Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Aagtekerke

Zit jij in de woning ook met situaties als kalkaanslag, kalkstrepen op ramen, een CV-ketel die niet meer optimaal werkt of een irriterende huid? Dit heeft vaak te maken met aanwezigheid van hard water. Deze regio heeft namelijk een waterhardheid van 6.38 dH. In theorie kan dat voor schade zorgen. Het toepassen van de beste waterontharder in Aagtekerke leidt tot schoon en zacht water waar vrijwel geen kalk in zit. Dat is lekker, maar ook goed voor de gezondheid, en het levert ook nog een leuke besparing op. Via onze adviseurs lees je uitgebreide informatie over diverse types waterverzachters: welke systemen zijn er, waarom moet ook jij het overwegen, en wat is de investering?

 • Waterhardheid van 6.38 dH in Aagtekerke.
 • Dit resulteert mogelijk in irritaties zoals kalk op de lak van de auto en dichtslibbende waterleidingen.
 • De waterontharder filtert het water (magnesium & calcium).
 • De resultaten daarvan zijn efficiëntere verwarming, fris kraanwater en veel minder schoonmaakwerkzaamheden.
 • Start met vergelijken en ervaar het gemak. Profiteer van besparingen tot c.a. €285 per jaar.

Lees verder over: De juiste waterontharder kopenWelke voordelen?Hoe noodzakelijk is het?Waterhardheid AagtekerkeHoe werkt zo’n systeem?Geschatte kostenVeelgestelde vragen


ProvincieZeeland
GemeenteVeere
Postcode4363
Gem. Gasverbruik M31450 M3
Gem. Stroomverbruik kWh26700 kWh
Gem. Waterhardheid6.38 dH

Pluspunten van zacht water

 • Zijdezachte kleding en huid.
 • Lager energieverbruik.
 • Geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen.
 • Een milieuvriendelijke investering!

De effecten van te hard leidingwater

 • Verstopte leidingen.
 • Irritaties aan de huid.
 • Witte aanslag op het glaswerk.
 • Eindeloos schoonmaken.

Vergelijk prijzen van waterontharders

Kom in contact met lokale specialisten

Waterontharder kopen Aagtekerke

Heb jij genoeg van droog haar na het douchen en/of veel schoonmaakwerk? Een groeiend aantal Hollanders en Belgen installeren een slimme waterontharder. Deze installatie is in staat om kalk uit het water te filteren. Toepasbaar op elk type huis. Geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen, je hebt minder wasmiddelen nodig, textiel slijt minder snel en apparaten die minder snel vervangen hoeven worden. In de buurt van de gemeente Veere zijn er verschillende leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vraag nu in 3 eenvoudige stappen een offerte aan. Een specialist vinden om jouw waterontharder te installeren in Aagtekerke hoeft weinig tijd te kosten.

 1. Start met het invullen van je adresgegevens.
 2. Geef aan wat voor type product je zoekt.
 3. Definieer jullie gezinssituatie en selecteer de plek van jouw watermeter.
 4. Voer de gevraagde contactgegevens in.
 5. Een regionale installateur zal jou benaderen met een gespecificeerde offerte.

Waarom kiezen voor een waterontharder?
Een goede waterontharder is voor iedereen het overwegen waard. De positieve effecten hebben we verzameld in een lijst. Lees ook verder over: Waterverzachter informatie.

PluspuntBeschrijving
EcologischJe verbruikt minder zeep en shampoo. Je stoot minder CO2 uit omdat je simpelweg minder energie gebruikt.
Verlenging levensduur apparatenDagelijkse apparaten zoals wasmachines vertonen veel minder kalkaanslag. Ook neemt het stroomverbruik af.
Lekkerder waterEen kopje thee, koffie of een glas water uit de kraan smaakt veel beter.
Reduceer schoonmaakmiddelenWater schuimt beter zonder kalk. Je hebt daarom veel minder schoonmaakmiddelen nodig.
Minder last van eczeemEen minder droge huid na het douchen. Klachten als eczeem en huidirritatie kunnen ook minder worden.
Verminderde energiekostenKalk vormt zich in de verwarmingselementen van bijvoorbeeld vaatwassers. De warmteoverdracht is minder effectief en dat leidt tot meer energieverbruik.
Tabel met de voordelen van het gebruik van een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik echt een waterontkalker nodig in Aagtekerke?

Waarschijnlijk overweeg jij het laten installeren van een waterverzachter in Aagtekerke. De redenen spreken doorgaans voor zich. Zacht water leidt tot fris kraanwater en je hebt minder wasmiddelen nodig. Maar hoe groot is de noodzaak? Aangaande deze vraag moeten we de huidige waterhardheid cijfers bestuderen.

 • Aagtekerke ontvangt een waterhardheid van 6.38. Dat betekent matig zacht water.
 • Hoeveel ongemak je daarvan hebt is erg persoonlijk.
 • De waterhardheid verkleinen heeft voordelen op allerlei fronten.
 • Voorbeelden zijn lagere energiekosten, fris kraanwater en ook bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Uit de test: water uit deze categorie kan je zonder problemen drinken.

Hardheid water in Aagtekerke

De waterhardheid van het water in Aagtekerke bedraagt circa 6.38 Duitse graden. Experts leggen dit ook wel uit als water dat matig zacht water is. De hardheid van het water wordt aangeduid met Duitse Hardheid (dH). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per kubieke meter water. 6.38 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 18,17 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-aagtekerke-4363

Interessante installaties

 • General electric GXOF18KE
 • North Star 14ED
 • Calex Calex 11
 • Ecowater eVOLUTION Refiner Boost
 • Kinetico Essential 8

Technische uitleg: hoe werkt een waterverzachter?

Het mag inmiddels duidelijk zijn: de waterverzachter zorgt voor lekker zacht water uit de kraan. Hoe gaat dat technisch in z’n werk? Innovatieve waterontharders (van bijv. GE) gebruiken de techniek van een ionenwisselaar. Een filter met harskorrels vervangt de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. Op deze wijze ontstaat zacht water waar bijna geen kalk meer in zit. Door het plaatsen van een waterontkalker in Aagtekerke minimaliseer je de dH waarde van 6.38 naar een gezonde 2.5 Dh. Een miniscuul beetje kalk blijft wel intact, het is van belang voor de algehele gezondheid. Dit percentage kalk zal niet leiden tot problemen.

Schoonspoelen met zout
Na verloop van tijd raakt de hars verzadigd. Elke 5/6 dagen moet de hars worden schoongespoeld met zout. Regenereren is noodzaken voor het functioneren. Eens in de 6 – 10 weken moet het zout worden aangevuld. Hoeveel zout er nodig is hangt af van grootte van het huishouden, instellingen zoals resthardheid en de afmeting (kleine of grote machine). Het kalkvrij maken van water gebeurt in 5 stappen met een ontkalkingsinstallatie.

 1. Het harde water stroomt de waterverzachter in.
 2. Gepatenteerde harskorrels onttrekken het kalk aan het leidingwater.
 3. Na verloop van tijd raakt het hars verzadigd met kalk.
 4. De aanwezige harsbolletjes worden opnieuw geactiveerd door gebruik te maken van regeneratiezout.
 5. Het spoelwater wordt vervolgens via het riool afgevoerd.

Mechanische en elektrische waterontharders
Wij differentiëren 2 machines: Elektrische en mechanische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder is werkzaam op basis van waterdruk. Regenereren gaat op gezette tijden. Dit model is nog steeds in trek vanwege een laag tarief, gebruikt geen stroom en er is minder onderhoud nodig. De minpunten zijn: het systeem spoelt soms onnodig, relatief inefficiënt en je hebt minder geavanceerde instellingen. Je koopt zo’n machine al vanaf €750.

Een elektronische waterontharder gebruikt stroom. Regenereren gebeurt alleen als het echt nodig is. De voordelen zijn: minder regeneratiezout noodzakelijk, een zeer efficiënte werking en inzicht in verschillende gegevens. De nadelen zijn: een hogere prijs, het gebruikt stroom en meer kans op storingen. Te bestellen vanaf c.a. €1275.

Dubbele- of enkele harscilinder?
Van plan om een waterontharder te kopen? Dan dien je te kiezen uit een enkel- of dubbel systeem. Het prijsverschil is circa €375,00. Hieronder leggen we uit wat de verschillen zijn.

 • Het pluspunt van een dubbele cilinder is dat er gewoon zacht water uit de kraan komt als hij aan het regenereren is.
 • In de situatie met 1 cilinder ontkalkers heb je (wanneer het systeem aan het spoelen is) tijdelijk geen zacht water.
 • Producten met dubbele cilinders kunnen meer water filteren. Een stukje comfort als het watergebruik hoog is.
 • Meerdere cilinders is niet strikt noodzakelijk, het voordeel zit ‘m in comfort. Geniet ook van zacht water in Aagtekerke.

Overal en altijd zacht water in huis?

Leg nu contacten met product-experts voor een demo.

Wat zijn de kosten van zo’n systeem?

De totale kosten van een ontharder lopen zeer uiteen. De prijzen starten vanaf €55 voor een magnetische ontharder tot zo’n €2200 voor een complete elektrsiche installatie met 2 cilinders. De prijs hangt af van of je een A- of B-merk kiest, of je kiest voor mechanisch/elektrisch en het vermogen. Naast deze kosten heb je installatie- en onderhoudskosten. Verschillende waterontharder installateurs geven korting als je instemt met een onderhoudscontract. Een laatste kostenpost is het ontkalkingszout dat je moet bijvullen. De investeringen in waterverzachters beginnen bij €680 waarbij installatie niet is inbegrepen. Een goede installatie zit ergens tussen de €1625 en €1775 inclusief inregelen. In de onderstaande tabel achterhaal je de huidige kosten van een waterontharder in Aagtekerke.

Weten wat het kost om zacht water in huis te halen met een waterontkalker? Open onze online offerteservice en check de huidige tarieven bij de beste installateurs. Op deze manier kun je zonder gedoe snel installatiebedrijven, verschillende installaties en natuurlijk de totale kosten vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Rond de €120
Mechanische waterontharderRond de €840
Elektrische waterontharderC.a. €990
Zout€45 voor 100 kilo
OnderhoudCirca €155 p/jaar
InstallatieV.a €190
Overzicht met de huidige kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik echt een waterontharder nodig in Aagtekerke?
De waterhardheid in Aagtekerke is ongeveer 6.38 dH. De waarde in de provincie Zeeland ligt rond de 6.38 dH. Zeker niet ongezond, maar het kan wel zachter. Een professioneel ontkalkingssysteem onttrekt calcium en magnesium uit je kraanwater wat de waterhardheid doet dalen. Dit zachte water is beter van smaak en zorgt voor onder andere lager energieverbruik en tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken.

Wat kunnen we zeggen over de terugverdientijd van een waterontkalker?
Normaliter geldt: van elke euro die in de installatie wordt gestoken verdien je zo’n €0,75 weer terug. Wij vinden dat je overwegend een waterontharder moet laten plaatsen voor de directe immateriële voordelen. Zoals geen droge huid na het douchen, smaakvol water, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en gewoon een stuk minder schoonmaken in huis. Daarnaast is het ook nog eens een heel groene investering.

Hoe werkt een waterontkalker?
Om water kalkvrij te maken transformeert de ontharder calciumionen en magnesiumionen naar natriumionen. Dit proces kan doordat het harde water door een bed van harskorreltjes geleid wordt. De magnesium en calcium bouwstenen gaan vastzitten aan de kunsthars bolletjes. In de alternatieve cilinder worden deze korrels weer schoongemaakt middels pekelwater. Er zijn verschillende soorten onthardingszout. Eventueel kun je kiezen voor goedkope magnetische ontharders die alleen gebruik maken van een andere methode. Het effect van zo’n magneet is zeer twijfelachtig.

Moet ik het ook onderhouden of bijvullen?
Het goed onderhouden van de waterontkalking installatie hoeft niet moeilijk te zijn, maar moet je zeker niet overslaan. Apparaten met eigen ontkalkingstabletten die gebruikt worden voor het regenereren moet je ieder kwartaal bijvullen met nieuw zout. Regelmatig schoonmaken is nodig om de kwaliteit van het water te waarborgen. Sommige mensen kiezen ervoor om dit onder te brengen in een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Aagtekerke.

Hoe zit het met de waterontharder voordelen?
Een waterreiniger zorgt voor kalkvrij water. Er zijn gigantisch veel voordelen te benoemen. Denk dan aan: verlaging van de maandlasten voor energie, smaakvol water, minder schoonmaakmiddelen benodigd, een minder droge huid na het douchen, zelfs bestaande kalkaanslag verdwijnt, zijdezachte kleding, huishoudelijk apparatuur gaat langer mee en je draagt bij aan het milieu (duurzaam).

Plaats een reactie