38 dH. Experts leggen dit ook wel uit als water dat matig zacht water is. Men drukt waterhardheid uit in de eenheid dH (Duitse hardheid). 1 dH houdt in dat elke M3 water 17,8 gram kalk bevat. 6.38 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 18,17 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-gapinge-4352

Bekende modellen en merken

 • Fegon AquaStar 1800 HE
 • Fegon AquaStar B-1000 ES
 • Ecowater ESM 11
 • Hattem BLU B65
 • BWT Aquadial softlife bio 15

Hoe werkt een waterverzachter?

Het is al een aantal keer genoemd: de waterverzachter haalt calcium en magnesium uit het water en voegt natrium toe. Hoe gaat dat technisch in z’n werk? Het gros van de waterontharders (van merken als Honeywell) werken op basis van het uitwisselen van ionen. Een cilinder met harskorrels zorgt ervoor dat calciumionen en magnesiumionen aan het water worden onttrokken. Op die manier vindt reiniging van kalk uit het water plaats. Door het plaatsen van een waterontkalker in Gapinge voer je de dH waarde terug van 6.38 naar een Dh onder de 3. Er blijft altijd een klein beetje kalk in het water, een klein beetje kalk heeft namelijk iedereen nodig. Het kalk dat achterblijft ontwikkeld zicht niet tot hardnekkige kalkresten.

Schoonspoelen met zout
Na een tijd zal de hars verzadigd raken. Eens per 5 of 6 dagen moet de filter worden schoongespoeld met natrium. Dit noemen we ook wel regenereren. Je moet dus af en toe het zout aanvullen. Hoeveel kilogram zout je nodig hebt verschilt nogal. Dit ligt aan o.a. hoeveel water je gebruikt, instellingen zoals resthardheid en de grootte van de installatie. Hieronder vatten we het hele proces van een ontkalkingsinstallatie nog een keer samen.

 1. Het harde water komt de waterverzachter binnen.
 2. De harskorrels onttrekken het kalk aan het leidingwater.
 3. Op een bepaald moment geraken de harskorrels verzadigd.
 4. De aanwezige harsbolletjes worden weer schoongespoeld door middel van regeneratiezout.
 5. Het resterende spoelwater verdwijnt in de afvoer.

Mechanische & elektrische waterontharders
Er bestaan 2 producten: Elektrische & mechanische waterontkalkers. De mechanische ontharder werkt hydraulisch (met waterdruk). Regenereren gaat op gezette tijden. Belangrijke pluspunten zijn een laag tarief, gebruikt geen stroom en het is onderhoudsarm. Er zijn ook negatieve aspecten: het systeem spoelt soms onnodig, een beperkte efficiëntie en je kunt geen geavanceerde instellingen doorvoeren. Te bestellen vanaf c.a. €850.

Een elektronische waterontharder werkt op elektriciteit. Dit type installatie start met regenereren na een slimme meting. Dit model is zeer in trek vanwege: besparing op regeneratiezout, het werkt efficiënter en uitgebreide instellingen. Als grote nadelen noemen we: de tarieven, bij een stroomstoring werkt het niet en hogere onderhoudskosten. Dit systeem is beschikbaar vanaf €1075.

Verschil enkele- en dubbele cilinder
Wil jij een waterontharder kopen? Dan zijn er 2 opties: enkel- of dubbel systeem. Het prijsverschil is ongeveer €350,00. Maar wat is nu precies het voordeel?

 • Het grootste voordeel van twee cilinders is dat je gewoon zacht water ter beschikking hebt als de hars wordt gespoeld.
 • In het geval van enkele cilinder ontkalkers heb jij (tijdens de reinigingsbeurten) niet de beschikking tot zacht water.
 • Ontharders met dubbele cilinders kunnen grotere volumes aan. Een stukje comfort voor wat grotere huishoudens.
 • Een dubbele cilinder werkt hetzelfde als een enkele cilinder, het voordeel zit ‘m in comfort. Geniet ook van zacht water in Gapinge.

Afrekenen met (bestaande) kalkaanslag?

Neem contact op met product-experts voor montage.

Hoeveel kost zo’n installatie?

De prijs van een waterontharder kunnen zeer uiteenlopen. Je hebt ze vanaf €125 voor ontharders die magnetisch werken tot ruim €1825 voor een luxe model met uitgebreide instellingen. De totaalprijs wordt bepaald door de fabrikant, of je een 1- of 2-cilinder systeem kiest en hoeveel liter water het apparaat kan spoelen. Naast deze eenmalige kosten komen er nog installatiekosten en onderhoud. Steeds meer waterontharder installateurs werken met een speciale korting wanneer je kiest voor een handig onderhoudscontract. Ook heb je zogenaamd ontkalkingszout wat nodig is voor het schoonspoelen. De investeringen in deze systemen lopen op vanaf €770 (montage niet inbegrepen). Een luxe systeem varieert tussen ongeveer €1525 en €1875 inclusief montage en inregeling. In de lijst die we hieronder hebben geplaatst check je de huidige kosten van een waterontharder in Gapinge.

Overweeg je om een waterontkalker in je appartement te laten monteren? Klik dan door naar onze handige offerte-service en vraag prijzen op bij toonaangevende installateurs. Op basis daarvan kun jij gemakkelijk en zonder kosten installateurs, verschillende installaties en prijzen vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderBegint bij €150
Waterontharder (mechanisch)Vanaf €750
Elektrische waterontharderCirca €960
Onthardingstabletten€27,50 per 50 kg
OnderhoudstarievenV.a €105 (jaarbasis)
MontagekostenBegint bij €220
Overzicht met de totale kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het belangrijk om een waterontharder te hebben in Gapinge?
De waterhardheid in Gapinge is grofweg 6.38 dH. De referentiewaarde in de provincie Zeeland ligt op 6.38 dH. Hoewel dit niet slecht is voor de gezondheid kan het wel een stuk zachter. Een slim ontkalkingssysteem haalt calcium en magnesium uit het water waardoor de waterhardheid flink zal dalen. Dit nieuwe frisse zachte water is lekkerder en heeft als bijkomende voordelen structureel lagere energiekosten en geen kalkaanslag in de badkamer.

Hoe zit het met de terugverdientijd van een waterontkalker?
Normaliter geldt: van elke euro die je uitgeeft verdien je zo’n €0,75 weer terug. Experts vinden dat je hoofdzakelijk een waterontharder moet kopen voor de directe immateriële voordelen. Denk hierbij aan prettige douchebeurt, meer smaak aan koffie en thee, een super zachte was en veel minder poetsen in huis. Bijkomend voordeel is dat je ook je steentje bijdraagt aan het milieu.

Hoe werkt een waterontkalker precies?
Om het grootste gedeelte van het kalk uit het kraanwater te halen zet het systeem de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. Dat is haalbaar doordat het harde water door een filter heen gaat. De magnesium en calcium grondstoffen gaan vastzitten aan de kunsthars bolletjes. In een andere cilinder vindt een schoonmaakproces van de korrels plaats door zouttabletten. Daarvoor is onthardingszout noodzakelijk. Online vind je ook veel goedkope magnetische ontharders die echter werken op een andere wijze. De effectiviteit van zo’n magneet is zeer twijfelachtig.

Vergt het systeem veel onderhoud?
Een servicebeurt voor de waterontkalking installatie is vrij eenvoudig, maar moet je zeker niet overslaan. Systemen met speciale ontkalkingstabletten waarmee geregenereerd wordt moeten elk kwartaal worden aangevuld met zout. Het regelmatig schoonmaken van de installatie is cruciaal om de kwaliteit van het water te waarborgen. Dit kun je eventueel uitbesteden door een onderhoudscontract te nemen bij de leverancier van waterontharders in Gapinge.

Wat zijn de positieve effecten van een waterontharder?
Kalkvrij water maken, dat doet een waterreiniger. Dit heeft in de praktijk ontzettend veel voordelen. Onder andere: lagere energiekosten, betere smaak van water, je gebruikt veel minder schoonmaakmiddelen, een aangenaam zachte huid na het douchen, geen kalkaanslag op sanitair en kranen, een glanzende vaat, langere levensduur van huishoudelijke apparaten en je bent super duurzaam bezig.

Plaats een reactie