Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Oostkapelle

Heb je in huis last van kalkaanslag, wit uitslaande wanden en tegels, koffie of thee dat bitter smaakt of een droge huid? De reden daarvan is vaak de waterkwaliteit (hard water). In deze omgeving heb je te maken met een waterhardheid van ongeveer 6.38 dH. Dit is mogelijk een oorzaak van deze voorvallen. De beste waterontharder in Oostkapelle heeft als effect zacht en schoon water zonder kalk. Schoon water goed voor onze gezondheid, en je bent milieuvriendelijk bezig. Op dit portaal vind je nuttige informatie over de waterverzachters: wat voor installaties zijn er, hoe werkt het technisch allemaal, en wat zijn de kosten?

 • Gemeten waterhardheid van 6.38 dH in Oostkapelle.
 • Dit kan zorgen voor voorvallen als een droge huid en minder presterende verwarmingssystemen.
 • Zorgt dat de waterhardheid daalt naar onder de 3 Dh.
 • Dit resulteert in lager stroom- en gasverbruik, zachter wasgoed en textiel slijt minder snel.
 • Start met vergelijken en geniet van de extra gemakken. De mogelijke besparing is aanzienlijk, c.a. €210 per 12 maanden.

Onderwerpen: In 5 stappen een waterontharder kopenVoordelenIs het echt nodig?Waterhardheid OostkapelleHoe gaat het in z’n werk?Begroting totale kostenVeelgestelde vragen + antwoorden


ProvincieZeeland
GemeenteVeere
Postcode4356
Gem. Gasverbruik M31450 M3
Gem. Stroomverbruik kWh26700 kWh
Gem. Waterhardheid6.38 dH

De voordelen van zacht water

 • Heerlijk zachte kleding.
 • Verlaging van de maandlasten voor energie.
 • Geen glascorrosie of witte aanslag.
 • Focus op duurzaamheid (milieu)!

De risico’s bij hard leidingwater

 • Apparatuur dat te snel stuk gaat.
 • Hoog shampoo/zeepverbruik.
 • Kalkstrepen op glas en lak.
 • Eindeloos schoonmaken.

Vrijblijvende waterontharder offerte aanvragen

Vind een gespecialiseerde vakman in de buurt

Waterontharder kopen Oostkapelle

Wil je definitief afrekenen met geïrriteerde huid en/of water uit de kraan met een vreemd smaakje? Een groeiend aantal huishoudens bestellen een slimme waterontharder. Zo’n systeem haalt kalk en magnesium uit het water. Het is geschikt voor elke woning. Geen kalkaanslag op douchekop, minder gebruik van schoonmaakmiddelen, lekkerdere koffie en thee en een langere levensduur van huishoudelijke apparaten. In de buurt van de gemeente Veere zijn er verschillende leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Ontvang in korte tijd meerdere vrijblijvende offertes. Een vakman vinden voor een waterontharder installeren in Oostkapelle wordt jou zo lekker makkelijk gemaakt.

 1. De aanvraag begint met je postcode en huisnummer.
 2. Specificeer de opdrachtomschrijving.
 3. Beschrijf je gezinssituatie en laat weten waar het de watermeter zit.
 4. Kies welk telefoonnummer & mailadres gebruikt kan worden.
 5. Een regionale installateur stuurt jou zo snel mogelijk een aantrekkelijke offerte.

Waarom een waterontharder plaatsen?
Een goede waterontharder in huis is interessant om verschillende redenen. De meest prominente voordelen vatten we samen in de onderstaande tabel. Lees ook verder over: Aanbieding waterontharder.

VoordeelUitleg
DuurzaamheidMinder zeepproducten nodig. Flinke reductie van de CO2 uitstoot doordat je verwarmingsinstallatie beter werkt.
Apparaten gaan langer meeDagelijkse apparaten zoals vaatwassers vertonen veel minder kalkaanslag. Dit zorgt voor een langere levensduur.
Meer smaak aan het waterJouw koffie, thee of glas kraanwater smaakt veel beter.
Reduceer schoonmaakmiddelenEr zijn minder middelen nodig om schuim te krijgen. Beperk de jaarlijkse kosten voor schoonmaakmiddelen.
Prettig voor je huidGeen droge, trekkerige huid na het douchen. Veel mensen hebben ook minder last van eczeem.
Minder energiekostenKalk zet zich af op leidingen en verwarmingselementen heetwaterkranen. De warmteoverdracht is minder effectief en dat resulteert in een hoger energieverbruik.
Samenvatting van de voordelen van het gebruik van een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik een waterontkalker nodig in Oostkapelle?

Mogelijkerwijs overweeg jij het laten installeren van een waterverzachter in Oostkapelle. Hiervoor zijn goede redenen te bedenken. Zacht water leidt tot structureel lagere energiekosten en laat bestaande kalkaanslag verdwijnen. Maar heb ik het wel echt nodig? Hiervoor moet je allereerst weten hoe het zit met de huidige waterhardheid.

 • Oostkapelle zit met een waterhardheid van 6.38. Definitie: matig zacht water.
 • Het gevolg van deze score is nogal subjectief.
 • De waterhardheid verkleinen is gunstig voor lichaam, gezondheid en milieu.
 • Denk aan lagere energiekosten, zacht en smaakvol water en veel minder zeep en wasmiddel nodig.
 • Niet vergeten: water uit deze categorie is in ieder geval niet slecht voor de gezondheid.

Hardheid water in Oostkapelle

De waterhardheid van het water in Oostkapelle is om en nabij de 6.38 dH. Dit houdt in dat het water matig zacht water is. De hardheid van het water wordt meestal uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH wil zeggen 17,8 gram kalk in elke M3 water. 6.38 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 18,17 kilogram kalkaanslag-vormende deeltjes.

waterontharder-oostkapelle-4356

Vaak geplaatste ontharders

 • General electric GE-26HI
 • MultiAqua WaterMaster EC-14
 • Bayard Ecosoft 10
 • General electric GE-45HF
 • Judo Biosoft-C

Hoe haalt de waterverzachter kalk uit het water?

Het is al een aantal keer genoemd: de waterverzachter zorgt voor lekker zacht water uit de kraan. Maar wat ligt hieraan ten grondslag? De meeste waterontharders (van bijv. Aqua Soft) maken gebruik van de techniek van het uitwisselen van ionen. De cilinder met harsbolletjes zet de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. Op deze wijze wordt het kalk verwijderd uit het water. Door het plaatsen van een waterontkalker in Oostkapelle voer je de dH waarde terug van 6.38 naar een zachte 2.5 Dh. Bedenk goed dat er altijd een beetje achterblijft, omdat dit gezond voor ons is. Dit beetje kalk zal niet leiden tot problemen.

Schoonspoelen (regeneratie)
Wanneer het apparaat filtert zal de hars zijn kracht verliezen. Eens per week moet de filter worden schoongespoeld met natrium. Regenereren is noodzaken voor het functioneren. Het zoutreservoir dient regelmatig gevuld te worden. De zoutbehoefte loopt zeer uiteen. Dit ligt bijv. aan het waterverbruik, de Dh waarde van het water en de grootte van de installatie. Hieronder vatten we het hele proces van een ontkalkingsinstallatie nog een keer samen.

 1. Het harde water stroomt de waterverzachter in.
 2. Speciale harskorrels onttrekken calcium en magnesium aan het water.
 3. Na ongeveer een week zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. De geïntegreerde harsbolletjes moeten worden schoongemaakt aan de hand van regeneratiezout.
 5. Het spoelwater wordt vervolgens via het riool afgevoerd.

Elektrische of mechanische waterontharders
Er bestaan twee machines: Mechanische en elektrische waterontkalkers. De mechanische ontharder werkt d.m.v. waterdruk. Regeneraties wordt gestuurd op tijd. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege een lage prijs, gebruikt geen stroom en een onderhoudscontract is vaak niet nodig. Natuurlijk zijn er nadelen: een relatief hoog zoutverbruik, een lagere efficiëntie en je kunt zaken als resthardheid niet instellen. Beschikbaar vanaf €950.

Bij een elektronische waterontharder steek je de stekker in het stopcontact. Regenereren is gebaseerd op de actuele waterhardheid en het verbruik. Belangrijke pluspunten zijn: geen onnodig regeneratiezout verspillen, het werkt efficiënter en verschillende geavanceerde instellingen. Natuurlijk zijn er nadelen: de installatiekosten, het gebruikt stroom en het onderhoud is duurder. Dit systeem is beschikbaar vanaf €1300.

Verschil enkele- en dubbele cilinder
Wil jij een waterontharder kopen? Dan kan je kiezen tussen een dubbele- of enkele harscilinder. Het prijsverschil is circa €420,00. Maar waarom moet je daar voor kiezen?

 • Het handige van twee cilinders is dat er gewoon zacht water uit de kraan komt tijdens het gehele regeneratieproces.
 • Wanneer we spreken over ontkalkers met maar één cilinder heb je tijdens het schoonmaken helaas geen zacht water beschikbaar.
 • Machines met dubbele cilinders kunnen grotere volumes aan. Uitermate handzaam voor gezinnen vanaf 4 personen.
 • Een systeem met dubbele cilinder werkt dus niet beter of schoner, het is vooral een stukje gemak. Ontdek zelf het gemak van zacht water in Oostkapelle.

Voor eens en altijd afrekenen met kalk?

Ontvang contactgegevens van professionals voor installatiewerk.

Wat zijn de kosten van zo’n installatie?

De kosten van een waterverzachter zijn nogal verschillend. De prijzen starten vanaf €100 voor magnetische ontharders oplopend tot wel €2175 voor een luxe model met uitgebreide instellingen. De kosten hangen af van of je een A- of B-merk kiest, of je een systeem op stroom of waterdruk neemt en hoeveel liter water het apparaat kan spoelen. In aanvulling op deze eenmalige investering heb je ook een stukje installatie en onderhoud. Een aantal waterontharder installateurs geven een eenmalige korting als je er meteen een onderhoudscontract bij neemt. Verder heb je ontkalkingszout waarmee je het systeem schoonspoelt. De investeringen in deze systemen starten vanaf €850, exclusief installatiekosten. Een geavanceerd systeem gaat al gauw naar een bedrag tussen de €1150 en €1975 inclusief montage en inregeling. In de tabel hieronder achterhaal je een overzicht met de kosten van een waterontharder in Oostkapelle.

Meteen weten wat het kost om een waterontkalker te integreren voor zacht water? Kies dan nu voor onze handige offerte-service en vraag prijsoverzichten aan bij regionale installateurs. Zo kan je eenvoudig en kosteloos experts, soorten waterverzachters en de onkosten vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)V.a €80
Mechanische waterontharderV.a €760
Waterontharder (elektronisch)Rond de €1200
Zouttabletten€50 per 100 kilo
OnderhoudscontractRond de €155 (jaarbasis)
InstallatieBegint bij €150
Rekenvoorbeeld met de huidige kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Hoe zinvol is het gebruik van een waterontharder in Oostkapelle?
De hardheid van het leidingwater in Oostkapelle ligt rond de 6.38 dH. Dit cijfer in de provincie Zeeland is plus minus 6.38 dH. Dit vormt geen gezondheidsrisico’s, maar het kan zachter. Een slim ontkalkingssysteem onttrekt kalk uit het leidingwater wat de waterhardheid doet dalen. Zacht water smaakt beter en biedt verschillende voordelen zoals een besparing op de energierekening en veel minder zeep en wasmiddel nodig.

Heeft een waterontkalker een goede terugverdientijd?
Normaliter geldt: van elke €1 die wordt uitgegeven aan deze systemen verdien je zo’n €0,75 weer terug. Wij zijn van mening dat je met name een waterontharder moet kopen als extra luxe en comfort in het dagelijks leven. O.a. een zachte huid, zacht en fris water, een super zachte was en minder schrobben en poetsen. Tevens is het natuurlijk milieubewust.

Hoe werkt een waterontkalker?
Voor kalkvrij water wisselt de ontharder magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. Dat is haalbaar doordat het harde water door een cilinder met kunstharsbolletjes heen stroomt. De magnesium en calcium delen hechten zich aan deze hars. In de alternatieve cilinder wordt het hars schoongespoeld door middel van een speciaal regeneratie moment. Kies voor betrouwbaar onthardingszout. Je kunt ook besparen met een goedkope magnetische ontharders die echter werken op een andere wijze. De werking van dit soort modellen is niet erg betrouwbaar.

Hoe vaak moet ik het onderhouden?
Het onderhouden van een waterontkalking installatie hoeft niet moeilijk te zijn, maar moet wel elke 12 maanden gebeuren. Ontharders met noodzakelijk ontkalkingstabletten voor het regeneratieproces dien je zo’n 4 keer per jaar bij te vullen. Een gereinigde machine is essentieel voor een lange levensduur en goede werking. Sommige mensen kiezen ervoor om te kiezen voor een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Oostkapelle.

Welke pluspunten heeft een waterontharder?
De waterreiniger maakt hard water zacht en kalkvrij. De voordelen daarvan zijn enorm groot. De belangrijksten zijn: aantrekkelijk gas- en stroomverbruik, betere smaak van water, minder zeep en wasmiddel nodig, zachte huid en droog haar, geen kalkaanslag op douchewand en tegels, kleding dat langer meegaat, de apparatuur in huis gaat wat langer mee en je bent super duurzaam bezig.

Plaats een reactie